Koleś88 335 Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Ja zamiast zabrac sie wczoraj za MaM, to obejrzalem 2 odcinki Sense8 - Dziwaczny troche serial, Wachowscy chyba juz lekko wypaleni, ale tragedii nie ma. Pierwszy odcinek wprowadzajacy i przynudzajacy, w drugim troche lepiej. Dam szans, bo podobno rozkreca sie niezle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) jestem po 7 odcinkach MaM i jak nie bedzie happy endu to się ostro w(pipi)iefikcja to jednak tylko fikcja, przy dokumencie emocje mnożą się razy 5Editskończyłem idzcie w pizdu. nie wierze, ze po tak dziurawych procesach mogli ich skazac, zwlaszcza młodego. mam nadzieje, że w końcu uda im sie pokonac yebany system. boze tyle zyebow sie przewinelo przez ten dokument, ze czasami jak ich sluchalem to mialem ochote ich walcem przejechac. krutz, sedzia, kaczyński... (pipi)a oglada sie to i oglada i ciagle ma nadzieje, ze zaraz jakis plot twist rodem z phoenix writgha zaskoczy, ale potem sobie zdajesz sprawe, ze to nie fikcja i ze zycie tak nie dziala... Edytowane 11 Lutego 2016 przez Dahaka Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Ja po 5 odcinkach Sense8 moge polecic. Serial rozkreca sie, wprowadza powoli ale te laczenia miedzy bohaterami sa po prostu swietne. Dajcie szanse, po 3-4 odcinkach bylem srednio zadowolony, po 5 jest duzo lepiej, a podobno im dalej, tym jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 969 Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) kiedyś ktoś na forum chwalił Black Mirror. serial swoje odczekał ale wczoraj ruszyłem. jak zacząłem tak nie mogłem skończyć. został mi 3 ep pierwszego sezonu, przez pomyłkę zacząłem od 2 sezonu ale znaczenia to nie ma. co mogę powiedzieć? mega. każdy odcinek z innej beczki (choć s02e03 i chrismas special powiązane) ale każdy ma przekaż i dobitnie, a czasami brutalnie pokazuje co nas czeka dzięki tej wspaniałej technice, którą tak ochoczo i bez opamiętania się otaczamy. digitalizacja życia niesie ze sobą tyle zagrożeń i konsekwencji ile pożytku. mam nadzieję że będzie 3 sezon i więcej bo nieźle wkręca. aż człowiek nabiera ochoty by przypomnieć sobie Outer Limits albo Amazing Stories. @down. super info dzięki. Edytowane 11 Lutego 2016 przez Colin Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 @Colin, dzięki Netflix'owi będzie 3 sezon (będzie liczył aż 12 odcinków). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 kiedyś ktoś na forum chwalił Black Mirror. serial swoje odczekał ale wczoraj ruszyłem. jak zacząłem tak nie mogłem skończyć. został mi 3 ep pierwszego sezonu, przez pomyłkę zacząłem od 2 sezonu ale znaczenia to nie ma. co mogę powiedzieć? mega. każdy odcinek z innej beczki (choć s02e03 i chrismas special powiązane) ale każdy ma przekaż i dobitnie, a czasami brutalnie pokazuje co nas czeka dzięki tej wspaniałej technice, którą tak ochoczo i bez opamiętania się otaczamy. digitalizacja życia niesie ze sobą tyle zagrożeń i konsekwencji ile pożytku. mam nadzieję że będzie 3 sezon i więcej bo nieźle wkręca. aż człowiek nabiera ochoty by przypomnieć sobie Outer Limits albo Amazing Stories. @down. super info dzięki. I tak trzymaj, szkoda że serial nie jest bardziej popularny na forumku bo w pełni na to zasługuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Sense8 - Sezon ukonczony w kilka dni. Z odcinka na odcinek coraz lepiej. Przejscie miedzy bohaterami, sama realizacja jest swietna. Historia powoli wciaga i koncowka trzyma widza do konca. Jest pare niepotrzebnych motywow i glupot miejscami ale idzie to przebolec. Ogolnie polecam. Calkiem niezle to wszystko Wachowscy wymyslili i zrealizowali. Czekam na drugi sezon. Na zachete 8/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tommo 1 003 Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 polec ktos jakies inteligentne kreskowki dla doroslych, jakies mniej znane najlepiej bo te bardziej popularne to ogladalem Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Mr. Pickles Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Rozi masz plusa. Ja dodam Korgoth the Barbarian. Szkoda, że tylko jeden odcinek ale warto obejrzeć. The Venture Bros oraz Black Dynamite. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Bojack Horseman? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Obejrzałem ostatnio oba te seriale Making a murderer i The Jinx. Można obejrzeć, miejscami dosyć ciekawe. Jednak zdecydowanie za długie. Zwłaszcza MaM można było spokojnie upchnąć w 5-6 odcinków. Poza tym pokazane zbyt stronniczo. W takim sensie, że od samego początku widz jest przekonany o racji jednej ze stron. Podejrzewam, że w rzeczywistości ta rodzina to były ekstremalne patusy a nie miły i potulny niewinnie skazany gość. Większość pewnie zna w otoczeniu podobnych ludzi i gdyby ich wsadzili w ten sposób to nie byłoby ich szkoda nikomu. To, że rodzinka Averych nie zalicza się do elity jest już wyjaśnione w pierwszym odcinku. Nawet przez myśl mi nie przyszło, że Avery to byłby super ziomek, ale tutaj właśnie nie chodzi o sympatię, tylko tzw. sprawiedliwość i patologię do jakiej potrafi prowadzić amerykański system prawny. Faktycznie autorki przyznają się do tego, że sympatyzują z Averym i są po jego stronie, ale "dowody" jakie pominęły nie wnoszą nic nowego do sprawy (co już w internetach było roztrząsane na 1000 sposobów). Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Właśnie making a murder. Wyleciał mi ten tytuł z głowy i jakoś zacząłem ściągać i oglądać how to get away with murder. Oglądam i oglądam chyba skończyłem na 8 odcinku i ciągle się zastanawiam czym wy się tak jaracie. A ja glupi nie ten serial oglądam. #glupija 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 z nowych kreskówek"Animals" od braci duplass podobno daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tommo 1 003 Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 z nowych kreskówek"Animals" od braci duplass podobno daje radę. ogladam, jak anarazie 2 odcinki tylkowyszly Mr. Pickles poj,ebane i niesmieszne, lap minusa Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Ogladalem ostatnio drugi odcinek Lucyfera i ten seriao mnie nie porywa, bardzo sredni jest, za to Izombie ogladam na bierzaco, tylko trzeba sie nastawic, ze to nie kolejne Walking Dead tylko cos bardziej komediowo-obyczajowego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Obejrzałem Almost Human, podobało mi się, nawet bardzo, fajnie wykreowany świat. Szkoda że to tylko 13 odcinków. Jest jakiś serial w podobnym klimacie, kryminał w świecie przyszłości ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Tak, 'The Expanse'. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Wygląda ciekawie, na pewno sprawdzę, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 piraci dobry serial? na canal plus od jakiegos czasu reklamuja trzeci sezon i technicznie widze, ze budzet srogi, a mam slabosc od zawsze do pirackich klimatow Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Srooba na ircu pisał, że dobry Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 ja to ogladam na biezaco. Generalnie jest tak, ze niektore watki sa chuyowe i przynudzajace, a niektore zayebiste. I tak na zmiane. Ogolnie na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Black Sails [piraci xd] jest za(pipi)isty, momentami za bardzo sie przeciagaja pewne watki i to chyba jedyny minus tego serialu wg mnie. Swietny klimat, fajne bitwy, ciekawe postacie no i w 3 sezonie gra Ray Stevenson jako... czarnobrody Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Jestem wlasnie po 6 odcinku Billions. Ale petarda! Najlepszy jak na razie. Serial jest rewelacyjny. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi