Skocz do zawartości

Battlefield 3 - single player i ogółem

jarken

Rekomendowane odpowiedzi

Śmieszą nie wypowiedzi niektórych ludzi w tym temacie. Dostaniemy najlepszego shootera, z najładnieszą grafiką, z najlepszymi zniszczeniami, a ktoś zobaczy, że tekstura się rozmazała i już 'Eeee, nie ma szału'. Ja jestem pod dużym wrażeniem. Chłopaki z DICE odwalili kawał dobrej roboty! Byle do października.
A mnie śmieszy jaranie się co niektórych osób tą grą :turned: Człowieku kto co lubi, mnie BF 3 na razie kompletnie nie rusza. Pewnie kupie w okolicach premiery może nawet w premierę i liczę,że będę się bawił podobnie jak przy BC 2,ale żeby spuszczać się przed tą grą? nieee ....

Nikt nie pisze o spuszczaniu się nad nią,ale ocenianie tak wczesnej wersji gry i psioczenie ze coś tam się dorysowuje jest głupie.Broń i tak wygląda lepiej niż w BC2 i to już jest plus,kurde ciekawe jak LMG spustoszy balkony i inne murki :P Nie mówię już o moim przedłuzeniu ramienia,czyli Gustavie :P

Chodziło mi praktycznie tylko o Roziego. Podnieca się tą grą jak mało kto :P

Spuszczanie, podniecanie? Młody koniecznie poszukaj kobiety i wyładuj swoje emocje - źle interpretujesz, fajnie walek kilka postów powyżej podszedł do tematu, chłop coś czai i to widać. To co zrobiło DICE zasługuje na uznanie, nawet po obejrzeniu rozgrywki z programu Fallona, że masz uprzedzenie do BF, że jesteś fanbojem KZ to już Twój problem, ważne żeby być obiektywnym.

• Plusik 1
  • Minusik 2
Śmieszą nie wypowiedzi niektórych ludzi w tym temacie. Dostaniemy najlepszego shootera, z najładnieszą grafiką, z najlepszymi zniszczeniami, a ktoś zobaczy, że tekstura się rozmazała i już 'Eeee, nie ma szału'. Ja jestem pod dużym wrażeniem. Chłopaki z DICE odwalili kawał dobrej roboty! Byle do października.
A mnie śmieszy jaranie się co niektórych osób tą grą :turned: Człowieku kto co lubi, mnie BF 3 na razie kompletnie nie rusza. Pewnie kupie w okolicach premiery może nawet w premierę i liczę,że będę się bawił podobnie jak przy BC 2,ale żeby spuszczać się przed tą grą? nieee ....

Nikt nie pisze o spuszczaniu się nad nią,ale ocenianie tak wczesnej wersji gry i psioczenie ze coś tam się dorysowuje jest głupie.Broń i tak wygląda lepiej niż w BC2 i to już jest plus,kurde ciekawe jak LMG spustoszy balkony i inne murki :P Nie mówię już o moim przedłuzeniu ramienia,czyli Gustavie :P

Chodziło mi praktycznie tylko o Roziego. Podnieca się tą grą jak mało kto :P

Spuszczanie, podniecanie? Młody koniecznie poszukaj kobiety i wyładuj swoje emocje - źle interpretujesz, fajnie walek kilka postów powyżej podszedł do tematu, chłop coś czai i to widać. To co zrobiło DICE zasługuje na uznanie, nawet po obejrzeniu rozgrywki z programu Fallona, że masz uprzedzenie do BF, że jesteś fanbojem KZ to już Twój problem, ważne żeby być obiektywnym.

Że ja mam uprzedzenie do BFa? Jestem fanbojem KZ? Słuchaj nie sugeruj się moją sygną. W BFa BC 2 nadal gram od czasu do czasu i sprawia mi on masę frajdy. Trudno być obiektywnym wobec gier. To,że tobie się podoba ten gameplay nie znaczy ,że mi musi. Każdy ma swoją własną opinie na ten temat.

• Plusik 1
  • Minusik 1

To była pre-alfa. Dodatkowo facet dobrze mówi o wersji PC. Śmiać mi się chce jak czytam komentarze, że wersja na PS3 wygląda nieco gorzej niż PC. PS3 to już technologiczny staruszek.

Ale i tak jest nieźle.

http://www.gamesthirst.com/2011/06/17/dice-responds-to-gamers-disappointed-over-ps3-footage-of-battlefield-3/

Przesadzasz.

W programowaniu stricte PCtowym niby masz większy zakres możliwości, owszem, ale programujesz sztampowo. Na karte graficzną rzucasz to co możesz, by obsłużył to każdy komp, na procek też standardowo itd. W programowaniu na PS3 masz o tyle wygodniej, że wszyscy jego użytkownicy mają identyczny sprzęt. Możesz więc odciążyć kratę graficzną i przerzucić sporo rzeczy na procesor. Podobno Cell potrafi udźwignąć zadziwiająco wiele, więc jest pole do popisu dla zdolnych.

Z tego co widziałem nie przejmuję się w ogóle teksturami, mogą zostać takie jakie są. Narzekanie na nie jest dość zabawne, bo to dzieje sie w BF3 na ekranie odciąga od nich uwagę diamentralnie, no ale jeżeli ktoś się na nich tak skupia to Battlefield jest nie dla niego, bo to nie miejsce dla tych co liżą ściany, tylko chcą siać pożogę w multi i singlu. Z daleka ma wyglądać dobrze. Nie przejmuję się tym, że jak podejde do ściany z bliźutka i straci ona na jakości. Cienie bez AA to standard do którego niestety musiałem przywyknąć więc w BF mnie to nie boli.

Jedyne na co liczę, to poprawę oświetlenia. Zobaczcie sobie pierwszy gameplay na GT z Uncharted 3 przed tym jak ta chata zaczęła płonąć. Jak Drake wychodzi na pełne słońce. Da się wycisnąć przepiękne oświetlenie słońca na PS3. W PCtowej wersji BF3 ono jest. Brakuje mi go w tym gameplayu na PS3 i liczę choć na małą poprawę.

No i mówimy o podstawowej jeszcze różnicy. Battlefield na PC będzie pewnie wymagał gigowej karty graficznej. Pod uwagę weźcie, że to będzie chodzić w 1920x1080 i 60 klatkach. Na konsole ograniczają się do 720p i 30 FPSów.

Innymi słowy, cieszę się niezmiernie już z tego co jest. Wygodnie rozwalić się w kanapie, z dualem w ręku i siać zniszczenie (dosłownie) kręci mnie niezmiernie.

See ya' on the battlefield.

Edytowane przez Voytec

Ja bym nie porównywał U3 do BF3. Zupełnie inna skala.

Obiektywnie patrząc do wersji PC z E3, a zwłaszcza gameplay na pustyni, wersja PS3 nie ma startu. Takiej jakości przy takiej skali już nigdy nie da się na PS3 wyciągnąć, po prostu pewnych barier nie da się przekroczyć. Mała ilość RAMu robi swoje, a legendarny CELL może i pomaga to wszystko udźwignąć, ale cudów nie będzie. Killzone 3 to nie ta skala, nie ta jakość.

Jest dobrze, są te same animacje, zniszczenia, niezły framerate. Razi brak cieni w zamkniętych pomieszczeniach oraz sterylność. Na PC lepszy montionblur oraz miękkie oświetlenie robi dużo.

Czas powoli na nową generację jeśli chcemy nowej jakości. BF3 na PC tym jest, na konsolach wyciąganiem ostatnich soków z 6-letniego sprzętu. Ważne, że gameplay i multi będą na poziomie. Jednak multi pokazuje kolejną ułomność konsol, brak mapek dla 64 graczy.

Jak mówię jest dobrze jak na PS3, ale Frostbite 2 na PC pokazuje klasę.

Edytowane przez MajorZero64

Ja Litwin nie martwie sie o udzwiekowienie w wersji na PS3. Mnie tylko wkurzaja na filimiku komentujacy kolesie, ktorzy skutecznie zagluszaja to co sie dzeiej na ekranie. Wiadomo, iz konsolowa wersja bedzie gorsza, a oni daja nam footage, z najgorszej mozliwej perspektywy. Z perspektywy talk show, i na dodatek gameplay uchwycone z kamery telewizyjnej. Fault line na PC to bezposrednie kawalek z gry. It's not fair :) Najlepszym rozwiazaniem bylby Bad Company 3 na konsole, a BF3 na PC. :whistling:

I dlaczego typ ani razu nie uzyl sprintu! <_<

Edytowane przez walek

W ogóle trzeci plan jest inny. Pewnie nowy build.

Ewentualnie optymalizacja pod kĄsole. Zauważ że zamiast płotu jest wstawiony mur który wszystko zasłania. Sensownym zabiegiem jest takie upraszczanie lvli gdzie się da, a gdzie to aż tak się nie rzuca w oczy i nie ma wpływu [no jakiś tam ma] na rozgrywkę.

mnie taka grafa wystarczy (wyraźnie ładniejsza niż w BC2 na PS3), a jeśli ktoś chce pełen wypas niech kupi kompa za 3k i męczy się z instalacjami, patchami

już nie mogę się doczekać jak pogram w to w multi :)

XD

Bo na PS3 nie będzie instalacji i patchy? Nigga plz, nie ośmieszaj się.

• Plusik 2
  • Minusik 3

mnie taka grafa wystarczy (wyraźnie ładniejsza niż w BC2 na PS3), a jeśli ktoś chce pełen wypas niech kupi kompa za 3k i męczy się z instalacjami, patchami

już nie mogę się doczekać jak pogram w to w multi :)

XD

Bo na PS3 nie będzie instalacji i patchy? Nigga plz, nie ośmieszaj się.

U nas nie bedzie przestawajacych dzialac kluczy do Vietnamu po 2 tygodniach :)

Gość Zaqair

W ogóle trzeci plan jest inny. Pewnie nowy build.

Z tego co wiem teraz mamy dostawać BF co roku więc pewnie BC3 za rok, za dwa czwórka. :turned:

Nawet niech tego nie probuja robic. Kiedys musza zrobic Mirrors edge 2,a poza tym robienie bf co roku to zaczna odwalac to co z cod lub nfs.

No cóż BF przynosi dużo więcej zysku niż ME. Że dwójka powstanie to raczej pewne. Kiedy? Teraz seria BF jest priorytetem i EA po trójce, będzie już na pewno chciało wykorzystać DICE do starcia z każdym kolejnym CoDem. ;/

Edytowane przez MajorZero64

Hm, ja z kolei jakoś nie podskoczyłem z radości, nie wiem, chyba za duzo sobie wyobrażałem, albo za duzo tych vid z Pc sie naoglądałem. Wygląda spoko jak dla mnie, troche wkurza mnie jakby inna tonacja barw, na ps3 jest cieplejsza, jakby bardziej kolorowo, chłodniejsze odcienie z pc bardziej mi pasowały. Zaopiniuję jak odpalę gre w domu :) Oby chodziło płynnie. Nie jestem rozczarowany ale też nie wykrzyknąłem "yes yes yes!". Czekam bez obaw.