Skocz do zawartości

Ogólne rozważania serialowe

tk___tk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Figaro napisał:

Jest zamknięty. Daj znać wrażenia po pilocie. Laura... <3

Laura niesamowita kobieta :buziak: :s159:

Dobre, podobało mi się, będę oglądał dalej.

Odpaliłem nawet drugi odcinek a tam znajomy aktor. Gra pilota wojskowego i niesamowicie cwaniaczy odkąd tylko przekroczył próg gabinetu Paula.

Także no, dzięki za polecankę.

• Lubię! 1
Opublikowano
W dniu 23.08.2020 o 12:39, Masorz napisał:

Forumku decyduj szybko za mnie, jaki serial mam teraz zacząć oglądać?

Najlepiej, żeby był na Netflix/Amazon Prime/HBO Go.

Umbre (shadows na hbo zdaje sie) - cos ala sopranos tylko osadzone w rumunii xd niedawno chyba trzeci sezon wyszedl, dwa pierwsze wciagnalem na szybkosci

albo jak masz ochote na prison drame to Wentworth jest bardzo spoczko, tylko nie ma tego na zadnej z trzech wymienionych platform streamingowycch :lapka: 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Broadchurch :banderas:

Omatulu, jakie to dobre. Klimatyczne, wyważone, świetna muzyka, bardzo dobrzy aktorzy no i zagadka, która trzyma w napięciu do ostatniego odcinka. 

Czy 2 i 3 sezon trzymają fason? 

Jakieś podobne polecacie? 

• Plusik 2
Opublikowano
Godzinę temu, Rudiok napisał:

Broadchurch :banderas:

Omatulu, jakie to dobre. Klimatyczne, wyważone, świetna muzyka, bardzo dobrzy aktorzy no i zagadka, która trzyma w napięciu do ostatniego odcinka. 

Czy 2 i 3 sezon trzymają fason? 

Jakieś podobne polecacie? 

Nokórwa. 

Perfekcyjne zakończenie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 18.09.2020 o 00:29, Masorz napisał:

Nokórwa. 

Perfekcyjne zakończenie.

Skończyłem i jestem bardzo kontent. Broadchurch wskakuje do mojego Top10, bo taki mix gry aktorskiej, emocji, dobrej historii, pięknych zdjęć i genialnej muzyki rzadko kiedy się trafia. 

Wielowymiarowe postacie, które są ludźmi z krwi i kości i mają swoje problemy a nie są kalkami robotów z holowood - tego mi brakuje w tej całej lawinie seriali jaką obecnie się nam serwuje. I tutaj Broadchurch wypada na 5+. Ostatnie 3 odcinki to siedziałem na krańcu kanapy. Finałowa rozmowa Beth z mężem przypomniała mi ładunkiem emocjonalnym ostatnie epizody Six Feet Under, a rozwiązanie zagadek z każdego sezonów przeżywa się niczym finał najlepszych książek Agathy Christie. 

Żałuję, że pewno już nie wrócą z kolejnym sezonem, ale może to i dobrze, bo w obecnej rzeczywistości mogliby za bardzo odejść od tego co stanowi o sile serialu. 

Amerykański remake pominę wymownym milczeniem :smutas:

• Plusik 1
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Obejrzałem za waszą namową ten broadchurch, potrafiłem jeden sezon dziennie do 6 rano trzaskać, petardinio. Polecicie coś w podobnych klimatach? W czymś podobnym grał może Tannet nie licząc remake.

Opublikowano
2 godziny temu, Wolny napisał:

Obejrzałem za waszą namową ten broadchurch, potrafiłem jeden sezon dziennie do 6 rano trzaskać, petardinio. Polecicie coś w podobnych klimatach? W czymś podobnym grał może Tannet nie licząc remake.

Może W pułapce? niepowtarzalny klimat, kiedyś na netflix go oglądałem, wrzuć jak znajdziesz coś ciekawego ;)

https://www.filmweb.pl/serial/W+pułapce-2015-753852

Opublikowano
6 godzin temu, Wolny napisał:

Podobny na zasadzie, że mamy dwójkę charyzmatycznych głównych bohaterów i wciągające oraz zaskakujące śledztwa.

Polecam w cholerę!

• Plusik 1
Opublikowano
7 godzin temu, Wolny napisał:

Safe, The Stranger, również jak wyżej The Killing, Most nad Sundem, Top of the lake, Happy Valley, Hinterland.

Opublikowano

The Office - ogladam od wczoraj i jestem juz na czwartym sezonie. Generalnie interesuje mnie jak sie rozwinie relacja miedzy Jim’em i Pam no oczywiscie jak ile razy bedzie tarl lacha z Dwight’a. Swietny sreial na byndż łocz.