Skocz do zawartości

Ogólne rozważania serialowe

tk___tk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam, bez szydzenia, Qvstrę rozumiem, bo niektóre seriale mają bardzo duży magnes.

Czyli nie chcesz odejść dopóki z północy nie zrobi się południe.

Właśnie taki jest The Shield, gdzie to 6ty sezon i początek 7ego zrobiłem za jednym posiedzeniem.

The Wire z pozoru nie ma takich atrakcji, z pozoru.

Gorzej jak ten 'magnes' jest stosowany za pomocą tanich sztuczek pokroju paściarskiego cliffhangera po każdym odcinku, wtedy wiesz, że nie jest to najlepszy serial.

Opublikowano

Przy The Shield i Breaking Bad nie bylo czegos takiego jak 'obejrze tylko jeden odcinek', bo musialem dowiedziec sie co bedzie dalej.

Dociagne do konca s01 six feet under i jak mi sie nie spodoba to albo obejrze jeszcze raz breaking bad, albo zostane przy combo modern family + adventure time :lapka:

Opublikowano

Mi Six Feet Under dopiero przy drugim sezonie podziałało jak magnes, podobnie The Wire. Tego typu seriale mają dość wysoki próg wejścia i łatwo się zrazić. No i na pewno nie są do oglądania "przy okazji", robiąc inne rzeczy. Tu trzeba trochę skupienia. Ale potem odpłacą piękne.

Z ostatnich Narcos miał bardzo dobry syndrom "jeszcze jednego odcinka."

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Pierwszy odcinek Into the Badlands za mną. Wrażenia średnie, historia o rządzących 7 baronach, gdzie nie ma wojen może być spoko, ale postaci wydają się nijakie, mam nadzieję, że to się zmieni. Sceny walki z udziałem Daniela Wu na plus, ma się wtedy wrażenie, że jakąś pełnometrażówkę się ogląda. Jak na razie będę na serial zerkać bo można w miarę się wyluzować i oglądać dla zabawy bez żadnego większego myślenia.

@Up dokładnie, drugi sezon zombiaków robi swoje :)

Edytowane przez Daniel_reyes
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Padło kiedyś hasło na kickstarterze by reaktywować kultowy program niszczycieli krapowatych filmów, czyli Mystery Science Theater 3000. Celem było uzbieranie 2 milionów dolców. Cel osiągnięty więc zobaczymy minimum 3 odcinki nowej serii. A będą zmiany: nowy host, nowe głosy robotów, nowy mad sajentist. Do obsady dołączyła m.in Felicia Day jako córka Dr Cleytona Forrestera

to jest Felicia

18lqou0cl9ab1png.png

https://www.kickstarter.com/projects/mst3k/bringbackmst3k/posts/1415162

Edytowane przez Farmer.
Opublikowano

The Strain - horror beka ;)

A ktoś poleci coś po Parks&Recreation? W sensie, niegłupie, śmieszne, ale i niezbyt wymagające, ot taki lajcik, ale nie aż tak sitcomowy. Od razu mówię, że The Office omijam.

• Plusik 1
Opublikowano

Znacie jakieś seriale z elementami horroru? Dziewczyna ogląda American Horror Story i mówi że mało straszny i chce coś innego, a ja sie kompletnie nie orientuje w tym temacie.

penny dreadful, salem, hemlock grove.

• Plusik 1