sprite 1 784 Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Oglądał tu ktoś Friday Night Lights? Warto? Obejrzałem cały serial jakoś rok temu i szczerze polecam. Świetny jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 co to ten Black box? Podróbka House M.D. Serial tak bardzo zły, że aż epicki. Pierwszy sezon ma 13 odcinków, Ja, Pajgi i Pleju polecamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Potwierdzam wypowiedź Masorza, marna podróba House, to już lepiej doogie howsera obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 (edytowane) Oglądał tu ktoś Friday Night Lights? Warto? ogqozo kiedyś na blogu swoim pisał, że to jeden z lepszych seriali ever. sam jeszcze nie oglądałam. Edytowane 19 Lipca 2015 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Ja chyba skończyłam na 4, też mnie jakoś nie wciągnęło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Skończyłem 3 sezon Orange is the New Black i polecam. Zacząłem oglądać bez przekonania, bardziej żeby utwierdzić się w przekonaniu, że to przereklamowany serial dla bab, a tymczasem z każdym kolejnym odcinkiem wciągałem się coraz bardziej. Siłą serialu są bardzo udane, ciekawe postaci, które najpierw poznajemy w realiach więzienia, wobec czego z zainteresowaniem ogląda się później krótkie retrospekcje z ich życia sprzed krat. Widać wtedy, jak więzienie z jednej strony zabrało im codzienność, a z drugiej jak nie zmieniło ich aż tak, nawet jeśli na dłuższą metę ma jednak wpływ na ich zachowania. Poza tym moim zdaniem bardzo dobrze napisane są dialogi: kwestie wypowiadane przez różnych bohaterów pasują do ich charakteru, a ponadto roi się w nich od inteligentnych żartów. Dużym plusem jest to, że serial nie skupia się tylko na więźniach, a również na strażnikach. Nie należy tylko spodziewać się stuprocentowego realizmu, a szczególnie na początku przeważa jednak nuta komediowa. Z drugiej serial porusza coraz więcej poważnych tematów. Zasadniczo jak na razie serial udanie balansuje między komedią i dramatem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Pany, sprawa jest taka. Od kilku lat nie zaczynałem nowych seriali. Co obecnie jest dobrego? Coś bez sztampowych zwrotów akcji i chuyowych dialogów. Oczywiście bez publicznych stacji. Je.bać publiczne stacje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Co to znaczy od kilku lat? Czego poszukujesz? Dla dialogów polecam Mad Men, jak chcesz więcej akcji Breaking Bad jest dobre, jak w klimacie komedii wyżej wspomniane Orange, ale to tylko 39 odcinków a dalszy ciąg za rok. Gra o Tron nieco przereklamowana, ale też daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Mad Men i GoT oglądałem oczywiście. Mówię o serialach co się zaczęły tak w ciągu dwóch ostatnich lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Fargo widziałeś (serial)? Warto. Nie ma dużo odcinków, ale 1 sezon to całość. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 No słyszałem że dobre. Film oglądałem, ale nic nid pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Mad Men i GoT oglądałem oczywiście. Mówię o serialach co się zaczęły tak w ciągu dwóch ostatnich lat. Potem możesz podziękować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 No słyszałem że dobre. Film oglądałem, ale nic nid pamiętam. Są luźno powiązane, serial kopiuje klimat filmu. Jakbyś się zabierał, możesz sobie przypomnieć film, ale też nie stracisz wiele bez tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Fargo i Rectify, ok, ściągam piloty. Jak mi się nie spodoba, to wsadzę wam kciuka w du.pę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Camillus 242 Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Pany, sprawa jest taka. Od kilku lat nie zaczynałem nowych seriali. Co obecnie jest dobrego? Coś bez sztampowych zwrotów akcji i chuyowych dialogów. "Dobre" zależy od gustu. Mi przyjemnie oglądało się Gotham, Salem i Stalkera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Camillus wyjdź z takimi propozycjami. Figaro chce coś dobrego. Stalker XDDDDDDD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 the knick, leftovers, banshee, masters of sex, sillicon Valley. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Plus pierwszy sezon True Detective. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogicool 43 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) Obejrzałam 1 sezon sense 8 i morał z tego taki, że główny pomysł na serial w miarę ciekawy, rzeczywistości równoległe i tym podobne klimaty spoko(Azjatka z Atlasu Chmur rządzi) tyle, że wątki obyczajowe wszystko psują, do dópy z tym. Niech se zrobią oddzielnie obyczajówkę a motyw przewodni zostawią w spokoju, a tak mamy "groch z kapustą". tak więc zaczęłam oglądać Humans, pierwowzór jest szwedzki(nie oglądałam), to z kolei obyczaj ze sztuczną inteligencją na 1 planie, przewidywalny, bo bunt jest nieunikniony, no, okaże się tylko, czy hamerykany ładnie to pokażą, jak nie to może skuszę się na szwedzki oryginał (a może nie). ~ Edytowane 28 Lipca 2015 przez ogicool Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Zacząłem oglądać polecanego przez Jarka BoJack Horseman. Nie dostrzegam tutaj potencjału na jaranie się tym jak ogórek, sporo suchości, nie ma w tym nic świeżego (twórcy przejęli choćby z Family Guya scenki "to mi przypomina..."), nic zaskakującego, jakiś recenzent w sumie dobrze napisał, że jak ktoś oglądał 20 lat temu Simpsonów i teraz zasiadł do BoJacka, to mógłby odnieść wrażenie, że cartoonowa satyra nie ewoluowała nawet o jotę. Mimo wszystko całkiem przyjemnie, antropomorficzni bohaterowie i odwołania do ich zwierzęcej natury wypadają najlepiej. Świetna czołówka. Rick and Morty na pierwszy rzut oka przypomina ADHD seriale z Cartoon Network, ale bardziej hardocorowe i zdecydowanie dla dorosłych. Polecam fanom Sci-fi, bo jest tu masa nawiązań, często gwałconych i wyśmiewanych (główni bohaterowie mocno przypominają kultową parę z Powrotu do przyszłości, tylko oczywiście bardziej wykręconą). Dużo absurdu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 (edytowane) (główni bohaterowie mocno przypominają kultową parę z Powrotu do przyszłości, tylko oczywiście bardziej wykręconą). Pilot serialu nazywał się "Doc and Mharti" i praktycznie był parodią Powrotu. https://vimeo.com/49664066 Justin Roiland: I actually made this as a way to poke fun at the idea of getting cease and desist letters. At the time (October 2006) I had nothing to lose and my original intention was to call this "back to the future: the new official universal studios cartoon featuring the new Doc Brown and Marty McFly" and then I'd just sit back and wait for a letter from their lawyers to arrive. That's actually why it's so filthy. I was just looking to "troll" a big studio Swoją drogą fantastyczny serial, który bym polecił każdemu. A pierwszy odcinek nowego sezonu, który zaczał się tydzień temu, jest genialny. Edytowane 31 Lipca 2015 przez Hela Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 To muszę obejrzeć. Trylogia Powrotu to moje ulubione filmy ever. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 269 Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Łykaj Paweł bo dzięki bodajże FARMEROSOWI sam zainteresowałem się animacją i wciąga jak cholera. Jednym z najlepszych odcinków pierwszego sezonu jest epizod ze sexbotem. Ten z multiwersum też za(pipi)isty, tak jak i incepcja. Wszystkie genialne. Raz nawet Simpsonom rozwalili kanapowy wstęp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Dzięki za polecenie Rick and Morty Od dawna tak porytej animacji nie oglądałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 602 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 O Jeez Rick, I don't know... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi