Opublikowano 15 marca 201114 l A ja bym wolal przy kolejnej czesci, aby zrezygnowali z prowadzenia druzyny ( imo na konsoli, w walce jednak jest chaos i na padzie nieporecznie sie go ogarnia). System craftingu - bardziej rozwiniety, no i wiecej swobody w lokacjach ( mniej korytarzy). O lepszej grafie juz nawet nie wspominam, bo w dobie dzisiejszych mozliwosci sprzetowych, slaba oprawa graficzna w grze swiadczy tylko o nieudolnosci programistow. Koniec, kropka.
Opublikowano 15 marca 201114 l Ja i tak gram tylko na normalu, by sterować jedną postacią. Mam tylko taktyki ustawione. Trafiłeś w sedno. Jednak nie wiem czy zrezygnują z prowadzenia drużyny. Na pc to się sprawdza. I tu chyba jest problem. Ta gra jest zbytnio PC-towa. Może zmienili trochę system walki, ale ta cała pauza, wskazanie gdzie mają postacie stanąć, typowe dla myszki i PC, a nie dla konsoli. Powinni gameplay bardziej Hack'and'Slach zrobić, ale zostawić całą otoczkę fabularną. Grafika moim zdaniem jest słaba z braku czasu i konwersji na konsole. Widziałem DA1 na max detalach na PC i wyglądało o wiele lepiej niż na konsoli.
Opublikowano 15 marca 201114 l Imo powinni zostawic prowadzenie druzyny bo jak bede chcial zagrac w H&S to sobie GOW III odpale albo cos podobnego. Własnie to prowadzenie druzyny sprawia ze ta gre jest "nietypowa", bo mnie bardzo podoba sie motyw kiedy jedna postac robi za tanka ja i isabella dps(damage per second) a mag za heala i czuje sie jak w MMO
Opublikowano 15 marca 201114 l Może inaczej to ujmę. Drużyna może być, ale nie potrzebuje mieć nad nią kontroli. Bardziej jako pomocnicy niż postacie do sterowania, a użyłem pojęcia H&S ponieważ tutaj i tak się maszuję "X" i co jakiś czas używa umiejętności. Tylko podczas trudniejszych walk trzeba używać pauzy i dobrać odpowiednie czary innych kompanów, a to mi nie pasuje. Chcieli zrobić grę szybką konsolową to taka powinna być, a nie trochę tego i trochę tego.
Opublikowano 15 marca 201114 l Może inaczej to ujmę. Drużyna może być, ale nie potrzebuje mieć nad nią kontroli. Bardziej jako pomocnicy niż postacie do sterowania, a użyłem pojęcia H&S ponieważ tutaj i tak się maszuję "X" i co jakiś czas używa umiejętności. Tylko podczas trudniejszych walk trzeba używać pauzy i dobrać odpowiednie czary innych kompanów, a to mi nie pasuje. Chcieli zrobić grę szybką konsolową to taka powinna być, a nie trochę tego i trochę tego. Jakby zrobili to co mówisz to już nie byłby to erpeg tylko kolejny devil may cry, do not confuse. RPG to RPG i mnie np bolą takie uproszczenia jakie są stosowane, damn casuals i konsole? Żadne wytłumaczenie.
Opublikowano 16 marca 201114 l @Seto Jak chcesz żeby było szybko, gładko i bez pauzy to graj na najłatwiejszym poziomie trudności.
Opublikowano 16 marca 201114 l Trochę mi ten design lokacji przypomina pierwsze ME, bo tam też miejscówki po za miastem, to również była jedna i ta sama plansza z delikatną zmianą detali. Słabo. Gram na hard i męczę się czasami konkretnie(magowie puszczający jakąś kulę elektryczną, która jednym zamachem wykańcza mi pół składu), ale frustracji jakoś nie zauważam u siebie, a to dobrze świadczy o grze, brakuje jednak rzutu izometrycznego, bo czasami drużyna rozbiega mi się na takim terenie, że ciężko ich ogarnąć. Ustawianie taktyk jest ok, ale nie zawsze działa najlepiej i w sumie najbardziej korzystna opcja, to dawać atakuj najbliższego wroga.Sama historia rozkręca się i podoba mi się coraz bardziej. Jakim składem gracie? Edytowane 16 marca 201114 l przez Gość
Opublikowano 16 marca 201114 l Poziom trudności nie jest zbyt równy ... przekonałem się o tym po spotkaniu tego bossa golema na Głębokich Ścieżkach - aż musiałem zmniejszyć na Normal, bo nie mam czasu na godzinną potyczkę z bossem i irytację. A team? Wojownik, Tank(ta z Tarczą), Mag(ten z "duchem") oraz siora Hawka(mag) - czasem jest zbyt łatwo a czasem tak jak piszę powyżej. Edytowane 16 marca 201114 l przez Wiolku
Opublikowano 16 marca 201114 l Ja gralem magiem (wymaksowalem magie zywiolow i dobralem magie mocy i uzdrowiania co tam przydalo sie ), Merril jako drugi mag (na maxa magia pierwotna + entropia), Varrick jako kompan do rozmowy i Aveline jako tank. Wiekszosc walk poszla fajnie chociaz z wielkim smokiem jednak troche sie meczylem, natomiast final poszedl lajtowo po opowiedzeniu sie po stronie magow Edytowane 16 marca 201114 l przez BoryzPL
Opublikowano 16 marca 201114 l Poziom normal mi w zupełności wystarcza. Nie za łatwo nie za ciężko. Może po prostu mamy inne oczekiwania co do RPG-ów ja wole szybkie z duża ilością akcji. Dla mnie DA2 jest naprawdę dobry, ale to nie do końca to czego oczekiwałem. Chyba za dużo w Diablo grałem:) Po prostu od czasów IceWind Dale, zawsze grałem w RPG gdzie sterowało się jedną osobą i chyba za bardzo się do tego przyzwyczaiłem. A co do teamu. To ja gram wojownikiem(tarcza i miecz),ale nie robię typowego tanka, Isabelle, Marill klątwy i Damage Dealer oraz Andreas jako buffer(praktycznie cała mana mi idzie na buffy, ale naprawdę dużo dają) i healer.
Opublikowano 16 marca 201114 l Może po prostu mamy inne oczekiwania co do RPG-ów ja wole szybkie z duża ilością akcji. Czyli mowisz ze DA 2 nie jest szybki? Jesli tutaj walka jest "nudna" to ja nie wiem gdzie bedzie szybka. Przeciez w ciagu 30 sec. mozna pokonac mw. 20-30 slabych przeciwnikow. I mnie to pasi. Wg. powolna walka jest w Demon's souls, bo zanim zaatakuje musze obejsc goscia 50 razy. ale to sa 2 rozne gry. Co do teamu to ja mag(full magia pierwotna, teraz w magie tajemna ide), ten elf na tanka, isabella i Anders na heala.
Opublikowano 16 marca 201114 l Właśnie przeszedłem grę i cofam wszystko. Drużyna musi być obowiązkowo to trzon gry, a końcówka miodzio. Na bank będzie DA3. Zaraz zaczynam grę jako mag :diablo:Chciałem trofea porobić, ale walić to, wole normalnie pograć
Opublikowano 16 marca 201114 l ja mam do was takie pytanie bo ostatnio jak gram w DA2 to mi sie konsola nadzywczaj czesto zacina, ale tylko przy tej grze, wam tez?
Opublikowano 16 marca 201114 l ja mam do was takie pytanie bo ostatnio jak gram w DA2 to mi sie konsola nadzywczaj czesto zacina, ale tylko przy tej grze, wam tez? Osobiście miałem 3 zwiechy na jakieś 40h grania także chyba coś ci konsola głupieje. slima mam btw Edytowane 16 marca 201114 l przez dżar
Opublikowano 16 marca 201114 l wlasnie zrozumialbym ze cos sie dzieje nie tak z konsola skoro sie zacina, ale to tylko przy tej grze, jak wlacze kazda inna to chodzi bez problemu.
Opublikowano 16 marca 201114 l Też to mam. Po około 25h grania zawiesiła mi się gra kilka razy. Naj częściej przy autosave albo podczas wchodzenia do nowe lokacji. Miałem również problem przy jednym bossie, w połowie walki zniknął i nie mogłem nic zrobić, ale akurat wcześniej zasavewoałem, więc fart. Myślę, że to wina optymalizacji gry, pewnie wyjdzie patch czy coś.
Opublikowano 18 marca 201114 l Czy jest jakis sposob zeby: Isabella nie uciekla z reliktem? Tak sie staralem zeby ja zatrzymac, nawet pokazalem jej moja sypialnie ;d a ona odeszla. Edytowane 18 marca 201114 l przez szawello
Opublikowano 18 marca 201114 l @Szawello Mi przed ta akcja brakowalo jakies 1/4 do wymaksowania paska od przyjazni. W momencie jak przed wejsciem do tego magazyny po ksiazke powiedzialem jej ze ksiege odzyskujemy dla niej (nie ma wplywu ta decyzja pozniej w twierdzy wicehrabiego), ona ucieka, a potem wraca w najodpowiedniejszym momencie.
Opublikowano 18 marca 201114 l Czy jest jakis sposob zeby: Isabella nie uciekla z reliktem? Tak sie staralem zeby ja zatrzymac, nawet pokazalem jej moja sypialnie ;d a ona odeszla. Jest na to sposób, trzeba zrobić tak -mieć wysoki poziom "przyjaciela", najlepiej na maksa -pomóc jej w pierwszej kolejności kiedy razem z aveliną kłócą się w twojej posiadłości - zgodzić się oddać jej relikwie przed wejściem do magazynu gdzie ma być dokonana wymiana Co prawda ucieknie z relikwią ale wróci pod koniec drugiego aktu. @ BoryzPL Nie tylko na tym forum jesteś dzisiaj o krok przede mną Edytowane 18 marca 201114 l przez hitokiri
Opublikowano 18 marca 201114 l @Hitokiri Hehe, dzisiaj zamulka z piwkiem przy kompie wiec szybki czas reakcji mam Moge tylko pogratulowac dobrego gustu jesli chodzi o tytuly na ktorych temat sie wypowiadasz Zeby nie bylo offtopa to szybko spodziewiacie sie jakiegos duzego dodatku? Mysle ze koniec gry jasno swiadczy o tym ze czeka nas jakis duzy dodatek fabularny opowiadajacy historie po finale. Poza tym pewnie trzecia czesc bedzie polegac na odnalezieniu przez kolejnego nowego bohatera szarego straznika z pierwszej czesci i czempiona z drugiej Po drodze spotykajac kompanow z poprzednich czesci ktorzy pomoga w ich odnalezieniu by pomogli nam w pomocy w misji majacej na celu uratowanie wszystkiego Edytowane 18 marca 201114 l przez BoryzPL
Opublikowano 18 marca 201114 l Teraz zaluje ze zapytalem bo Powrot Isabelli bylby bardzo milym zaskoczeniem , ale juz trudno bede czekal jej powrotu z niecierpliwscia ale dzieki za odpowiedz. Edytowane 18 marca 201114 l przez szawello
Opublikowano 19 marca 201114 l Pierwszy DA podszedł mi dość średnio, zwłaszcza w porównaniu z ME(2), opinie o pójściu w Dwójce w stronę slashera też krzywo pobrzmiewały, więc miałem zamiar poczekać z zakupem, ale męka z FFXIII spowodowała u mnie jakąś taką 'tęsknotę' za porządnym, zachodnim RPGiem i jako że chciałbym kupić DA2 na dniach, miałbym dwa szybkie pytanka do osób które już się z drugą Erą Smoka mierzą: - w jedynkę grałem na Xboxie, istnieje jakiś system (coś ala komiks w ME2 na PS3) przenoszenia z poprzednika decyzji gracza itd bez importu sejwa?? - jak jest z dlc? można kupić używkę, czy tak jak w jedynce, są jakieś jednorazowe kody? jeśli tak to na co?
Opublikowano 19 marca 201114 l @Wielki K -nie ma komiksu, mozesz jedynie wybrac jeden z ponoc najczesciej spotykanych wariantow decyzji podejmowanych w poprzedniej czesci -sa jednorazowe kody na Czarne Emporium, ale poza tym ze mozna tam kupic miksturki na resetowanie atrybutow spokojnie mozna sobie dac rade wylacznie z uzywkami Edytowane 19 marca 201114 l przez BoryzPL
Opublikowano 19 marca 201114 l Zwróciliście uwagę na te warianty przy tworzeniu postaci? Ja za pierwszy razem wybrałem pierwszy teraz gram na trzeci i " W Wisielcu" spotkałem pewną ciekawą postać, warto sprawdzić, a Isabell niezła laska:), ale tym razem oddam ją przywódcy Qunari(jak dla mnie) po Andresie, jedna z ciekawszych postaci w grze.