Skocz do zawartości

Ogólne rozważania serialowe

tk___tk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brygada Acapulco > 2 ostatnie sezony Losta

Na deser

http://www.youtube.com/watch?v=4hs_oyyRCu0&feature=related (prosze zwrocic uwagę na 1.43 sec)

http://www.youtube.com/watch?v=UIYh9MFZ83w&feature=related

Opublikowano

No i skończyłem całe Star Trek: The Next Generation. Warto było.

Teraz też się biorę za Nip/Tuck, a i kumpel mi ma na woodstock przywieźć pierwsze 3 sezony.

W międzyczasie jeszcze dooglądam 5 sezon Trawki, bo go nie skończyłem rok temu, a 6ty się zbliża.

Opublikowano

Do końca trzyma poziom, a najlepsze sezony to w sumie od 4ego do 7ego.

Choć pierwsze 3 też są bardzo dobre. Ale w tych późniejszych bardziej 'pojechali' jeśli chodzi o pomysłowość.

Opublikowano

Dobra, róbmy jakiejś hejty bo nudno.

Mad Men > Breaking Bad

The Shield całość > Breaking Bad na razie

The Shield pierwsze 3 sezony < Breaking Bad pierwsze 3 sezony

La Meglio gioventu > Anioły w Ameryce > każdy inny miniserial, jaki widziałem

Dexter = wtórność

Opublikowano

Nikt nie wie o czym piszesz

Star Treki sie opłaca ogladać? widziałem tylko Stacje kosmiczną i w sumie było okej, ale miałem chyba z 7 lat wtedy. Battletar z tego pewnie żaden, ale może chociaż będzie lepsze niż Babilon 5. Ostatnio nadrobiłem Firefly (miód) i chce wiecej kosmosu

Opublikowano

Nikt nie wie o czym piszesz

Star Treki sie opłaca ogladać? widziałem tylko Stacje kosmiczną i w sumie było okej, ale miałem chyba z 7 lat wtedy. Battletar z tego pewnie żaden, ale może chociaż będzie lepsze niż Babilon 5. Ostatnio nadrobiłem Firefly (miód) i chce wiecej kosmosu

oryginalny Star Trek z lat 60tych jest bardzo fajny, jeno trzeba kilku odcinków żeby się wkręcić. Serio warto, spółka Kirk - Spock - Doktor którego imienia nigdy nie pamiętam daje rade.

Następna Generacja fajny serial, ale gdzieś od 3 sezonu - ponoć.

DS 9 podobno robi się znakomity gdzieś przy 4 sezonie, jest dosyć inny od reszty ST. Nie ma, że 1 odcinek - 1 historia.

Voyagera odpuść bo kaka.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niedawno skonczylem ogladac Breaking Bad - szukajac czegos nowego postanowilem sprobowac polecanege przez ogqoza Mad Men.

Z poczatku podchodzilem do serialu sceptycznie - tematyka nie wydawala mi sie interesujaca, opisy rowniez mnie nie pociagaly. Pierwsze 2 odcinki ogladalo mi sie..zjadliwie - ani mi sie to podobalo, ani niepodobalo. Jakos tak od 3 zaczelo juz sie to przyjemnie ogladac. Obecnie jestem kolo 10 odcinka.

Jesli ktos szuka czegos nowego do ogladania, a ani tematyka jak i opisy serialu nie wydaja sie byc zachecajace - mimo wszystko polecam. Mi sie w koncu serial spodobal.

Opublikowano (edytowane)

nic się za 10 lat nie zmieni

ty masz sentyment do xfiles i dwójki, on będzie miał z housem i dwójką.

pomijając fakt, że takie porównania za dużo wspólnego z oceną jakości nie ma :F

Edytowane przez Figaro
Opublikowano

Czy House się kiedyś skończy? Bo nie wyobrażam sobie, jak słaby będzie ten serial, jeśli dociągnie do 10. sezonu.

Aha, czekaj. Chyba mam dobre porównanie pod ręką...

Opublikowano

Eee... za 10 lat będziesz dorosły. Przynajmniej tak bym stawiał, że nie zatrzymasz się zupełnie w rozwoju. Więc pewnie będzie jednak kojarzył dekadę z serialami dla dorosłych.

Opublikowano

rewolucyjne, wielkie telewizyjne produkcje na pewno nie zatrą mi się jakoś szczególnie w pamięci jakkolwiek bym nie doceniał wartościowszych tytułów