Yabollek007 314 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 Na interesujacej mnie aukcji koles pisze takie cos: Dodatkowe informacje o przesyłce i płatności W Łodzi możliwy odbiór osobisty po wcześniejszym umówieniu się Nie ponoszę odpowiedzialności za działania Poczty Polskiej Czy takie cos jest dopuszczalne, czy koles te nie podnoszenie odpowiedzialnosci moze sobie o kant rozbic? Tak sie zastanawiam, czy kupowac, bo jesli to jest prawda i koles faktycznie moze sie od takowej odpowiedzialnosci migac, to nie zamierzam ryzykowac. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 w PT masz odpowiedni temat... ja sie nie dziwie, ze sprzedawcy popisuja takie cos. poczta czesto rozpierdala paczki... taka prawda ;/ jakby podliczyc wszystkie zniszczone paczki, za ktore nie dostalem odszkodowania to by wyszlo jakies 500zl. Cytuj
estel 806 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 Możesz chyba zadeklarować wartość paczki i wtedy oni traktują ją jak jajko, bo jak coś się stanie to ktoś w poczcie za to obrywa. W ogóle jeżeli chodzi o niuanse poczty to wyślij wiadomość do Alberta. On się zna. Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 Gościu ma obowiązek zabezpieczyc przesyłkę w sposób należyty, natomiast sam sposób przesyłki powinien byc uzgodniony przez Was dwóch. Wiesz jak działa Poczta i jeżeli się zgadzasz na wysyłkę Pocztą wiesz czym ryzykujesz. Z drugiej strony nie może byc tak, że gośc wrzuci przedmiot do zwykłej koperty, nada polecony i napisze, że nie odpowiada za szkody. Najlepiej przed kupnem wszystko uzgodnic, żeby potem nie było jaj. A co do odszkodowań to już opisałem procedury w odpowiednim temacie Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 28 czerwca 2010 Autor Opublikowano 28 czerwca 2010 A jesli przesylka nie dojdzie? Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 29 czerwca 2010 Opublikowano 29 czerwca 2010 A jesli przesylka nie dojdzie i zaakceptowales przesylke zwykla(zadnego ubezpieczenia, zadnego dowodu nadania) masz pretensje tylko do siebie.Jesli natomiast przesylka byla w jakikolwiek sposob zabezpieczona, idziesz Ty albo nadawca z dowodem nadania i zadacie wyjasnien na poczcie.Najpewniej dostaniecie jakies odszkodowanie. Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 29 czerwca 2010 Opublikowano 29 czerwca 2010 Już pisałem o odszkodowaniach i procedurach w Pchlim Targu, można sobie poszukac Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi