Suavek 4 816 Opublikowano 5 marca 2012 Opublikowano 5 marca 2012 Pamietam jak oficjalnie sie wypowiadali, ze super street fighter 4 mial byc ostatnia edycja "czworki". Zycie pokazalo, ze bylo inaczej....Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale Arcade Edition posiadacze SSF4 mogli dokupić w ramach dodatku/DLC, a nie obowiązkowo w wersji pudełkowej. W sensie, obie wersje były ze sobą kompatybilne. Tymczasem SF4 a SSF4, bądź też taki MvC a UMvC to zupełnie odmienne produkcje. Arcade Edition można tym samym traktować jako downloadable content. I wcale bym się nie zdziwił gdyby podobnie było ze SFxT. Tyle, że tak jak mówię, plus tego taki, że mimo wszystko kupuję rozszerzenie za mniejszą kwotę, a nie raz jeszcze tę samą grę z nową zawartością za pełną cenę. Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 5 marca 2012 Opublikowano 5 marca 2012 No cholernie byly kompatybilne, tylko ze jak ja mialem ssf4 a kumpel ssf4:ae i chcielismy grac online vs, to on nie mogl wybierac postaci z ae. Koniec koncow musialem dokupic to "DLC" Cytuj
Suavek 4 816 Opublikowano 5 marca 2012 Opublikowano 5 marca 2012 No dobrze, ale to nadal DLC. Kupowałeś rozszerzenie, a nie raz jeszcze tę samą grę za pełną kwotę, tak jak to miało miejsce w przypadku wielu innych gier Capcom, jak np. SF4 i SSF4 czy MvC i UMvC. Tutaj po prostu nie masz możliwości zagrania kilkoma postaciami. Chyba lepsze to niż kompletny brak kompatybilności tytułów. Nie abym starał się bronić Capcom, ale jak już mówiłem - z dwojga złego... Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 6 marca 2012 Opublikowano 6 marca 2012 Capcom mistrz tłumaczy się z DLC http://www.capcom-unity.com/brelston/blog/2012/03/05/street_fighter_x_tekken:_12_new_characters_coming_to_consoles,_pc_this_fall Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 6 marca 2012 Opublikowano 6 marca 2012 Capcom mistrz tłumaczy się z DLC http://www.capcom-un...s,_pc_this_fall O ja p i e r d o l ę...żenada Cytuj
Suavek 4 816 Opublikowano 6 marca 2012 Opublikowano 6 marca 2012 (edytowane) Żenada w rzeczy samej. Kup pan grę za 100+ złotych a potem płać jeszcze po 20zł za pomniejsze paczki postaci, kostiumów, kolorów czy gemów, które tak naprawdę już znajdują się na dysku. Btw. recenzja GameTrailers: http://www.gametrailers.com/video/review-street-fighter/727581? Still... do want. Edytowane 6 marca 2012 przez Suavek Cytuj
Suavek 4 816 Opublikowano 7 marca 2012 Opublikowano 7 marca 2012 Kolejna wpadka Capcomu? - http://www.siliconera.com/2012/03/06/why-street-fighter-x-tekkens-tag-team-mode-on-xbox-360-is-lacking-local-co-op/ Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 7 marca 2012 Opublikowano 7 marca 2012 ZA(pipi)ISTE! Nie no, kiedy przyjdzie moja kopia, już bym ponawalał. Cytuj
noxious33 71 Opublikowano 8 marca 2012 Opublikowano 8 marca 2012 http://www.youtube.com/watch?v=UJC4FbEUQCs&feature=g-u-u&context=G20fe88dFUAAAAAAAFAA :ph34r: Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 10 marca 2012 Opublikowano 10 marca 2012 Dopoki ludzie beda kupowac dopoty Capcom bedzie takie praktyki odpier.dalac. Pretensje gracze moga miec wylacznie do samych siebie. 1 Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 13 marca 2012 Opublikowano 13 marca 2012 Ktoś już gra? Ja mam od wczoraj i nabiłem 10 h. Podoba mi się, jest łatwiejsza od SSF4(wg mnie), ale nie jest tez super łatwy. Online mi póki co laguje, muzyki prawie wcale nie słychać przez internet(net 15 mb). Jeszcze się trochę poduczę i spróbuje coś więcej przez net. Cytuj
Suavek 4 816 Opublikowano 14 marca 2012 Opublikowano 14 marca 2012 (edytowane) Grać będzie w maju... jeśli nie później. Damn you capcom, nie dość, że opóźniają wersję PC, to jeszcze nie dadzą nawet tych DLC (disc-locked-content) w ramach rekompensaty. Tja, Games for Windows też pewnie nieuniknione, a tym samym karygodne ceny dodatków. Jak się generalnie gra tymi mniej udziwnionymi postaciami tekkena, które nie posiadają żadnych projectile'i czy teleportów? Asuka, Julia, Paul, Hwoarang itp? Jakieś ciekawsze kombinacje przeniesione w styl SF, czy raczej da się odczuć różnicę "systemową" i sztywność ciosów? Babole z walką online są powszechne i (rzekomo) Capcom ma to naprawiać w patchach. PS. Rozumiem, że te reklamowane jakiś czas temu cross-game costume'y to też będzie jakiś późniejszy DLC i w chwili obecnej nie ma ich w grze? Edytowane 14 marca 2012 przez Suavek Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 14 marca 2012 Opublikowano 14 marca 2012 (edytowane) kostiumów nie ma,dźwięk w online jest zrypany(cieżko czasem określić czy cios wszedł i można dalej combo cisnąć,bo przez to często gubi się starter od combosa),jak będziesz miał na pc to pewnie będzie jakaś możliwość na lewo odblokować dlc postacie. co do tekkenowcow to pogralem sporo heńkiem,resztą trochę triali i gra się inaczej niż "ulicznymi".duże znaczenie ma bound po,którym kontynuujemy combo. gra się nimi imo fajniej,ale też trzeba sie więcej namęczyć żeby coś ugrać,bo taki srk ryu jest cholernie zabójczą bronią,która może przerywać ci combosy i ma bardzo wysoki priorytet. Edytowane 14 marca 2012 przez Soban Cytuj
ZakOnIck 22 Opublikowano 15 marca 2012 Opublikowano 15 marca 2012 jak na razie online w tej grze nie istnieje, mega lagi. i co ciekawe tylko w tej grze tak mam, sf4 czy umvc3 śmigają onlinowo co najmniej bardzo dobrze a tu klapa Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 15 marca 2012 Opublikowano 15 marca 2012 co do tekkenowcow to pogralem sporo heńkiem,resztą trochę triali i gra się inaczej niż "ulicznymi".duże znaczenie ma bound po,którym kontynuujemy combo. gra się nimi imo fajniej,ale też trzeba sie więcej namęczyć żeby coś ugrać,bo taki srk ryu jest cholernie zabójczą bronią,która może przerywać ci combosy i ma bardzo wysoki priorytet. Combosów nie da się przerywać za pomocą SRK, to nie jest C-C-C-COMBO BREAKER lol. Jedynie jak s(pipi) linka to przeciwnik może wymaszować dragonpancza, który ma pewnie w tej grze 10 klatek na reversal. Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 16 marca 2012 Opublikowano 16 marca 2012 Pograłem trochę więcej i podoba mi się ta gra(nie jestem żadnym pro, patrze na to jako fan bijatyk). Jeśli chodzi o postacie z tekkena, to ci co mają mist step(jin, kazuya, hwoarang też ma coś podobnego) spokojnie mogą tym unikać fireballi, reszta nie wiem, ja gram asuką i przeskakuje nad tym. Oprócz tego staram się też grać kazuyą(dla mnie ciężko, nie umiem jeszcze na sticku niektórych ciosów cancelowac w inne) jin'em i oczywiście ryu. Online oprócz braku odgłosów ciosów jest dobry, nawet jakies tam kombosy czesałem(ale nie mashowałem!), na początku jest się ciezko przyzwyczaić, ale potem już jest lepiej. Cytuj
Suavek 4 816 Opublikowano 16 marca 2012 Opublikowano 16 marca 2012 (edytowane) Asuka i wcześniej Jun była moją główną postacią w Tekkenie. Naturalnie liczę się z tym, że styl rozgrywki nijak się będzie miał do oryginału, ale możesz mimo wszystko coś napisać na ten temat, skoro nią grywasz? W SF4 najbardziej przypasowała mi Cammy i coś czuję, że z Tekkenowców Lili może się okazać podobnym zawodnikiem, tyle co widziałem na filmach (kręciołki nogami z doskoku itp.). Aha, Capcom raz jeszcze popisał się całkiem fajną ścieżką dźwiękową, tyle co przesłuchałem: http://www.youtube.com/watch?v=z2BTyNK88UU http://www.youtube.com/watch?v=SyUkJD_R4K8 Edytowane 16 marca 2012 przez Suavek Cytuj
Di 849 Opublikowano 16 marca 2012 Opublikowano 16 marca 2012 Asuka ma reversala, rzut z powietrza (na gwarancie po nim siedzi sweep), command throw (w wersji EX łapie też kucniętego - świetne zagranie), f+2 z Tekkena (w SFXTK jest to bodaj f+LP, omija fireballe), serie kopniaków na low (d/b+3 w Tekkenie, d/f+MP w SFXTK), "kankany" (d+3+4 w Tekkenie). Ogólnie Asuka wygląda na dość solidną i ciekawą postać. 1 Cytuj
RoL 578 Opublikowano 16 marca 2012 Opublikowano 16 marca 2012 Z postaci tekkenowych bardzo mi brakuje Devil Jina. EWGF + odpowiednio zaimplementowane kombinacje z laserem pasowaly by tu jak ulal. Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 16 marca 2012 Opublikowano 16 marca 2012 Jako, że w tekkenie tez gram asuką, do tego co już napisał Di chciałbym dodać, ze na początku mogą się komendy mylić(np w tekkenie podcięcie jest db+4, tutaj w przód). Pro nie jewstem ale też uważam, że asuka jest dobrą postacią, coś nią przez neta ugrywam. Oczywiście, jako że system walki jest strit fajterowy combosy się inaczej trzaska, kwestia wprawy. Mam nadzieję, że ktoś zrobi jakiś fajny poradnik jak nią grać, narazie wiem, że 'kankany' fajnie się sprawdzaja jako anti-air. Cytuj
Suavek 4 816 Opublikowano 16 marca 2012 Opublikowano 16 marca 2012 http://www.siliconera.com/2012/03/16/street-fighter-x-tekken-dlc-updates-kick-off-in-april/ Paid DLC: Swap Costumes – $1.00 (80 MSP) each or in two $13.00 (1040 MSP) Street Fighter and/or Tekken packs DLC characters – $20.00 (1600 MSP) for all 12 new fighters F... you Capcom.. F... you... Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 19 marca 2012 Opublikowano 19 marca 2012 Ktoś gra? Z chęcią bym pograł z kimś relaksacyjnie, jak próbuje przez neta kogoś znaleźć na moim poziomie to albo musze długo czekać albo nikogo nie znajduje. Mój psn: killabien. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi