Opublikowano 11 lutego 20178 l Czyżby coś w Firefly miało drgnąć? https://naekranie.pl/aktualnosci/fox-jest-szansa-na-reboot-firefly-ale-pod-jednym-warunkiem-1640853
Opublikowano 14 lutego 20178 l Pierwsza scena w Salem to mistrzostwo świata. Szkoda, że pózniej serial jest przeciętny.
Opublikowano 16 lutego 20178 l Wczoraj obejrzałem pierwszy odcinek " Belle Epoque", niestety z klimatycznego zwiastuna raczej niewiele pozostało. Dialogi są bardzo sztuczne,a aktorstwo drętwe, nie umniejszając nikomu to przypominają realizacje "Teatru telewizji". Kostiumy i charakteryzacja biją sztucznością, a szkoda, bo papuśny Małaszyński naprawdę super się prezentuje. Ogólnie to wszystko wydaje się być plastikowe, zbyt czyste i bez polotu. Standardowo dźwiękowcy chyba łapani z urzędu pracy, cały czas trzeba manipulować regulacją głośności, żeby wyłapać słowa w dialogu i nie ogłuchnąć przy scenach akcji. Serio, jest tyle zagranicznych produkcji z których można czerpać garściami, ale nikt nie odrobił lekcji.
Opublikowano 19 lutego 20178 l Czyli classic Poland. Glosna muza, ciche dialogi i gole du.py tak w skrocie mozna opisac polska filmografie. W sumie brat mi opowiadal i mowil, ze slabizna potwierdzajac Twoje slowa.
Opublikowano 6 marca 20178 l Six - calkiem okej, Walton Goggins jak zwykle dobrze zagral, no i zapowiedzieli ze bedzie drugi sezon, History chyba znalazlo sobie kolejny serial po Vikingach do klepania.
Opublikowano 8 marca 20178 l According to an interview with Deadline , Fox’s TV boss is feeling “a little sad” about 24: Legacy’s ratings – and the show is by no means a shoo-in to return for a second season. Dana Walden, chairman and TV of the Fox Television Group, discussed the renewal chances of various Fox shows. Chiński murzyn w serialu się nie przyjał w usa. Jednak jest sprawiedliwość na tym świecie. Oczy krwawią po ostatnich odcinkach tego serialu.
Opublikowano 19 marca 20178 l Ech, cały czas smutam po The Shield i czuję, że to już czas by wyleczyć te rany (albo przynajmniej zmienić ognisko bólu) jakimś innym serialem. Cieszę się że jeszcze tylu kultowych i dobrych seriali nie oglądałem że mogę sobie tak między nimi wybierać. Moje zainteresowanie przykuło Six Feet Under i chętnie wysłucham opinii forumka czy warto zainwestować czas właśnie w ten serial. Tak, lubię przygnębiające i depresyjne filmy i seriale, nie, nie potrzebuję tony akcji, chociaż po The Shield (które prawdopodobnie jest najmniej nudnym serialem świata)... trzeba się będzie do jej braku przyzwyczaić. Idąc w drugą stronę rozważam też Dextera, którego pojedyncze odcinki oglądałem na polsacie za dzieciaka, ale całości jeszcze nie. Edytowane 19 marca 20178 l przez c0r
Opublikowano 19 marca 20178 l Rodzinę Soprano mam właśnie w planach zostawić sobie na wakacyjne, letnie wieczory, coś czuję że wtedy będzie najlepszy klimacik na ten serial. Mad Men dołącza zatem do Dextera i SFU, poczytam jeszcze opinie i zdecyduję który odpalę w pierwszej kolejności. Niepokoi mnie tylko to "najgorsze zakończenie w historii" Dextera, z kolei zakończenie SFU określane jest jako jedno z najlepszych.
Opublikowano 19 marca 20178 l regus, chodź tu i napisz mu jak zayebisty jest madmen bo ja nie moge pisać długich postów.
Opublikowano 19 marca 20178 l Ech, cały czas smutam po The Shield i czuję, że to już czas by wyleczyć te rany (albo przynajmniej zmienić ognisko bólu) jakimś innym serialem. Cieszę się że jeszcze tylu kultowych i dobrych seriali nie oglądałem że mogę sobie tak między nimi wybierać. Moje zainteresowanie przykuło Six Feet Under i chętnie wysłucham opinii forumka czy warto zainwestować czas właśnie w ten serial. Tak, lubię przygnębiające i depresyjne filmy i seriale, nie, nie potrzebuję tony akcji, chociaż po The Shield (które prawdopodobnie jest najmniej nudnym serialem świata)... trzeba się będzie do jej braku przyzwyczaić. To trafiłeś idealnie z tym 'Six Feet Under'. Nie ma słabszego odcinka. 'Mad Men', kolejny serial 10/10.
Opublikowano 19 marca 20178 l Cor, Boardwalk Empire obejrzyj kiedyś, wbrew pozorom gangsterskiej otoczki jest tam dużo dramatów osobistych, masa świetnych i faktycznych postaci. Długo nie będzie tak epickiego serialu w podobnych klimatach. Skończyłem właśnie Quarry. Lata 70, weteran wojenny wraca do domu i wplątuje się w tarapaty. Nici z sielanki, teraz ma piekło na swoim podwórku. Historia dość prosta, ale dobrze podana. Ostatni odcinek dobrze podsumowuje całość i potrafi przygnębić w kilku momentach. Dla mnie historia zamknięta. Dobrze się oglądało te 8 klimatycznych odcinków. Polecam dać szansę i jak zaskoczy do obejrzeć do końca nawet jak będą nudniejsze momenty, bo końcówka sporo wyjaśnia i daje satysfakcję. Typowo męskie widowisko, dość brutalne.
Opublikowano 19 marca 20178 l Dla mnie Six Feet Under to serial wszechczasów. TOP 1 forever w moim serduszku. e: No i najlepsze zakończenie w historii. Edytowane 19 marca 20178 l przez sprite
Opublikowano 19 marca 20178 l Ja po The Shield zabralem sie za Sons of Anarchy i to kolejny przehuy serial z polecenia forumka. Koncze 3 sezon. Tu tez sie szybko zakumplujesz z cala ekipa tak jak w The shield. I te postacie xDDDD Tig to dla mnie jeden z najlepszych poku,rwiencow ever. Jakby kiedys ktos robil film gta v to widzialbym go w roli Trevora bardziej nawet niz oryginal. Uwielbiam. W ogole jest tu sporo aktorow ktorych widze pierwszy raz a sa rewelacyjni.
Opublikowano 7 kwietnia 20177 l Designated Survivor to był fajny, lekki serial aż do wczoraj. Sciąganie odcisków palców z jotpega -> click stop - usuń plik -> opróżnij kosz
Opublikowano 8 kwietnia 20177 l Kor nie oglądaj Dextera. Boardwalk tez niestety slaby. Sfu, The Oz, Mad Men, Wire od biedy można Rodzinę Soprano tez
Opublikowano 9 kwietnia 20177 l właśnie zaliczyłem ostatni odcinek Parks and Recreation i tak smuteczek w serduszku. jest coś w podobnym stylu oprócz The Office?
Opublikowano 14 kwietnia 20177 l Trochę mnie irytuje ostatnio że zaczynają się kolejne sezony seriali które oglądam i już nikt nie robi tej migawki 'previously on...'. Jednak ciężko pamiętać na czym stanęło rok temu i te migawki były bardzo pomocne. Też tak macie?
Opublikowano 18 kwietnia 20177 l Czy Hannibal po pierwszym sezonie zmienia się coś? Zostały mi jeszcze dwa odcinki i tak średnio jest. Szukam motywacji, żeby oglądać dalej.