Strife 228 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Jak najlepszy jRPG tamtej generacji? Przecież ma system walki słaby i rzeczywiście gra się szybko nudzi, że najpiękniejszy to się zgodzę, ale do najlepszego mu daleko. Cytuj
tomzacz 202 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Tylko... co było najlepszym jRPG? Nie no, na serio się pytam. Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Tez chce poznac jaki jrpg był lepszy. Wg mnie Ni no kuni i Nier to najlepsze jrpg tamtej generacji. Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Pewnie Xeno coś tam. Cytuj
tomzacz 202 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Xeno, Xeno... Xenoblade? Dobra gra, dobry jRPG, ale czy najlepszy? Nie wiadomo... Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 No właśnie, ciężko wskazać ten jeden najlepszy. Każdy z dobrych miał jakieś felery. Chyba najbliżej ideału był Xeno, dla mnie razem z Nierem i Nimakoni najlepsze jRPGi. No i wyróżniłbym rewelacyjny system walki w FFXIII. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Strasznie biedna była ostatnio generacja jeśli chodzi o jrpg. Xeno i Ni no kuni to na pewno ścisły top. Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Wolę Xenoblade od NNK, które miało kiepski system walki (z sabotującym działania AI i bodajże trzema opcjami jego ustawień, które i tak nie działały zbyt dobrze), taką se narrację i taki se level design. W sumie bardziej podobało mi się też np. The Last Story, NieR i FFXIII-2, które dostawało po głowie za rodowód. Tak naprawdę NNK to więcej niż suma wszystkich części, bo te przeważnie wypadają średnio lub wręcz słabo. Mimo to trudno tę grę hejterzyć. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Lost Oddysey dzieciaczki. Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Fajna gierka to ni no kuni ale jak w każdym jrpgu wkurzają mnie te randomowe walki podczas podróżowania po mapce. Cytuj
tomzacz 202 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 NIE ZNACIE SIE NAJLEPSZA JEST TRYLOGIA FAJNAL FANTASY XIII!!!!111one! A tak na serio, to ktoś kojarzy Pandora Tower? Jedna z "trylogii" gier na Wii. Podobno też było dobrym jRPG. Cytuj
Arkady 1 011 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Fajna gierka to ni no kuni ale jak w każdym jrpgu wkurzają mnie te randomowe walki podczas podróżowania po mapce. Przecież w Ni No Kuni wrogowie na mapie świata byli widoczni, wystarczyło ich omijać. Niekiedy tylko sami szarżowali na nas, ale jak byliśmy podpakowani to wiali. Cytuj
Sep 1 620 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 NIE ZNACIE SIE NAJLEPSZA JEST TRYLOGIA FAJNAL FANTASY XIII!!!!111one! A tak na serio, to ktoś kojarzy Pandora Tower? Jedna z "trylogii" gier na Wii. Podobno też było dobrym jRPG. Nie podobno, a na pewno Pandora's Tower to bardzo dobra pozycja i jedno z ciekawszych jrpgowych przeżyć poprzedniej generacji Jeśli chodzi o Ni No Kuni, to to też świetny jrpg. Piękny, z ciekawymi miejscówkami i mapą świata z prawdziwego zdarzenia (jak mi tego brakuje w obecnych grach z gatunku). No tylko ten nieszczęsny system walki.... W kontynuacje z chęcią bym zagrał. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Faktycznie, system walki jest słaby, lekko nieintuicyjny, a w miejscach nieprzemyślany. Ale co tam. Gra się przewybornie. Podróż z miasta do miasta "robi". Szkoda jeno, że gra tak trzyma za rączkę. No i te nudne tutoriale. system najgorzej wypadał kiedy graliśmy jako jedna z trójki gł. postaci. dużo lepiej do walki było wysyłać więc "poki" i zmieniać na inne gdy były już ciężko ranne. poza tym jednym elementem w sumie wszystko mi zagrało. Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 5 grudnia 2015 Opublikowano 5 grudnia 2015 Wyglada pieknie, jaram sie Wygląda bardzo fajnie. Szkoda,że dubing troszkę psuje odbiór. Cóż kolejna gra na PS4,którą warto będzie kupić jak wyjdzie kiedyś tam. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 5 grudnia 2015 Opublikowano 5 grudnia 2015 Pięknie to wygląda, chyba zagram w Wrath of the White Witch bo podobno świetny jrpg. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 5 grudnia 2015 Opublikowano 5 grudnia 2015 Nadal mam Ni No Kuni na PS3 nie ograne, ale czasu brak. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 5 grudnia 2015 Opublikowano 5 grudnia 2015 (edytowane) no ale mogliby ogarnąć system walki na stanie w miejscu tym razem. wszystko inne w cz.1 było bardzo okej Edytowane 5 grudnia 2015 przez nobody Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 5 grudnia 2015 Opublikowano 5 grudnia 2015 Pięknie to wygląda, chyba zagram w Wrath of the White Witch bo podobno świetny jrpg. jeden z najlepszych poprzedniej generacji. Jedynka mega hitem sprzedazowym nie była, niby jakies ploty o dwojce sie pojawialy ale w nie mie wierzylem. Chyba najwieksza niespodzianka dzisiejszek konferencji. Cytuj
agst 131 Opublikowano 6 grudnia 2015 Opublikowano 6 grudnia 2015 Wspaniale ta gra wygląda, aż chce się grać. Trzeba będzie się w najbliższym czasie zabrać za przejście jedynki, czas najwyższy. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 6 grudnia 2015 Opublikowano 6 grudnia 2015 Pięknie to wygląda, chyba zagram w Wrath of the White Witch bo podobno świetny jrpg. jeden z najlepszych poprzedniej generacji. Liczę na to, choć aktualnie kompletnie czasu na branie się za rpga nie mam, ale do premiery dwójki może dam radę. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 6 grudnia 2015 Opublikowano 6 grudnia 2015 No niestety jeden rpg to u mnie minimum miesac grania, znam to. Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 6 grudnia 2015 Opublikowano 6 grudnia 2015 No ładna niespodzianka z tą dwójką, jaram się bardzo. Obecna generacja nie rozpieszcza długoletnich graczy, a tu proszę. I to mimo słabych wyników sprzedażowych jedynki. Gardzę ludźmi dla których jRPG = Final Fantasy. NNK2 kupuję w dniu premiery, must have! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi