Opublikowano 10 czerwca 20186 l Jak są ładne nastolatki (dziewczyny), to może ja też dam się przekonać.
Opublikowano 10 czerwca 20186 l Polecam od siebie Patrick'a Melrose (HBO). Rozciągnięta w czasie 5-odcinkowa historia o człowieku, którego traumy dzieciństwa doprowadziły do narkomanii i alkoholizmu. Serial opowiada o tym jak główny bohater stara się przezwyciężyć ciążące na nim piętno i przełamać klątwę (tak to widzę, zwłaszcza po ostatnim odcinku). Jeśli ktoś lubi oglądać ludzi w prawdziwych dołach i ceni sobie złożone portrety psychologiczne to będzie usatysfakcjonowany. Jutro emisja ostatniego odcinka. Trzymam kciuki za Patricka.
Opublikowano 10 czerwca 20186 l 2 godziny temu, Masorz napisał: Jak są ładne nastolatki (dziewczyny), to może ja też dam się przekonać. Coś się znajdzie
Opublikowano 11 czerwca 20186 l W dniu 10.06.2018 o 15:21, Dahaka napisał: Polecam z całego serduszka, bo lepszej dramy z nastolatkami w roli głównej raczej nie znajdziecie. 23 godziny temu, sprite napisał: Mówiłem Ci, żebyś dalej oglądał. Cudowny serial. A w porównaniu do Plotkary to jak?
Opublikowano 22 czerwca 20186 l ktos oglada nowy serial Davida Simona ''The Deuce''? Jest chodz troche zblizonem poziomem do The Wire?
Opublikowano 22 czerwca 20186 l Godzinę temu, _M_ napisał: ktos oglada nowy serial Davida Simona ''The Deuce''? Jest chodz troche zblizonem poziomem do The Wire? Tak jest temat w dziale z serialami, na drugie pytanie odpowiedź też brzmi tak.
Opublikowano 22 czerwca 20186 l Top 3 seriali tamtego roku. @_M_ łapaj Edytowane 22 czerwca 20186 l przez sprite
Opublikowano 23 czerwca 20186 l Ozark sezon 2 pod koniec sierpnia na Netflixie Pierwszy sezon jest znakomity zobaczymy co pokażą w drugim.
Opublikowano 27 czerwca 20186 l Dzisiaj natknąłem się na ten filmik i mnie zupełnie rozwalił, więc będę musiał obczaić pierwszy sezon.
Opublikowano 30 czerwca 20186 l O, nawet nie wiedziałem że była już premiera szóstej serii Wentworth. Jak komuś przypasował OITNB, to polecam serdecznie, tematyka ta sama tylko z poważniejszym klimatem i akcja dzieje się w pierdlu w Australii.
Opublikowano 1 lipca 20186 l Comrade Detective/Towarzysz Detektyw - Zimna Wojna, komunistyczna Rumunia, dwóch detektywów i złowrogi plan mający na celu obalenie komunizmu na rzecz plugawego, kapitalistycznego stylu życia zachodu, a w grę wchodzą jeansy "dżordaki" i Monopoly więc sprawa jest poważna... Ciekawie wygląda sama propaganda serialu kręcona przez Tatuma i resztę. Z poważną miną wciskają, że jest to niedostępny już rumuński serial, który postanowili odświeżyć i szczerze powiedziawszy można się złapać na haczyk. Sama konstrukcja serialu jest wierna stylistyce "kina akcji" lat 80-tych w Europie ale z domieszką amerykańskiego szkieletu. Brawurowy detektyw, inteligentny partner z peryferii, doświadczony przełożony, koledzy-debile z pracy, pościgi, przemoc i tajemniczy morderca. Twórcom ładnie udało się odtworzyć klimat europejskiego miasta należącego do bloku wschodniego. Duża zasługa tutaj w rumuńskiej obsadzie. Bo kto lepiej zagra dobrego komunistę jeśli nie ludzie urodzeni i wychowywani w iluzji komunistycznej propagandy. Powaga w graniu dobrych komunistów tylko podsyca konsternację. Dubbing w wykonaniu Tatuma, Gordon-Levitta i Ofermana to nietypowa sytuacja ale też dodaje klimatu produkcji. Fabułą zaś jest można by powiedzieć sztampowa ale na każdym kroku posypywana jest propagandą. Serial to 6 odcinków po mniej więcej 34-45 min więc wchodzi gładko i przyjemnie. Dostępne chociażby na HBO Go.
Opublikowano 4 lipca 20186 l Kiedyś zacząłem oglądać i całkiem zapomniałem o nim. Dzięki Farmer za za przypomnienie.
Opublikowano 8 lipca 20186 l Pytanko do osób, które oglądały Latający Cyrk MP - występują tam jakieś running joke'i albo jakakolwiek ciągłość/zależność między odcinkami, czy można je oglądać w kompletnie losowej kolejności i niczego nie stracić?
Opublikowano 8 lipca 20186 l 7 godzin temu, Dahaka napisał: Pytanko do osób, które oglądały Latający Cyrk MP - występują tam jakieś running joke'i albo jakakolwiek ciągłość/zależność między odcinkami, czy można je oglądać w kompletnie losowej kolejności i niczego nie stracić? mozna w dowolnej smialo. sa powtarzalne gagi, ale kolejnosc z tego co pamietam nie ma znaczenia. (moze sie pojawic ktos po raz drugi, ale to wtedy nie wylapiesz malego zartu w zalewie 100 innych)
Opublikowano 8 lipca 20186 l Chyba wieśniaki z chustami na głowach występują pare razy, i Pani upierdliwa xD Edytowane 8 lipca 20186 l przez milan
Opublikowano 10 lipca 20186 l M*A*S*H - oglądał to ktoś? Zastanawiam się jak to zniosło próbę czasu i czy warto obejrzeć.
Opublikowano 11 lipca 20186 l Czy ktoś oglądał? Czy warto? Stary... Bierz śmiało. Nie ma lepszego serialu, który rozliczałby się z wojną w tak ironicznym stylu. Plus pod tonami one linerów, żartów, seksistowskich uwag nt ponętnych ust i crossdressingu zawsze znajdziesz szczery i trafiający w punt komentarz o bezsensowności wojny.