Skocz do zawartości

Ogólne rozważania serialowe

Featured Replies

Opublikowano

@up

Podobał mi się bardzo pierwszy odcinek i obietnica tego co będzie dalej. Jak na razie średnio mi idzie, ale nastawiam się na lepsze odcinki.

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 123,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano

Dla zainteresowanych. Od 2 dni można zaopatrzyć się w pierwszy odcinek 9. sezonu Whose Line Is It Anyway. Serial wraca po kilku latach przerwy z prawie niezmienionym składem :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

chyba wskoczę jak już wymienią smitha. albo i nadrobię sobie te 5 sezonów.

Opublikowano

A te z Tennantem widziales? Bo bylo ich 4 plus jednego roku wyszly 4 specjale po poltorej godziny co daje w sumie 5ty sezon, tylko krotszy.

No a Smitha juz wymienili, jak widac na powyzszym obrazku. Tzn on sam zrezygnowal a zobaczymy go jeszcze w specjalu na 50 lecie Doktora i Specjalu na swieta.

Opublikowano

Ogląda ktoś Person of interest? Nigdzie się w tym konciku nie natknąłem na to, żeby ktoś o nim mówił. Ja mam dosyć mieszane uczucia ale jednak oglądam 2 sezon. Ciekawią mnie wasze opinie.

Opublikowano

Ja oglądam i mi się podoba. Z nieciepliwością czekam na trzeci sezon. Motyw maszyny jako bardzo zaawansowanej sztucznej inteligencji mnie wciągnął, Harold jako internetowy geniusz i milioner, do tego świetny OST. Może niektóre odcinki są słabsze (jak to w każdym serialu), ale ogólnie serial bardzo fajny.

Opublikowano

Powiem szczerze, że odcinki się opierają o ten sam schemat a jednak każdy inny. Wciąga ten serial, ale z drugiej strony John jest drewniakiem do potęgi. W dodatku serial niedorzecznością bije na głowę Dextera (John to terminator, rozbrajanie bomby na ulicy na Manhattanie, wysyłanie zdjęcia odcisków palców do identyfikacji). Niby fajna fabuła, cliffhangery, akcja a z drugiej strony takie klopsy. 

Opublikowano

Oglądam, ale jakoś się zatrzymałem na połowie 2-go sezonu i nie mogę wrócić, bo jeszcze mam spooore zaległości serialowe (MÓJ BOSHE, SOA JESZCZE NIE SKOŃCZYŁEM). Ale serialik naprawdę bardzo fajny, John może i drewniak ale jakoś przyjemnie się go ogląda. Ta jego kochanica-pomocnica, Harold, Finch i reszta tworzą bardzo fajny team i bardzo miło się ogląda to, co oni tam wyrabiają. Ogólnie to widać, że w 2-gim sezonie jest jakaś fabuła, która skleja te wszystkie odcinki, w 1-szym sezonie była z tym bieda.

A propo SOA, za jakieś 2 miesiące 6-ty sezon.

Opublikowano

Cholera, finał 2ego sezonu Continuum absolutnie rozwalił, byłem pewien, że wiem co się wydarzy a tu taki zaskok  :ninja:

Ludzie lubiący dobre seriale sci-fi muszą koniecznie nadrobić.

continuum-poster.jpg

Jako, że forumkowy przodownik serialowy poleca to łyknąłem sezon pierwszy. I jest dobrze. Fabuła wciąga choć z "laci" mnie nie wyrwało. Troszkę przewidywalny. Obsada daje radę, a w szczególności Rachel. Z miejsca może mnie aresztować, założyć kajdanki i robić ze mną co chce  :banana: . Jak na razie najlepszym odcinkiem jest 10. Sezon 2 jest jeszcze lepszy?

Z innej beczki. Jako, że nie mam co oglądać przypomniałem sobie nie tak stary serial sci fi Akta Dresdena (The Dresden Files).Dobry serial na motywach powieści o współczesnym magu i jego relacjach ze światem śmiertelników i istot magicznych. Harry Dresden czyli mag do wynajęcia, często dorabia jako konsultant policji Chicago. Serial bronił się idealnie dobranym aktorem do roli Dresdena (Paul Blackthorne), jego relacjami z przyjacielem i duchem za razem czyli Bobem oraz burzliwą przeszłością bohatera. Natomiast podupada trochę na kierunku mag, a policja. Pani detektyw Connie Murphy jest słabą i niezbyt interesującą osobą i partnerką maga. Bestiariusz jest zróżnicowany ale nie dorównuje potworkom z np. Supernatural. Wątki poboczne są średnie. Szkoda, że poprzestano tylko na 12 odcinkach bo serial miał potencjał. No i najlepsza broń czarodzieja ever... kij do hokeja :)

7198816.3.jpg

Opublikowano

Farmer- 2gi sezon Continuum jest sporo lepszy i bardziej przemyślany. Końcówka niszczy.

Opublikowano

http://hatak.pl/artykuly/wysyp-waznych-informacji-na-temat-24-live-another-day

Król serialowej akcji wraca! Jeśli rzeczywiście nowi twórcy chcą wrócić do klimatów poprzednich sezonów, to ciekawie się zapowiada. Tylko martwi mnie ten przeskok czasowy i -ogromna- zmiana lokacji... Kto zostanie w obsadzie oprócz Jacka?

Opublikowano

Farmer- 2gi sezon Continuum jest sporo lepszy i bardziej przemyślany. Końcówka niszczy.

No i super. Się zabieram za drugi sezon.

Opublikowano

Ludzie, są jeszcze jakieś podobne w założeniach seriale do The Wire? Chodzi mi głównie o realizm, brak typowej serialowej narracji (co odcinek nowa sprawa nie powiązana z poprzednią, przez cały serial wszyscy wyglądają tak samo, te same stanowiska zajmują itp itd, chyba czaicie), sposób funkcjonowania jakiegoś miasta, społeczności?

Może być coś brytyjskiego np.

Opublikowano

No o tym to wiem, ale chciałbym w jakimś innym miejscu, dowolnie na świecie. Może oprócz Rumunii.

Opublikowano

W Zakopcu może być?