Nemesis 1 268 Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 (edytowane) Od śmierci Jacko minął już ponad rok. Od tamtego czasu krążą plotki o nowej grze z MJ w roli głównej. Za grę odpowiedzialny jest Ubisoft, zaś produkcja będzie dedykowana PS Move oraz Kinect. Swoją drogą spodziewałem się prędzej jakiejś nowej edycji Singstar. Gra ukaże się w listopadzie na wszystkie platformy. Więcej na temat gry w newsie. Czekam z niecierpliwością. Edytowane 8 Lipca 2010 przez NEMESIS US Cytuj Odnośnik do komentarza
Hysz 25 Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Czekam z niecierpliwością. srsly? Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 (edytowane) Czekam z niecierpliwością. srsly? Owszem, lubię jego muzykę. Coś w tym złego? W grę również chętnie zagram. Edytowane 8 Lipca 2010 przez NEMESIS US Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 ciekawe czy bedzie minigierka z molestowaniem dzieci ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 ciekawe czy bedzie minigierka z molestowaniem dzieci ;p W ogóle nie zdziwiłem się, że Ty o tym napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 ciekawe czy bedzie minigierka z molestowaniem dzieci ;p Jeśli o minigierki z dziećmi idzie to ja bardziej oczekuje tej z pomocą tysiącom maluchów Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 ciekawe czy bedzie minigierka z molestowaniem dzieci ;p W ogóle nie zdziwiłem się, że Ty o tym napisałeś. nie boj sie, ja i tak nie kupuje gier muzycznych, nie mam poczucia rytmu wcale ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 To przez muzykę, której słuchasz. Metal nie kształci! Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 28 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 http://www.gametrailers.com/video/ghosts-gameplay-michael-jackson/706826 30 sekund czystego gameplay'u. Cytuj Odnośnik do komentarza
Keymaker 25 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Widziałem na ON/OFFie pokaz i powiem tyle, że kupuję z miejsca. Co prawda nie wersję na Wii, tylko na Kinecta. Będzie ładniej, pewnie kilka nowych ficzerów wejdzie, a poza tym gameplay będzie bogatszy, bo będzie obserwowane przez kamerę całe ciało, nie tylko Wiilot. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=XHdiSV8Bqtg&feature=player_embedded Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Na coverze widnieje napis, że gra wykorzystuje PS Move. Czy ktoś orientuje się, czy idzie pograć bez pałki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Póki co nie ma chyba jeszcze żadnych materiałów w Sieci z wersji na PS3. Chętnie bym zobaczył jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Keymaker 25 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 A wyobrażacie sobie grę bez taneczną bez kontrolera (Kinecta nie wliczam, bo on sam w sobie jest kontrolerem)? No, może samo śpiewanie, ale wątpię... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Dawniej dusiło się guziki w rytm piosenek w grach muzycznych, a że Move kupować nie chce, a w MJE zagrać chcę, toteż kombinuje co by tu zrobić i pytam:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 16 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 (edytowane) Z racji tego, że w zeszłym tygodniu kupiłem Wii (za naprawdę małą sumę udało mi się znaleźć fajny zestaw) więc postanowiłem sięgnąć po MJ: the Experience. Udało mi się akurat trafić na ofertę za 80 zł (normalnie gra chodzi za prawie dwa razy tyle). Wcześniej przejrzałem sporo recenzji i w większości były to opinie z mieszanym odczuciami aczkolwiek trafiły się trzy bardzo pozytywne (średnia ocen gry na Metacritics.com to 56%). Osobiście jestem bardzo zadowolony i w żadnym wypadku nie żałuję wydanych pieniędzy. Po odpaleniu gry mamy tylko trzy opcje: Dance, Dance School oraz Options. Dance School to jak sama nazwa sugeruje, instruktaż z udziałem kilku choreografów (w tym gość, który współpracował z Michael'em), którzy krok po kroku uczą jak najlepiej próbować naśladować Jacko podczas grania. Dziwi mnie tylko, że nie mamy tego dostępnego od razu, lecz odblokowujemy te materiały przez zdobywanie gwiazdek podczas rozgrywki. Szczerze mówiąc jako bonus wolałbym odkrywać np. teledyski, których w grze raczej nie uświadczymy. Co do samej gry, to łącznie zawarto 26 najbardziej znanych utworów i wszystkie są dostępne od razu na starcie. Oczywiście nie muszę mówić, że naśladownictwo Michael'a całym ciałem jest tutaj tylko umowne bo w rzeczywistości chodzi o prawidłowe wymachiwanie Wiilotem. Z boku ekranu pojawiają się wskazówki jak poprawnie machać Wiilotem, to trochę dezorientuje bo patrzymy się na to co dzieje się na ekranie i trzeba co chwila zerkać w bok, choć jest to do ogarnięcia. Jednak przyznam, że po kilkunastu minutach ciało zaczyna samo rwać się do tańca, a ten de facto prosty nie jest i dość szybko męczy (przynajmniej mnie, ale pewnie wychodzi spadek kondycji przez pompowanie na siłce 4 razy w tygodniu). Gra może początkowo wydawać się zbyt trudna, jeśli chcemy sobie naprawdę potańczyć przed TV (sprawdziłem także tytuł w rozgrywce na kilka osób i jako party gaming sprawdza się wyśmienicie i można się zabawić nawet w cztery osoby + 4 wiilots included rzecz jasna). Kwestia poziomu trudności została z góry ustalona przez producentów. Wszystko zależy tak naprawdę od tego, który utwór wybierzemy. Tak np. Thriller to poziom Inhuman grając jako Michael i Hard wybierając rozgrywkę jako partnerujące mu zombie, zaś utwory takie jak Heal the World i Dirty Diana to poziom Easy. Nie mamy zatem możliwości samodzielnego ustalenia poziomu trudności. MJ: the Experience może być naprawdę dobrą grą i taką jest, jednak po swoim przykładzie wiem, że tutaj wszystko zależy głównie od stopnia naszego zaangażowania w grę. Co prawda nic nie stoi na przeszkodzie, żeby grać na kanapie i jedynie machać Wiilotem zgodnie z podawanymi instrukcjami ale w takim wypadku lepiej sobie odpuścić takie granie. Jeśli ktoś szanuje i lubi twórczość MJ oraz chce się nieco rozerwac przed TV t myślę, że warto sięgnąć po ten tytuł. Reszta może odpuścić choć sprawdzić z ciekawości zawsze warto. Edytowane 16 Lipca 2011 przez NEMESIS US Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Moja recenzja: http://www.onlinecenter.pl/Recenzje-Kinect/Michael-Jackson-The-Experience.html " Liczyłem na fantastyczny hołd i uczczenie pamięci jednej z największych ikon światowej muzyki, a dostałem jedynie dobrą grę taneczną. " I tyle w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi