keyzee 86 Opublikowano 19 stycznia 2013 Opublikowano 19 stycznia 2013 Sam też szukam jakiejś 42.Myślę nad LG 42LM620 Panasonic 42ET5E Panasonic 42ST50 Philips 42PFL6007 lub tez większy Philips 47PFL 4307. Gdyby nie to że mam okno na wprost telewizora brałbym plazmę bez wahania.Nawet 42UT50 bo zawsze to taniej. Kusi mnie Philips 42PFL6007 ze względu na ambilight ale nie wiem czy wart jest doplacenia 600zł do tego. Cytuj
balon 5 341 Opublikowano 21 stycznia 2013 Opublikowano 21 stycznia 2013 Takie okular będą ok do Bravi 46HX750 http://allegro.pl/zestaw-okularow-3d-sony-3-x-tdg-br250-lodz-i2948133929.html to, że pasują to wiem, ale może jest w nich coś, że lepiej inne wybrać ? Cytuj
balon 5 341 Opublikowano 27 stycznia 2013 Opublikowano 27 stycznia 2013 A jeszcze pytanie do użytkowników Bravi hx 750 / 850 macie pod zerowym kątem ustawiony ekran, czy lekko do góry tak na 12 stopni. Ja mam do góry i tak się zastanawiam czy przy 3d nie będzie to psuło efektu? Cytuj
YETI 10 988 Opublikowano 27 stycznia 2013 Opublikowano 27 stycznia 2013 Od trzech dni jest szczęśliwym posiadaczem Bravii HX850 (55). Jak już wcześniej zostało wspomniane przez innych użytkowników, obraz żyleta. Przyznam szczerze, że nie spodziewałem się aż takiej jakości. Filmy na DVD wyglądają dobrze lub bardzo dobrze (te nowsze), ale to co ten tv pokazuje przy filmach na BR, to opad szczeny. Wczoraj poszedł najnowszy Batman na BR, czystość obrazu, kolory, czerń jak smoła, no i płynność ruchów, coś niesamowitego. To ten sławny i reklamowany montionflow. Wrażenie jest takie jakbyśmy stali na planie filmy obok kamery. Mega płynne ruchu. Widząc to człowiek zdaje sobie sprawę, za co zapłacił niemało kasy. Jeżeli chodzi o gry to również jest świetnie. Obawiałem się, że 55 cale to trochę za dużo jak na obecne gry (pikseloza). Odpaliłem WipEouta HD (Zoooonnneee! 0_o), GoW III, U3, Trine 2 oraz wideo TLoU. Teraz mam ochotę ukończyć te gry kolejny raz, nowa jakość. Odpaliłem również w 1080p wideo UE4, Star Wars 1313 oraz prezentacje nowego silniku od SE. Napisze tylko tyle, PS4/X720 przybywajcie! 3D jestem pozytywnie zaskoczony, nie bez przyczyny ten tv dostał nagrodę najlepszego tv 3D 2012/13. Obecnie sprawdziłem tylko trailery filmów i pokazówki od Sony, fajnie się patrzy na ludzi z boku oglądających rekina wypływającego z tv . Jutro powinien dość Avangers i Avatar w 3D, więc może innym razem napisze coś więcej. Tak więc jeżeli ktoś w najbliższym czasie planuje zakup tv, to gorąco polecam ten model. Obraz nawet na ustawieniach fabrycznych kosi. Odwiedził mnie kumpel który posiada Samsunga S8000, stwierdził, że swój tv chyba opchnie rodzicom . To chyba najlepsze podsumowanie. Cytuj
smallv86 857 Opublikowano 27 stycznia 2013 Opublikowano 27 stycznia 2013 Ja tylko napisze ze te pokazowki 3d w tv od sony sa bardzo niskiej jakosci , odpalisz avatara to sie posrasz :0 Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 27 stycznia 2013 Opublikowano 27 stycznia 2013 Pokazówki 3D od Sony są rewelacyjne, szczególnie aquarium. Cytuj
YETI 10 988 Opublikowano 27 stycznia 2013 Opublikowano 27 stycznia 2013 smallv, możesz napisać jakie masz ustawienia? Bo czym więcej się bawię, tym mam większy mętlik w głowie. Cytuj
balon 5 341 Opublikowano 27 stycznia 2013 Opublikowano 27 stycznia 2013 smallv, możesz napisać jakie masz ustawienia? Bo czym więcej się bawię, tym mam większy mętlik w głowie. Yeti jak ustawiłeś ekran idalnie prosto (tadycyjnie), pod kątem ok 90 st. czy odychylony w pionie o te ok 12 st. ? Cytuj
smallv86 857 Opublikowano 27 stycznia 2013 Opublikowano 27 stycznia 2013 Szczerze mowiac to nie bawilem sie jeszcze w ustawienia. Ten tv naprawde jest swietny z ustawieniami fabrycznymi oO Cytuj
balon 5 341 Opublikowano 27 stycznia 2013 Opublikowano 27 stycznia 2013 (edytowane) Szczerze mowiac to nie bawilem sie jeszcze w ustawienia. Ten tv naprawde jest swietny z ustawieniami fabrycznymi oO Ja w HX 750, 46 cali, tv i filmy też zostawiłem fabrycznie bo obraz niszczył jakością, jedynie w grach, tryb gra zmieniłem jasność, kolory lekko do góry. Smallv a ty jak masz ustawiony ekran ? W pionie czy pod kątem ? Edytowane 27 stycznia 2013 przez balon1984 Cytuj
smallv86 857 Opublikowano 28 stycznia 2013 Opublikowano 28 stycznia 2013 Tv przymocowany do podstawy czyli odchyl o ok 6 stopni jak dobrze pamietam , Tv stoi bardzo nisko dlatego nie ma z tym problemu.Jesli chodzi o ustawienia to czytalem ze profesjonalna kalibracja zamienia nawet starsze telewizory w prawdziwe monstra, mysle ze sie na takowa skusze za jakis czas. Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 28 stycznia 2013 Opublikowano 28 stycznia 2013 (edytowane) Ja ostatnio zakupiłem Samsunga ue46es6800S, na którego czaiłem się dłuższy czas i jestem bardzo zadowolony. Przesiadka była ze starego CRT i teraz różnica w jakości obrazu (TV cyfrowa, filmy HD) jest oszałamiająca. Ten model niestety cech.uje clouding, ale po odpowiednim ustawieniu opcji wyświetlania jest minimalny. Funkcje sieciowe super, DLNA działa bez zarzutu (filmy FullHD 3D po sieci ładują się bez problemu, nie ma przycinania się). Z minusów wymienię tandetne okulary dodawane "gratis" (wyglądają jakby miały się zaraz złamać) i strasznie ślamazarną przeglądarkę internetową. Jestem bardzo zadowolony i polecam ten model. Proszę mnie nie hejtować, że kupiłem tandetnego Sramsunga, bo wg mnie jest to idealny wybór cena/jakość (wyrwałem za 3600 zł). Edytowane 28 stycznia 2013 przez Shankor Cytuj
SM1 25 Opublikowano 28 stycznia 2013 Opublikowano 28 stycznia 2013 (edytowane) od początku mojej zabawy z 3D miałem nieodparte wrażenie, że jest to tylko bajer i dodatek, który szczególnie w grach wyróżniał się mało sugestywnym efektem - jest bo jest. Przez czysty przypadek ostatnio okazyjnie nabyłem HMZ T1 za jedyne 400usd i tak naprawdę dlatego, że cena była atrakcyjna i nawet jak bym chciał dalej to odsprzedać na pewno bym nie stracił. Podłączyłem do ps3 sprawdzam automatyczne wykrywanie sprzętu, pojawia się info, że podłączyłem 72" tv (zapowiada się sympatycznie) odpalam klasycznie GT5 bo 3D w tej grze jest najbardziej sugestywne, od razu w opcjach ustawiam głębię i efekt na 100% (abstrakcyjne ustawienie na TV ale co tam) pierwszy lepszy furnik jaki miałem ustawiony, pierwsza lepsza trasa, odpalam i ...... zaliczam gigantyczny opad szczęki!!!!! takiej głębi tak sugestywnego obrazu nie dane mi było obserwować nigdzie indziej .... liczniki maja taką głębię, że potrafisz wyodrębnić wypukłą ramkę, że wskazówka prędkościomierza porusza się w niecce 1cm głębokości przyciski na desce rozdzielczej mają swoja grubość, potrafisz zdefiniować tworzywo... siedząc w fotelu kierowcy w końcu masz wrażenie że przed tobą jeszcze 2m blachy i wozidełko nie kończy się za przednia szybą wszystko jest tak czytelne i sugestywne jak bym siedział w tym samochodzie naprawdę. Sam tor również staje się bardziej czytelny, nie szukam już tabliczek z oznaczeniem ile metrów do zakrętu, są tak widoczne i wyalienowane że z dużej odległości można je odczytać, band unikasz jak ognia bo są na tyle sugestywne ze masz wrażenie, że kontakt z nimi naprawdę zakończy się nieszczęściem ... jestem porażony efektem 3D zaimplementowanym w GT5. Pozostałe gry również nie odstają, choć już po gt nie ma efektu woow:) wszystkie parametry ma max! i jazda Pragnę podkreślić, że w żadnym z testowanych materiałów nie uświadczyłem rozdwojenia obrazu!!!! co do filmów to wole oglądać je na 55" TV ... 720p w wypadku HMZ t1 to za mało aby cieszyć się w pełni filmami z BD Edytowane 28 stycznia 2013 przez SM1 Cytuj
YETI 10 988 Opublikowano 28 stycznia 2013 Opublikowano 28 stycznia 2013 Balon, ja mam na tej podstawce, wówczas tv prezentuje się znaczniej okazale, a samo odchylenie nie przeszkadza jeżeli tylko sam tv zbyt wysoko nie stoi. Moje ustawienia na obecną chwilę. Filmy na DVD i gry. Standardowy Podświetlenie Max. Kontrast Max. Jasność 50 Nasycenie 65 Odcień G5 Temperatura barw Naturalna Ostrość 75 Redukcja zakłóceń Wył. Redukcja zakłóceń MPEG Wył. Redukcja zakłóceń punkt. Wył Tworzenie realizmu Ręcznie Wykrywanie stref wideo Wył. Rozdzielczość 75 Filtrowanie zakłóceń Min. Łagodna gradacja Mała Montionflow Łagodny (przy grach wyłączony) Tryb filmu Automatyczny 1 Ustawienia zaawansowane. Korekcja czerni średnia Zaaw. zwiększenie kontrastu Duże Gamma Maks. Dynamiczna kontrola Led Standardowa Automatyczne ograniczenia światła Małe Czystość bieli Duża Żywe kolory Maks. BR, 3D, tv hd Tryb obrazu Żywy Podświetlenie Max. Kontrast Max. Jasność 55 Nasycenie 65 Odcień 0 Temperatura barw Naturalna Ostrość 70 Redukcja zakłóceń Wył. Redukcja zakłóceń MPEG Wył. Redukcja zakłóceń punkt. Wył Tworzenie realizmu Automatyczne. Łagodna gradacja Mała Montionflow Łagodny Tryb filmu Automatyczny 1 Jak widać przy BR praktycznie zerowe zmiany z fabrycznymi ustawieniami, obraz kopie po dupsku. Będę dłubał jeszcze przy obrazie na DVD. Żywy do niego się nie nadaje, bo odkrywa wszelkie niedoskonałości tego formatu. PS. Gdzie wy macie tryb gry? Bo ja tylko w zakładce Obraz mam tryby żywy, własny i standardowy. Cytuj
YETI 10 988 Opublikowano 28 stycznia 2013 Opublikowano 28 stycznia 2013 Nie widzę go albo mam jakiś inny pilot. Cytuj
SM1 25 Opublikowano 28 stycznia 2013 Opublikowano 28 stycznia 2013 (edytowane) Faktycznie? U mnie ten klawisz znajduje sie pomiedzy exit a tv sadzilem ze sony trzyma standard rozstawienia klawiszy Wg hdtvpolska pod klawiszem options znajdziesz predefiniowane formaty w tym game mode Edytowane 28 stycznia 2013 przez SM1 Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 28 stycznia 2013 Opublikowano 28 stycznia 2013 http://pdf.crse.com/...rn_picmode.html a dokładnie: http://pdf.crse.com/manuals/AE7H100511/PL/c_aadjust_scene.html Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 9 lutego 2013 Opublikowano 9 lutego 2013 (edytowane) Ja ostatnio zakupiłem Samsunga ue46es6800S, na którego czaiłem się dłuższy czas i jestem bardzo zadowolony. Przesiadka była ze starego CRT i teraz różnica w jakości obrazu (TV cyfrowa, filmy HD) jest oszałamiająca. Ten model niestety cech.uje clouding, ale po odpowiednim ustawieniu opcji wyświetlania jest minimalny. Funkcje sieciowe super, DLNA działa bez zarzutu (filmy FullHD 3D po sieci ładują się bez problemu, nie ma przycinania się). Z minusów wymienię tandetne okulary dodawane "gratis" (wyglądają jakby miały się zaraz złamać) i strasznie ślamazarną przeglądarkę internetową. Jestem bardzo zadowolony i polecam ten model. Proszę mnie nie hejtować, że kupiłem tandetnego Sramsunga, bo wg mnie jest to idealny wybór cena/jakość (wyrwałem za 3600 zł). Idealny wybor cena/jakosc to jest Panasonic TX-L 47ET5 albo Panasonic 50 PSst50, ale tutaj lekka doplata by wchodzila gre. Sam też szukam jakiejś 42.Myślę nadLG 42LM620 Panasonic 42ET5E Panasonic 42ST50 Philips 42PFL6007 lub tez większy Philips 47PFL 4307. Gdyby nie to że mam okno na wprost telewizora brałbym plazmę bez wahania.Nawet 42UT50 bo zawsze to taniej. Kusi mnie Philips 42PFL6007 ze względu na ambilight ale nie wiem czy wart jest doplacenia 600zł do tego. Jezeli jeszcze aktualne, to bierz Panasonica ET5. Ambilight to bajer, za ktory nie warto doplacac, Zwlaszcza, jezeli nie masz calkowicie bialych scian. Edytowane 9 lutego 2013 przez Shagohad Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 10 lutego 2013 Opublikowano 10 lutego 2013 Kupiłem Philipsa 42PFL6007 akurat promocja była i był ciut droższy niż Panasonic 42ET5E. Jestem zadowolony i to bardzo.Oglądam telewizję z DVB-T i bałem się że kiepskiej jakości obraz będzie ale to co zobaczyłem sprawiło że micha mi się cieszyła.Obraz piękny-wiadomo nie to co HD ale jestem mega zadowolony.Ambilight -bajer ale świetny.A że mam białą ścianę to już całkiem ekstra. Teraz muszę pograć jeszcze bo okazji nie miałem zbyt dużo.Muszę chyba wrócić do niektórych starszych gier by odkryć je na nowo Cytuj
Gość UnexpectedBoy Opublikowano 23 lutego 2013 Opublikowano 23 lutego 2013 Balon, ja mam na tej podstawce, wówczas tv prezentuje się znaczniej okazale, a samo odchylenie nie przeszkadza jeżeli tylko sam tv zbyt wysoko nie stoi. Moje ustawienia na obecną chwilę. Filmy na DVD i gry. Standardowy Podświetlenie Max. Kontrast Max. Jasność 50 Nasycenie 65 Odcień G5 Temperatura barw Naturalna Ostrość 75 Redukcja zakłóceń Wył. Redukcja zakłóceń MPEG Wył. Redukcja zakłóceń punkt. Wył Tworzenie realizmu Ręcznie Wykrywanie stref wideo Wył. Rozdzielczość 75 Filtrowanie zakłóceń Min. Łagodna gradacja Mała Montionflow Łagodny (przy grach wyłączony) Tryb filmu Automatyczny 1 Ustawienia zaawansowane. Korekcja czerni średnia Zaaw. zwiększenie kontrastu Duże Gamma Maks. Dynamiczna kontrola Led Standardowa Automatyczne ograniczenia światła Małe Czystość bieli Duża Żywe kolory Maks. BR, 3D, tv hd Tryb obrazu Żywy Podświetlenie Max. Kontrast Max. Jasność 55 Nasycenie 65 Odcień 0 Temperatura barw Naturalna Ostrość 70 Redukcja zakłóceń Wył. Redukcja zakłóceń MPEG Wył. Redukcja zakłóceń punkt. Wył Tworzenie realizmu Automatyczne. Łagodna gradacja Mała Montionflow Łagodny Tryb filmu Automatyczny 1 Jak widać przy BR praktycznie zerowe zmiany z fabrycznymi ustawieniami, obraz kopie po dupsku. Będę dłubał jeszcze przy obrazie na DVD. Żywy do niego się nie nadaje, bo odkrywa wszelkie niedoskonałości tego formatu. PS. Gdzie wy macie tryb gry? Bo ja tylko w zakładce Obraz mam tryby żywy, własny i standardowy. Tryb gry jest w Wybór Sceny > GRA Jak sprawdzilem twoje ustawienia to sie przerazilem, masakra, a Ty sie tym jarales? masz tu odpowiednie Scena - Tryb Gry Tryb Obrazu - Gra-Standard Podswietlenie - Max Kontrast Max Jasnosc 50 Nasycenie 50 Odcien 0 Temp Barw Neutralne Ostrosc 60 Zaawansowane: Korekcja Czerni - wyl Zaawan kontrast - wyl Gamma 0 Auto ogr swiatla - wyl Czystosc bieli - mala Zywy kolor - wyl Balans bieli, domyslnie Uwydatn szczegolow -male Uwydatn krawedzi - male Konwersja i/p predkosc Ekran Ustawienia wejscia wideo Matryca kolorow - automatyczne czyli domyslnie Zakres dynamiczny - PELNY Ustawienia ekranu Format ekranu - pelny autoformatowanie - wyl automatyczne pole wyswietl - wyl Pole wyswietlania - wszystkie pixele dla 1080p i +1 dla 720p ,a dla nizszych normalny Ustawienia systemowe eco Wszystko wyl W konsoli xbox360 1080p Kalibracja czerni - rozszerzony Zakres kolorow - zrodlo Ps3 Deep color - auto Hdmi - pełny Podbicie bieli wlaczone Cytuj
YETI 10 988 Opublikowano 23 lutego 2013 Opublikowano 23 lutego 2013 Te ustawienia, które podawałem do gier jest już dawno nieaktualne, mam podobne do tego co podałeś. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 24 lutego 2013 Opublikowano 24 lutego 2013 (edytowane) czyli najlepszy tv 46 i 55 calowy to sony hx850 ? warto zawracac sobie glowe samsungami es ? czy dolozyc i brac sony ? w tym sony jak dziala ta podstawka z dzwiekiem ? nie jest przytlumiony? da sie to wylaczyc zeby sluzylo jako tylko podstawa a dzwiek z tv ? Edytowane 24 lutego 2013 przez kubson Cytuj
balon 5 341 Opublikowano 24 lutego 2013 Opublikowano 24 lutego 2013 czyli najlepszy tv 46 i 55 calowy to sony hx850 ? warto zawracac sobie glowe samsungami es ? czy dolozyc i brac sony ? Moim zdaniem tak. Ja sam ma ciu niższą wersję hx 750 46 cali ale też gniecie obrazem. Przy budżecie ok 4300-4500 to 750,powyżej 5 tyś to 850. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi