Skocz do zawartości

co cię cieszy, a co złości?

Featured Replies

Opublikowano
9 minut temu, krzyhu923 napisał:

Im bardziej trzeba się w grę angażować, więcej czasu jej poświęcić, tym bardziej mnie odrzuca.

Brzmi jak potrzebujesz troszeczkę nintendo.

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 140,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Cieszy mnie, że 6-letni bratanek już ogarnia w konsole i mogę z nim grać. Gramy w Disney Rush, albo PESa. Wczoraj wygrał ze mną 1:0 i mi odpierdalał jakieś cieszynki przed mordą i drwił... and I took

• Cieszy mnie nagroda którą dziś wygrałem na Instagramie    Płakałem jak dziecko czytając wyniki konkursu.   Nawet podatek opłacą, sweet Będę grał w Knacka i DriveClub. Mam nadzieję że wyślą jeszcz

• Po prostu zbyt długo zwlekałeś.   W mojej skromnej opinii należało sie Tobie. 

Opublikowano

Automata niestety taka jest surowa i pomijając kwestie systemu walki który nie powala to jeśli fabuła nie porwie (mnie np nie porwała) to wychodzi gra na 7 a nie mesjasz. 

Opublikowano

Podobnie bylo z Nier. Jak kogos nie porwie fabula (mnie porwala) i muzyka (no ku.rwa) to wychodzi gierka z przecietnym systemem walki, garstka lokacji (doslownie) i taka se grafika.  Rdr1 w swoich czasach graficzne piekno i bogactwo swiata ale co z tego jak misje nudne a fabula dno. Co kto szuka.

Opublikowano

Klimat super, muzyka powala, system walki dopiero dotykam ale mi sie bardzo podoba do tego animacje sa swietne. Na razie tylko grafika nie spelnia norm i troche za duza mapa.

Opublikowano

Odpaliłem sobie Ratchet & Clank na PS3 i jak to wygląda, jak to wciąż się rusza, te muzyczki :banderas:. Dwie planety zrobiłem całe zanim byłem w stanie się oderwać. Może w końcu tą starą trylogię z PS2 ogram, bo chomikowana jest już jakiś czas na dysku. Potem czeka nowa trylogia na PS3. Żałuję, że nie ograłem tych gierek tych parę lat temu u schyłku poprzedniej generacji, bo w 2019 są już trochę odarte z wrażenia, jakie kiedyś robiły grafiką.

Opublikowano

Właśnie mi przypomniałeś że wciąż nie skończyłem tej zremasterowanej trylogii. W jedynkę kilka lat temu nawet się wkręciłem, ale w pewnym momencie po prostu przestałem grać bo musiałem chyba grindować żeby kupić jakiś przedmiot fabularny z tego co pamiętam (nie lubię takich patentów). Dwójki i trójki nigdy na serio nie zacząłem. 

i z jednej strony wróciłbym do tego i spróbował skończyć bo bawiłem się całkiem ok, a z drugiej Sony bankowo usunęło już moje save w chmurze (grałem na Vicie i z 8gb kartą często musiałem usuwać gry) i nie chcę mi się zaczynać od nowa. 

Opublikowano

Którego R&C, bo trochę ich wyszło na Chlebak? Ja ostatnio ograłem Nexus i remaster Gladiatora i mi mało.

@ASX Z tego co pamiętam to nic nie trzeba grindować do fabuły. Jedynie RYNO, ale to bonusowa broń.

Opublikowano
3 minuty temu, Square napisał:

@ASX Z tego co pamiętam to nic nie trzeba grindować do fabuły. Jedynie RYNO, ale to bonusowa broń.

możliwe, grałem lata temu i mogło mi się coś pomieszać :lapka:  

Ahh chyba spróbuje ściągnąć i skończyć chociaż jedną część bo wstyd, która część jest najlepsza? 

Opublikowano

"Dwojeczka" najlepsza, ale w sumie cała trylogia bdb.

Opublikowano

Jak dla mnie to trójka najlepsza, ale dwójka też bdb.

Opublikowano

W moim serduszku pierwszy pierwszy R&C na zawsze, demo ograłem jakoś w 2003 chyba z 10 razy, później jak już miałem swoje PS2 to pełniaka ograłem wzdłuż i wszerz. Dwójki i trójki nie miałem nigdy okazji, trochę tylko jeszcze w Gladiatora u kolegi. Dzisiaj właśnie w jedynkę z PS2 grałem i też na spróbę pierwszą planetę z Tools of Destruction. Nie wiem w sumie czemu, ale jakoś na starym TV grafika w tym remasterze wcale tak nie kłuje w oczy, momentami chyba nawet czystsza i przyjemniejsza niż w części z PS3, ciężko mi powiedzieć dlaczego. Może działa w wyższej rozdzielczości, nie sprawdzałem.

Teraz tylko jak mam już nowy, lepszy TV 4K to mnie mój staruch Full HD do którego mam PS3 podłączone wkurza, jest ciemny i strasznie smuży w porównaniu do tego co mam teraz. Aż mam niezdrową ochotę kupić jakiegoś współczesnego 40-calowego Samsunga za około tysiaczka, bo różnica i tak by była pewnie kosmiczna.

Opublikowano

Ja to jakoś nigdy nie mogłem się przekonać do ratcheta z tych psdwójkowych pseudoplatformerów to u mnie zawsze było sly>j&d>ratchet

Chyba najlepiej się bawiłem w tym spinoff'ie na psp gdzie clank był szpiegiem :pawel: 

Opublikowano

Czy jest gorzej zaprojektowana konsola od PS4 Pro? Podłączanie tego guwna to koszmar, od góry z tyłu nic nie widać, a nawet wpięcie USB z przodu też wymaga schylenia się by dokładnie widzieć porty.

Opublikowano
5 godzin temu, Square napisał:

Jak dla mnie to trójka najlepsza, ale dwójka też bdb.

Dla mnie też trójka najlepsza, jesli chodzi o części na ps2. To był jeden z moich tytułów startowych. Boże jak ta grafa robiła po przesiadce z psxa.

Opublikowano

Prawie całą serię poza wynalazkami na 5/10 z PS3 znam na wylot i jak dla mnie pierwszy Ratchet > trójka> dwójka. No i stara trylogia>części z PS3.

Oczywiście rolę w tym odgrywa też sentyment, w końcu pierwszy R&C był moją drugą po Vice City gierką na PS2, wymaksowaną i ograną kilka razy, ale pewne obiektywne kwestie też przeważają szalę na jej korzyść. W jedynce najmocniej czuć jeszcze platformówkowy rodowód serii. Jako fan Spyro czułem się kontent: różne ścieżki zwiedzania leveli, zadania poboczne, lajtowy, bajkowy klimacik wielu poziomów: bomba. Później szło to w coraz bardziej liniową strzelankę. 

Na PS3 rozmył się trochę klimat, również ze względu na lekkie zmiany w designie. Gameplay'owo też nie rozwinięto za wiele. 

6 godzin temu, Square napisał:

Tak jak mówisz, tylko RYNO wymagał grindu, i to naprawdę mocnego grindu. Jako dzieciak nie bardzo radziłem sobie z Drekiem, więc musiałem ciułać śrubki na tą broń (pamiętam to żmudne odpalanie w kółko fragmentu, gdzie powiększony Clank rozwalał wrogów na "arenie"). 

Opublikowano

Cieszy i złości mnie widok, który spotkałem będąc dzisiaj w odwiedzinach w domu rodzinnym.

49721747_226242858255454_255036437077740

złości bo leciutki bałagan, ale cieszy bo pograłem sobie ostro. A najwięcej w...

49735090_622661918168717_319110912266574

Tylko Xbox.

Opublikowano

Jaki syf

giphy.gif

Opublikowano

figaro się szlaja i zagrywa smutki

Opublikowano

Klimacik

Opublikowano

Design supernintendo z tym kartridzem z kolorowa nalepka powoduje u mnie zawsze zachwyt i lot koszacy do czasow podstawowki i lizania reklam w secret service.

Opublikowano

Po co 3 sztuki PS1 pod TV? 

Strasznie lubię wygląd N64, ładna konsola. Jednak Dreamcast do dzisiaj nie pobity jeśli chodzi o wygląd stacjonarki. 

Opublikowano
16 godzin temu, Ukukuki napisał:

Po co 3 sztuki PS1 pod TV? 

Jakoś tak zebrało się przez lata. Mam też trzy stare PSXy.

Opublikowano

wszystkie sprawne czy postanowiles isc w maksymalizm i nie wyrzucac zepsutego sprzetu? Ludzie przerabiaja swoje PSXy na zegary, może też sobie przerób 

Opublikowano

Wszystko działa :) Chociaż sprzęt konsolowy nawet zepsuty bym nie wyrzucił, gdyż na brak wolnego miejsca nie narzekam.

Opublikowano

ok, w porządku Adrian, nie musisz się tłumaczyć, to przecież całkiem normalne trzymać zepsuty sprzęt w mieszkaniu :)