Skocz do zawartości

Battlefield 3 - single player i ogółem

Featured Replies

Opublikowano

Jutro godzina 12 p.m nowy materiał wideo. Jak opisali materiał będzie zawierał:

large-scale firefights !

Już nie mogę się doczekać.... :diablo:

Edytowane przez marekjw2523

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 404,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Tylko 1000 kodów do bety Battlefield 3, kto pierwszy ten lepszy!   www.Battlefield3.com/codes-betamulti

• Duh, czytam i czytam ostatnie newsy i komentarze i aż się we mnie gotuje. Uprzedzając - będzie sporo o MW3 i BF3, ale nie piszę na celu wywołania wojenki, a jedynie wyrażenia swoich wątpliwości i wyla

• Jet gameplay!!! http://www.youtube.com/watch?v=lwelgp61dcE   Gratulacje dla minusujacych za mega spiete poslady i 0 poczucia humoru

Opublikowano

Obawiam się mocno tego systemu kontr. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której walcze z jakimś typem i dostaje serie z boku lub zza pleców. Masakra...

Opublikowano

Ja tam czekam tylko na filmiki z konsol,nie chce się napalać a później mieć wku.rva :P No właśnie,walczysz z kimś a kolo podbiega i kosa za darmo,coś czuje ze to zwalą.

Opublikowano

Mortal Kombat z tego nie zrobią, a jeśli, to nie bedzie się gówna używać i dostaną takie z(pipi)y, że zaraz patch wyjdzie ;p. Okienko góra 0,5s na kontre, a najlepiej jeszcze mniej i może się to sprawdzi. Niech dają gameplay z tą walką, bo teraz to sobie można gdybać.

Opublikowano

Nie obawiam się o takie rzeczy, ponieważ za tym multi stoi DICE, aktualni pionierzy w tej kategorii. Jestem pewny, że przemyśleli takie sytuacje i na pewno znajdą jakiś korzystny kompromis. W przeciwnym wypadku to może być denerwujące.

Opublikowano
  W dniu 29.03.2011 o 19:18, NEMESIS US napisał(a):

Nie obawiam się o takie rzeczy, ponieważ za tym multi stoi DICE, aktualni pionierzy w tej kategorii. Jestem pewny, że przemyśleli takie sytuacje i na pewno znajdą jakiś korzystny kompromis. W przeciwnym wypadku to może być denerwujące.

To nie tyle będzie denerwujące. To spowoduje, że po prostu nikt nie będzie walczył wręcz ;).

Opublikowano

Grając online w Killzone 3 czasem udało mi się strącić kogoś, gdy wykańczał innego gracza atakiem melee. W sumie to wojna, więc zawsze podczas takiej akcji iny gracz może wykorzystać taką sytuację. Generalnie Battlefiled 3 może nam urozmaicić walkę wręcz, ale nie zmieni to sytuacji z możliwością szybkiego wyeliminowania ze strony innego gracza. No bo niby jak dałoby się zapobiegać takim sytuacjom? To raczej nie ulegnie zmianie.

Tak naprawdę dobry jest motyw z atakiem za pomocą noża w Call of Duty. Choć kompletnie nierealistyczny to w żadnym wypadku nie powoduje ryzyka nagłego trafienia przez innego wroga, bo to tylko jedno machnięcie, mamy fraga i walczymy dalej. W takim KZ3 załącza się animacja co niestety czyni podatnym na atak.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano
  W dniu 29.03.2011 o 21:25, NEMESIS US napisał(a):

Tak naprawdę dobry jest motyw z atakiem za pomocą noża w Call of Duty. Choć kompletnie nierealistyczny to w żadnym wypadku nie powoduje ryzyka nagłego trafienia przez innego wroga, bo to tylko jedno machnięcie, mamy fraga i walczymy dalej. W takim KZ3 załącza się animacja co niestety czyni podatnym na atak.

To jest moim zdaniem beznadziejny motyw. Bo zabicie nożem gościa, który jest ponad 2 metry ode mnie to jest chore. Intryguje mnie ten system walki w BF3 coraz bardziej :).

W każdym razie prócz walki melee jestem ciekaw co Dice wyciągnie z konsol jeśli chodzi o grafikę. Bo takiej jak na PC się nie sodziewam. No chyba, że ktoś dysponuje jakimiś infomracjami na ten temat?

Edytowane przez Square

Opublikowano
  W dniu 30.03.2011 o 11:30, Pryxfus napisał(a):

Ale to przecież fragment singla, nie multi.

Myślisz, że w multi będzie to uproszczone? Oby, dla mnie te sekwencje trwają zbyt długo. Z drugiej strony nikt normalny nie będzie się w środku zadymy silił na walkę wręcz.

Opublikowano
  W dniu 29.03.2011 o 18:25, Lorack napisał(a):

Mortal Kombat z tego nie zrobią...

Mój błąd, przepraszam xD Jeśli to wrzucą do multi to kogoś tam chyba suty drą.

Opublikowano

Wyglada to wszystko fantastycznie. Teraz trzeba czekać na footage z konsol. Myślę, że sprawa się wyjaśni na E3 i wtedy dowiemy się w jakim stanie są oba porty konsolowe.

Opublikowano
  W dniu 30.03.2011 o 11:25, elentario napisał(a):

Miazga.. Oglądam trzeci raz.

I jak Wam się widzą kontry?

Widze ze to funkcjonuje na zasadzie Quick Time Events. Za dlugo to trwa, nie podoba mi sie. Ja w multi chce zwykle kosy z animacja zalezna od pozycji "dzgnietego". Chce "kosowe" killstreak'i jak w BFBC2, a nie boksowanie na polu bitwy... I dlaczego "meydkowa" bron ma taki maly odrzut.... Na koncy info, ze 17 kwietnia dostaniemy 12 min. reveal. Prawdopodobnie rozszerzona wersja o jakies 5 min tego co do tej pory widzielismy. Dajcie kurna multiplayer na konsole!

Ja sie zastaniam nad tymi F16 czy innymi tego typy odrzutowcami. Jak to cholerstow bedzie mozna zestrzelic... RPG? :) Jakos sceptycznie jestem u nastawiony. Priorytetem jest wiadomo 64 osobowe multi na PC. I teraz musza to pociac tak, aby to mialo rece i nogi na konsolach. Ale jak to ma miec rece i nogi, jak jedno i drugie bedzie uciete. :)

Edytowane przez walek

Opublikowano

Każdy pojazd ma swojego nemesisa,pewnie z broni podręcznej ciężko będzie zestrzelić jeta,ale beda jakieś stanowiska stacjonarne rakiet

Opublikowano

Walka wrecz wyglada swietnie. Ale takie zagranie w multi raczej nie przejdzie. Ucieszyla mnie dzisiejsze stanowisko DICE o szykowanej 12h kampanii.

Opublikowano
  W dniu 30.03.2011 o 16:25, NEMESIS US napisał(a):

Walka wrecz wyglada swietnie. Ale takie zagranie w multi raczej nie przejdzie. Ucieszyla mnie dzisiejsze stanowisko DICE o szykowanej 12h kampanii.

Mnie też. W końcu będzie można wczuć się w klimat (a nie jak do tej pory....zaczynałeś się wkręcać, a tu koniec gry :D).

Taki system melee odpada ze względów czasowych na jego wykonanie. Fajnie to wygląda, ale w przypadku multi będzie to totalnie niepraktyczne - już widzę czekających kamperów na wyprucie połowy magazynka w plecy przyciwnika gdy ten walczy.Może to będzie tak wyglądać, że jak Twój kompan jest w walce, a Ty pomożesz mu zabić gościa, z którym walczy to obaj dostaniecie po tyle samo punktów (tak jakby każdy z was zabił po jednym przeciwniku).

Inna opcja może być taka - goście w trakcie walki wręcz, będą nie do zabicia przez resztę (absurd co prawda, ale kto wie czy nie takie rozwiązanie będzie).

Mogliby tego 17tego kwietnia pokazać gameplay z multipalyer'a zamiast tych 12 minut z singla ;) - wiele by się wtedy wyjaśniło.

Edytowane przez shanhaevel

Opublikowano
  Cytat

Taki system melee odpada ze względów czasowych na jego wykonanie. Fajnie to wygląda, ale w przypadku multi będzie to totalnie niepraktyczne - już widzę czekających kamperów na wyprucie połowy magazynka w plecy przyciwnika gdy ten walczy.

Pleciesz. Jeżeli masz jaja i wchodzisz gościowi na plecy (nie mówię tutaj o akcji gdzie na małej powierzchni znajduje się 12 chłopa), to zamiast zrobić się pro-lemeram i wpakować gościowi magazynek w plecy idziesz za nim, czaisz się, aby zasłużenie dać nożem po gałach akcją, która da Ci satysfakcję, a przeciwnika zamuruje. Gość grający mądrze wie kiedy może sobie pozwolić na takie akcje. A obejść kampiących gości dookoła i zasadzenie 3/4 brutal melee to ogromna satysfakacja, tymbardziej, że dopiero 3/4 łapie o co kaman. Wyjście z takiej sytuacji z milimetrem energii - bezcenne. Ja jestem za, ale bez kontr etc.. W Kz3 sprawdza się motyw wyśmienicie.

Opublikowano
  W dniu 30.03.2011 o 19:55, elentario napisał(a):
  Cytat

Taki system melee odpada ze względów czasowych na jego wykonanie. Fajnie to wygląda, ale w przypadku multi będzie to totalnie niepraktyczne - już widzę czekających kamperów na wyprucie połowy magazynka w plecy przyciwnika gdy ten walczy.

Pleciesz. Jeżeli masz jaja i wchodzisz gościowi na plecy (nie mówię tutaj o akcji gdzie na małej powierzchni znajduje się 12 chłopa), to zamiast zrobić się pro-lemeram i wpakować gościowi magazynek w plecy idziesz za nim, czaisz się, aby zasłużenie dać nożem po gałach akcją, która da Ci satysfakcję, a przeciwnika zamuruje. Gość grający mądrze wie kiedy może sobie pozwolić na takie akcje. A obejść kampiących gości dookoła i zasadzenie 3/4 brutal melee to ogromna satysfakacja, tymbardziej, że dopiero 3/4 łapie o co kaman. Wyjście z takiej sytuacji z milimetrem energii - bezcenne. Ja jestem za, ale bez kontr etc.. W Kz3 sprawdza się motyw wyśmienicie.

Aż wierzyć mi się nie chce, że jesteś na tyle (przepraszam za wyrażenie, ale tylko to mi przychodzi do głowy) naiwny, aby wierzyć w uczciwość graczy w sieci (szczególnie w fps'ach). To co opisałeś to jest utopia. Jak tylko jest jakaś droga na skróty to większość od razu ją wykorzysta. Oczywiście znajdziesz graczy, którzy grają fair. Ale większość ma w (pipi)e to czy zagra fair czy nie - po prostu Cie zabije i tyle.

Opublikowano
  Cytat

Aż wierzyć mi się nie chce, że jesteś na tyle (przepraszam za wyrażenie, ale tylko to mi przychodzi do głowy) naiwny, aby wierzyć w uczciwość graczy w sieci (szczególnie w fps'ach). To co opisałeś to jest utopia. Jak tylko jest jakaś droga na skróty to większość od razu ją wykorzysta. Oczywiście znajdziesz graczy, którzy grają fair. Ale większość ma w (pipi)e to czy zagra fair czy nie - po prostu Cie zabije i tyle.

Co do tego ma naiwność i większość? Zrób jak chcesz, ja preferuję w miarę czystą walkę i też dużo większy szacunek czuję do graczy, którzy jednak wysilają się trochę bardziej. Tyle w temacie.

Opublikowano
  W dniu 30.03.2011 o 12:37, walek napisał(a):

I dlaczego "meydkowa" bron ma taki maly odrzut....

Broń z singla i z multi często bardzo się różni swoimi właściwościami (recoil, iloś ammo itp), więc bym się nie przejmował.

walek napisał(a):

Ja sie zastaniam nad tymi F16 czy innymi tego typy odrzutowcami. Jak to cholerstow bedzie mozna zestrzelic... RPG?

Może zamiast f16 będzie np. A-10 :)

Opublikowano
  W dniu 30.03.2011 o 20:58, elentario napisał(a):
  Cytat

Co do tego ma naiwność i większość? Zrób jak chcesz, ja preferuję w miarę czystą walkę i też dużo większy szacunek czuję do graczy, którzy jednak wysilają się trochę bardziej. Tyle w temacie.

Źle mnie zrozumiałeś. Nie chodziło mi to, że Ty grasz w taki sposób - fair. Bardzo się cieszę, że są takie osoby. Chodziło mi o to, że ten system walki melee będzie bardzo mocno irytujący dla graczy, którzy właśnie starają się grać fair. Bo większość na 100% wykorzysta taką sytuację i wywali cały magazynek Tobie w plecy jak będziesz walczył.

A naiwność dotyczyła tego, że wierzysz w to, że gracze nie będą tego wykorzystywać - przynajmniej tak zrozumiałem Twoją wcześniejszą wypowiedź (jeśli źle to mea culpa).

Ja sam jestem ciekaw jak to w praniu będzie wyglądać, bo szczerze obawiam się trochę tego systemu.

Edytowane przez shanhaevel