Opublikowano 14 lutego 201510 l Nie jest w ogóle powiązany. Opiera się tylko na nich. Zaraz 5 odcinek
Opublikowano 17 lutego 201510 l Fargo, Appropriate Adult, Rubicon, może jeszcze The Corner? obejrzałem, dobre w (pipi), polecam dalej. Dziś poczytałem dużo o tych morderstwach, a McNulty swietnie zagrał, aktualnie oglądam też the wire i fajny kontrast roli.
Opublikowano 23 lutego 201510 l Ktoś ogląda Peaky Blinders? warto zbadać? Anglia, gangsterka, nawet Tom Hardy - może być ciekawie. http://www.filmweb.pl/serial/Peaky+Blinders-2013-680981
Opublikowano 24 lutego 201510 l w jakich to czasach przyszło nam żyć: http://gadzetomania.pl/57045,telewizje-puszczaja-seriale-w-przyspieszonym-tempie-zeby-wcisnac-wiecej-reklam
Opublikowano 3 marca 201510 l Tak jak pisze Ermund i czekam jeszcze na ostateczny głos Teksona, który przypieczętuje jedyny rozsądny wybór.
Opublikowano 3 marca 201510 l Autor oczywiście, że leftovers. na the strain była podjara, ale w ostatecznym rozrachunku to takie 6/10. lepiej książki poczytać, w ostateczności komiksy. Edytowane 3 marca 201510 l przez tk___tk
Opublikowano 3 marca 201510 l Okazało się, że oglądałem 10 odcinków The Strain, więc dokonczyłem dzisiaj to i zaczynam Leftovers. Mam nadzieję, że będzie dobre!!
Opublikowano 3 marca 201510 l Z nudów obejrzałam Revolution, lubię G. Esposito, który tu gra Toma Neville'a i to jest chyba jedyna ciekawa postać w serialu. Postapokaliptyczny świat i wszelkie oklepane konwenanse z tym związane, poza tym trochę śmiesznych, banalnych motywów obyczajowych pod mało wymagającą publikę (?). Myślałam, że Jacob z Lostów będzie miał jakaś wiekszą rolę, ale niestetyż. Nie ma kontynuacji, ale serio z nudów da się obejrzeć. Edytowane 6 marca 201510 l przez ogicool
Opublikowano 16 marca 201510 l Świetny serial i klimat. Jeżeli lubisz szpiegowskie akcje w starym stylu to tutaj jest ich pełno + bardzo dobra główna para aktorów.
Opublikowano 23 marca 201510 l Widział ktoś Empire (Fox) ? Jest już cały pierwszy sezon, soundtrack podbija Billboarda, może być ciekawe.
Opublikowano 28 marca 201510 l Ogląda ktoś Fortitude? Rzecz się dzieje na dalekiej północy na terenie małego miasteczka górniczego. Serial zaczyna się w momencie w którym kończy się noc polarna, nadchodzi odwilż. Dwójka dzieciaków znajduje dobrze zachowane ciało mamuta, okoliczne zwierzęta dostają (pipi)ca (kanibalizm, poronienia zdeformowanych płodów), a samo miasteczko ma zostać atrakcją turystyczną. Bohaterowie to mieszanina ludzi z całego świata, którzy z różnych powodów wylądowali w takim, a nie innym miejscu. W rolach głównych brat Walthera White'a (miejscowy szeryf) i Stanley Tucci (detektyw przysłany z kontynentu w celu wyjaśnienia pewnej sprawy). Dobry klimat, świetni główni bohaterowie i raczej konsekwentna fabuła (miejscami mocno naiwna, ale nie takie rzeczy człowiek potrafi przełknąć). Ponawiam apel o oglądanie Olive Kitteridge. Dawno nie widziałem nic AŻ tak dobrego w TV (chyba tylko the Wire osiąga podobny poziom, ale to nie mini serial i zupełnie inne klimaty). McDormand i Jenkins powinni dostać po 3 Oskary, 5 Złotych Globów i 6 Palm za swoje kreacje. Trochę mi to "komediowym" Jarmuschem pachnie. 11/10.
Opublikowano 28 marca 201510 l Autor no pisałem o tym, ale jeszcze nie widziałem. w obsadzie jeszcze babka z oryginalnego the Killing.
Opublikowano 28 marca 201510 l Fortitude póki co zaskoczenie, dobry klimat i tajemnica. Serial wkracza w decydującą fazę i oby dobrze z tego wybrnęli. Obejrzał już kto całe Bloodline? Obsada pierwsza klasa, więc pytam czy warto?
Opublikowano 28 marca 201510 l Ogląda ktoś Fortitude? Rzecz się dzieje na dalekiej północy na terenie małego miasteczka górniczego. Serial zaczyna się w momencie w którym kończy się noc polarna, nadchodzi odwilż. Dwójka dzieciaków znajduje dobrze zachowane ciało mamuta, okoliczne zwierzęta dostają (pipi)ca (kanibalizm, poronienia zdeformowanych płodów), a samo miasteczko ma zostać atrakcją turystyczną. Bohaterowie to mieszanina ludzi z całego świata, którzy z różnych powodów wylądowali w takim, a nie innym miejscu. W rolach głównych brat Walthera White'a (miejscowy szeryf) i Stanley Tucci (detektyw przysłany z kontynentu w celu wyjaśnienia pewnej sprawy). Dobry klimat, świetni główni bohaterowie i raczej konsekwentna fabuła (miejscami mocno naiwna, ale nie takie rzeczy człowiek potrafi przełknąć). Ponawiam apel o oglądanie Olive Kitteridge. Dawno nie widziałem nic AŻ tak dobrego w TV (chyba tylko the Wire osiąga podobny poziom, ale to nie mini serial i zupełnie inne klimaty). McDormand i Jenkins powinni dostać po 3 Oskary, 5 Złotych Globów i 6 Palm za swoje kreacje. Trochę mi to "komediowym" Jarmuschem pachnie. 11/10. Kulega na innym forumku się ogromnie spuszcza nad Fortitude, więc tym samym zmusiłeś mnie do obejrzenia. A Olive Kiterigde czeka prawilnie na dysku
Opublikowano 6 kwietnia 201510 l X-Files jest chyba tak stary że nie ma nawet swojego tematu czy jestem tak upośledzony że nie umiem znaleźć?
Opublikowano 6 kwietnia 201510 l Starość nie radość http://www.psxextreme.info/topic/84362-z-archiwum-x/
Opublikowano 7 kwietnia 201510 l https://www.youtube.com/user/jakbyniepaczec/featured całkiem udany kanał o serialach.
Opublikowano 7 kwietnia 201510 l W tym tygodniu zaczalem ogladac 12 monkeys i ... poki co jestem bardzo zadowolony, jedyny zgrzyt mam z aktorka ktora gra Cassie, jakos jej nie trawie, ale pomijajac ten maly zgrzyt, cala reszta cacy, swietny klimat, ciekawe postacie oraz swietnie poprowadzony watek, wszystko ladnie sie zazębia z kazdym odcinkiem, oby tak dalej. Rzadko mi sie to zdarza w serialach ale na chwile obecna kibicuje calym moim kamiennym serduszkiem antagonistom. Czekam na final a zaraz po nim pora na rozpoczecie serialu Fringe ktory jakos do tej pory mi umykal, ale pierwszy odcinek calkiem mnie nakrecil
Opublikowano 7 kwietnia 201510 l Autor fringe warto przeboleć pierwszy sezon z typowym monster of the week i dokopać się do momentu kiedy na dobre rozkręca się pokręcony wątek główny.