Skocz do zawartości

Ogólne rozważania serialowe

tk___tk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dahaka czemu herezję rozsiewasz? Fringe to był bardzo dobry serial. Duchowy następca X-Files. Ostatni sezon może trochę słabo zamknął serial ale i tak goty. 

Prawde mówie :(

Na początku serial nie za bardzo wiedział czym chce być, potem znalazł sobie tożsamość dzięki motywowi

równoległych światów

i właśnie dzięki temu się trochę wybił ponad przeciętność, ale po 3 sezonie już zaczynało widać nudą i nic ciekawego się nie działo, a 5 sezon to już w ogóle słabizna (aczkolwiek szacun za wszelakie zmiany). ogólnie to druga połowa 1 sezonu, oraz cały 2 i 3 były dobre, w porywach bardzo dobre, ale reszta meh.

Opublikowano (edytowane)
The Shadow Line

może obadaj nowy serial hugo blicka pt. the honourable woman. nawet założyłem temat ale nikt nie odpisał bo się chu.ja znacie na serialach dobrych. i jeszcze chciałbym napisać, że do du.py jest nowy layout trakt.tv :(.

Edytowane przez tk___tk
Opublikowano

Dahaka czemu herezję rozsiewasz? Fringe to był bardzo dobry serial. Duchowy następca X-Files. Ostatni sezon może trochę słabo zamknął serial ale i tak goty. 

Prawde mówie :(

Na początku serial nie za bardzo wiedział czym chce być, potem znalazł sobie tożsamość dzięki motywowi

równoległych światów

i właśnie dzięki temu się trochę wybił ponad przeciętność, ale po 3 sezonie już zaczynało widać nudą i nic ciekawego się nie działo, a 5 sezon to już w ogóle słabizna (aczkolwiek szacun za wszelakie zmiany). ogólnie to druga połowa 1 sezonu, oraz cały 2 i 3 były dobre, w porywach bardzo dobre, ale reszta meh.

Plan z 

równoległymi światami

był przecież od początku wprowadzany w życie. A pierwsza połowa sezonu 1 (podobnie jak większość seriali) powoli wprowadzała do całego tego evenu. Mnie osobiści bardzo podobały się "case of the week" z motywami z pogranicza nauki i sci-fi. Dodaj do tego zakodowane wiadomości w "pauzach", szukanie Obserwatorów wśród tłumów i genialną postać Waltera i mamy goty serial. 4 na 5 sezonów zarąbistych? Dla mnie ok.

Walter_Bishop.jpg

Dahaka łykaj LSD i handluj z tym...  :czezky:

• Plusik 1
Opublikowano

Właśnie zobaczyłem reklame na Sundance Channel reklamę The Red Road. Ktoś coś o tym wie, bo zaintrygowało?

Właśnie zobaczyłem reklame na Sundance Channel reklamę The Red Road. Ktoś coś o tym wie, bo zaintrygowało?

Opublikowano

takie se.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj zaczalem ogladac serial pt Marco Polo i ... wczoraj skonczylem pierwszy sezon :kiss:. Serial bardzo pozytywnie mnie zaskoczyl pomimo ch*owych ocen na metacritic i rotten tomato, goraco polecam sprobowac. Mix klimatow mongolskich i chinskich swietnie sie oglada, niektore sceny walki kozak, do tego sam watek glowny dosc interesujacy, imo netflix dal rade z tym serialem i ciesze sie ze zapowiedzieli 2 sezon.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja jednak lubię oglądać hurtem odcinki. Dużo lepiej mi się ogląda seriale, jest większa "wczuwka" i radość, kiedy lece sezon po 1-2 docinki i tak przez tydzień/półtora, niż czekanie na kolejny odcinek raz w tygodniu. Chyba wolę poczekać na koniec sezonu, albo przerwę midsezon danego serialu i machnąć całość, niż raz w tygodniu pooglądać coś przezngodzinię a potem 6 razy zapomnieć co tam było do nastepnego tygodnia. 

• Plusik 2
Opublikowano

Oglądacie Transparent? To historia rodzinki egocentryków i lekkoduchów z LA sponsorowanych (głównie) przez ojca, transeksa jak się dowiadujemy razem z nimi. Całość utrzymana jest w konwecji obyczajowo-komediowo-dramatycznej i przypomina trochu Sześć stóp pod ziemią (nie przypadkowo...). Warto głównie dla genialnego Tambora (ojciec), który gra z wielką klasą i subtelnością, nie ujmując tym samym nic swojej postaci.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Obejrzałem 4 odcinki i jest bardzo dobrze.

No i D'Arcy (Jarvis z Agent Carter) ma ciekawą rolę i gra totalnie odmiennie niż w serialu Marvela.

Tennant jak zwykle fantastyczny i czuję, że ta jego choroba serca trochę mu przeszkodzi bardziej w śledztwie.

Opublikowano

postanowiłem sobie powoli nadrobić black mirror bo dawno temu oglądałem ten pierwszy odcinek o premierze wb zapinającym świniaka i niedawno ten christmas special z donem draperem i ja je.bie jakie to dołujące :(. ale w sumie nic dziwnego skoro to od tego typa:

swego czasu mnie poskładał ten filmik konkretnie.

• Plusik 1