JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 8 sierpnia Opublikowano 8 sierpnia Ogólne rozważania serialowe? Ano, ano, skoro taki mamy tu wątek na forum, to wbijam z postem w temacie... czegoś absurdalnie dziwnego Spoiler , czegoś co wynosi poziom techniczny animacji i wyobraźni techników pracujących nad nią w SpongeBob Kanciastoporty, także scenarzystów, do poziomu wypaczonej wyobraźni, jakby zbyt płodnej wizji nie wiadomo czego... i do czego prowadzącej. A to ,,NieWiadomoCo,kloaczneDziwactwo"... poniżej Sezon 8, odcinek 20a: ,,Miny": w zrzucie z kadrów odcinka mamy do czynienia z tym o czym przed chwilą wspomniałem; to jest tak samo komiczne, wypruwające ostatnie zdrowe i normalne neurony w naszym mózgu, jak i cholernie chore. Coś niesamowitego, kształtów tych abominacji i antytezy piękna nie jestem w stanie opisać. Tak samo się uśmiałem, jak i przeraziłem. ,,Ja prdl". 1 Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 24 sierpnia Opublikowano 24 sierpnia właśnie skończyłem Justified Panie Boże, gdzie się to ukrywało przede mną przez te wszystkie lata cudowny serial, strasznie tęsknię - 5 dni pękło 7 sezonów (6 starych i 1 nowy) 10/10, na równi z the Shield i OZ 1 Cytuj
HenrykIggO 260 Opublikowano 25 sierpnia Opublikowano 25 sierpnia W dniu 24.08.2024 o 12:51, gekon napisał(a): 10/10, na równi z the Shield i OZ Więzienie Oz - ale przypomniałeś. Bardziej niedorzecznego serialu nie oglądałem w życiu, jak boga kocham. Aż mi się przypomniał ten legendarny wątek na Filmwebie. 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 7 września Opublikowano 7 września "Primal", jeden z tych seriali animowanych Genndy Tartakovsky'ego, do którego obejrzenia, cóż, jakoś jeszcze nie podchodzę, po prostu się wstrzymuję. Rzecz jasna najlepszymi dziełami tegoż to magika animacji, bez którego tytułów stacją Cartoon Network, a także nasze dzieciństwo nie byłyby tym samym, co było i tak ciepło i z duchem potężnej nostalgii wspomina się do dziś. Za jego najlepsze dzieła uważam "Laboratorium Dextera" na równi na pierwszym miejscu z "Samurai Jack". "Primal" z tych wszystkich prac Genndy'ego jest najmniej wizualnie stylistycznie i technicznie klasyczny i typowo tartakovsky-cartoonnetworkowski. Ale, moja opinia opinią, recenzje ,,Primala", liczne na jego temat dyskusje w sieci wskazują na to, iż jest to jedna z tych ,,the best of all time" produkcji tak wybitnego ,,kreskówkowego twórcy" jak Pan Genndy. I co, warto poświęcać się na oglądanie "Primal" - serial dostępny bodaj jest w całości na MAX? Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 1 października Opublikowano 1 października (edytowane) Post pod postem, no ale trudno. W sumie to dział ogólny, więc wypowiem się o 12 sezonie "Futurama", który wleciał z ostatnim odcinkiem w tej serii wczoraj na Disney+. WoW! I ale to były dziwne odcinki - cały sezon no.12 ocenię na: 8/10, cały serial natomiast wraz z tym ostatnim cyklem odcinków na: 9/10. Seria 12-sta miała kilka wyczesanych na maksa odcinków, czyli wszystko od fabuły, przez humor i uwydatnienie tego, jakie są tu postaci, zostało opowiedziane w nich w dobrym stylu Futuramy. Szczególnie w pamięć zapadł mi epizod: ,,Atak klamotów", a w oryginale: ,,Attack of the Clothes", co oznacza już na samym starcie w anglojęzycznym tytule zrzynkę z Epizodu II Star Wars. xD. Odcinek miał bardzo dziwne zakończenie; w tle głównym ,,złolem" okazały się ,,ubrania". xD A tu taka ciekawostka z jednego z odcinków s12: Spoiler Edytowane 1 października przez JaskinieTerrigenoweMarvela Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 5 października Opublikowano 5 października Jestem w połowie pierwszego sezonu From i ciągle czekam aż to się rozkręci. Czy jest na to szansa czy cały serial to oglądanie przydługich scen między randomami z okazjonalnymi potworkami w tle? Miał być spadkobierca duchowy Lost a póki co emocji jak w Złotopolskich. 1 Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 6 października Opublikowano 6 października 8 godzin temu, Rudiok napisał(a): Jestem w połowie pierwszego sezonu From i ciągle czekam aż to się rozkręci. Czy jest na to szansa czy cały serial to oglądanie przydługich scen między randomami z okazjonalnymi potworkami w tle? Miał być spadkobierca duchowy Lost a póki co emocji jak w Złotopolskich. Mam to samo a wszędzie jeszcze słyszę, że pierwszy sezon genialny a drugi to takie 2/10... Odechciewa się oglądać. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 6 października Opublikowano 6 października Drugi chujnia, ale na szczęście start s3 wynagradza. 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Chucky - sezon 3 to jedna z najlepszych rzeczy serialowych w gatunku horror, akcja, z elementami sci-fi etc., jaką przyszło mi ostatnio obejrzeć... Ba! ,,ostatnio" to mało powiedziane - prawdopodobnie to najlepszy serial horrorowo-slasherowy i w ogóle coś ze slashera i gore, wliczając w to film czy medium serialowe właśnie, anime i zwykłą animację, które to widziałem w swoim życiu. Może kilka pozycji z Uniwersum ,,Krzyk" czy ,,Piątek 13-ego" lub ,,Halloween" czy ,,Koszmar z Ulicy Wiązów", może, ale to ewentualnie może, prześcignąć w tej całej swojej zajebistości w tym gatunku z pierwszego miejsca serial "Chucky". To, co się od*******a w serii no.3 przechodzi turbo-mega wszelkie wyobrażenie; tak, nie wiem jak to nawet opisać, ale to jest tak groteskowo poprowadzona (nie licząc normalnej sfery wizualnej, takiej jakby typowej, i w miarę ok gry aktorów) linia odcinków tak kuriozalnie dziwnego sezonu w tym Uniwersum, że raz się z tego serialu śmiejesz, a raz piejesz z zachwytu nad kreacją Chucky'ego (jego paskudny, jakby komicznie zły charakter, efekty specjalne związane z jego animacją/animatroniką, cele Chucky'ego i to, co dzieje się z nim/jego duszą na przestrzeni sezonu) oraz całą tą jatką, którą Chucky (a ta przyjmuje kapitalnie dziwaczne i przerażające rozmiary) powoduje w związku z miejscem, w którym się znajduje. Slasher horror z elementami komedii, który w mojej ocenie zasługuje, po obejrzeniu połowy sezonu 3 (i chyba to będzie ostatni sezon... koniec?:( ), na ocenę: 9,5/10. Piękna sprawa z masą contentu i dodatkowych ważnych danych, które do ,,Uniwersum Chucky" wprowadza w ogóle cała produkcja! <3 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada Coś tu głucho, tak troszku pusto. Przecież nie samymi MAXami i Disneyami i całą resztą streamingu w obrębie serialu człowiek żyje? Co nie? Dlatego też: - dorwane, i obejrzane: s04 serii ,,Creepshow" - antologia creepypasty horrorkowej, dość dziwacznych, totalnie groteskowych niekiedy fabularnie, jak i swą wizualną ,,prezentacją" i stylizacją historii; zresztą tego nie da się opisać. 12 odcinków, po około 23 minuty każdy, po 2 na jeden standardowy ,,odcinek telewizyjny". Dotychczas cały serial zebrał 48 epizodów; teoretycznie ,,Creepshow" można oglądać bez względu na odcinek jak i na sezon: masz dostęp do całości produkcji, to oglądasz najpierw 24 odcinek, potem 15 etc. Nic ich fabularnie nie łączy - i za to mega fanowsko polubiłem ,,Creepshow"! Fakt, jeśli chodzi o sezon no.4, niektóre epizody odstawały jakością - oczywiście wg. mojej opinii - od reszty, jakby były serii tej niepotrzebne: fatalny wykon, totalnie kiepski scenariusz i średni montaż. Generalnie cały serial, czyli 48 odcinków, ocenię na mocne: 8/10. To moje guilty pleasure w tym gatunku, czy wśród horror-seriali w ogóle. No megaaaa! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi