sprite 1 788 Opublikowano 10 czerwca 2018 Opublikowano 10 czerwca 2018 Mówiłem Ci, żebyś dalej oglądał. Cudowny serial. 1 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 10 czerwca 2018 Opublikowano 10 czerwca 2018 Jak są ładne nastolatki (dziewczyny), to może ja też dam się przekonać. Cytuj
Wojtq 795 Opublikowano 10 czerwca 2018 Opublikowano 10 czerwca 2018 Polecam od siebie Patrick'a Melrose (HBO). Rozciągnięta w czasie 5-odcinkowa historia o człowieku, którego traumy dzieciństwa doprowadziły do narkomanii i alkoholizmu. Serial opowiada o tym jak główny bohater stara się przezwyciężyć ciążące na nim piętno i przełamać klątwę (tak to widzę, zwłaszcza po ostatnim odcinku). Jeśli ktoś lubi oglądać ludzi w prawdziwych dołach i ceni sobie złożone portrety psychologiczne to będzie usatysfakcjonowany. Jutro emisja ostatniego odcinka. Trzymam kciuki za Patricka. Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 10 czerwca 2018 Opublikowano 10 czerwca 2018 2 godziny temu, Masorz napisał: Jak są ładne nastolatki (dziewczyny), to może ja też dam się przekonać. Coś się znajdzie 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 11 czerwca 2018 Opublikowano 11 czerwca 2018 FNL - gdzie mozna w polsce obejrzeć? Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 11 czerwca 2018 Opublikowano 11 czerwca 2018 Zawsze sobie możesz kupić boxa na alledrogo 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 11 czerwca 2018 Opublikowano 11 czerwca 2018 W dniu 10.06.2018 o 15:21, Dahaka napisał: Polecam z całego serduszka, bo lepszej dramy z nastolatkami w roli głównej raczej nie znajdziecie. 23 godziny temu, sprite napisał: Mówiłem Ci, żebyś dalej oglądał. Cudowny serial. A w porównaniu do Plotkary to jak? Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 20 czerwca 2018 Opublikowano 20 czerwca 2018 Ale wiesz, że to ma premierę 31 sierpnia? Cytuj
michal 558 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 ktos oglada nowy serial Davida Simona ''The Deuce''? Jest chodz troche zblizonem poziomem do The Wire? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 Godzinę temu, _M_ napisał: ktos oglada nowy serial Davida Simona ''The Deuce''? Jest chodz troche zblizonem poziomem do The Wire? Tak jest temat w dziale z serialami, na drugie pytanie odpowiedź też brzmi tak. Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 (edytowane) Top 3 seriali tamtego roku. @_M_ łapaj Edytowane 22 czerwca 2018 przez sprite Cytuj
Pred250 3 Opublikowano 23 czerwca 2018 Opublikowano 23 czerwca 2018 Ozark sezon 2 pod koniec sierpnia na Netflixie Pierwszy sezon jest znakomity zobaczymy co pokażą w drugim. Cytuj
boston_luke 193 Opublikowano 27 czerwca 2018 Opublikowano 27 czerwca 2018 Dzisiaj natknąłem się na ten filmik i mnie zupełnie rozwalił, więc będę musiał obczaić pierwszy sezon. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 30 czerwca 2018 Opublikowano 30 czerwca 2018 O, nawet nie wiedziałem że była już premiera szóstej serii Wentworth. Jak komuś przypasował OITNB, to polecam serdecznie, tematyka ta sama tylko z poważniejszym klimatem i akcja dzieje się w pierdlu w Australii. Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 1 lipca 2018 Opublikowano 1 lipca 2018 Comrade Detective/Towarzysz Detektyw - Zimna Wojna, komunistyczna Rumunia, dwóch detektywów i złowrogi plan mający na celu obalenie komunizmu na rzecz plugawego, kapitalistycznego stylu życia zachodu, a w grę wchodzą jeansy "dżordaki" i Monopoly więc sprawa jest poważna... Ciekawie wygląda sama propaganda serialu kręcona przez Tatuma i resztę. Z poważną miną wciskają, że jest to niedostępny już rumuński serial, który postanowili odświeżyć i szczerze powiedziawszy można się złapać na haczyk. Sama konstrukcja serialu jest wierna stylistyce "kina akcji" lat 80-tych w Europie ale z domieszką amerykańskiego szkieletu. Brawurowy detektyw, inteligentny partner z peryferii, doświadczony przełożony, koledzy-debile z pracy, pościgi, przemoc i tajemniczy morderca. Twórcom ładnie udało się odtworzyć klimat europejskiego miasta należącego do bloku wschodniego. Duża zasługa tutaj w rumuńskiej obsadzie. Bo kto lepiej zagra dobrego komunistę jeśli nie ludzie urodzeni i wychowywani w iluzji komunistycznej propagandy. Powaga w graniu dobrych komunistów tylko podsyca konsternację. Dubbing w wykonaniu Tatuma, Gordon-Levitta i Ofermana to nietypowa sytuacja ale też dodaje klimatu produkcji. Fabułą zaś jest można by powiedzieć sztampowa ale na każdym kroku posypywana jest propagandą. Serial to 6 odcinków po mniej więcej 34-45 min więc wchodzi gładko i przyjemnie. Dostępne chociażby na HBO Go. 1 1 Cytuj
Butt 3 429 Opublikowano 4 lipca 2018 Opublikowano 4 lipca 2018 Kiedyś zacząłem oglądać i całkiem zapomniałem o nim. Dzięki Farmer za za przypomnienie. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 8 lipca 2018 Opublikowano 8 lipca 2018 Pytanko do osób, które oglądały Latający Cyrk MP - występują tam jakieś running joke'i albo jakakolwiek ciągłość/zależność między odcinkami, czy można je oglądać w kompletnie losowej kolejności i niczego nie stracić? Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 8 lipca 2018 Opublikowano 8 lipca 2018 7 godzin temu, Dahaka napisał: Pytanko do osób, które oglądały Latający Cyrk MP - występują tam jakieś running joke'i albo jakakolwiek ciągłość/zależność między odcinkami, czy można je oglądać w kompletnie losowej kolejności i niczego nie stracić? mozna w dowolnej smialo. sa powtarzalne gagi, ale kolejnosc z tego co pamietam nie ma znaczenia. (moze sie pojawic ktos po raz drugi, ale to wtedy nie wylapiesz malego zartu w zalewie 100 innych) 1 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 8 lipca 2018 Opublikowano 8 lipca 2018 (edytowane) Chyba wieśniaki z chustami na głowach występują pare razy, i Pani upierdliwa xD Edytowane 8 lipca 2018 przez milan Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 10 lipca 2018 Opublikowano 10 lipca 2018 M*A*S*H - oglądał to ktoś? Zastanawiam się jak to zniosło próbę czasu i czy warto obejrzeć. Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 11 lipca 2018 Opublikowano 11 lipca 2018 Czy ktoś oglądał? Czy warto? Stary... Bierz śmiało. Nie ma lepszego serialu, który rozliczałby się z wojną w tak ironicznym stylu. Plus pod tonami one linerów, żartów, seksistowskich uwag nt ponętnych ust i crossdressingu zawsze znajdziesz szczery i trafiający w punt komentarz o bezsensowności wojny. 2 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi