Faranell 269 Opublikowano 31 stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2013 Najbardziej podoba mi się książeczka dodawana do bogatszej edycji, wygląda naprawdę fachowo! Napiszę tutaj, bo nie każdy pewnie śledzi składkowy temat. Ktoś chętny na zakup Ni no ze stora? Mam kartę i ogarnę wszystko. Jak coś to PM. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 880 Opublikowano 1 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2013 Ci, co zamawiali w empiku kolekcjonerki - sprawdźcie status zamówienia na stronie. Mi się zmienił, więc w poniedziałek dostanę. Status produktu: Odłożony w magazynie Hell yeah! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 1 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2013 O, to dobra wiadomość. Widziałem przeglądając różne fora że ludzie pozamawiali grę w Empiku i bali się czy w ogóle dostaną. Cytuj Odnośnik do komentarza
krilluch 2 Opublikowano 1 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2013 (edytowane) Ja mam w tej chwili status - odlozone w magazynie. Skompletowane. Edytowane 1 lutego 2013 przez krilluch Cytuj Odnośnik do komentarza
P-chan 195 Opublikowano 1 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2013 Mi grę wysyła Amazon więc pewnie dostane pod koniec następnego tygodnia. Ja mogę spokojnie poczekać, bo to mała cena za wyhaczenie kolekcjonerki za 56 funtów... Cytuj Odnośnik do komentarza
kypq 718 Opublikowano 1 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2013 Po 50 godzinach nie mam co robić . Jak ktoś nie lubi łapać stworków bądź szukać przedmiotów do alchemi to w tyle czasu zrobi wszystko. Przynajmniej bonus za zabicie dodatkowego bossa był wart pokonania 30 łatwych walk. Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 553 Opublikowano 2 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2013 Próbujesz platynować? Czy ten dodatkowy boss jest na tej wyspie czy jakis inny? I gdybyś mi mógł w spoilerach napisac tylko kto jest złym złym to byłbym wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
kypq 718 Opublikowano 2 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2013 Próbujesz platynować? Czy ten dodatkowy boss jest na tej wyspie czy jakis inny? I gdybyś mi mógł w spoilerach napisac tylko kto jest złym złym to byłbym wdzieczny. Łapanie losowych stworków raczej mnie nie bawi( chyba toko ma 1% szans na złapanie -powodzenia). ten boss jest w post game w takim lasku za drzwiami. Rada zodiaków, ale w sumie oni podchodzą pod Białą Wiedźmę- 2 poprzednie walki to ona jest bossem. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 2 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2013 Ludzie już pokończyli grę, a empikowcy muszą czekać do poniedziałku... Cytuj Odnośnik do komentarza
Faranell 269 Opublikowano 2 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2013 Wersja z PSN jest podzielona na dwa pliki, jeden waży 6 giga, drugi 16, obydwa są potrzebne do instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza
Afroman 81 Opublikowano 2 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2013 (edytowane) Ludzie już pokończyli grę, a empikowcy muszą czekać do poniedziałku... Nie tylko empikowcy... @kypq - ile % wbiłeś po pierwszym przejściu? Edytowane 2 lutego 2013 przez Afroman Cytuj Odnośnik do komentarza
gandi77 23 Opublikowano 2 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2013 Wersja z PSN jest podzielona na dwa pliki, jeden waży 6 giga, drugi 16, obydwa są potrzebne do instalacji? Tak,ten 16GB to gra,ten mniejszy to pakiet językowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
kypq 718 Opublikowano 2 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2013 @kypq - ile % wbiłeś po pierwszym przejściu? 40% drinka bo się za szybko skończyło Nie potrzeba 2 przejścia - możesz wszystko zrobić w post game. Chyba miałem 88 rodzajów stworków, 100% czarów , zrobiłem 13 alchemii, pomimo pokonania najtrudniejszych bossów i walczenia od groma nie dostałem trofea za 2000 kuleczek i 1000 walk. Problem w robieniu teraz czegoś sensownego to brak jakiegoś trybu hard - trochę denerwuje jak wszystkie stworki uciekają od ciebie. Gra ma w sobie japońskie DLC z dodatkowymi questami ( kontynuacja Horacego tylko teraz dowiadujemy się o historii świata). Na ostatniej stronie księgi jest przepowiednia mówiąca o końcowym bossie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faranell 269 Opublikowano 2 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2013 (edytowane) Jak tam wypadają głosy w dalszej części gry? W demie bardziej mi podszedł orginalny jap voice, ale angielski wcale nie był taki zły;) Nie wiem z jakim zacząć swoją przygodę... E. (pipi)!!!!! 16 giga sciagania i blad instalacji 80029564... za(pipi)iście. Edytowane 2 lutego 2013 przez Faranell Cytuj Odnośnik do komentarza
Faranell 269 Opublikowano 7 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2013 (edytowane) Podbijam temat! Może komuś się przyda : http://www.shiftlimits.com/ Mega wygodne w korzystaniu Jestem po 15 godzinach gry i jestem meeeeeeega zadowolony!! Teraz już wiem, czego mi brakowało na tej generacji, za(pipi)istego, kolorowego i mega dobre jrpga! Polecam wszystkim, którzy się jeszcze nad grą zastanawiają! Edytowane 7 lutego 2013 przez Faranell Cytuj Odnośnik do komentarza
Czimeq 43 Opublikowano 16 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2013 (edytowane) @up - link nie działa, trzeba bez http wpisywać www.shiftlimits.com Co do samej gry to powiem tak: w dużo RPGów nie grałem, te które ukończyłem można policzyć na palcach obu rąk, ale po demie NNK od razu złożyłem zamówienie (bodajże w dniu premiery ). Ta gra mnie wciągnęła jak kiedyś FF Tactics na psx'a, dzięki tej grze zastanawiam się czy nie nadrobić zaległości z RPGów, a zwłaszcza jRPGów Jedyne co mnie denerwuje, to słabe rozwinięcie mozliwości taktycznych, dopiero niedawno dostałem przynajmniej opcję full attack/defence i szkoda, że te opcje które są dostępne można zmieniać dopiero podczas walki (ustawiają się na stałe po zmianie), a nie w menusach przed samą walką. No i trochę mało miejsca w rezerwie na dodatkowe potworki (tylko 3 sloty), będzie dokuczać zwłaszcza przy masowym ich łapaniu (trofka za 250 różnych - oczywiście będę próbował platynować ;p) Ale to szczegóły, które tak naprawdę nie przeszkadzają w normalnej grze, która dla mnie jest po prostu genialna btw mam parę pytań: - gdzie można wymienić te karty co dostałem za free z PSN na potworki? - ile jest rodzajów potworków w grze? Edytowane 16 lutego 2013 przez Czimeq Cytuj Odnośnik do komentarza
Musiol 188 Opublikowano 16 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2013 Karty wymieniasz w Temples of Trials i tego Great Sage;a 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kornolio 1 053 Opublikowano 17 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2013 Uwielbiam tą grę, ma w sobie coś co wciąga, 18h na liczniku, a mi ciągle mało. Pytanie: Mieliście tak, że po dłuższej sesji z grą zdarzały się zwiechy konsoli i tylko reset pomagał? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 17 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2013 Ponoć gra ma czasem zwiechy. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 17 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2013 Uwielbiam tą grę, ma w sobie coś co wciąga, 18h na liczniku, a mi ciągle mało. Pytanie: Mieliście tak, że po dłuższej sesji z grą zdarzały się zwiechy konsoli i tylko reset pomagał? 15 h na liczniku ani jednej zawiechy . Gram na mojej nowej czarnulce tej w wersji 2.0 kumpel który dostał moją starą krówkę (pierwszą wersje ps3 z kompatybilnością wsteczną) ma czasem zawiechy a też w ni no kuni gra. Może to wina konsoli albo lasera ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Faranell 269 Opublikowano 17 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2013 40 + godzin, wersja ze Stora, zero zwiech. @Czimeq - 3 sloty rezerwowe, ale wszystkie łapane stworki zostają teleportowane do "przechowalni". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czimeq 43 Opublikowano 18 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2013 To samo, +30h (i jeszcze nie skończyłem fabuły ;p) i 0 zwiech. Jeden jedyny raz miałem buga, że potworek w dungeonie łaził sobie po suficie xD @ Faranell - oo jak tak to super, dzieki za tip. I też dzięki Musiol, do dziś bym pewnie szukał gdzie można to wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza
Kornolio 1 053 Opublikowano 18 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2013 (edytowane) 2 razy mi się zdarzyło, zaraz po zapisie gry (kilka sekund po). Konsola FAT 40GB. Dobrze, że po zapisie, a nie przed . Znacie może inny sposób na grind levelu niż na TOKO na tej wysepce? problem w tym że, stanowczo za rzadko potworka spotykam. Edytowane 18 lutego 2013 przez Kornolio Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 620 Opublikowano 19 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2013 Jak to jest z alchemią. Wczoraj doszedłem do momentu gdzie możemy już wytwarzać własne przedmioty i sądziłem że wszystkie receptury które były od początku dostępne w Wizard's Companion wskoczą automatycznie do listy poznanych receptur w "kociołku" i będzie można sobie swobodnie patrzeć jakiego składnika brakuje. Nic takiego nie nastąpiło, ba wykonałem nawet jeden przedmiot potrzebny do questa i też żadna receptura mi nie wskoczyła. Czy później ulega to jakiejś zmianie czy trzeba będzie się tak przenosić raz patrząc w księdze co jest potrzebne, a później w inwentarzu czy to mamy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czimeq 43 Opublikowano 19 lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2013 (edytowane) Właśnie, mnie też to wkurza, 10 razy sprawdzać co brakuje, trochę głupio to zrobili. Nowe przepisy-gotowce pojawiają się chyba tylko wtedy, gdy je od kogoś dostaniemy Edytowane 19 lutego 2013 przez Czimeq Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi