Lucek 4 417 Opublikowano 14 października 2011 Opublikowano 14 października 2011 http://tech.wp.pl/ka...,wiadomosc.html Odnosnie "super" telewizorow sony straszne Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 14 października 2011 Opublikowano 14 października 2011 Ojej, to rownie dobrze moglo przydazyc sie kazdej innej firmie. To jak z Toyota, ktora tez miala problemy a ja uwazam ja za najlepsza marke swiata i basta Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 15 października 2011 Opublikowano 15 października 2011 Ojej.... prawda jest taka ze produkty sony sa malo solidne.... bo jeszcze nie slyszalem o telewizorach ktore sie topia chyba ze to jakas extra opcja tak jak ciagle hakowana usluga psn Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 15 października 2011 Opublikowano 15 października 2011 "Produkty sony sa malo solidne, bo w japonii zepsulo sie 11 telewizorow" Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 15 października 2011 Opublikowano 15 października 2011 Kupiłem sobie monitor 3D i podłączyłem do niego PS3.Wiecie może czy są jakieś trailery 3d? Najbardziej zależy mi na nowościach filmowych. tak jest masz takie coś na PSN w dziale Latest i tam chyba znajdizesz kategorię 3d. na PSN USA jest jeszcze wygodniej bo kategoria 3D to gry, dema wszysto razem. ja polecam wipeout, motorstormy (oba) oraz trailer Uncharted3 w 3d Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 9 listopada 2011 Opublikowano 9 listopada 2011 Przeszedlem Uncharted 3 w 3D na swoim HX800. Generalnie gra wyglada bardzo skrajnie, tzn. na otwartych i jasnych lokacjach wyglada to OSZALAMIAJACO (cos czuje, ze bede jeszcze czesto wlaczal pustynie na pokaz znajomym), natomiast w jaskiniach i waskich ciemnych pomieszczeniach wystepuje ogromny crosstalk, takze polecam grac na polowie glebi (lub mniej) i ew. zwiekszac ja do lokacji "dziennych". Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 9 listopada 2011 Opublikowano 9 listopada 2011 mysle nad: Panasonic 55VT30 lub Toshiba 55WL 768 ktos cos slyszal cos wyjatkowo wkur,wiajacego i odpychajacego o tych tv? Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 9 listopada 2011 Opublikowano 9 listopada 2011 Jesli nie grasz to nie ma znaczenia Jesli grasz na PS3 to wez Sony. A dlaczego o tym pisze? Bo w zeszlym tyg qmpel kupil Samsunga UE i mimo przeroznych kalibracji i ustawien pod granie mial gigantycznego input laga. Ja w swoim poprzednim Samsungu B650 tez mialem i w niektore tytuly musialem grac w trybie "gry" ale wiazalo sie to ze strata jakosci obrazu. Natomiast generalnie nie przeszkadzal mi ten lag i nawet o nim nie myslalem grajac w przygodowki. Otoz owy moj dobry qmpel wymienil dzis tego Samsunga UE na Sony NX, jeszcze nie pisal, ale sprawdzil w MM ze swoim chlebakiem i mowil ze input laga zero a obraz zyleta. Takze uwazam, ze pod gry nie ma co ryzykowac i smialo brac Sony, ktore ostatnio wcale nie jest takie drogie. Tym bardziej, ze marka dba o siebie i nie wypusci TV "niekompatybilnego" ze "swoja" konsola. Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 10 listopada 2011 Opublikowano 10 listopada 2011 eee nie wiem czy to byla odpowiedz na moj post, no ale.. W tym plazmowym Panasie input lag mozna rzec "nie istnieje" (0,001 ms). Toshiba tez sobie z tym bardzo dobrze radzi. MIalem raczej na mysli jakies dodatkowe minusy, ktore by nie wynikaly z typowych roznic LED/plazma. No bo wiadomo, ze LEDowa Toshiba bedzie miala gorsza czern i nierownomierne podswietlanie a plazma moze sie np. wypalac przy statycznych punktach (czyli na przyklad HUD w grach, ale tez logo tv albo tefauenowski pasek). Ten model Panasonica jest uwazany za najlepsza (lub jedna z najlpeszych, jak kto woli) plazme 2011 roku, ale np. zmartwila mnie chimeryczna obsluga multimediow. Wiadomo, ze przy bardzo szybkim laczu internetowym bede sie posilkowal filmami HD nie tylko ze sklepowej polki i troche slabo brzmia testy, w ktorych mowa o tym, ze Panas czasem plik mkv otworzy a czasem nie, czasem dobrze, czasem zle. Przy tv za blisko 9000 zl raczej ku,rwa powinno byc doslownie wszystko, ale juz chyba byl czas, by sie przwyzyczaic, ze tak pieknie to nigdy nie ma. Z LEDow jeszcze Sharp LC-60LE635E wydaje sie dobrym zakupem. Bardzo niska cena jak za 60 cali a jakosc obrazu i odswiezanie to scisla czolowka na rynku. Cytuj
SM1 25 Opublikowano 10 listopada 2011 Opublikowano 10 listopada 2011 mam podobny dylemat i to co przeczytałem na temat serwisu toshiby sprawiło, że przestałem brać "tośkę" pod uwagę http://hdtvpolska.com/topic/11116-ogromne-problemy-z-wymiana-lub-naprawa-na-gwarancji-w-digitalopl-i-toshiba-ttce/page__st__580 wiadomo jeden trafi, drugi nie. Panas wydaje się być bezpieczną alternatywą. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 10 listopada 2011 Opublikowano 10 listopada 2011 nie wiem jak liczycie ten input lag w Panasie, ze wychodzi o,oo1. Jest gdzies test/film to potwierdzający? Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 10 listopada 2011 Opublikowano 10 listopada 2011 http://www2.vieraexp...s-response-time http://www.3dmaniak....-p42vt30e-test/ Czas reakcji serii VT30 wynosi 0,001 ms. Przeciętny użytkownik, nie powinien zwracać na to uwagi. To informacja skierowana raczej ku miłośnikom konsol – lagów związanych z opóźnieniami wyświetlania, raczej nie będzie. http://best3dtv2011.net/panasonic-viera-tc-p55vt30/ Smooth gaming. The Panasonic Viera TC-P55VT30doesn’t lag, allowing you to have a great gaming experience each time you plug in your console with your TV. Even the dark scenes in your games can be optimized with the VIERA, giving you the best gaming experience you can ever have. Itp., itd. Pewnie w praktyce wyjdzie wiecej, ale nie dramatycznie. Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 10 listopada 2011 Opublikowano 10 listopada 2011 (edytowane) Modele VT30 maja input lag na poziomie 20/24 ms, co jest swietnym wynikiem patrzac na wiekszosc dzisiejszych TV (mowa o normalnym trybie, nie o game mode). Dla mnie granica odczuwalnosci laga to 30 ms, wiec wynik w sam raz W kazdym razie nie wiem skad im sie wzielo to 0,001, jest to oczywista bzdura. http://www.hdtvtest....01106061171.htm Edytowane 10 listopada 2011 przez Ins Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 10 listopada 2011 Opublikowano 10 listopada 2011 (edytowane) no może faktycznie, choć śmierdzi to marketingiem - dlatego chciałem zobaczyć filmik. input lag to nie tylko matryca, ale głównie procesor (stąd te wszystkie tryby gry i inne). aż zmierzę z ciekawości ile to jest w takim Panasie. w moim LCD mam jakieś 34ms (coś koło 30) i potwierdzam, że gram bez problemów w BF3. (LCDSzajsung D7000) @Ins - no widzisz, przeczuwałem tu przekręt Edytowane 10 listopada 2011 przez waldusthecyc Cytuj
Jared 0 Opublikowano 26 listopada 2011 Opublikowano 26 listopada 2011 A co polecicie z tych 3 modeli - Sony EX725, Sharp 830E i Samsung D6500 ? Cytuj
Gość Soul Opublikowano 27 listopada 2011 Opublikowano 27 listopada 2011 A czemu nie Panasonic ? Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 18 grudnia 2011 Opublikowano 18 grudnia 2011 Panowie, potrzebuje Waszej pomocy. Jaki jest najwyzszy model plazmy Panasonica 3d? Nie chodzi o przekątną tylko o model. Bo rózne zdania znajduję Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 18 grudnia 2011 Opublikowano 18 grudnia 2011 (edytowane) Chyba VT na chwilę obecną z tych mniejszych i wersja VX (tylko nawiększe przekątne). Edytowane 18 grudnia 2011 przez Square 1 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 20 grudnia 2011 Opublikowano 20 grudnia 2011 jestem na kupnie tv 3d dla rodzicow czyli tylko wchodzi w gre ogladanie filmow do wyboru mam samsung ue46d8000 ( jestem mega przekonany do niego ), sony 46ex720 ? co wybrac glownie tez licza sie funckje smart tv jak youtube skype itd itp Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 20 grudnia 2011 Opublikowano 20 grudnia 2011 nie wiem jak jest w samsungu ale do soniaka trzeba dokupic kamerke za 4 stowki zeby skype dzialal Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 20 grudnia 2011 Opublikowano 20 grudnia 2011 (edytowane) acha to odpada w samsungu z tego co czytalem to smiga i kamerke dodaja za free + 2 pary okularow Edytowane 20 grudnia 2011 przez kubson Cytuj
Kaper 666 17 Opublikowano 21 grudnia 2011 Opublikowano 21 grudnia 2011 Chyba jak trafisz na promocję to będzie kamerka z free. Moja siostra posiada samsunga D 8000 i jest mega zadowolona. Jeśli chodzi o funkcje sieciowe, to Smart Hub zajada wszystko co jest obecnie na rynku . Pozdrawiam. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 21 grudnia 2011 Opublikowano 21 grudnia 2011 Już pisałem w statusach - SMART TV smaży cyce. Wczoraj wieczór: Deathproof Tarantino + 720p + napisy + 3D (świetna konwersja 2d-->3d ja nie wiem jak on to robi) + słuchawki i to wszystko za darmooooooooooooooooooooo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi