Skocz do zawartości

Ogólne rozważania serialowe

tk___tk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

FOX nie od dziś jest stacją przygłupów (nie zapomnę im nigdy Firefly), ale Almost Human było po prostu słabe. Takie CSI w otoczce sci-fi. Za mało rozważań o sztucznej inteligencji, dobrej akcji i dialogów oraz brak głównego wątku fabularnego zadecydowały o skasowaniu.

Opublikowano

Zgodzę się co do braku jakiegokolwiek wątku głównego ale samo AH nie było słabe. Jak na serial to całkiem dobre efekty specjalne, klimatyczna muzyka i masa nawiązań do kultowych filmów sci-fi jak np. Blade Runner. Same historie z każdego odcinka również ciekawe. FOX miał skasować albo AH albo The Following z Baconem. Padło na AH.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kilka seriali zakończyło już sezon więc przyszła lekka posucha jednak jest to okres który pozwala na nadrobienie zaległości jak i zapoznanie się z innymi pozycjami. Tylko co brać? Na pewno wezmę się za drugi sezon Banshee, którego nie dałem rady obejrzeć wcześniej. Myślę nad Sherlockiem i Justified (przeboleję Olyphanta). I coraz częściej słyszę o Grze o Tron. Wiem tylko tyle, że kilka klanów naparza się o jakiś żelazny stołek, jest tam mały chłopiec co to myśli, że rządzi i jest strasznie irytujący więc drugi mały człowiek okłada go okazjonalnie po pysku dla równowagi. A i się wszyscy ze wszystkimi chędożą. Brać?

Opublikowano (edytowane)

Broadchurch - koniecznie

Sherlock (Uk i Us) - koniecznie

Gra o tron - a ktoś nie oglądał ?

Edytowane przez yatza
Opublikowano

No właśnie ja. Już nawet Dean z Supernatural wspomniał niedawno o GoT. Wciąż nie wiem czy warto się w to ładować. 

Za to Sherlock to zacne dzieło. Duet Cumberbatch/Freeman świetnie się uzupełnia. Już wiem czemu tego drugiego wybrali do serialu "Fargo".

Opublikowano

Broadchurch rewelacja.

Recommended by Masorz.

skonczyłem wczoraj i napiszę, że rewelacja:) bardzo mi się podobało, za(pipi)isty kryminał, poziom bliski the killing i luthera. Czekam na drugi sezon, ma być też wersja amerykanska.

@sprite na tym trakt.tv trzeba wykupić premium aby uporządkować swoje seriale?

Opublikowano

Broadchurch rewelacja.

Recommended by Masorz.

skonczyłem wczoraj i napiszę, że rewelacja:) bardzo mi się podobało, za(pipi)isty kryminał, poziom bliski the killing i luthera. Czekam na drugi sezon, ma być też wersja amerykanska.

@sprite na tym trakt.tv trzeba wykupić premium aby uporządkować swoje seriale?

Nie. Wystarczy założyć konto.

• Plusik 1
Opublikowano

Broadchurch rewelacja.

Recommended by Masorz.

To teraz bierz Top Of The Lake, powiedziałbym że podobne całkiem, chociaż zgoła odmienna historia.

Opublikowano

starczy kryminałów, dramatów chwilowo:) zastanawiam się nad banshee czy zaczynac, oglądał ktoś? zbliża się poziomem do justified?

Banshee świetne, ale nieco oderwane od rzeczywistości, przerysowane.

Justified natomiast to klasa sama w sobie, jedna z perełek ostatnich lat, a chyba niezbyt dużo tutaj osób ogląda.

No i co sezon to lepszy.

• 2 tygodnie później...
Gość _Milan_
Opublikowano

justified obejrzałem 3  odcinki, ale niestety szeryf z deadwood niszczy serial, ale moze wystarczy go tolerowac i  przebrnac;/

Gość osiol
Opublikowano

Oglądaj Banshee, będzie dobre do piwa i golonki. Wartka akcja, dużo seksu i bicia po mordach, fajowy główny bohater, przezabawny Job.

“Look, you gonna give us enough time to clear our asses outta here?”

“What, you think we gonna light a long fuse and run? This ain't a fuckin' Road Runner cartoon.”

• Plusik 1
Opublikowano

Olszesky, ja Cię jednak będę namawiał do Justified.

Banshee też świetne, mega rozrywkowe i bardzo przerysowane momentami.

Ale Justified...serial, w którym każdy kolejny sezon jest coraz lepszy, Shane odstawia rolę życia.

Walton Goggins się urodził do tego, żeby kiedyś zagrać Boyda Crowdera.

Do tego niepowtarzalna atmosfera rednecków w Kentucky, mnóstwo atrakcyjnych spraw kryminalnych i turbo cwaniacka postawa Raylana (poparta ZAWSZE działaniem), czynią z tego serialu perełkę.

Plus zayebiste dialogi.

• Plusik 2