Koleś88 335 Opublikowano 7 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2016 Pierwszy odcinek "Preacher" zaje.isty ! Świetny klimat i humor. Wieczorem 2 odcinek. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 21 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2016 (edytowane) Gruchnęła informacja, że Penny Dreadful zostało zakończone. Nie doczekamy się kolejnych sezonów. Smutno. Trzeci naprawdę trzyma poziom:Źródło z dużym spoilerem: http://naekranie.pl/aktualnosci/dom-grozy-zakonczony-dlaczego-nie-bedzie-4-sezonu-896204 Edytowane 21 czerwca 2016 przez Frantik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 188 Opublikowano 21 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2016 No fajnie, tylko że tam taki spoiler zajebali, że lepiej nie otwierać tego linku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 21 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2016 Ech, faktycznie. Otagowane Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 25 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2016 (edytowane) Zacząłem oglądać Danger 5 i żaluję, że dopiero teraz. GOTY seria. Polecam wszystkim fanom absurdalnego, niskobudżetowego humoru. "Serial stylizowany na telewizyjne produkcje z lat 60. opowiada o piątce alianckich szpiegów. Ich zadaniem jest walka z nazistami. W każdym z odcinków agenci starają się dokonać zamachu na Adolfa Hitlera." Edytowane 25 czerwca 2016 przez Hela 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 25 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2016 Danger 5 <3. O ile pierwszy sezon to nabjanie się z filmów wojennych z lat 60, tak drugi to parodia amerykańskich filmów o High School. A sam Adolf Hitler zaczyna uczęszczać do Liceum pod pseudonimem... Johnny Hitler ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 188 Opublikowano 25 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2016 Będzie oglądane Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 26 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2016 Już utorrent działa Ale IT crowd to to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza
Dreyes 103 Opublikowano 28 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2016 (edytowane) Trzy odcinkowy serial BBC, And Then There Were None na podstawie powieści Agaty Christie https://pl.wikipedia.org/wiki/Dziesi%C4%99ciu_Murzynk%C3%B3w Polecam! ps; radzę nie czytać opisu fabuły bo zepsuje to cały serial, gdy będzie wiadomo kto,co,gdzie,jak. Edytowane 28 czerwca 2016 przez Dreyes Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 30 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 czerwca 2016 12 Monkeys dostało 3. sezon. Drugi jest bardzo dobry więc cieszy mnie ta wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 2 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2016 Wystartował drugi sezon Dark Matter. Pierwszy wspominam jako lekkie i przyjemne kosmiczne sci-fi z fajną nutką humoru. Z chęcią obejrzę ciąg dalszy, bo fabuła była nawet interesująca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 188 Opublikowano 2 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2016 Ten serial jest bardzo średni, a momentami wręcz słaby, ale jest skonstruowany tak, aby się ludziom wydawało, że jest dobry. Wykorzystuje chyba wszystkie możliwe klisze zastosowane w sci-fi i nie wyróżnia się żadnym elementem. Widziałem pierwszy sezon i 4/10 to max co może z tego być. No ale drugi pewnie obczaję, bo Melissa O'neil jest niesamowicie atrakcyjna i miła dla oka. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 2 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2016 Najlepsze zdaniem redaktorów "Vulture" seriale pierwszej połowy 2016: http://www.vulture.com/2016/06/best-tv-shows-of-2016-so-far.html Ech, nabieram obaw, że wiem, co wypełni czas po futbolu i NBA i nie będzie to praca... Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 269 Opublikowano 6 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2016 Udało mi się w końcu nadrobić Powers od Sony. Gdyby ktoś nie wiedział to serial oparty jest na komiksie o "mocach", gdzie głównym protagonistą jest ex bohater, a obecnie gliniarz wydziału do walki z mocami. Pierwszy sezon jest momentami mocno słaby, CGI tanie, a aktorstwo czasem przypomina Disney'owski poziom (mowa o młodych aktorach). Ale zdarzają się konkretne i mocne motywy chociaż serial nie potrafi określić się czy iść w bardziej dosadny ton czy może w kierunku typowych tv series. Na duży plus zasługują Sharlto Copley jako Walker oraz Noah Taylor jako Royalle Obaj nie są typowymi czarno-białymi postaciami. Posiadają wiele odcieni szarości (zwłaszcza Royalle). To są dwie najlepiej rozpisane postacie w pierwszym sezonie. Spory zawód sprawił za to główny zły - Wolf. Choć początek zwiastował konkretnego i niebezpiecznego psychola to skończyło się jednak na zmarnowanym potencjale i źle napisanej postaci. Jego motywacje nie przekonują. Wkurza też postać przydupaski Walkera, czyli Pilgrim graną przez Suzan Heyward. Nie wiem czemu ale pojawia się na ekranie to mam w głowie obraz dzieciaka ze starego filmu z Burtem Reynoldsem. Chodzi o "Gliniarza i Pół". Serio wzrost, zachowanie i twarz przypomina mi Normana D. Golden II. Troszkę lepiej jest w drugim sezonie ale to raczej nie poprawia sytuacji. Pierwszy sezon ma też tragiczny scenariusz. W ogóle nie ruszają mnie perypetie postaci oprócz dwóch panów wspomnianych powyżej. Z drugim sezonem jest sporo lepiej. CGI wciąż kuleje, a kostiumy kupione w biedronce ale fabuła oraz aktorstwo mocno się poprawiły. A to dzięki zatrudnieniu znanych aktorów trzecioplanowych. Colantoni (Elias z Person of Interest) czy Mapother (Ethan z Lostów) dają radę choć za dużo do zagrania nie mają ale to pryszcz przy Michaelu Madsenie, który wciela się w SuperShocka jednego z legendarnych herosów. Widok Madsena w kostiumie niezapomniany A byłbym zapomniał o głównej dupie, która ma przyciągać do ekranu. Olesya Rulin. Dziewczyna znana jest głównie z Disney'owskiego (a jakże!) High School Musical i jakiś słabych filmów. No ale ma przyciągać do ekranu i robi to całkiem dobrze. Laska ma na karku już 30 lat, a wygląda jakby skończyła dopiero liceum. No ruchałbym jak jednorożec Południcę. Serial do wybitnych nie należy ale ma parę na prawdę dobrych motywów i jeśli miałbym być szczery to proponowałbym przeboleć pierwszy sezon bo drugi dostarcza. Fabuła raczej przewidywalna ale i tak przyjemnie się ogląda. No i są zmasakrowane zwłoki, i podkreślone biusty. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 952 Opublikowano 6 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2016 The 100, jestem w połowie pierwszego sezonu i ogólnie ogląda się bardzo przyjemnie. Obejrzał ktoś 3 sezony? Kolejne dwa lepsze czy gorsze od pierwszego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 6 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2016 Lepsze a trzeci najlepszych z dotychczasowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 188 Opublikowano 6 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2016 Serial oglądałem tylko dla Elizy Taylor, ale jego chuyowość przebiła się nawet ponad nią i odpadłem w połowie drugiego sezonu. Generalnie daun. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 6 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2016 Masorz blefuje a ja mam rację Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 6 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2016 (edytowane) The 100? Oglądałem, odpadłem przy początku 3. sezonu. Popieram Masorza. Chłam się z tego zrobił straszny - za dużo teen dramy i nudnych, niepotrzebnych wątków, po prostu już nie mogłem. Potem chyba była tam (wokół wydarzeń z serialu) jeszcze jakaś dość głośna aferka na tle LBGT, ale przyznam, że nawet nie wiem, o co chodziło, bo nie dotrwałem. Edytowane 6 lipca 2016 przez Frantik Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 6 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2016 (edytowane) Co do tej kontrowersji to Uśmiercili pewną lesbe co nie spodobało się fanom. Edytowane 6 lipca 2016 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 188 Opublikowano 6 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2016 (edytowane) A co do samego serialu to już poległ w swoich założeniach, na chuyowych fundamentach nie da się nic dobrego skonstruować. Edytowane 6 lipca 2016 przez Masorz Cytuj Odnośnik do komentarza
TakeshiX 50 Opublikowano 7 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2016 Udało mi się w końcu nadrobić Powers od Sony... gdzieś tam w zapowiedziach sezonu 2 było info o polskich napisach np tu http://www.benchmark.pl/aktualnosci/powers-rusza-2-sezon-serialu-playstation.html lub http://gamerweb.pl/tag/powers-sezon-2/ da się to jakoś ustawić czy brak ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 269 Opublikowano 8 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2016 Chyba nie. Ale lektor jest inteligentny jak na polskie standardy. Jakość streamu też zależy od łącza. Nie ma bezpośredniego ustawienia jakości. Ani tym bardziej opcji download Cytuj Odnośnik do komentarza
TakeshiX 50 Opublikowano 8 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2016 Chyba nie. Ale lektor jest inteligentny jak na polskie standardy. Jakość streamu też zależy od łącza. Nie ma bezpośredniego ustawienia jakości. Ani tym bardziej opcji download lektor PL ? bardziej mi chodziło że w opisie na polskim PSStore jest info : audio ENG (2.0 i 5.1) sub ENG i w opcjach nie widzę nigdzie do wyboru PL. Pierwszy sezon oglądałem jeszcze w tej osobnej appce. Teraz jest bezpośrednio w poziomu sklepu, ale czekam aż będą dostępne wszystkie odcinki sezonu 2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 9 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2016 przecież są wszystkie. Sezon się zakonczył. Na moim łączu obraz jak cholerna żyleta. Dawno nie widzialem nic w tak dobrej jakości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi