Skocz do zawartości

Battlefield 3 - single player i ogółem

jarken

Rekomendowane odpowiedzi

Na szybko

- Oprawa jest lepsza niż się spodziewałem , pop-up przynajmniej mi nie rzuca się mocno w oczy a czarne paski o których tak było głośno.. musiałem sobie je przypomnieć żeby je znaleźć heh (czy gorsza lepsza od konsolowego BC2 nie powiem bo dawno na PS3 w to nie grałem , dla mnie jak na multi ok)

- Gra trzyma stały framerate nie odnotowałem na razie dropów

- Animacje biegu/padania/wstawania za(pipi)iste

- Świetny design żołnierzy w końcu czuć że to wojna - brak np. świecących czerwonych beretów

- Kapitalne udźwiękowienie

- Kamperstwo nagradzane jest po chwili świecącym jak bombka na choince rozbłyskiem

- Tu i gdzieniegdzie sypią się murki , szału z destrukcją nie ma niestety

- Słyszałem że zlikwidowali QS/NS - daję głowę że kilka razy oberwałem noscopem z bliska - czyżby coś się w tej kwestii zmieniło ?

No i na koniec najbardziej kontrowersyjny temat - Ginie się baaaardzo szybko (szybciej niż w BC2 czy Homefront bardziej niż Red Orchestra czy ArmA (lol bo tam tempo jest o wiele mniejsze) , Moh + recoil = BF3 , nawet jak dla mnie trochę za szybko heh będę musiał się przyzwyczaić ale faktycznie coś tu nie gra trochę - ciężko będzie przechylać szalę zwycięstwa w krytycznych momentach . Zagrałem tylko 2 rundy ale podobne pierwsze przemyślenia są najlepsze heh , wracam na pole bitwy

Ginie się baaaardzo szybko

Jak to na wojnie :P.Pewnie to się z czasem zmieni ,bo będzie narzekanie ,ze strony mniej wprawionych żołnierzy .

A jak jest z granatami i innymi odłamkowymi ?Posłane metr od ciebie ,nic Ci nie zaszkodzą ?

Edytowane przez Darude

Jak dla mnie, grafika lepsza niż BC2, więcej zniszczalnych elementów otoczenia (np. granacik kładzie drzewo), 100 ticketów na rundę, nie wiem gdzie jest na tej mapie czołg, widziałem go w zajawkach, pada sie po tylu samo kulach co w BC2. Chyba się odnajdę w BF3 :]

Gratuluje koledze który rezygnuje z preordera po opiniach innych. over.

Widać jak dużo będzie zależało od zgranej ekipy i komunikacji głosowej - bez tego ani rusz . Powoli się przyzwyczajam do gameplayu , przerzuciłem się z inżyniera na assault (i tak nie ma czego naprawiać..) niestety gra wymusza spowolnienie i dosyć powolne parcie do przodu + klękanie /wstawanie - rushujący i nastawieni na ratio nie mają tu czego szukać . Specjalnie dla kolegi u góry pobawiłem się chwilę granatami i ich fizyka jest podobna jak w MoH czyli dziwna , ciężko mi było trafić w zamierzony cel , za to rozwałkę robią konkretną . Jeżeli chodzi o tą destrukcję to nie jest tak źle , kilka razy pękła mi przed oczami osłona w metrze (jakaś skrzynia czy cuś) , kafelki też się sypią . M-comy uzbraja się szybko 3 s i można kampić w rogu heh , gorzej gdy rozbrajasz i musisz wejść w takie miejsce (na ostatniej bazie non stop ktoś mnie rozwala z okien gdy chcę rozbroić ładunek ) . Sporo jest lunet , hologramów , gripów co chwila coś się odblokowuje . Generalnie gra wciąga jak diabli i wygląda naprawdę nieźle (na PC będzie orgia)

+ Dodał MODERATOR
Wyczyściłem 2 ostatnie strony. Bilans strat w ludziach :

1 zabity

2 rannych

Zluzujcie trochę, bo umrzecie szybciej niż umiera się w BF3 ;)

Za duzo wartosciowych postow poukrywales. Ja z nich dowiedzialem sie sporo a ktos wchodzacy do tematu bedzie pytal o to samo.

Stona, zluzuj.

Tak, byly chamowy i te sa ukryte sensownie. Ale po co kasowales chocby to:

na stronie ppe wyczytałem ze ci co zrobili preordery mają też dostać kody do bety prawda?

czy to

Chłopaki to ile waży tak na serio ta beta? :) Jedni piszą, że 3,9 na screenie widzę 1173 WTF? Jest już na X360 do ściągnięcia?

czy to

Nie działają :(

ale mają działać tak od 14 lub 21 w górę. spróbujmy wieczorem

Zluzuj bo temat goracy i wiadomo, ze pytajacy nie bedzie teraz grzebal od poczatku w postach aby znalezc odpowiedz.

...No i z tego co widzę brak tutaj czołgu który był obecny na tej mapie w alphie z PC. Co do ilości graczy 24 to tak akurat. Przy 64 w niektórych momentach tej mapy ginęło się co kilka sekund...

Ty grales w Pc alphe, gdzie bylo 64 graczy? Moze sie nie znam, ale rush na blaszaku to max 32 graczy. :sleep:

Widze opinie sa rozbiezne, co do grafiki. Jedna krzycza, ze slabiej niz w BFBC2, a kolejni ze lepiej. Kwestia HP chyba raczej jest jednoglosna- co mi sie bardzo k*&a nie podoba! No coz, moze jak konsolowe community mocno zakomunikuje ten problem, to kto wie... moze zmienia. Oby

Tak, wiem, ale dzięki za odpowiedź. Nie chodzi mi o kod do bety, poczekam do czwartku ;) Chodzi mi o news z PPE w którym było napisane, że w Polsce gracze dostaną wszystkie dodatki (powrót do karkand, bronie, jakieś skórki o ile dobrze pamiętam). Oferta obejmuje kilka sklepów internetowych tylko, że jest dostępna jedynie dla pre-orderów do konkretnej daty.

Edit: @up, dzięki :)

Edytowane przez Yakubu

Yakubu trochę inaczej jest. Nie ważne kiedy złożysz (byle przed premierą) pre-order dostaniesz Karkand + niesmiertelniki. Nie pamiętam czy coś jeszcze. Jeśli złożysz przed 10 października to dostaniesz dodatkowe mundurki SpecAct tylko, więc nie ma wielkiej straty.

a co z tymi dodatkowymi broniami lkm, shotgun itp? tez mialy byc w preorderze

ja czekam na bete, ale poniewaz nie chce placic za karkand to zamierzam zrobic preordera niedługo przed premierą zeby go dostać (chociaz jestem wrogiem preorderów bo do tej pory udawalo mi sie kupwoac gry 2-3 dni przed premierą własnie dzieki temu ze nie bylem przywiązany do jednego sklepu preorderem tylko moglem podzwonic po sklepach w warszawie i znalesc taki ktory akurat daną gre sprzedaje wczesniej - zwykle to była ultima)