s1ntex 0 Opublikowano 27 lipca 2010 Opublikowano 27 lipca 2010 (edytowane) Witam, mam wazne pytanie: Mam konsole od kumpla, ostatnio chcialem robic update, ale nie dalo sie: ani z pena, ani z plyty ani z lajwa, zawsze jakis blad wychodzil i slyszalem ze to moze byc cos z konsola, cofnalem wszystko i sie juz tym nie bawie. Były komunikaty, o tym, że płyta jest brudna (czyściutka jak łza) lub po prostu, że "nie da się zaktualizować konsoli". Kupiłem nowiutkie epizody z LC, wkładam płytę, włączam grę, pisze, że potrzebna jest aktualizacja. Leci pasek, pod koniec stopuje i komunikat: 'Nie można zainstalować aktualizacji. Płyty nie da się odczytać. 1. Wyczyść płytkę miekką szmatką 2 Uruchom ponownie konsolę' Miałem to samo przy próbie zainstalowania aktualizacji z dwóch różnych płyt, czystych. W tym samym momencie pada proces. To dla mnie niepojęte, czy ktoś ma jakikolwiek pomysł? Jeśli chodzi o lajwa: Podpinam konsolę, konsola testowała połączenie, testuje ostatni pasek i nagle komunikat, że jest aktualizacja. No to leci, leci, dość wolno czyli coś się ściąga, pierwszy pasek minął, drugi tylko mignął i komunikat, że nie może się połączyć z live'm. Inne gry, Fifa10, Skate działa, nie rozumiem. Dzwoniłem na infolinie, nie wiedzą jak pomóc, pani powiedziała, aby konsole wysłać. (Jednak kolega nie wiadomo kiedy wraca, nie mam z nim kontaktu, może sam mogę coś zrobić?) Może teraz ma ktoś jakiś pomysł? Wynika z tego, że działają wszystkie gry do października 2009, od tamtego czasu gry potrzebują aktualizacji, której nie da się zainstalować. Aktualizację ściągam ze strony Microsoftu, pen - FAT32, płyty Verbatom. Elite, jasper, nieprzerobiony. Usuwałem cache, przeprowadzałem konserwację urządzeń pamięci. A gdy klikam, aby nie przeprowadzał aktualizacji, wychodzę do menu. proszę o pomoc! googlowałem, ale nikt nie ma takiego problemu jak ja! Edytowane 30 lipca 2010 przez s1ntex
canuks 63 Opublikowano 29 lipca 2010 Opublikowano 29 lipca 2010 na 99% konsola byłą odłączona od zasilania gdy robiła update i teraz się po(pipi)ało . Bo aktualizacja niby jest ale jej nie ma . Jak pisał Juchy ,aktualizuj przez XBL ,odpal konsolę i pozwól się zaktualizować ,jak wywali błąd to powinien być auto reset jeśli nie ma to zrób sam i ponownie aktualizuj . Aż się uda .
s1ntex 0 Opublikowano 29 lipca 2010 Autor Opublikowano 29 lipca 2010 Dzięki panowie, tak jutro zrobię, choć próbowałem przez lajwa: 'Jeśli chodzi o lajwa: Podpinam konsolę, konsola testowała połączenie, testuje ostatni pasek i nagle komunikat, że jest aktualizacja. No to leci, leci, dość wolno czyli coś się ściąga, pierwszy pasek minął, drugi tylko mignął i komunikat, że nie może się połączyć z live'm.' No ale skoro piszesz 'aż się uda', to spróbujemy.. Pozdrawiam!
s1ntex 0 Opublikowano 30 lipca 2010 Autor Opublikowano 30 lipca 2010 Jestem po 15 aktualizacji przez xbl i dalej nic.. dalej próbować? Może format by w czymś pomógł? Albo może coś z dyskiem się stało?
canuks 63 Opublikowano 30 lipca 2010 Opublikowano 30 lipca 2010 Jestem po 15 aktualizacji przez xbl i dalej nic.. dalej próbować? Może format by w czymś pomógł? Albo może coś z dyskiem się stało? Możesz spróbować wyciągnąć dysk i podłączyć ponownie ,może pomoże ale nie sądzę . Format to ostateczność jak chcesz to próbuj . Tak to jest jak się grzebie w kosoli podczaj jej aktualizacji to potem sa takie jaja . Podobny problem koleś z tym ze od odłączył kabel od neta podczas aktualizacji ,konsola niby się zaktualizowała ale pózniej przy każdym odpaleniu gry wołała o aktualizację . z tym ze u niego dało się poprawnie zaktualizować x360 po którymś tam razie .
Juchy 24 Opublikowano 30 lipca 2010 Opublikowano 30 lipca 2010 trzeba roznych opcji probowac kolejna jaka bym zrobil to pozyczyl od kogos dysk kto juz sobie update zrobil na takim dysku jest update i podlaczenie tego dysku do swojej konsoli musi zrobic update prawidlowo, jesli nie zrobi to konsola ma awarie i do serwisowania
s1ntex 0 Opublikowano 14 sierpnia 2010 Autor Opublikowano 14 sierpnia 2010 Nie pomogło. Dla zainteresowanych - w tej sytuacji jedyna opcja to serwis, konsola już jest wysłana.
Rekomendowane odpowiedzi