K@t 116 Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 (edytowane) bo jesteś pierwszą osobą, która napisała, że jest gorzej niż w BC2 Ja chciałem powiedzieć to zaraz po obejrzeniu nowego gameplayu, ale nawet jak ograniczyłem się do określenia "nijakie", to i tak poleciały w moją stronę kamienie Mówiłem, że coś mi w tej mapie nie pasuje i SERIO - bez złośliwości, fanbojostwa itd - nie wygląda ona porażająco. Mapy z BC2 do tej pory wyglądają bdb. Edytowane 27 września 2011 przez K@t Cytuj
ziobrovski 20 Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 (edytowane) @K@t filozofia może i ta sama ale sens zupełnie inny a przykład nie trafiony. Kamperzy cię leją? Nikt nie jest od razu wielki "madafaka", trzeba pograć jakiś czas, emocje opadną, skill podskoczy, mapke się ogarnie... Edytowane 27 września 2011 przez ziobrovski Cytuj
Gość szpic Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 (edytowane) Ok zagralem chwile i powiem tak : - Grafika jest gorsza niz w BC2 .... - OGROMNY POP UP. Np lampy dogrywaja sie i cienie jak jest sie max 10 metrów od tego przedmiotu - 1 kula to 30% hp. - Ginie sie co chwile i to bardzo szybko... że padają jak muchy to widać na filmikach z yt, ale tym, że DICE zaliczyło regres z nowym silnikiem.. Hmm.. Może rozejrzyj się lepiej i pograj trochę bo jesteś pierwszą osobą, która napisała, że jest gorzej niż w BC2. w Bc2 takiego popup nie bylo. Dla mnie to jest cofniecie sie w rozwoju. Pomijam juz to ze machne np nozem w szyfe to ona po pol sekundy dopiero sie niszczy ale kurde 3 kule na SC i padasz? btw zycie sie NIE odnawia i jak ktos Cie podnosi mozesz odmowic Edytowane 27 września 2011 przez szpic Cytuj
ziobrovski 20 Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 To że jak ktoś cię podnosi i można odmówić jest bardzo trafionym pomysłem. Niekiedy miało się takiego frajera co z za rogu cię podnosił i zanim mogłeś się obrucić to ginołeś. BTW 3 kule ale z czego i w co? To też ważne, w BC2 z shotguna to nawet po jednym strzale a w głowę to już nie mówię. Cytuj
Gość szpic Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 obojetnie z jakiej broni. max 3 kule zabijaja. 1 bron snajpera w USA zabija 1 trafieniem a ruscy dostali na start gowniane swd... balans jak narazie u mnie w kazdej grze wygrywa USA Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 (edytowane) mi sie raczej podoba szybkie zabijanie bo nie umiem utrzymac celownika na wrogu przed długi czas ale z drugiej strony moze nie ma co tak odrazu złorzeczyć bo moze beda jakies perki ze zbroją ktore zwiekszaja żywotnosc itp Edytowane 27 września 2011 przez Yano Cytuj
elentario 6 Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 obojetnie z jakiej broni. max 3 kule zabijaja. 1 bron snajpera w USA zabija 1 trafieniem a ruscy dostali na start gowniane swd... balans jak narazie u mnie w kazdej grze wygrywa USA A jakie są Twoje wrażenia? Pomijając już mankamenty, progress względem BF BC2? Cytuj
Gość szpic Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 Moze marudze i jestem krytyczny, ale nie widze zadnego. pod kazdym wzgledem sie cofneli Cytuj
Radovan 119 Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 Wrażenia na szybko. Całkiem fajnie, ale zupełnie bez szału. Gra mi się lepiej niż na laptopie w alphę poziom grafiki porównywalny (grałem na low na lapie), tylko że trzyma płynność. Grafika powiedzmy poziomu BC2. Teraz plusy: przede wszystkim dźwięki są rewelacyjne, zarówno przeładowywania, strzałów, czołgania się naprawdę super. Brakuje mi tylko jednego fajnego dźwięku mianowicie kiedy zachodzę gościa od tyłu z nożem i wbijam mu go, to dzieje się to jakoś bezdźwięcznie, dziwnie tak jakoś. Kolejnym plusem, zmiana rate of fire z pojedynczego na serie i z powrotem. No i nowe animacje są rewelacyjne. To chyba tyle z plusów. Co do wad moim zdaniem - ilość hp jest porównywalna z MW, więc znacznie mniej niż w BC2. Wystarczy króciutka seryjka z m16 i wszyscy leżą. Kolejna wada, której nie mogę pojąć względem BC2, pod koniec mapy front przenosi się do kamienic no i wiadomo mamy okienka, z których wszyscy łoją w dół do biegających. W takim momencie w BC2 logiczne posunięcie - bierzemy granatnik/rpg i walimy w okno. Tak też zrobiłem, faktycznie gość padł, ale ściana nawet się nie zadrapała! Nic. Oczywiście zaraz sprzątnął mnie kolejny koleś, który przyczaił się w tym okienku, gdyby ściana się rozwaliła, koleś prawdopodobnie by nie podszedł do ziejącej pustką dziury i nie sprzątnął mnie. Ja rozumiem ograniczoną zniszczalność, ale bez przesady -.- No i z tego co widzę brak tutaj czołgu który był obecny na tej mapie w alphie z PC. Co do ilości graczy 24 to tak akurat. Przy 64 w niektórych momentach tej mapy ginęło się co kilka sekund. Mimo wszystko gra jest fajna, trzeba się porządnie kitrać, czołgać, chować, bo przy dużych przestrzeniach bez problemu można zebrać jakąś zabłąkaną kulę czy seryjkę, która kończy nasz żywot błyskawicznie. To tyle na szybko. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 no jak mogli sie cofnac pod kazdym wzgledem, moze niektore niedoróbki to wina bety? jesli jakies elementy sa gorsze (pop up) to moze dlatego ze cos innego jest lepsze i zjada moc konsoli, wiec musieli pogorszyc popup? moze na tej mapie nie widac wszystkich atrakcji ? Cytuj
ziobrovski 20 Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 (edytowane) A animacja skoku przez przeszkodę, lub czołganie się? To też minusy i krok wstecz? @Radovan przetestuj jeszcze te ściany i daj znać. W BC2 też niekiedy jak się trafiło w budenek nic mu nie było. Edytowane 27 września 2011 przez ziobrovski Cytuj
elentario 6 Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 (edytowane) @szpic Fanboje Cię za to zlinczują jutro/pojutrze, a ja Ci dziękuję za szczerość. W sumie sporo z tego co piszesz (mała ilość hp, kiepski balans) zaobserwowałem na filmikach z Youtube. Pre-order canceled i może po ograniu bety coś się zmieni, ale na razie (pipi)nia. Pozdr. Edytowane 27 września 2011 przez elentario Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 Przy 64 w niektórych momentach tej mapy ginęło się co kilka sekund. Zdajesz sobie sprawe, że konsole, razem z mniejszą ilością graczy, dostają mniejsze mapy? 1 Cytuj
Gość szpic Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 A animacja skoku przez przeszkodę, lub czołganie się? To też minusy? @Radovan przetestuj jeszcze te ściany i daj znać. animacja skoku po dluzszej chwili bardziej przeszkadza niz pomaga. btw ta animacja zalacza sie nawet jak murek jest za wysoki i postac wykonuje skok, ale nadal jest po tej stronie murku, przy ktorym sie wszystko zaczelo dla mnie czolganie sie to minus bo teraz 3/4 ludzi na 1 bazie robi tak -> czolgamy sie w krzakach. Przy mcomie wychodzimi z krzaka, podkladamy i spowrotem w krzak. I na mapie nie widac zadnej postaci. btw punktowane jest wszystko co sie da. Suppersing fire Spawn leczenie (Leczy sie duzo szybciej niz w bc2) ammo itp za gre w rush dostaje sie +200pkt nie wazne czy wygrasz czy przegrasz za 2 spawny na twoich plecach +200pkt itp Cytuj
Radovan 119 Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 Przy 64 w niektórych momentach tej mapy ginęło się co kilka sekund. Zdajesz sobie sprawe, że konsole, razem z mniejszą ilością graczy, dostają mniejsze mapy? Słyszałem coś takiego, ale na tej mapie niczego takiego nie zaobserwowałem, może minimalnie mniejsza na początek. Cytuj
Gość Darude Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 (edytowane) obojetnie z jakiej broni. max 3 kule zabijaja. 1 bron snajpera w USA zabija 1 trafieniem a ruscy dostali na start gowniane swd... balans jak narazie u mnie w kazdej grze wygrywa USA mi sie raczej podoba szybkie zabijanie bo nie umiem utrzymac celownika na wrogu przed długi czas Mi się to będzie podobać też ,bo nie chciałbym , aby było tak samo jak w BF:BC2 ,gdzie nawet po wypruciu całego magazynka gość nie padał .A często tak było jak trafiłeś na 3 gości w kupie to zamiast wystrzelać ich jak kaczki to magazynek ci się skończył. Edytowane 27 września 2011 przez Darude Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 dla mnie czolganie sie to minus bo teraz 3/4 ludzi na 1 bazie robi tak -> czolgamy sie w krzakach. Przy mcomie wychodzimi z krzaka, podkladamy i spowrotem w krzak. I na mapie nie widac zadnej postaci. spoko, napewno po chwili ogrania już tak nie bedzie mozna robić bo wróg odrazu podchodząc w okolice mcoma bedzie pakował granaty w pobliskie krzaki albo gość lmg bedzie po nich przejeżdżał jak kosiarką Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 A można grać prywatne mecze już w becie? Skoki animacji widoczne? btw po becie nie ma co się sugerować balansem, na 90% będzie z(pipi)any Cytuj
Gość szpic Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 A można grać prywatne mecze już w becie? Skoki animacji widoczne? btw po becie nie ma co się sugerować balansem, na 90% będzie z(pipi)any tylko Quickmatch nic wiecej Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 Ok zagralem chwile i powiem tak : - Grafika jest gorsza niz w BC2 .... - OGROMNY POP UP. Np lampy dogrywaja sie i cienie jak jest sie max 10 metrów od tego przedmiotu - 1 kula to 30% hp. - Ginie sie co chwile i to bardzo szybko... ale mówisz o singlu czy multi w BC2? bo różnica jest spora... na korzyść singla (multi wygląda tam żałośnie, to już nawet nie myślę jak to wygląda w BF3...) Cytuj
Radovan 119 Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 No dobra ale mówienie, że grafika jest gorsza niż w BC2 to gruba przesada. Jest lepsza. Zwłaszcza światła. Mapy mają więcej detali. Tła map są fajne i ciekawe. Ogólnie jest wczuwa, wojna pełną gębą Faktycznie początek mapy jest mniejszy bo nie ma tego czołgu, dalej jest już tak samo z tego co widziałem na pc. Sprawdze jeszcze zaraz te okna, ale wydaje mi się że są nie do ruszenia. Dźwięki naprawdę rządzą! Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 Martwi mnie na uproszczona zniszczalność,jak będzie na innych mapach tak samo to chyba zostanę przy BC2. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 Martwi mnie na uproszczona zniszczalność,jak będzie na innych mapach tak samo to chyba zostanę przy BC2. to chyba najbardziej mnie tutaj zdziwiło. może tak jak w BC2 nie strzelać w okna, tylko w ściane obok, wtedy cała ściana spada? kurcze nie gadajcie, że zacznie się festiwal snajperski po oknach i leżenia w krzakach na ziemi Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 (edytowane) noz ssie i to mi sie najmniej podoba. ginie sie szybko ale mi to nie przeszkadza. grafa na poziomie bf:bc2. doczytuja sie rzeczy w tle czasem. Podoba mi sie ze dostajemy ekstra pkt za ogien zaporowy,za to ze ktos na nas sie respi. Edytowane 27 września 2011 przez zaq123456 Cytuj
Stona 569 Opublikowano 27 września 2011 Opublikowano 27 września 2011 + Dodał MODERATOR Wyczyściłem 2 ostatnie strony. Bilans strat w ludziach : 1 zabity 2 rannych Zluzujcie trochę, bo umrzecie szybciej niż umiera się w BF3 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi