Opublikowano 12 kwietnia 20195 l Mi się zawsze Portugalia kojarzyła z biedakrajem dla Januszy i masą kieszonkowców, ale po Luckowych fotkach na portalu face book dochodzę do wniosku, że to ciekawe, tanie miejsce żeby babę zabrać. Tylko trzeba by się wstrzelić jakoś poza sezon januszoturystyczny, a jednak lubię ciepełko...
Opublikowano 12 kwietnia 20195 l W dniu 12.04.2019 o 09:38, ping napisał(a): Mi się zawsze Portugalia kojarzyła z biedakrajem dla Januszy i masą kieszonkowców, ale po Luckowych fotkach na portalu face book dochodzę do wniosku, że to ciekawe, tanie miejsce żeby babę zabrać. Tylko trzeba by się wstrzelić jakoś poza sezon januszoturystyczny, a jednak lubię ciepełko... Wrzesień w porto git ale w lizbonie wtedy nadal masa turystów
Opublikowano 12 kwietnia 20195 l W dniu 12.04.2019 o 09:38, ping napisał(a): Mi się zawsze Portugalia kojarzyła z biedakrajem dla Januszy i masą kieszonkowców, Pomyliło Ci się z Grecją.
Opublikowano 12 kwietnia 20195 l Nie wydaje mnie się, żeby Portugalia była popularnym kierunkiem wśród januszy. Byłem tylko w Lizbonie niecałe dwa dni i obozowałem 3 dni w Porto Covo na południu od stolicy, piękne miejsce, piękne plaże ale nad oceanem w sierpniu może być zimniej niż nad bałtykiem. Chciałbym wrócić do Portugalii i przejechać z północy na południe wybrzeżem.
Opublikowano 12 kwietnia 20195 l To tym bardziej mnie zachęcacie. Biorąc pod uwagę, że Janusze boją się latać do popularnych niegdyś kierunków (Egipt, Tunezja etc.), obawiałem się, że rozleje się na inne miejsca, w które można dolecieć wagonami bydlęcymi marki ryanair/wizzair. Chociaż faktycznie, teraz to bardziej grecja i inna albania. Edytowane 12 kwietnia 20195 l przez ping
Opublikowano 12 kwietnia 20195 l Obecnie, zdecydowanie kierunek nr 1 januszy (dawny target Egipt, Tunezja) to Chorwacja [*] dla tego pięknego kraju.
Opublikowano 12 kwietnia 20195 l Tiaaaa jeszcze Bułgaria ponoć. Zapomniałem o niej bo nigdy nie byłem, więc nie znam tematu z praktyki.
Opublikowano 12 kwietnia 20195 l Dla mnie Portugalia to taki tani i ładny kraj, do którego bym się wyprowadził jakbym wygrał w totolotka. Jakiś domek na plaży, piwniczka z winami i elo.
Opublikowano 12 kwietnia 20195 l Jeśli chodzi o warunki to teraz było super, ciepło, mało ludzi, czasem popadał przelotny deszcz - kwiecień/maj wydają się być idealne.
Opublikowano 13 kwietnia 20195 l W dniu 3.04.2019 o 10:41, selene napisał(a): Jakieś opinie o Krecie? Jak z transportem publicznym a jak z wynajmem auta? Widzę tanie bilety do Chanii, ale to kawałek od głównych atrakcji. Pomyśl o Korfu fajne plaże, piękne miasteczko + jeden dzień na zwiedzanie Albanii. Edytowane 13 kwietnia 20195 l przez chris85
Opublikowano 14 kwietnia 20195 l Portugalia swietna dwa lata temu bylem, wypozyczylem sobie auto i przejechalem z Porto do Algavre i z powrotem zatrzymujac sie na pare dni w roznych miasteczkach , fajnym malym miasteczkiem z mega falami jest Nazare. Porto przepiekne i do niego jeszcze wroce na bank. Lizbona tak nie robila i bylo 44C wiec kazdemu odechcialo sie zwiedzania xd
Opublikowano 25 kwietnia 20195 l Był ktoś w Lwowie? Warto na weekend? Bo mam tani lot spod domu i na 4 dni bym mógł polecieć zawsze to coś nowego:)
Opublikowano 25 kwietnia 20195 l Wielu znajomych było i wszyscy zachwalają- raz, z powodu cen- są niezwykle atrakcyjne dla Polaków, dwa, z powodu świetnego jedzenia- naprawdę, kto nie był, ten zachwalał jak można zjeść, trzy, z powodu świetnych imprez- kumpel był na kawalerskim i bardzo dobrze (mgliście) wspominał i w końcu cztery- chyba najważniejsze, Lwów jest po prostu piękny. Czy ktoś może z kolei podrzucić cenne tipy dot. Pragi? Fajne miejscówki, knajpki- niekoniecznie z pierwszych stron przewodnika.
Opublikowano 25 kwietnia 20195 l Lwów bardzo spoko opcja na weekend. Fajny klimacik, dobra szamka i piwo, balety, no i za pół darmo. Ale 4 dni to zdecydowanie za długo imo, chyba że imprezujesz. Po 2/3 już nie ma co tam robić.
Opublikowano 25 kwietnia 20195 l W dniu 25.04.2019 o 09:00, sprite napisał(a): Lwów bardzo spoko opcja na weekend. Fajny klimacik, dobra szamka i piwo, balety, no i za pół darmo. Ale 4 dni to zdecydowanie za długo imo, chyba że imprezujesz. Po 2/3 już nie ma co tam robić. takie połączenie miałbym z szyman obok olsztyna. w sumie nie tyle 4 co 3,5 dnia. Bo co tyle samaloty latają
Opublikowano 1 maja 20195 l W dniu 25.04.2019 o 08:52, blantman napisał(a): Był ktoś w Lwowie? Warto na weekend? Bo mam tani lot spod domu i na 4 dni bym mógł polecieć zawsze to coś nowego:) zdecydowanie warto, ostatnio jak byłem to leciałem z Szyman. Bardzo ładne miasto, jest co robić i co zwiedzać ale na max 3 dni. można dobrze zjeść i wypić w sumie za śmieszne pieniądze, kilka niezłych restauracji i pubów. ogólnie polecam
Opublikowano 1 maja 20195 l Jako że majowy tydzień nie rozpieszcza dobrą pogodą, a także czasu nie mamy tyle, żeby wyjechać na kilka dni z rzędu z noclegami (urlop przeplatany robotą niestety), to szukaliśmy fajnych miejscówek do obejrzenia w ramach krótkich jednodniowych wypadów (od dziś począwszy). Trafiła się Pustynia Błędowska. 50km od domu, parking tuż przy punkcie widokowym. Po horyzont lasy, a pośrodku 30km2 piachu, taka polska Sahara dla ubogich, tu i ówdzie pokryta chwastami. No sympatycznie, piasek pod nogami chrzęści, dzieciak miał radochę, drzewka dają tlen, auto jest gdzie odstawić, kanapki w plecak i w drogę. Wiency tego typu miejsc chciałbym poznać. Poproszę o propozycje na kolejne dni w promieniu 50-80km od Krakowa. Mam jeszcze w planie Dobczyce (Jezioro, tama, knajpki, rynek), Zamek w Wiśniczu. Obcykane są Niepołomice (uwielbiam), Ojcowski Park Narodowy. Edytowane 1 maja 20195 l przez _Red_
Opublikowano 1 maja 20195 l Go home, you're drunk panie 2+2 Chyba że o co innego chciałeś się doyebać, ale jak zwykle nie zrozumiałem. Edytowane 1 maja 20195 l przez _Red_
Opublikowano 1 maja 20195 l Czaj myślę. Znalazłeś drugie dziecko do kompletu? Znalazłeś drugą wycieczkę do kompletu? Hmm.. Człowiek zadaje pytanie w turystyce małopolskiej i okolicznej a tam "nowy post: milan" <brr>
Opublikowano 1 maja 20195 l No spoko. Trafilem na drazliwego reda, lekki sucharski zarcik a reakcja ze o panie. W realu bylby niezly cringe.
Opublikowano 1 maja 20195 l Realu nie będzie, bo nigdy nie zaprosiłeś A przejeżdzałem krajową piątką sporo razy