xzdunx 7 Opublikowano 28 września 2010 Opublikowano 28 września 2010 ja patrze na taką kreację głównego bohatera pod innym kontem: bio. będzie mógł pobawić się w dobre wstawki filmowe i dopracować fabułę do ostatniej niteczki, dlatego tak nie narzekam na taki a nie inny sposób kreowania postaci(a właściwie jego brak). Cytuj
_mike 318 Opublikowano 28 września 2010 Opublikowano 28 września 2010 W sumie jak zrobią z tego H'n'S ale z dobrą fabułą i poprawią grafikę (tuniki!!!) to IMO będzie to lepsza od jedynki. Co do wyboru postaci zgadzam się z xzdunxem, jeżeli uproszczenie polepszy opowieść to niech tak będzie Cytuj
VergilDH 1 Opublikowano 28 września 2010 Opublikowano 28 września 2010 Gameplay z najnowszej produkcji BioWare jeszcze minutę temu był dostępny na Gametrailers, ale został usunięty. Kiedy usłyszałem, że system walki będzie bardziej zręcznościowy, ucieszyłem się: "jeśli będzie podobnie jak w dwóch pierwszych Gothic'ach... kto wie, może się udać" - pomyślałem. To co przed chwilą zobaczyłem, niesamowicie mnie zaskoczyło - walka wygląda jak w tytułach pokroju Dynasty Warriors, co stawia nad Dragon Age II olbrzymi znak zapytania. Kilkunastu/kilkudziesięciu przeciwników na ekranie? Tu chyba nie o to chodzi? 1 Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 28 września 2010 Opublikowano 28 września 2010 VergilDH, już o tym pisałem (identyczne porównanie co do DW nawet dałem). IMHO to zły kierunek obrało Bioware jeżeli chodzi o system walki. Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 28 września 2010 Opublikowano 28 września 2010 (edytowane) Szkoda, że usunęli ten filmik. Bardzo dobrze, że mocno zmienią system walki. Ten z poprzedniej części do niczego się nie nadawał. "Całkiem fajnie to wygląda... Dobra jakoś to przeboleje, może inne elementy gry są lepiej zrobione... Gorzej już chyba nie dało się tego zrobić..." - takie wrażenia przynosił ten system. Podstawy tego systemu były źle zrobione i jakiekolwiek zmiany nie miałyby sensu. Ale po jaką cholerę oni zmieniali DOBRY system walki, który to był w pierwszej części? (notabene bardzo podobny do Knights of the Old Republic) Ekran wyboru postaci to czysta zrzynka z Diablo. Dobry to on może i jest na PC ale na konsolach takie coś nie przejdzie. Edytowane 28 września 2010 przez rkBrain Cytuj
szawello 7 Opublikowano 29 września 2010 Opublikowano 29 września 2010 nie wiem czy wiecie ale w tej czesci bedzie wprowadzone takie cos ze 2 osoby rozmawiaja i opowiadaja sobie historie glownego bohatera, np. jedna mowi ze bohater jest jakims super koksem i wlasnie rozwala 10 jednym uderzeniem a inna mowi hisotrie prawdziwa gdzie bedzie znacznie trudniej. Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 6 października 2010 Opublikowano 6 października 2010 DA II i import save'a z jedynki: http://www.joystiq.com/2010/10/06/dragon-age-2-will-import-the-world-from-dragon-age-origins-sa/ Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 26 października 2010 Autor Opublikowano 26 października 2010 (edytowane) Nowy trailer (oparty na silniku gry/ gameplay): http://www.youtube.com/watch?v=sWbIFihAzW4 Mnie on jakoś nie przekonuje. Nie dość, że brzydko, to jeszcze za bardzo w stronę gry akcji/slahera niż rpg. P.S. Nie mogę dać linka do polskiej wersji trailer'a gdyż w linku do filmiku na YT znalazł się wulgaryzm (oczywiście przez przypadek), lol. Edytowane 26 października 2010 przez MBeniek Cytuj
Paliodor 1 772 Opublikowano 29 października 2010 Opublikowano 29 października 2010 (edytowane) Po początkowej euforii z wieści o drugiej części DA coraz bardziej się jednak martwię, że gra zostanie spłycona. Ostatni filmik z gameplay'u tylko mnie w tym utwierdził. Gra zamiast bardziej skupić się na elementach rpg coraz bardziej zaczyna przypominać jakiegoś slashera. Rozumiem, że na konsolach można zbić największe kokosy ale mogli chociaż ten tytuł oszczędzić z dostosowywania go pod specyfikę gierek konsolowych. Eh, oby chociaż postaci i fabuła stały na dobrym poziomie. Edytowane 29 października 2010 przez Paliodor Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 29 października 2010 Opublikowano 29 października 2010 (edytowane) Ale zrobili to samo co z pierwszą częścią w tym trailerze zapewne (graficznie), gra prezentuje się naprawdę ładnie a dostaniemy graficzną kupę jak w poprzedniej części.... Edytowane 29 października 2010 przez xzdunx Cytuj
szawello 7 Opublikowano 29 października 2010 Opublikowano 29 października 2010 Ale zrobili to samo co z pierwszą częścią w tym traileru zapewne (graficznie), gra prezentuje się naprawdę ładnie a dostaniemy graficzną kupę jak w poprzedniej części.... Dla mnie grafika nigdy nie miala znaczenia. Liczy sie fabula i porzadna rozgrywka a odnosze wrazenie ze w DA II to wlasnie bedzie. Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 29 października 2010 Opublikowano 29 października 2010 (edytowane) mi też nie robi ale po co tak oszukiwać :confused: (do dziś gram w final fantasy 7,8,9, baldury i inne starocie graficzne ) Edytowane 29 października 2010 przez xzdunx Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 4 listopada 2010 Opublikowano 4 listopada 2010 Preview: http://www.joystiq.com/2010/11/03/dragon-age-2-preview/ Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 4 listopada 2010 Opublikowano 4 listopada 2010 A ja wlasnie widze poprawe w oprawie graficznej. Zobaczcie na modele postaci i ich animacje, jest o wiele lepsza niz w czesci pierwszej. Cholewcia, nawet mnie DA2 zainteresowal po obejrzeniu tego trailera... Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 7 listopada 2010 Opublikowano 7 listopada 2010 5 minutek gameplay'u: http://www.youtube.com/watch?v=7zg478Ui-jc&feature=player_embedded Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 27 listopada 2010 Opublikowano 27 listopada 2010 Ale cisza... Pierwsze dzienniki developera: Cytuj
szawello 7 Opublikowano 27 listopada 2010 Opublikowano 27 listopada 2010 Kiedy to wychodzi? Premiera ma byc 11 marca Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 20 grudnia 2010 Opublikowano 20 grudnia 2010 Nowy filmik z gameplay'u: http://www.youtube.com/watch?v=21_UuVqhVxE&feature=player_embedded Cytuj
estel 806 Opublikowano 20 grudnia 2010 Opublikowano 20 grudnia 2010 Jaram się. Szkoda tylko, że interfejs nie będzie poprawiony dla konsol (więcej skrótów). Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 20 grudnia 2010 Opublikowano 20 grudnia 2010 uf, jest system walki taki jak w 1, więc skończę DA2. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 31 stycznia 2011 Autor Opublikowano 31 stycznia 2011 Demo DAII już jutro? http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=56789 Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 2 lutego 2011 Opublikowano 2 lutego 2011 Demko - 23 lutego: http://www.ppe.pl/news-5539-Nadciaga_demo_Dragon_Age_II.html Cytuj
estel 806 Opublikowano 2 lutego 2011 Opublikowano 2 lutego 2011 Ktoś się chyba na PPE walnął w tłumaczeniu. Na oficjalnym forum, poza przeogromnym ragem, jest napisane że 23 demo dostaną tylko pracownicy sieci Gamestop. Nie będzie dema dla ogółu. Oczywiście mam nadzieję, że redaktorzy PPE czy Kotaku mają jednak rację i demo ukaże się nawet dla zwykłych śmiertelników. Cytuj
estel 806 Opublikowano 4 lutego 2011 Opublikowano 4 lutego 2011 (edytowane) Oddział EA w Niemczech potwierdził, że demo ukaże się 22 lutego. LINK Będzie prolog i możliwość zagrania trzema klasami. Demo kończy się w momencie dotarcia do Kirkwall (głównego miasta) i poznania ponętnej Isabeli. Fuck yeah. Edytowane 4 lutego 2011 przez estel Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi