Skocz do zawartości

Ogólne rozważania serialowe

tk___tk

Rekomendowane odpowiedzi

Kymel Ty polecałeś ludziom najbardziej guwniany serial w historii sci-fi czyli 'The 100' jako bardzo dobry, więc specjalnie dla Ciebie i w trosce o innych idę obejrzeć pilota 'Dark Matter'.

Twoja opinia na temat The 100 to inwalida co już dobitnie udowodniłem. To, że tobie jako jednemu z niewielu nie podobało się a dodatkowo walnąłeś paralityczną ocenę po połowie 2. sezonu (gdy ostatnie 6 epizodów było bdb a wcześniejsze dobre). Także sorry, ale na twojej opinii mi zupełnie nie zależy ani nie będę ich traktował na poważnie. Monopolu na ostateczną opinię nie miałeś i nie będziesz miał. Mam dostateczny staż w oglądaniu seriali (a w szczególności sci-fi) żebym wiedział kiedy ktoś gada od rzeczy.

Edytowane przez Kymel

Kymel Ty polecałeś ludziom najbardziej guwniany serial w historii sci-fi czyli 'The 100' jako bardzo dobry, więc specjalnie dla Ciebie i w trosce o innych idę obejrzeć pilota 'Dark Matter'.

Twoja opinia na temat The 100 to inwalida co już dobitnie udowodniłem. To, że tobie jako jednemu z niewielu nie podobało się a dodatkowo walnąłeś paralityczną ocenę po połowie 2. sezonu (gdy ostatnie 6 epizodów było bdb a wcześniejsze dobre). Także sorry, ale na twojej opinii mi zupełnie nie zależy ani nie będę ich traktował na poważnie. Monopolu na ostateczną opinię nie miałeś i nie będziesz miał. Mam dostateczny staż w oglądaniu seriali (a w szczególności sci-fi) żebym wiedział kiedy ktoś gada od rzeczy.

Mam prawo wypowiadać się po dowolnej ilości odcinków.

Monopolu żadnego sobie nie przypisuję.

Można obejrzeć i miliard seriali a dalej mieć chujowy gust.

Obejrzałem to Dark Matter i to taki typowy festyniarski przeciętniak/ujdzie w tłumie.

Tzn jak ktoś lubi mało ambitne saj-faj z pięknymi paniami i panami oraz z odrobiną akcji to na pewno jest to serial dla niego.

Fabuła wygląda tak, że

w przyszłości 6 ludzi budzi się na statku kosmicznym nie mając pojęcia kim są ani szczegółów o swojej przeszłości. Oprócz nich jest jeszcze kobieta android, która, niespodzianka, zaczyna odkrywać sekrety ich tożsamości oraz samego statku.

Postacie bardzo kartonowe, dialogi to podstawowe minimum.

Efekty specjalne w porządku.

Na razie wygląda mi to na współczesną kopię Andromedy oraz niedawnego Stargate Atlantis.

Jeżeli ktoś jest BARDZO głodny space opery to nawet można obejrzeć.

W skrócie 5+/10 za pilota.

BTW. wystarczy obejrzeć trailer by wiedzieć jaki to będzie serial:

Defiance to całkiem porządny serial. 

Science fiction mocno potrzebuje dobrych historii i dużego budżetu a tego tutaj nie zabrakło.

Pod koniec drugiego sezonu odchodziły już mocne akcje, więc czekam na duże zmiany w obecnym, który się niedawno zaczął.

Mocne 7/10.

Ja bym sie pokusil o 8 :lapka:

Serial spoko, moze bez glebszych rozkmin ale na pewno warty obejrzenia, szczegolnie jak ktos lubi sci-fi z lekka nutka post-apo.

A jakie seriale już widziałeś? Jakiego szukasz, kryminał, gangsterka, sitcom, sci-fi, dramat obyczajowy, fantasy, a moze jakiś historyczny, czy gatunek jest obojętny?

widziałem the shield, wire, boardwalk empire i breaking bad. gatunek jest obojętny, byle nie sci fi i komediowy bo oglądam modern family.