Gość Opublikowano 24 czerwca 2011 Opublikowano 24 czerwca 2011 (edytowane) Nie, poczytam o tym. Jak crime, to tylko w stylu GTA raczej, czarny humor itd. Edytowane 24 czerwca 2011 przez Gość Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 24 czerwca 2011 Opublikowano 24 czerwca 2011 (edytowane) radze unikac ostatnich ostatnich stron tematu na forumie!! A co do serialu to jest to szarpiace nerwy, niszczące wiarę w ludzi, obezwładniające, wybitne arcydzielo! 10/10 i serdzuszko na filmwebie:) Edytowane 24 czerwca 2011 przez Snejk Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 24 czerwca 2011 Opublikowano 24 czerwca 2011 (edytowane) Ale czego ty Psyko w ogole oczekujesz od tych seriali? Chociazby, niestety trudno polecac ci jakies inteligentne seriale, jesli oczekujesz akcji i przytlaczajacego klimatu. Deadwood, The Wire, The Sopranos, Six Feet Under, Mad Men to genialne seriale, jednak akcji duzo ci one nie zapewnia (wyprane z klimatu nie sa, jednak przytlaczajacym nazwac go nie mozna). Mozesz sprawdzic OZ - serial jest osadzony w wiezieniu, klimat ma naprawde mocarny, pewnie ci sie spodoba. Breaking Bad natomiast to serial sensacyjny, wiec sporo akcji tam jest. The Shield tez moze ci sie spodoba - jest bardziej nastawiony na akcje niz The Wire. Edytowane 24 czerwca 2011 przez Yabollek007 Cytuj
Gość Opublikowano 24 czerwca 2011 Opublikowano 24 czerwca 2011 Nie oczekuje tylko akcji, w zasadzie Game of Thrones jest dla mnie genialne, ale to bardziej zasluga samego Martina, HBO tylko klasowo przenioslo calosc na ekran. Cytuj
Gość Opublikowano 24 czerwca 2011 Opublikowano 24 czerwca 2011 (edytowane) Ale bez psycholi, ciezkiego, przytlaczajacego klimatu? Klimat jest ciężki, ale nie w sposób zbliżony do Seven. To realizm tej produkcji wbija widza w fotel. Żadnych psycholi. Breaking Bad to serial sensacyjny? lol, dobre sobie. Edytowane 24 czerwca 2011 przez Gość Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 24 czerwca 2011 Opublikowano 24 czerwca 2011 Serial jest napakowany zwrotami akcji, cliffhangerami itd. wiec mozna w zasadzie go tak nazwac (lol, a jesli nie mozna to (pipi) z tym - chodzilo mi wlasnie o te elementy serialu i tyle). Cytuj
Gość Opublikowano 24 czerwca 2011 Opublikowano 24 czerwca 2011 Dla ciebie zwroty akcji i cliffhangery przesądzają o sensacyjności? No, to trudno znaleźć w telewizji serial niesensacyjny. Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 24 czerwca 2011 Opublikowano 24 czerwca 2011 (edytowane) No, trudno znalesc serial ktory te elementy realizuje w TAKI sposob, jak wlasnie Breaking Bad. Prawde mowiac nie widzialem zadnego innego serialu z tak dynamiczie rozwiajajaca sie fabula, zwrotami akcji, cliffhangerami, ktory bylby tak dopracowany i nie zachaczal o przesadnie niedorzeczny absurd (jak np. Prison Break). <troche spozniony edit> No i nie zapominajmy ze akcji tutaj tez nie jest malo i w nie byle jakim wydaniu - juz nawet na samym poczatku wita nas scena z pedzeniem przez pustynie w samochodzie turystycznym, z dwoma potencjalnymi trupami z tylu i policja na ogonie. Edytowane 25 czerwca 2011 przez Yabollek007 Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 24 czerwca 2011 Opublikowano 24 czerwca 2011 Jak lubisz "Grę o Tron" książkową, no to nie możesz nie obejrzeć "The Wire". To prawdziwa powieść napisana na ekran (zresztą pisana w większości przez autorów książkowych - czy to prozy, czy reportażowych). Jeszcze bardziej niż dzieła Martina realistyczna, okrutna okrucieństwem samego życia, kompleksowa, zabawna, wzruszająca i bogata w fascynujące detale. Generalnie lista najlepszych seriali była wielokrotnie powtarzana tu na forum: Wire, Sopranos, Deadwood, Shield, Oz, Six Feet Under, Mad Men, Breaking Bad. No i Arrested Development, które jest jak "Gra o Tron" sitcomów. Zbyt szybko się ta lista nie zmienia, w ostatnich latach tylko Mad Men i Breaking Bad ustawiły się w niej na równi z klasykami. Każdy z tych seriali ma opis na moim blogu. 2 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 czerwca 2011 Autor Opublikowano 25 czerwca 2011 24 jest fajne ponieważ ma jacka bauera i solidną dawkę prawicowej pro-wojennej propagandy Cytuj
Gość Opublikowano 25 czerwca 2011 Opublikowano 25 czerwca 2011 Sa jakies fajne zombie seriale, oprocz Dead Set (nie podoba mi sie) i niezlego The Walking Dead? Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 25 czerwca 2011 Opublikowano 25 czerwca 2011 Psyko, a wracając do seriali saj faj, to koniecznie Fringe. Po pilocie i 2 odcinkach miałem go za średnią podróbkę The X-files, o jakże się pomyliłem, bo serial bardzo szybko urósł do miana wielkiego, a co sezon to autentycznie jest ciekawiej. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 czerwca 2011 Autor Opublikowano 25 czerwca 2011 Sa jakies fajne zombie seriale, oprocz Dead Set (nie podoba mi sie) i niezlego The Walking Dead? nie ale jak łakniesz dobrych i dość nietypowych historii o zombie to łyknij to: http://en.wikipedia.org/wiki/Haeckel's_Tale http://en.wikipedia.org/wiki/Homecoming_(Masters_of_Horror) Cytuj
Gość Opublikowano 26 czerwca 2011 Opublikowano 26 czerwca 2011 Barker? Lykam jak masakratos nasienie legiona. Cytuj
Gość Opublikowano 26 czerwca 2011 Opublikowano 26 czerwca 2011 Jak chcesz psychopatów w stylu Seven, to polecam Luther, brytyjski serial, mało odcinków, ale intensywne, ze świetnymi dialogami i potyczkami psychologicznymi między detektywem a mordercą. Jestem po 3 odcinkach i jestem pod dużym wrażeniem. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 27 sierpnia 2011 Opublikowano 27 sierpnia 2011 Jakie długie seriale polecacie? Mam na celowniku X-files i smallville, którze obejrze, ale czy są jeszcze jakieś inne, długie, warte choćby najmniejszej uwagi? Chce się pozbyć z "listy do obejrzenia" najpierw tych najdłuższych, póki mam czas się z nimi męczyć Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 27 sierpnia 2011 Opublikowano 27 sierpnia 2011 Simpsons są dość dłudzy. Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 27 sierpnia 2011 Opublikowano 27 sierpnia 2011 (edytowane) Guidin Light -15762 odcinków(72 sezony) Dłuższego nie znajdziesz Edytowane 27 sierpnia 2011 przez sprite Cytuj
Kriseh 26 Opublikowano 28 sierpnia 2011 Opublikowano 28 sierpnia 2011 No to ja polecam "24". 8 bardzo ciekawych sezonów. A jeżeli lubisz klimaty s-f to łykaj Stargate SG1 - 10 sezonów. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 28 sierpnia 2011 Opublikowano 28 sierpnia 2011 24 oglądałem, dzięki za stargate, zapomniałem o nim Jeszcze jakieś znacie? Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 28 sierpnia 2011 Opublikowano 28 sierpnia 2011 Jak oglądasz "24", to równie dobrze możesz "CSI". "Gilmore Girls" też jest w miarę długie. 150 odcinków. Na pewno lepsze niż "24". 1 Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 28 sierpnia 2011 Opublikowano 28 sierpnia 2011 CSI to zupełnie inna bajka niż 24 imo, więc nie skorzystam . Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 28 sierpnia 2011 Opublikowano 28 sierpnia 2011 24 oglądałem, dzięki za stargate, zapomniałem o nim Jeszcze jakieś znacie? Jak Stargate to jeszcze Stargate Atlantis oraz Stargate Universe No i zawsze zostaje Ci 11 filmów oraz 727 odcinków wszystkich Star Treków Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi