_lukas_ 1 685 Opublikowano 25 czerwca 2010 Opublikowano 25 czerwca 2010 Związany niegdyś z formacją Grammatik warszawski raper Eldo 15 Czerwca wyda szósty solowy album - "Zapiski 1001 Nocy". Za produkcję płyty odpowiada duet The Returners, zaś warstwą didżejską zajął się Daniel Drumz. Na potrzeby promocji dzieła nakręcone zostaną trzy teledyski. Singlowym utworem będzie nagranie "Pożycz mi płuca", które Eldo zaprezentował podczas prowadzonej przez siebie audycji "DJ Pasmo" w Polskim Radiu Euro. Lista utworów Eldo - Zapiski 1001 Nocy: 01. Jam 02. Warszawska jesień 03. Moje ? 04. Dlaczego siedzisz do północy 05. Życie 06. Miejski folklor 07. Puszczam z dymem 08. Tańczę z Nią 09. Podaj pilota 10. Nigdy, zawsze, na pewno 11. Kieliszki 12. Powinnaś? 13. Ja 14. Pożycz mi płuca 15. Pamiętniku 16. Nikt nie zrobi tego za mnie 17. Relacje 18. Na maksa http://www.youtube.com/watch?v=0x_QdhgvjfM http://www.youtube.com/watch?v=q8awvN-Xubc Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 czerwca 2010 Opublikowano 25 czerwca 2010 (edytowane) jest w niektórych empikach, lada moment powinno wylądować na pebie. mnie eldo nie porywa już od dłuższego czasu, ale warstwa muzyczna bez wątpienia będzie na poziomie. Edytowane 1 sierpnia 2010 przez Dante Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 25 czerwca 2010 Opublikowano 25 czerwca 2010 (edytowane) jest w niektórych empikach, lada moment powinno wylądować na pebie. mnie eldo nie porywa już od dłuższego czasu, ale warstwa muzyczna bez wątpienia będzie na poziomie. update: Nie ruszam, eldo nigdy nie lubilem, madrze nawija i do rzeczy ale jego flow mnie usypia i jest cholernie anemiczny, bez emocji, jakby klepal z kartki. Blah. Nie dla mnie. Edytowane 1 sierpnia 2010 przez Dante Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 26 czerwca 2010 Opublikowano 26 czerwca 2010 dobre bity od returnersow :potter: Ale jakos srednio mi podchodzi jego rap. Mimo tego calkiem dobra plyta po pierwszym przesluchaniu, ale wracal chyba nie bede. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 26 czerwca 2010 Opublikowano 26 czerwca 2010 (edytowane) tak jak się spodziewałem, bity to wypier.dol w kosmos, poziom światowy, ale nawijka też też jakaś taka bardziej energiczna. no, ale tak jak pan powyżej wracał za często nie będę z powodów o których już pisałem. Edytowane 26 czerwca 2010 przez Walter_Cronkite Cytuj
MakaPL 31 Opublikowano 26 czerwca 2010 Opublikowano 26 czerwca 2010 Wlasnie za to kocham rap, by jest wykonywany przez wiele osob i brzmi rozni. To, ze jest anemiczny, a nie ma ADHD jak Hukos to plus. Jak wszystko ma byc identyczne to (pipi)e takie uklady. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 26 czerwca 2010 Opublikowano 26 czerwca 2010 Wlasnie za to kocham rap, by jest wykonywany przez wiele osob i brzmi rozni. To, ze jest anemiczny, a nie ma ADHD jak Hukos to plus. Jak wszystko ma byc identyczne to (pipi)e takie uklady. No to ty p.i.e.r.dol dalej a ja i tak tego nie mam zamiaru sluchac jak bardzo by mnie ktokolwiek przekonywal. Wole juz znalezc teksty piosenek w pliku .txt i poczytac. Cytuj
Woojas 23 Opublikowano 27 czerwca 2010 Opublikowano 27 czerwca 2010 Czy on Ciebie chce przekonac? ;] Cytuj
MakaPL 31 Opublikowano 27 czerwca 2010 Opublikowano 27 czerwca 2010 (edytowane) Czy on Ciebie chce przekonac? ;] Ciiiii... niech sie piana na mordzie pieni Edytowane 27 czerwca 2010 przez MakaPL Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 27 czerwca 2010 Opublikowano 27 czerwca 2010 (edytowane) dla tych co to nie trawią rapu eldo, a zaje,biste bity wprost przeciwnie: Edytowane 1 sierpnia 2010 przez Dante Cytuj
MakaPL 31 Opublikowano 27 czerwca 2010 Opublikowano 27 czerwca 2010 Wg. Last.fm "Returners" i "The Returners" to dwaj rozni wykonawcy (a raczej zespoly). Jeden podobno polski, drugi zagraniczny. Wiec co gdzie i jak? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 27 czerwca 2010 Opublikowano 27 czerwca 2010 w takim razie się myli. the returnes to polski duet producencki znany wcześniej jako little & dj chwiał, który wydaje już drugą płytę we współpracy z el da sensei, pojawiał się na produkcjach sygnowanych ksywką statik selektah i na stałe związany jest z asfaltem. Cytuj
Ak0nia 28 Opublikowano 27 czerwca 2010 Opublikowano 27 czerwca 2010 dobra płytka, bity to jej zdecydowanie mocna strona, ale elda nie da się słuchać, ten chłop ma nawijkę, jakby gadał przez sen - nigdy zresztą się jakoś nie jarałem jego twórczością, facet powinien pisać poezję, a nie nawijać do mikrofonu. Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 27 czerwca 2010 Autor Opublikowano 27 czerwca 2010 Fajne bity. Jak na razie szału na mnie płyta nie robi. Nie wiem co się czepiacie. Ja tam toleruję go, jego nawijka mi nie przeszkadza Na razie tyle Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 27 czerwca 2010 Opublikowano 27 czerwca 2010 ja też go toleruje, nie żeby mnie jakoś drażnił specjalnie, takie ckcua uważam za jedną z lepszych płyt w historii polskiego rapu, a eternia jest jedną z moich ulubionych, ale zwyczajnie obecnie lubię sobie posłuchać znacznie bardziej energicznego rapu. tylko tyle. płyta jest b. dobra i nie sądzę żebym lepszą słyszał w tym roku. Cytuj
estel 806 Opublikowano 27 czerwca 2010 Opublikowano 27 czerwca 2010 Mi się podoba, ale ja Eldokę po prostu lubię. @Walter A masz gdzieś tę płytkę, ale bez czarnucha? Nie chcę słuchać rapu, chcę samego beatu. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 27 czerwca 2010 Opublikowano 27 czerwca 2010 nope, nie istnieje taka wersja. ale btw. to o niebo lepsze dali bity dla senseja, ale to zrozumiałe. Cytuj
Gasei 3 Opublikowano 27 czerwca 2010 Opublikowano 27 czerwca 2010 Moim zdaniem płytka do posluchania dla kazdego. Mimo ze mam slabosc do eldoki to rozumiem ze jego melancholijny styl rymowania moze sie nie podobac. Natomiast tutaj nieco bardziej energicznie plus swietne bity oraz fajne pomysly (choc sa oczywiscie kawalki w jego stylu). Do rozkimny. Cytuj
molly 311 Opublikowano 27 czerwca 2010 Opublikowano 27 czerwca 2010 bardzo lubię Eldokę, stare płyty z Grammatik były moim zdaniem na przykład absolutnie zaje'biste. po "27" nieco mniej już się podobał, dziś przesłchałem raz nową płytę i... na razie mi się nie podoba. jest nieco właśnie energiczniej, ale jak dla mnie to do niego nie pasuje. pewnie przesłucham jeszcze 3 razy to się zajaram, ale pierwsze wrażenie średnie. okładka całkiem pomysłowa, beka z idiotów na komentarzach w yt co się wymądrzają, że jest do zrobienia w 5 minut w paintcie. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 btw. to o niebo lepsze dali bity dla senseja, ale to zrozumiałe no ku.rwa takie everyday on the streets o_O. jakiś ill bill gdyby pod to przewinął o końcu świata albo coś... Cytuj
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 (edytowane) Właśnie słucham i pierwsze co rzuca się w ucho to jego głos - nie wiem, brzmi jakby nagrywał teksty po jakimś koncercie na którym darł gardło maksymalnie. No w porównaniu do 27 czy Nie pytaj o nią to naprawdę ma głos zjechany. No i pierwsze trzy bity zacne a raczej gorzej być nie powinno. Wyedytuję jak przesłucham. edit: No i jestem po pierwszym przesłuchaniu na spokojnie. Szczerze mówiąc trochę się zawiodłem. Spodziewałem się, że Eldo zaserwuje powrót do czasów klasyków, a poza 'Pożycz mi płuca' większość jest jakaś taka niezgrana - teksty dobre, głos charakterystyczny, bity energiczne i dynamiczne, ale wszystko to jakoś gryzie się ze sobą i nie pasuje do siebie. Ogółem może być, ale bez rewelacji. Na pewno lepsze od "Nie pytaj o nią". Edytowane 28 czerwca 2010 przez Pan Pieczarka Cytuj
Gość Opublikowano 29 czerwca 2010 Opublikowano 29 czerwca 2010 ja wlasnie slucham jareckiego nowej plyty - "mucha nie siada". oprocz tekstow wszystko na wysokim poziomie. flow, bity, itd, itd... wszystko ladnie dograne. tylko poziom niektorych linijek daje duzo do zyczenia. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 29 czerwca 2010 Opublikowano 29 czerwca 2010 ja właśnie słucham big l'a starej płyty, nieźle czarnuch rymy kleił szkoda, że go odje.bali Cytuj
Gość Opublikowano 29 czerwca 2010 Opublikowano 29 czerwca 2010 kur... powalily mi sie tematy. :Z Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 1 lipca 2010 Opublikowano 1 lipca 2010 (edytowane) http://cgm.pl/video,9685,1_na_1_artur_rawicz_vs_eldo_na_premierze,video.html dobry wywiad z l'doggiem Edytowane 1 lipca 2010 przez Walter_Cronkite Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi