Opublikowano 24 czerwca 201113 l Nie, poczytam o tym. Jak crime, to tylko w stylu GTA raczej, czarny humor itd. Edytowane 24 czerwca 201113 l przez Gość
Opublikowano 24 czerwca 201113 l radze unikac ostatnich ostatnich stron tematu na forumie!! A co do serialu to jest to szarpiace nerwy, niszczące wiarę w ludzi, obezwładniające, wybitne arcydzielo! 10/10 i serdzuszko na filmwebie:) Edytowane 24 czerwca 201113 l przez Snejk
Opublikowano 24 czerwca 201113 l Ale czego ty Psyko w ogole oczekujesz od tych seriali? Chociazby, niestety trudno polecac ci jakies inteligentne seriale, jesli oczekujesz akcji i przytlaczajacego klimatu. Deadwood, The Wire, The Sopranos, Six Feet Under, Mad Men to genialne seriale, jednak akcji duzo ci one nie zapewnia (wyprane z klimatu nie sa, jednak przytlaczajacym nazwac go nie mozna). Mozesz sprawdzic OZ - serial jest osadzony w wiezieniu, klimat ma naprawde mocarny, pewnie ci sie spodoba. Breaking Bad natomiast to serial sensacyjny, wiec sporo akcji tam jest. The Shield tez moze ci sie spodoba - jest bardziej nastawiony na akcje niz The Wire. Edytowane 24 czerwca 201113 l przez Yabollek007
Opublikowano 24 czerwca 201113 l Nie oczekuje tylko akcji, w zasadzie Game of Thrones jest dla mnie genialne, ale to bardziej zasluga samego Martina, HBO tylko klasowo przenioslo calosc na ekran.
Opublikowano 24 czerwca 201113 l Ale bez psycholi, ciezkiego, przytlaczajacego klimatu? Klimat jest ciężki, ale nie w sposób zbliżony do Seven. To realizm tej produkcji wbija widza w fotel. Żadnych psycholi. Breaking Bad to serial sensacyjny? lol, dobre sobie. Edytowane 24 czerwca 201113 l przez Gość
Opublikowano 24 czerwca 201113 l Serial jest napakowany zwrotami akcji, cliffhangerami itd. wiec mozna w zasadzie go tak nazwac (lol, a jesli nie mozna to (pipi) z tym - chodzilo mi wlasnie o te elementy serialu i tyle).
Opublikowano 24 czerwca 201113 l Dla ciebie zwroty akcji i cliffhangery przesądzają o sensacyjności? No, to trudno znaleźć w telewizji serial niesensacyjny.
Opublikowano 24 czerwca 201113 l No, trudno znalesc serial ktory te elementy realizuje w TAKI sposob, jak wlasnie Breaking Bad. Prawde mowiac nie widzialem zadnego innego serialu z tak dynamiczie rozwiajajaca sie fabula, zwrotami akcji, cliffhangerami, ktory bylby tak dopracowany i nie zachaczal o przesadnie niedorzeczny absurd (jak np. Prison Break). <troche spozniony edit> No i nie zapominajmy ze akcji tutaj tez nie jest malo i w nie byle jakim wydaniu - juz nawet na samym poczatku wita nas scena z pedzeniem przez pustynie w samochodzie turystycznym, z dwoma potencjalnymi trupami z tylu i policja na ogonie. Edytowane 25 czerwca 201113 l przez Yabollek007
Opublikowano 24 czerwca 201113 l Jak lubisz "Grę o Tron" książkową, no to nie możesz nie obejrzeć "The Wire". To prawdziwa powieść napisana na ekran (zresztą pisana w większości przez autorów książkowych - czy to prozy, czy reportażowych). Jeszcze bardziej niż dzieła Martina realistyczna, okrutna okrucieństwem samego życia, kompleksowa, zabawna, wzruszająca i bogata w fascynujące detale. Generalnie lista najlepszych seriali była wielokrotnie powtarzana tu na forum: Wire, Sopranos, Deadwood, Shield, Oz, Six Feet Under, Mad Men, Breaking Bad. No i Arrested Development, które jest jak "Gra o Tron" sitcomów. Zbyt szybko się ta lista nie zmienia, w ostatnich latach tylko Mad Men i Breaking Bad ustawiły się w niej na równi z klasykami. Każdy z tych seriali ma opis na moim blogu.
Opublikowano 25 czerwca 201113 l Autor 24 jest fajne ponieważ ma jacka bauera i solidną dawkę prawicowej pro-wojennej propagandy
Opublikowano 25 czerwca 201113 l Sa jakies fajne zombie seriale, oprocz Dead Set (nie podoba mi sie) i niezlego The Walking Dead?
Opublikowano 25 czerwca 201113 l Psyko, a wracając do seriali saj faj, to koniecznie Fringe. Po pilocie i 2 odcinkach miałem go za średnią podróbkę The X-files, o jakże się pomyliłem, bo serial bardzo szybko urósł do miana wielkiego, a co sezon to autentycznie jest ciekawiej.
Opublikowano 25 czerwca 201113 l Autor Sa jakies fajne zombie seriale, oprocz Dead Set (nie podoba mi sie) i niezlego The Walking Dead? nie ale jak łakniesz dobrych i dość nietypowych historii o zombie to łyknij to: http://en.wikipedia.org/wiki/Haeckel's_Tale http://en.wikipedia.org/wiki/Homecoming_(Masters_of_Horror)
Opublikowano 26 czerwca 201113 l Jak chcesz psychopatów w stylu Seven, to polecam Luther, brytyjski serial, mało odcinków, ale intensywne, ze świetnymi dialogami i potyczkami psychologicznymi między detektywem a mordercą. Jestem po 3 odcinkach i jestem pod dużym wrażeniem.
Opublikowano 27 sierpnia 201113 l Jakie długie seriale polecacie? Mam na celowniku X-files i smallville, którze obejrze, ale czy są jeszcze jakieś inne, długie, warte choćby najmniejszej uwagi? Chce się pozbyć z "listy do obejrzenia" najpierw tych najdłuższych, póki mam czas się z nimi męczyć
Opublikowano 27 sierpnia 201113 l Guidin Light -15762 odcinków(72 sezony) Dłuższego nie znajdziesz Edytowane 27 sierpnia 201113 l przez sprite
Opublikowano 28 sierpnia 201113 l No to ja polecam "24". 8 bardzo ciekawych sezonów. A jeżeli lubisz klimaty s-f to łykaj Stargate SG1 - 10 sezonów.
Opublikowano 28 sierpnia 201113 l 24 oglądałem, dzięki za stargate, zapomniałem o nim Jeszcze jakieś znacie?
Opublikowano 28 sierpnia 201113 l Jak oglądasz "24", to równie dobrze możesz "CSI". "Gilmore Girls" też jest w miarę długie. 150 odcinków. Na pewno lepsze niż "24".
Opublikowano 28 sierpnia 201113 l 24 oglądałem, dzięki za stargate, zapomniałem o nim Jeszcze jakieś znacie? Jak Stargate to jeszcze Stargate Atlantis oraz Stargate Universe No i zawsze zostaje Ci 11 filmów oraz 727 odcinków wszystkich Star Treków