Paliodor 1 766 Opublikowano 22 lutego 2014 Opublikowano 22 lutego 2014 (edytowane) Dzięki za info. Zrobię porządek na dysku i pora na zakupy na Bakabt Trzeba przyznać, że ilość odcinków i skomplikowanie serii naprawdę budzi uznanie dla całej ekipy odpowiedzialnej za ten projekt anime. Zwłaszcza, że seria była tworzona tak długo i w ostateczności udało się ją ukończyć. Takie coś budzi respekt, zwłaszcza, że nieraz o wiele krótsze i bardziej znane serie mają problemy produkcyjne. To samo tyczy się fansuberów, którzy stworzyli do tego napisy bo jednak nie każda grupa rzuca się na takie molochy. Gdyby nie oni pewnie po dzisiaj jeszcze mniej ludzi słyszałoby i widziało LOGH. Edytowane 22 lutego 2014 przez Paliodor Cytuj
qwertyp 1 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 Spróbowałem tego Triguna i niestety chyba sobie odpuszczę, not even close ;/ Póki co ściągam kinówkę i rozpływam się przy Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 (edytowane) Chyba się wezmę za to legend of galactic heroes, po space battleship Yamato 2199 mam ochote na kolejna space opere. Space Pirate Captain Harlock ktoś oglądał? Bo też mam na liście. Edytowane 23 lutego 2014 przez Guernica 1 Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 23 lutego 2014 Opublikowano 23 lutego 2014 (edytowane) Harlock jest ok, jeśli się lubi bajki Leijiego Matsumoto, ale trzeba mieć dozę zaparcia na starocie, by wytrzymać oprawę w tych wiekowych produkcjach. Tego nowego filmu w CGI jeszcze nie oglądałem, ale powinien dać radę tak jak zrobiło to 2199.qwertyp, spróbuj Wolf's Rain. Seria w reżyserii faceta robiącego storyboardy do Bebopa. Jeśli przełkniesz konwencję science fantasy z wilkami przybierającymi ludzką postać, czeka całkiem dobre anime. Praktycznie ten sam skład, który robił muzykę do kowboya. Chyba najlepsza scena z Knockin' on Heaven's Door. Edytowane 23 lutego 2014 przez Zarathustra Cytuj
qwertyp 1 Opublikowano 24 lutego 2014 Opublikowano 24 lutego 2014 CB chyba za wysoko postawił poprzeczkę, sprawdziłem Samurai Champloo i mam wrażenie jakbym oglądał pierwszego lepszego shounena, oni tak przez 26 odcinków idą i tylko tną mieczami co się nawinie? Zarathustra, dzięki, sprawdzę i to. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 25 lutego 2014 Opublikowano 25 lutego 2014 (edytowane) CB jest świetny, swego czasu na Hyper przemieliłem wszystkie dostępne tam odcinki, Dzięki za tytuł Space Pirate Captain Harlock, muszę to obejrzeć, na trailerach wygląda obłędnie, Przyznam, że i Battleship Yamato 2199 jakoś pominąłem, trzeba będzie to nadrobić. Tak właściwie, polećcie jakieś anime w technice CG Edytowane 25 lutego 2014 przez Andreal Cytuj
qwertyp 1 Opublikowano 26 lutego 2014 Opublikowano 26 lutego 2014 (edytowane) Przerzucając kanały w tv trafiłem kiedyś na film o łowcach nagród (?), którzy przemierzali kosmos na wraku, główny bohater sypał śmiesznymi one-linerami i czuć było ten nieco kowbojski klimat. Mam wrażenie, że Wheedon (bo chyba on to zrobił) czerpał garściami z CB, w sumie dopiero niedawno skojarzyłem, że ten film oparty był na wcześniejszym serialu "Firefly", warto to ruszać w ogóle? Bo kinówka "Serenity" była zjadliwa. kinówka równie dobra co serial, świetna zabawa i chyba najlepsze sceny walki jakie widziałem w anime Edytowane 28 lutego 2014 przez qwertyp Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 9 stycznia 2016 Opublikowano 9 stycznia 2016 slucham sobie soundtrack i chyba czas trzeci raz obejrzec to wspaniale anime Cytuj
Paliodor 1 766 Opublikowano 10 stycznia 2016 Opublikowano 10 stycznia 2016 Oooo tak, śnieżne scenerie jakieś planety, zadymiony lokal, zamyślona Faye siedząca z papierosem przy barze i jazzowy ościk w tle. CB w pigułce. Z takich świetnych utworów wrzucę jeszcze na szybko: Co ja gadam,cały OST z CB to małe mistrzostwo świata. Yoko Kanno po raz kolejny wykonała genialną robotę. 2 Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 27 czerwca 2016 Opublikowano 27 czerwca 2016 Chyba sobie sprawie taka nerdowska koszulke Cytuj
Grze(pipi) 521 Opublikowano 30 czerwca 2016 Opublikowano 30 czerwca 2016 Nie ma niczego podobnego do Cowboy bebop, produkcja jedyna w swoim rodzaju. A już miałem pytać, no nic - trudno. Bardzo fajna bajka, łyknąłem wszystko w parę dni. Oglądałem po chińsku z angielskimi napisami, mam nadzieję, że dobrze zrobiłem (oczywiście angielski na poziomie C2). Cytuj
teddy 6 882 Opublikowano 30 czerwca 2016 Opublikowano 30 czerwca 2016 Dobrze ale angielski dubing jest tu akurat bardzo dobry moim zdaniem Cytuj
sprite 1 786 Opublikowano 13 maja 2019 Opublikowano 13 maja 2019 Do you have a Comrade? Właśnie skończyłem rewatch CB. Co tu dużo mówić. Niepowtarzalne i przepiękne arcydzieło. Fantastycznie nakreślone postacie, genialny art style i animacje, zapierający dech w piersiach design świata, przeszywający OST(top 3 soundtracków ever) i do tego ten klimacik kosmicznego westernu Zakończenie też cudowne("Bang" <3). Niektóre epy to top topów ever w historii wszystkich anime. Moje ulubione to przerażający Pierrot le Fou, egzystencjalny mindfuck Brain Scratch, no i Jupiter Jazz 1/2. 11/10 anime i klasyk po wsze czasy. Teraz czas na rozkosz dla uszu. Ciarrryyyy na całym ciele See you, Space cowboy 2 1 Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 Ja do tej pory nie mogę się po tej jeździe pozbierać. Najwspanialsza animacja jaka powstała chyba. Miałem obawy, że właśnie klimat space-westernu mnie odrzuci i tak się trochę zapowiadało po pierwszym epizodzie, ale jak ja się myliłem oh no no no no. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 Czy Cowboy jest na jakimś Netflixie/HBO Go? Wiem że ci pierwsi robią serial, ale czy to planują coś wrzucić w najbliższym czasie? Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 2 minuty temu, Kalel napisał: Czy Cowboy jest na jakimś Netflixie/HBO Go? Wiem że ci pierwsi robią serial, ale czy to planują coś wrzucić w najbliższym czasie? https://www.spidersweb.pl/rozrywka/2019/04/04/cowboy-bebop-netflix-serial-obsada-john-cho/ To wszystko co wiadomo o adaptacji netflixa. Co do animka to topka do dzisiaj (a robili to w 97' ). Cytuj
mcp 2 001 Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 o, właśnie. pora na odświeżenie anime bo już z dobre 5 lat nie widziałem call me call me, nynynynynyy its aaaaalllright Cytuj
Pupcio 18 410 Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 Też musze odświeżyć bo cowboy i evangelion oglądany był za dzieciaka i może byłem wtedy za głupi żeby docenić te bajeczki Cytuj
sprite 1 786 Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 (edytowane) No ja zrobiłem rewatcha właśnie jakoś po 7 latach, jak nie dłużej. Wszedł niesamowicie. Dalej jest mi się ciężko pozbierać. Edytowane 14 maja 2019 przez sprite Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 Ostatni epek powoduje pustkę w serduszku i rozmyślanie przez kolejne miesiące o własnej egzystencji na tym padole. See you Space Cowboy Cytuj
sprite 1 786 Opublikowano 14 maja 2019 Opublikowano 14 maja 2019 Jaki jest Wasz ulubiony kawałek? Ja dzisiaj męczę to Łzy instant na twarzy. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi