Opublikowano 13 kwietnia 201411 l Panowie, mam problem. Po dodaniu gry do kolejki ściągania pokazuje mi jeden plik, ten 16GB. Drugiego za cholerę nigdzie nie ma. Jakieś pomysły, co z tym zrobić? edit: niektualne, wszedłem w historię pobierania na konsoli i stamtąd doszukałem się pliku 6GB, który trzeba było jeszcze dodatkowo aktywować. Co najlepsze - wywaliłem z dysku ściągnięte 16GB ("może muszę usunąć wszystko co związane z grą i spróbować ściągnąć od nowa?", do ciężkiej cholery) i muszę ściągnąć grę po raz trzeci. Niech ich szlag trafi z taką dystrybucją. Edytowane 13 kwietnia 201411 l przez Bzduras
Opublikowano 13 kwietnia 201411 l A ja juz dzis gralem. Mam kilka godzin nabite... niesamowita odskocznia po dark souls. Wszystko taje mile i przyjemne. Ladnie wyjasnione itp (miejscami za duzo tych tutoriali nawet do najbardziej oczywistych rzeczy) Przyjemna gierka. Piekna grafika niczym bajki ghibi. Ninokuni i south park chyba najlepiej przenosza gracza w swiat bajkowego pierwowzoru
Opublikowano 13 kwietnia 201411 l Tylko,że Ni no kuni nie ma bajkowego pierwowzoru. Nabiłem 10h i wstępne spostrzeżenia.Grafika jest nierówna.Owszem modele postaci zachwycają,ale tła to głeboka era ps2 w wyższej rozdziałce i czasem kłują w oczy rozpaćkane tekstury otoczenia. Fabularnie bardzo spoko.Miałem dostać baśń i takową otrzymałem.System walki z elementem pokemonów jak najbardziej na plus. Drugim minusem po nierównej grafice jest ilość voice actingu. Strasznie dużo jest momentów z samymi podpisami bez głosów co po Tales of Xillia i Graces F,gdzie praktycznie każda scenka i skit były udźwiękowione jest sporym rozczarowaniem.
Opublikowano 13 kwietnia 201411 l wiem ze nino nie ma bezpośredniego prierwowzoru, odnosilem sie ogolnie do anime studia ghibi mi sie tam grafika podoba w ogole porobilem troche rzeczy w pierwzym miescie i teraz mam isc na pustynie, do tej pory bylo bardzo łatwo, a po wyjściu z "jesiennego" lasu zabiili mnie 2 razy już, takie szkieleciki tam sie kręcą i strasznie zawyżyły poziom trudnosci
Opublikowano 14 kwietnia 201411 l Lol uzywana wersja pudelkowa (i to essentials) na allu juz 70zl przekroczyla. Dobra jednak ta cena promocyjna za cyfrowa dystrybucje.
Opublikowano 14 kwietnia 201411 l Pudelka trzymaja cene caly czas a nie kazdy chce essentialsa miec na polce:)
Opublikowano 15 kwietnia 201411 l Warto miec na polce ten tytul wedlug mnie:) te 80zl nie majatel za tyle godzin funu.
Opublikowano 18 kwietnia 201411 l Robiliscie errandsy? Bo mi się powoli zaczynają nudzić i chyba je całkiem oleje i zajmę się wątkiem głównym i polowaniem na potworki.
Opublikowano 18 kwietnia 201411 l ja to w ogole kurcze doszedłem do pustynnego miasta i uznałem że gra jest troche za wolna i wrociłem katować (się) w dark souls, napewnio jeszcze pogram w nino kuni ale kurde, no jednak troche zbyt powolna rozgrywka, każda czytnność trwa tak wolno, i te cholerne rozmowy bez dubbingu których sie nie chce czytać.. wiem marudze, ogolnie gra mi się spodobała, ale powolność i brak całkowitego podłożenia głosów pod rozmowy uważam za dwa ogromne minusy niestety
Opublikowano 18 kwietnia 201411 l Robiliscie errandsy? Bo mi się powoli zaczynają nudzić i chyba je całkiem oleje i zajmę się wątkiem głównym i polowaniem na potworki. ja robiłem i ani razu mnie nie znudziły, ale tak czy siak możesz pozniej do nich wrócić więc luz
Opublikowano 18 kwietnia 201411 l ja dlatego odpuszczam te misje poboczne, bo zabicie x potworów i zebranie y składników jest okropnie nudne.
Opublikowano 18 kwietnia 201411 l wsumie zebranie tych 250 potworów (celując w platyne ) to pikuś tak zrobienie tych 120 alchemii to masakra,nabiłem jakieś 115 godzin i tylko tego mi się nie chciało, a co do tych misji mozesz wrócić do nich nawet w post game więc jak ci się znudzi fabuła to spokojnie sobie porobisz te errandy
Opublikowano 18 kwietnia 201411 l Ja dzisiaj skończyłem główny wątek. Czas gry - 29h. Teraz biorę się za errandy, farmienie potworkow, itp. Gra się świetnie, a do tego ta cena... Nic tylko brać i grać!
Opublikowano 21 kwietnia 201410 l Ja dzisiaj skończyłem główny wątek. Czas gry - 29h. Teraz biorę się za errandy, farmienie potworkow, itp. Gra się świetnie, a do tego ta cena... Nic tylko brać i grać! Czeka Cię z 60 godzin platynowania minimum
Opublikowano 1 maja 201410 l Kupiłem ostatnio w promocji z psn Ni No Kuni i mam 2 pliki do ściągnięcia. Jeden waży ok 16 GB, drugi chyba jakieś 6. Oba nazywają się tak samo. O co kaman? Jakiś dodatek?
Opublikowano 1 maja 201410 l No to klops. Brak miejsca na hdd. Będzie trzeba kombinować. :confused: EDIT. Już wszystko wiem. Gra jest w dwóch paczkach. Fajny pomysł i ułatwienie dla osób które mają mało miejsca na hdd. Szkoda tylko że nie można samemu sobie dzielić pliku na mniejsze paczki i po kolei instalować. Chociaż, lepszy rydz.... Edytowane 3 maja 201410 l przez TAILOR
Opublikowano 20 maja 201410 l Zostało mi już jedno trofeum do platyny, oczywiście za posiadanie 250 stworków. Mam pytanie do osób, które to zrobiły, lepiej latać po świecie i tłuc leszczy licząc, że będę mógł ich spacyfikować czy lepiej nabijać levele przydupasom już posiadających na Strażniku Świata? Mam już 171 i nie wiem, która droga będzie szybsza.
Opublikowano 20 maja 201410 l Najlepiej pewnie jedno i drugie razem. Ja od początku łapałem kazdego co sie napatoczyl i pozniej bylo z tym o wiele mniej roboty chociaz i tak mi brakuje jeszcze.
Opublikowano 20 maja 201410 l Farmiłem Guardiana za pomocą Demolicerosa i dwóch tanków (bodaj Umberwood i Paleolitha) - po 1 familliarze na jedna postać. Przy postaciach na levelu 75+ oraz sensownie rozwiniętych familliarach można tę walkę zrobić w niecałe 5 minut. Grając 3 familliarami zostaje Ci łącznie 6 slotów do ekspienia pet'ów, co przy ilości expa jaką daje guardian wydawało mi się bardzo szybką metodą.
Opublikowano 20 maja 201410 l Można też farmić tokotoko niedaleko Perdidy chociaż ten guardian to w post game lepszy pomysł
Opublikowano 28 czerwca 201410 l Pytanie: natrafiliście podczas platynowania na zabugowane trofea? Nie.