Opublikowano 7 czerwca 20168 l Pierwszy odcinek "Preacher" zaje.isty ! Świetny klimat i humor. Wieczorem 2 odcinek. Oby tak dalej.
Opublikowano 21 czerwca 20168 l Gruchnęła informacja, że Penny Dreadful zostało zakończone. Nie doczekamy się kolejnych sezonów. Smutno. Trzeci naprawdę trzyma poziom:Źródło z dużym spoilerem: Pokaż ukrytą zawartość http://naekranie.pl/aktualnosci/dom-grozy-zakonczony-dlaczego-nie-bedzie-4-sezonu-896204 Edytowane 21 czerwca 20168 l przez Frantik
Opublikowano 21 czerwca 20168 l No fajnie, tylko że tam taki spoiler zajebali, że lepiej nie otwierać tego linku.
Opublikowano 25 czerwca 20168 l Zacząłem oglądać Danger 5 i żaluję, że dopiero teraz. GOTY seria. Polecam wszystkim fanom absurdalnego, niskobudżetowego humoru. "Serial stylizowany na telewizyjne produkcje z lat 60. opowiada o piątce alianckich szpiegów. Ich zadaniem jest walka z nazistami. W każdym z odcinków agenci starają się dokonać zamachu na Adolfa Hitlera." Edytowane 25 czerwca 20168 l przez Hela
Opublikowano 25 czerwca 20168 l Danger 5 <3. O ile pierwszy sezon to nabjanie się z filmów wojennych z lat 60, tak drugi to parodia amerykańskich filmów o High School. A sam Adolf Hitler zaczyna uczęszczać do Liceum pod pseudonimem... Johnny Hitler !
Opublikowano 28 czerwca 20168 l Trzy odcinkowy serial BBC, And Then There Were None na podstawie powieści Agaty Christie https://pl.wikipedia.org/wiki/Dziesi%C4%99ciu_Murzynk%C3%B3w Polecam! ps; radzę nie czytać opisu fabuły bo zepsuje to cały serial, gdy będzie wiadomo kto,co,gdzie,jak. Edytowane 28 czerwca 20168 l przez Dreyes
Opublikowano 30 czerwca 20168 l 12 Monkeys dostało 3. sezon. Drugi jest bardzo dobry więc cieszy mnie ta wiadomość.
Opublikowano 2 lipca 20168 l Wystartował drugi sezon Dark Matter. Pierwszy wspominam jako lekkie i przyjemne kosmiczne sci-fi z fajną nutką humoru. Z chęcią obejrzę ciąg dalszy, bo fabuła była nawet interesująca.
Opublikowano 2 lipca 20168 l Ten serial jest bardzo średni, a momentami wręcz słaby, ale jest skonstruowany tak, aby się ludziom wydawało, że jest dobry. Wykorzystuje chyba wszystkie możliwe klisze zastosowane w sci-fi i nie wyróżnia się żadnym elementem. Widziałem pierwszy sezon i 4/10 to max co może z tego być. No ale drugi pewnie obczaję, bo Melissa O'neil jest niesamowicie atrakcyjna i miła dla oka.
Opublikowano 2 lipca 20168 l Najlepsze zdaniem redaktorów "Vulture" seriale pierwszej połowy 2016: http://www.vulture.com/2016/06/best-tv-shows-of-2016-so-far.html Ech, nabieram obaw, że wiem, co wypełni czas po futbolu i NBA i nie będzie to praca...
Opublikowano 6 lipca 20168 l Udało mi się w końcu nadrobić Powers od Sony. Gdyby ktoś nie wiedział to serial oparty jest na komiksie o "mocach", gdzie głównym protagonistą jest ex bohater, a obecnie gliniarz wydziału do walki z mocami. Pierwszy sezon jest momentami mocno słaby, CGI tanie, a aktorstwo czasem przypomina Disney'owski poziom (mowa o młodych aktorach). Ale zdarzają się konkretne i mocne motywy chociaż serial nie potrafi określić się czy iść w bardziej dosadny ton czy może w kierunku typowych tv series. Na duży plus zasługują Sharlto Copley jako Walker oraz Noah Taylor jako Royalle Obaj nie są typowymi czarno-białymi postaciami. Posiadają wiele odcieni szarości (zwłaszcza Royalle). To są dwie najlepiej rozpisane postacie w pierwszym sezonie. Spory zawód sprawił za to główny zły - Wolf. Choć początek zwiastował konkretnego i niebezpiecznego psychola to skończyło się jednak na zmarnowanym potencjale i źle napisanej postaci. Jego motywacje nie przekonują. Wkurza też postać przydupaski Walkera, czyli Pilgrim graną przez Suzan Heyward. Nie wiem czemu ale pojawia się na ekranie to mam w głowie obraz dzieciaka ze starego filmu z Burtem Reynoldsem. Chodzi o "Gliniarza i Pół". Serio wzrost, zachowanie i twarz przypomina mi Normana D. Golden II. Troszkę lepiej jest w drugim sezonie ale to raczej nie poprawia sytuacji. Pierwszy sezon ma też tragiczny scenariusz. W ogóle nie ruszają mnie perypetie postaci oprócz dwóch panów wspomnianych powyżej. Z drugim sezonem jest sporo lepiej. CGI wciąż kuleje, a kostiumy kupione w biedronce ale fabuła oraz aktorstwo mocno się poprawiły. A to dzięki zatrudnieniu znanych aktorów trzecioplanowych. Colantoni (Elias z Person of Interest) czy Mapother (Ethan z Lostów) dają radę choć za dużo do zagrania nie mają ale to pryszcz przy Michaelu Madsenie, który wciela się w SuperShocka jednego z legendarnych herosów. Widok Madsena w kostiumie niezapomniany A byłbym zapomniał o głównej dupie, która ma przyciągać do ekranu. Olesya Rulin. Dziewczyna znana jest głównie z Disney'owskiego (a jakże!) High School Musical i jakiś słabych filmów. No ale ma przyciągać do ekranu i robi to całkiem dobrze. Laska ma na karku już 30 lat, a wygląda jakby skończyła dopiero liceum. No ruchałbym jak jednorożec Południcę. Serial do wybitnych nie należy ale ma parę na prawdę dobrych motywów i jeśli miałbym być szczery to proponowałbym przeboleć pierwszy sezon bo drugi dostarcza. Fabuła raczej przewidywalna ale i tak przyjemnie się ogląda. No i są zmasakrowane zwłoki, i podkreślone biusty.
Opublikowano 6 lipca 20168 l The 100, jestem w połowie pierwszego sezonu i ogólnie ogląda się bardzo przyjemnie. Obejrzał ktoś 3 sezony? Kolejne dwa lepsze czy gorsze od pierwszego?
Opublikowano 6 lipca 20168 l Serial oglądałem tylko dla Elizy Taylor, ale jego chuyowość przebiła się nawet ponad nią i odpadłem w połowie drugiego sezonu. Generalnie daun.
Opublikowano 6 lipca 20168 l The 100? Oglądałem, odpadłem przy początku 3. sezonu. Popieram Masorza. Chłam się z tego zrobił straszny - za dużo teen dramy i nudnych, niepotrzebnych wątków, po prostu już nie mogłem. Potem chyba była tam (wokół wydarzeń z serialu) jeszcze jakaś dość głośna aferka na tle LBGT, ale przyznam, że nawet nie wiem, o co chodziło, bo nie dotrwałem. Edytowane 6 lipca 20168 l przez Frantik
Opublikowano 6 lipca 20168 l Co do tej kontrowersji to Pokaż ukrytą zawartość Uśmiercili pewną lesbe co nie spodobało się fanom. Edytowane 6 lipca 20168 l przez _Be_
Opublikowano 6 lipca 20168 l A co do samego serialu to już poległ w swoich założeniach, na chuyowych fundamentach nie da się nic dobrego skonstruować. Edytowane 6 lipca 20168 l przez Masorz
Opublikowano 7 lipca 20168 l W dniu 6.07.2016 o 11:46, Farmer napisał(a): Udało mi się w końcu nadrobić Powers od Sony... gdzieś tam w zapowiedziach sezonu 2 było info o polskich napisach np tu http://www.benchmark.pl/aktualnosci/powers-rusza-2-sezon-serialu-playstation.html lub http://gamerweb.pl/tag/powers-sezon-2/ da się to jakoś ustawić czy brak ?
Opublikowano 8 lipca 20168 l Chyba nie. Ale lektor jest inteligentny jak na polskie standardy. Jakość streamu też zależy od łącza. Nie ma bezpośredniego ustawienia jakości. Ani tym bardziej opcji download
Opublikowano 8 lipca 20168 l W dniu 8.07.2016 o 07:38, Farmer napisał(a): Chyba nie. Ale lektor jest inteligentny jak na polskie standardy. Jakość streamu też zależy od łącza. Nie ma bezpośredniego ustawienia jakości. Ani tym bardziej opcji download lektor PL ? bardziej mi chodziło że w opisie na polskim PSStore jest info : audio ENG (2.0 i 5.1) sub ENG i w opcjach nie widzę nigdzie do wyboru PL. Pierwszy sezon oglądałem jeszcze w tej osobnej appce. Teraz jest bezpośrednio w poziomu sklepu, ale czekam aż będą dostępne wszystkie odcinki sezonu 2.
Opublikowano 9 lipca 20168 l przecież są wszystkie. Sezon się zakonczył. Na moim łączu obraz jak cholerna żyleta. Dawno nie widzialem nic w tak dobrej jakości.