easye 3 390 Opublikowano 28 lipca 2010 Opublikowano 28 lipca 2010 Witam - zastanawiam sie nad zmiana telewizora, ale nie wiem zbytnio co wybrac. Chcialbym kupic cos do 3800 zl - jedynie co ostatnio wpadlo mi w oko, to: SONY KDL-46EX500 FULL HD 100Hz Nie wiem tylko, czy sie przyzwyczaje przesiadajac z 32 cali na cos takiego. Chcialbym kupic TV z Full HD, by w koncu moc pograc w wyzszej rozdzielczosci. Co o tym myslicie, moze polecicie cos innego za ta cene ? Dzieki za pomoc ! Cytuj
Szymek 1 056 Opublikowano 28 lipca 2010 Opublikowano 28 lipca 2010 dodalbym tez serie x4500 nic tylko poczytac o dany tv i sprawdzic w sklepie Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 29 lipca 2010 Autor Opublikowano 29 lipca 2010 Czy roznica w grach jest bardzo widoczna miedzy full hd, a moim hd ready i miedzy 100hz, a 60cioma? Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 29 lipca 2010 Opublikowano 29 lipca 2010 znajdz odpowiedni temat do takich debat, ten zostanie pewnie zamkniety Cytuj
mataman 35 Opublikowano 29 lipca 2010 Opublikowano 29 lipca 2010 Mało gier jest w fullHD wiec różnicy nie widać, 100Hz tez do gier się nie przyda tylko do relacji sportowych. FullHD wykorzystasz oglądając filmy na BD. Jeżeli chodzi o sam tv to w tej cenie nic lepszego nie dostaniesz, ex500 to bdb tv. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 29 lipca 2010 Autor Opublikowano 29 lipca 2010 Dzieki za odpowiedz - caly czas sie zastanawiam, czy nie poczekac po prostu, az moj wysluzony LG padnie i wtedy nie zmienic. Tak czy siak, poczytalem na sieci, dzieki za porady, bede o tym myslal ; ] Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 3 sierpnia 2010 Autor Opublikowano 3 sierpnia 2010 (edytowane) Dobra - potrzebuje pomocy. Mam stare kino domowe - DAV S300. http://img.photobucket.com/albums/v356/atomic_pope/Sony%20DAV/spkconnectors.jpg Jest tutaj tylko 1 wyjscie Euro, 2 wyjscie na czincze - SAT/VIDEO. Podlaczam to do Sony 46KDL-EX 500 i teraz tak - 1 EURO w TV zajete jest przez dekoder. 2 EURO podlaczone jest z amplitunerem - dzwiek TV slyszany na glosnikach 1 wyjscie czinczy (Video) - podlaczone jest PS3 (obraz idzie przez HDMI) 1 wyjscie SAT - pod komputer - czincz na jacka nie ma miejsca na X'a 360 - bo podlaczony jest przez kabel Component. :angry2: Czy jak podlacze 2 czincze np z VIDEO w aplitunerze, bezposrednio do TV, a czincze z PS3 i Component do TV, to bede slyszal dzwiek w glosnikach ? Na starym LG bylo tak, ze 1 zlacze EURO zalatwialo sprawe - w zaleznosci czy przelaczylem na Component czy na TV rozdzielal dzwiek... ; / Edit2: poszukam jakis rozdzielaczy,bym mogl wiecej czinczy podlaczyc Edytowane 3 sierpnia 2010 przez easye Cytuj
mataman 35 Opublikowano 3 sierpnia 2010 Opublikowano 3 sierpnia 2010 Czas chyba zmienić kino. Dwie konsole, dobry tv a dźwięk jak z komórki? No daj spokój Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 3 sierpnia 2010 Autor Opublikowano 3 sierpnia 2010 Ale dzwiek calkiem spoko dzial jak jest podlaczony bezposrednio do amplitunera;-) Sa jakies rozgaleziacze ze switchem,zebym mogl podlaczyc wszystkie 3pod 1 wejscie i przelaczac? Cytuj
Gość Soul Opublikowano 3 sierpnia 2010 Opublikowano 3 sierpnia 2010 Różnica między 720p/1080p w grach jest mało zauważalna, co do 60Hz a 100Hz to tu jest dużo lepiej, widać tą płynność obrazu gołym okiem, IMO 100Hz to podstawa. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 6 sierpnia 2010 Autor Opublikowano 6 sierpnia 2010 Glowne wrazenie robi wielkosc - granie na kierownicy w FORZA teraz ma zupelnie inny wymiar. Myslalem tez ze nie przyzwyczaje sie do FPSow, ale jest przekocur. 100HZ - nie mam pojecia, na pewno sprawdza sie w telewizji cyfrowej, meczach itp, ale w grach srednio chyba. Sprawdzalem to na Killzone 2 -u mnie jest cos takiego jak Motionflow i 3 tryby - sorry, ale musialem to wylaczyc, bo przez to, ze wlasnie czasami chce lapac plynnie - po prostu laguje, choc nie doczytalem sie jeszcze w instrukcji czy to jest to samo, bo w sumie w Sony sceneria do gier jest oddzielna. TV - znakomity i jestem mega zadowolony. Co do mojego poprzedniego pytania - wystarczy kupic rozdzielacz Audio, 1 wyjscie, 3 wejscia i mamy przelacznik do tego, co aktualnie uzywamy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi