Skocz do zawartości

Ogólne rozważania serialowe

Featured Replies

Opublikowano

"Last Resort" całkiem przyzwoite

Zobaczymy jak będzie dalej, bo mam wrażenie, że pilot to bangier ale już z kolejnymi odcinkami będzie słabo.

Tak czy siak Colonel Tom Rajan w roli bosmana zawsze spoko.

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 123,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano

Jestem pewien że widziałem gdzieś temat o 'Proficie', ale jestem lekko pijany i nie mogę znaleźć. Poratuje ktoś, bo skończyłem dziś oglądać i napisałbym swoje wartościowe przemyślenia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skończyłem wczoraj 'Awake'. Ja nie wiem jak któryś skorwesyn mógł anulować TAKI piękny, przemyślany od początku do końca, rewelacyjnie nakręcony i zagrany, i co najważniejsze bardzo oryginalny serial.

Dobrze chociaż, że na końcu pierwszego sezonu nie ma żadnych cliffhangerów i w miarę pozamykali większość wątków.

Ostatnia scena daje jednak do myślenia, niestety nigdy nie dowiem się co miało być dalej :(

Awake sezon 1 - 9/10

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Fuck =( akurat Last Resort mi się całkiem fajnie oglądało.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dr Who (2005-) warty uwagi? Tendencja wzrostowa czy raczej mielizna?

Opublikowano

Jeśli nie rażą cię po oczach czasem tandetne efekty specjalne na rządowym budżecie BBC, to zdecydowanie wart uwagi.

Opublikowano

Zdecydowanie wart obejrzenia, wyobraźnia scenarzystów czasami naprawdę zadziwia.

Świetny, czysto przygodowy serial sci-fi jakich ostatnio brakuje.

Opublikowano

No i od 2010 roku wzwyż efekty są naprawdę świetne a sam serial kręcony w HD. Jako Whowianin, polecam.

Opublikowano

Wiadomo coś, czy ma się ukazac drugi sezon Black Mirror?

Opublikowano

5s w googlach

S2 E01- Jan. 28, 2013

Szkoda, że znowu tylko 3 odcinki ale może ponownie uda im się zrobić taką miazgę,

Opublikowano

Jestem pod wrażeniem angielskich seriali. Black Mirror, Luther i Sherlock bardzo mi się spodobały. Angole mają coś jeszcze dobrego do zaoferowania?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Brytyjska ekranizacja Wallandera (BBC oczywiście) jest jednym z najlepszych serial, jakie widziałem w swoim krótkim życiu. Sir Kenneth Branagh w roli głównej.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czytałem opinie, że wciągający i inteligentny serial ale sam jeszcze nie widziałem.

Opublikowano

Po obejrzeniu swego czasu pilota i drugiego epka nie mogę potwierdzić ani jednego, anu drugiego. <ziew>

Opublikowano

Miażdży to The Wire, Sporanos czy Breaking Bad, Wallander czy House of cards, więc nie nadużywaj takich przymiotników w odniesieniu do średnich produkcji telewizji kablowych z łaski swojej. To tylko tania sensacyjka-konspiracyjka i choćby scenarzyści na rzęsach stawali nic tego nie zmieni. Mogę uwierzyć że jest to serial dobry w swojej klasie, ale litości, słowa "miażdży" czy "inteligentny" to trochę przeginka.  <_<

Opublikowano

Miażdży to The Wire, Sporanos czy Breaking Bad, Wallander czy House of cards, więc nie nadużywaj takich przymiotników w odniesieniu do średnich produkcji telewizji kablowych z łaski swojej. 

Person of Interest jest na stacji publicznej. Seriale nad którymi się spuszczasz to te na kablowych.

Możecie hejtować Losta, rozumiem to, ale dalej żadna produkcja nie dorównała mu w kwestii społeczności, żaden nie był takim happeningiem, wydarzeniem, czymś nad czym ludzie dyskutowali, kłócili się, pisali dziesiątki postów, teorii. Wystarczy zobaczyć ilość postów w dziale Lostowym na fpe. Mnie też rozczarował koniec, zyebali na całej linii i przepuścili okazję na zapisanie się złotymi literkami w historii filmów. Teraz będzie jedynie pamiętany za chu.jowy finał.

Opublikowano

Miażdży to The Wire, Sporanos czy Breaking Bad, Wallander czy House of cards, więc nie nadużywaj takich przymiotników w odniesieniu do średnich produkcji telewizji kablowych z łaski swojej. 

Person of Interest jest na stacji publicznej. Seriale nad którymi się spuszczasz to te na kablowych.

Możecie hejtować Losta, rozumiem to, ale dalej żadna produkcja nie dorównała mu w kwestii społeczności, żaden nie był takim happeningiem, wydarzeniem, czymś nad czym ludzie dyskutowali, kłócili się, pisali dziesiątki postów, teorii. Wystarczy zobaczyć ilość postów w dziale Lostowym na fpe. Mnie też rozczarował koniec, zyebali na całej linii i przepuścili okazję na zapisanie się złotymi literkami w historii filmów. Teraz będzie jedynie pamiętany za chu.jowy finał.

Call of duty też ma duża społeczność, postów na forum też sporo (nawet mają oddzielne subforum) i co teras?