Kalel 3 634 Opublikowano 14 grudnia 2021 Opublikowano 14 grudnia 2021 sezon 1 spoko jako niespodzianka, a drugi to jakieś kurwa nieporozumienie. Dlaczego jakiś debil stwierdził że każda postać poboczna musi mieć swój nudny i nie angażujący wątek? Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 27 marca 2022 Opublikowano 27 marca 2022 Wyszło ostatnimi czasy coś w klimatach Californication? Coś lekkiego, dla dorosłych, trochę zboczonych żartów, beztroski klimat, taki typowy odstresowywacz? Może ktoś coś polecić? 1 Cytuj
Adeptus 6 Opublikowano 8 maja 2022 Opublikowano 8 maja 2022 Obejrzałem "Moon Knighta" podobał mi się średnio, dużo niekonsekwencji w budowaniu świata (a to część MCU), w tym nielubiany przeze mnie motyw "wszystkie religie są prawdziwe" (oprócz jak najwyraźniej Asatru ;). Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 29 maja 2022 Opublikowano 29 maja 2022 Obejrzalem nowy serial Under The Banner of Heaven i w sumie polecam. Jest dostepne 6/7 odcinkow premiera ostatniego w przyszlym tygodniu. Na bazie ksiazki ktora opowiada o prawdziwych wydarzeniach z lat 80tych, morderstwie wsrod mormonow. Taki troche klimat True Detective mozna by na upartego powiedziec. Cytuj
michal 558 Opublikowano 25 lipca 2022 Opublikowano 25 lipca 2022 mysle o kupnie tego wydania Blu Ray https://allegro.pl/oferta/miami-vice-the-complete-series-25xblu-ray-12275411817?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=wybrane&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_krk_media_pla_ss&ev_adgr=media&ev_campaign_id=15022303804&gclid=Cj0KCQjw_viWBhD8ARIsAH1mCd72eMQ0-hh2Fv0ohjtMFzh8oUzhYXWJxfgMzDY2J-yZxurO6yPl-FIaApOcEALw_wcB mial może ktoś juz z nia styczność? Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 26 sierpnia 2022 Opublikowano 26 sierpnia 2022 Odpalilem sobie Breaking Bad, ktore jakims cudem ominelo mnie w przeszlosci. Nie ogladam zbytnio seriali, raczej mainstream i klasyki z lat ‘90ych i ‘00ych. To natomiast zaskoczylo mnie jak uj. Powiedzcie tylko czy atmosfera bedzie gestniec i posikam sie ze szczescia, czy bedzie koncowka w stylu Lost? Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 26 sierpnia 2022 Opublikowano 26 sierpnia 2022 ten serial z sezonu na sezon coraz bardziej gęstnieje więc przed Tobą niezła jazda bez trzymanki. 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 26 sierpnia 2022 Opublikowano 26 sierpnia 2022 35 minut temu, Yap napisał: Odpalilem sobie Breaking Bad, ktore jakims cudem ominelo mnie w przeszlosci. Nie ogladam zbytnio seriali, raczej mainstream i klasyki z lat ‘90ych i ‘00ych. To natomiast zaskoczylo mnie jak uj. Powiedzcie tylko czy atmosfera bedzie gestniec i posikam sie ze szczescia, czy bedzie koncowka w stylu Lost? Będzie gęstnieć, ale 4 sezon to jest dno i przez to 5 sezon oglądałem po łebkach. Nienawidzę seriali sztucznie rozciąganych. Cytuj
flavio 107 Opublikowano 26 sierpnia 2022 Opublikowano 26 sierpnia 2022 Oglądać i się nie zastanawiać! Od 3 sezonu jazda bez trzymanki aż do finału. Potem El Camino i BCS, piękna przygoda przed Tobą bracie. 1 Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 26 sierpnia 2022 Opublikowano 26 sierpnia 2022 11 minut temu, Rozi napisał: Będzie gęstnieć, ale 4 sezon to jest dno i przez to 5 sezon oglądałem po łebkach. Nienawidzę seriali sztucznie rozciąganych. co? 4 sezon znakomity był właśnie. Czemu dno? 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 26 sierpnia 2022 Opublikowano 26 sierpnia 2022 Był tak znakomity, że nie pamiętam go i odechciało mi się oglądania piątego. Mówię, nie jestem fanem wielosezonowych seriali, maks 3 sezony. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 26 sierpnia 2022 Opublikowano 26 sierpnia 2022 59 minut temu, Yap napisał: Odpalilem sobie Breaking Bad, ktore jakims cudem ominelo mnie w przeszlosci. Nie ogladam zbytnio seriali, raczej mainstream i klasyki z lat ‘90ych i ‘00ych. To natomiast zaskoczylo mnie jak uj. Powiedzcie tylko czy atmosfera bedzie gestniec i posikam sie ze szczescia, czy bedzie koncowka w stylu Lost? Jeden z najlepszych seriali w historii telewizji. Jedyny minus to Skyler. 2 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 125 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Skyler przeproś Spoiler za Teda pysdo. Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Yup, jestem na forumku graczy. Spoiler 6 Cytuj
Paolo de Vesir 9 125 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 ja jebię figaro, ty nie masz kija w dupie, ty masz tam pal 1 2 Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 14 godzin temu, Figaro napisał: Yup, jestem na forumku graczy. Ukryj zawartość A gdzie śpiewanie Happy Birthday Mr President? Było tak samo koszmarne jak tej staruchy z Sopranos. 1 Cytuj
Sep 1 620 Opublikowano 12 października 2022 Opublikowano 12 października 2022 Pagan Peak (Granica Zbrodni) Austriacko - niemiecki True Detective. Oglądając miałem takie skojarzenia. Dwa sezony, główni bohaterowie ci sami, ale morderca którego szukają w każdym sezonie jest inny. Mamy wiec blondwłosą panią detektyw z Niemiec i grubszego sponiewieranego przez życie inspektora z Austrii. Jako że morderstwa zdarzają się na granicy dwóch państw, należy współpracować. Klimat jest gęsty, do tego pięknie górzyste krajobrazy i śnieg. Jako że kto jest mordercą dowiadujemy się dość szybko, serial skupia się też na ich życiu i motywacjach. Zabawa w kotka i myszkę, z twistami. Oba sezony trzymają poziom, choć pierwszy jak dla mnie lepszy. 1 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 17 października 2022 Opublikowano 17 października 2022 W dniu 12.10.2022 o 20:30, Sep napisał: Pagan Peak (Granica Zbrodni) Austriacko - niemiecki True Detective. Oglądając miałem takie skojarzenia. Dwa sezony, główni bohaterowie ci sami, ale morderca którego szukają w każdym sezonie jest inny. Mamy wiec blondwłosą panią detektyw z Niemiec i grubszego sponiewieranego przez życie inspektora z Austrii. Jako że morderstwa zdarzają się na granicy dwóch państw, należy współpracować. Klimat jest gęsty, do tego pięknie górzyste krajobrazy i śnieg. Jako że kto jest mordercą dowiadujemy się dość szybko, serial skupia się też na ich życiu i motywacjach. Zabawa w kotka i myszkę, z twistami. Oba sezony trzymają poziom, choć pierwszy jak dla mnie lepszy. Gdzie oglądałeś pierwszy sezon? Na Playerze w pakiecie z C+ widzę tylko drugi, dziwne. Cytuj
Sep 1 620 Opublikowano 17 października 2022 Opublikowano 17 października 2022 1 godzinę temu, LeifErikson napisał: Gdzie oglądałeś pierwszy sezon? Na Playerze w pakiecie z C+ widzę tylko drugi, dziwne. Wziąłem z internetowej wypożyczalni Cytuj
Słupek 2 146 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 dzisiaj premiera (jest już do kupienia pierwszy odcinek) "Tulsa King" https://www.imdb.com/title/tt16358384/ wygląda świetnie + Sly Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 2 lutego 2023 Opublikowano 2 lutego 2023 (edytowane) Odświeżam sobie teraz Batman: The Animated Series i choć niestety serial się już w niektórych miejscach mocno postarzał (niektóre animacje, niektóre odcinki są narysowane słabo, a sam Batman w niektórych wypada dość śmiesznie a nie poważnie czy budząc grozę) to jednak lwia część tej produkcji to wciąż najwyższa półka. Teraz, po latach, szczególną uwagę przykuwa muzyka, która jest wręcz fenomenalna. Każdy odcinek ma swój własny motyw przewodni, co dodatkowo buduje niesamowitą atmosferę. Do tego projekt i architektura miasta co chwilę powoduje u mnie opad szczęki. Ta estetyka Art Deco w połączeniu z masywnością, surowością oraz futuryzmem sprawia, że dostajemy coś, czego wcześniej i nawet później nie uświadczyliśmy w świecie Mrocznego Rycerza. Uwielbiam też ten retro-futuryzm zafundowany nam przez projektantów tego świata. Wyraźne nawiązanie do lat 30-tych XX w. w USA (ubrania) a jednocześnie zaawansowana technologia (pojazdy). Jak ktoś tęsknił z Gackiem w wydania Bruce'a Timma to chyba nie ma lepszego momentu, aby wsiąść na ten pociąg szczególnie, że HBO Max udostępnia 3 pierwsze sezony. Edytowane 2 lutego 2023 przez LukeSpidey Cytuj
Nonname 71 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 (edytowane) Pamięta ktoś serial animowany Tajemnicze Złote Miasta? Jak coś to na tvp vod dali kontynuację: https://vod.tvp.pl/dla-dzieci,24/tajemnice-zlotych-miast-odcinki,388254 Edytowane 7 lutego 2023 przez Nonname 1 Cytuj
smallv86 857 Opublikowano 7 lutego 2023 Opublikowano 7 lutego 2023 Jeden z serialow animowanych dziecinstwa. A muzyke z intra nuce do dzis 1 Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 12 marca 2023 Opublikowano 12 marca 2023 Ostatnio na TVP ABC widziałem jeden odcinek jakieś nowej wersji tego serialu. Leci jakoś po 21:00. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi