Litwin81 1 155 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 (edytowane) A mnie wkurza coś innego(oprócz różnic w grafie i ilości graczy).Dostaję gazetkę Tesco dziś,a tam że BF3 w dniu premiery na PC za 97 zeta,kuna kiedy ja doczekam czegoś takiego na konsole? Walek sytuacja będzie taka jak na Heavy Metal,głównie walka w maszynach. Edytowane 24 Października 2011 przez Litwin25 Cytuj Odnośnik do komentarza
S!N 14 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Widziałem recenzję wersji konsolowej i grafika była na plus a na minus jedynie słabe tekstury.Dużo ludzi porównuje ją do ślicznego Crysisa 2 więc o grafikę nie ma co się bać.Bardziej boję się 24 graczy na większych mapach. No wlasnie widzialem gameplay na Caspianie i Firestorm. Nie chce krakac, ale zabawa polegala glownie na znalezieniu wroga ("where is enemy!!??). Rozumie doskonale, ze CQ jest klasycznym, popularnym trybem w serii Battlefield, ale Rush koncetruje 24 graczy w dwoch punktach. To gwarantuje intensywna, efektowna rozwalke. Na duzych mapach CQ to jest nuda, zabawa w szukanego i niska zdobycz punktowa. Nie wiem po ci DCE zdecydowalo sie na tak duze mapy... zeby po prostu byly? CQ też będzie w miarę intensywne bo mimo, że mapy są duże większość punktów jest upchnięta w jednym miejscu. Ciekaw jestem czy pojazdów na PC przy 64 graczach będzie wystarczająco dużo, bo z poprzednich batków pamiętam momenty kiedy trzeba było na piechtę sporo zasuwać, a później okazało się, że nie było sensu i trzeba lecieć z powrotem. Znając życie będzie pewnie tak jak w przypadku poprzednich części czyli serwery 64 będą cieszyć się najmniejszą popularnością, a królować będą w okolicach 32 i 48. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 No 32 to dla mnie optymalna ilość,szkoda ze nie postarali się na konsole tyle dać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Nie wiem po ci DCE zdecydowalo sie na tak duze mapy W WERSJI NA KĄSOLE... zeby po prostu byly? fix'd :potter: Na ogół jest miauczenie że trzeba szukać wroga dlatego, że po prostu się nie zna map. Z tym że jeśli masz 24osoby na mapach CQ to ok 10 osób z każdego teamu będzie w pojazdach. Pojazdy łatwiej znaleźć niż pamperki Gdyby DICE zrobiło mini mapki, to kĄsolomaniaki by się burzyły że jak to tak że foch i w ogóle! Z tego co pamiętam to mapy miały być skalowane. [teraz pojadę o wersji PC ale chyba to się tyczy też kĄsol]. Jeśli serwer jest 64 osobowy to dostaje najwększą wersję mapy [5flag] , jeśli serwer jest 32 osobowy to dostaje mniejszą wersję [3-4flagi (jedna flaga znika, granice planszy się przysuwają]. IMHO tego na razie nie widać po mapkach na kĄsole które są odpowiednikami dużych map z PC tylko w lekko zmniejszonej skali [czyli lot samolotem z jednej flagi do drugiej nie trwa 20sekund tylko 15 or smthn (dane z dupy)]. Mam nadzieję że ogarniacie co chcę przekazać. A mnie wkurza coś innego(oprócz różnic w grafie i ilości graczy).Dostaję gazetkę Tesco dziś,a tam że BF3 w dniu premiery na PC za 97 zeta,kuna kiedy ja doczekam czegoś takiego na konsole? Nigdy. Ktoś już kiedyś w PE pisał, że gry na kĄsole nie stanieją aż tak jak na PC. Cytuj Odnośnik do komentarza
poli_x 1 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Widziałem recenzję wersji konsolowej i grafika była na plus a na minus jedynie słabe tekstury.Dużo ludzi porównuje ją do ślicznego Crysisa 2 więc o grafikę nie ma co się bać.Bardziej boję się 24 graczy na większych mapach. No wlasnie widzialem gameplay na Caspianie i Firestorm. Nie chce krakac, ale zabawa polegala glownie na znalezieniu wroga ("where is enemy!!??). Rozumie doskonale, ze CQ jest klasycznym, popularnym trybem w serii Battlefield, ale Rush koncetruje 24 graczy w dwoch punktach. To gwarantuje intensywna, efektowna rozwalke. Na duzych mapach CQ to jest nuda, zabawa w szukanego i niska zdobycz punktowa. Nie wiem po ci DCE zdecydowalo sie na tak duze mapy... zeby po prostu byly? CQ też będzie w miarę intensywne bo mimo, że mapy są duże większość punktów jest upchnięta w jednym miejscu. Ciekaw jestem czy pojazdów na PC przy 64 graczach będzie wystarczająco dużo, bo z poprzednich batków pamiętam momenty kiedy trzeba było na piechtę sporo zasuwać, a później okazało się, że nie było sensu i trzeba lecieć z powrotem. Znając życie będzie pewnie tak jak w przypadku poprzednich części czyli serwery 64 będą cieszyć się najmniejszą popularnością, a królować będą w okolicach 32 i 48. Taki komentarz jednego z uzytkownikow ktory gra na pc "Grand Bazaar na 64 graczy jest niegrywalny, rzeźnie niesamowita. Kolejki między przejściami, bo co chwilę ktoś blokuje. Widać, że mapa dla 24 graczy, nieduża i przejść mało." Tak wiec nie bedzie zle,zobaczymy za pare dni,jak serwery beda grywalne Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 [...] Rozumie doskonale, ze CQ jest klasycznym, popularnym trybem w serii Battlefield kto rozumie? Cytuj Odnośnik do komentarza
walek 96 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Z tego co pamiętam to mapy miały być skalowane. [teraz pojadę o wersji PC ale chyba to się tyczy też kĄsol]. Jeśli serwer jest 64 osobowy to dostaje najwększą wersję mapy [5flag] , jeśli serwer jest 32 osobowy to dostaje mniejszą wersję [3-4flagi (jedna flaga znika, granice planszy się przysuwają]. IMHO tego na razie nie widać po mapkach na kĄsole które są odpowiednikami dużych map z PC tylko w lekko zmniejszonej skali [czyli lot samolotem z jednej flagi do drugiej nie trwa 20sekund tylko 15 or smthn (dane z dupy)]. Nigdy. Ktoś już kiedyś w PE pisał, że gry na kĄsole nie stanieją aż tak jak na PC. Looknijcie sobie na 6:48. Wydawalo mi sie, ze skalowanie bedzie po prostu zwyklym zmniejszeniem/ograniczeniem "czarnej strefy". Wychodzi na to, ze nie. Wedlug mnie, zwyczajnie usuneli dwie flagi, ktore sa obecne na PC, dla 64 graczy. Czy to dobrze, czy zle? Nie ma zielonego pojecia. Zagramy, zobaczymy, ocenimy. Nie ciesz sie tak Stona. Na urbanistycznych mapkach dla 64 podobno gameplay okreslaja mianem "you got stocked in one place". Gdziekolwiek sie ruszysz, jestes trupem. :blum2: Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Nie ciesz sie tak Stona. Na urbanistycznych mapkach dla 64 podobno gameplay okreslaja mianem "you got stocked in one place". Gdziekolwiek sie ruszysz, jestes trupem. :blum2: Jeśli ogarniasz BF2 to wiesz jak wygląda mapa SaK. Wiesz też jak wygląda jej wersja 64 osobowa i jak wyglądają jej mniejsze wersja. Był okres że grałem na serwie na którym była wersja mniejsza w 64 osoby. I nie ginęło się od razu , wręcz przeciwnie - fajnie się łapało fragi. Jak znasz mapę to nie ma problemu z ilością graczy. Ofkoz w granicach rozsądku. Filmików nie oglądam , bo jak zacznę, to jutro pójdę do lekarza po L4 i będę czekał z nożem na kuriera, a wolałbym tego uniknąć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Fenix 3 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Po odpaleniu BF3 do sciagniecia 229MB aktualizacji 1.01. Cytuj Odnośnik do komentarza
S!N 14 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Po odpaleniu BF3 do sciagniecia 229MB aktualizacji 1.01. Pytanie za 100 pkt. odpalałeś 00:01 czy wstałeś z samego rańca? Cytuj Odnośnik do komentarza
Fenix 3 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 100 pkt moje. Dopiero przed chwila. Na chwile bo corka trzeba sie zajac. Takie zycie. Ahh i jeszcze taka drobnostka w sumie. Odpalilem BF3 w nadziei, ze poleci jakis film na poczatku. Ot, taki jakis montaz z ciekawa muzyka ktora poleci przez jakis czas w tle porannej krzataniny. Cos jak w BC2. Tyle, ze po kilkudziesieciu sekundach musialem przelaczyc tv na cos innego. Muzyka dosc ... hmm.. negatywna. Szkoda dziecka aby musial tego sluchac. Co innego w BC2. Tam sobie nucila muzyczke z pamieci. EDIT. Ok, Swinka Pepa odpalona dla corki wiec mam kilka minut dla siebie ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
DarkMan X 0 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Moja corka tez oglada swinke peppe. A co do bf to o 8 z kawalkiem dostalem sms z DPD ze maja dla mnie przesylke na kwote 209.90 i ze dzisiJ ja dostarcza. Pozdrowka. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 A ja dostałem nie miłego maila że przewidywana data dostarczenia to 26.10 niech ich szlak trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza
S!N 14 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Współczuje. Ja czekam na kuriera Moja corka tez oglada swinke peppe. A co do bf to o 8 z kawalkiem dostalem sms z DPD ze maja dla mnie przesylke na kwote 209.90 i ze dzisiJ ja dostarcza. Pozdrowka. Hmmmm jesteś w jakimś programie lojalnościowym czy coś? Bo ja żadnych SMSów z DPD nie dostaje. Co najwyżej kurier dzwoni czy ktoś będzie żeby odebrać przesyłkę... Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 W DHL meile wysyłają,jeżeli firma zlecająca im karze,może tutaj esy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fenix 3 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 W DPD to dodatkowa usluga ale korzystamy z niej przy kazdej wysylce. Jesli podany jest poprawny numer telefonu to taki sms dostaniesz od nas zawsze w dniu dostarczenia przesylki. Cytuj Odnośnik do komentarza
S!N 14 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 W DPD to dodatkowa usluga ale korzystamy z niej przy kazdej wysylce. Jesli podany jest poprawny numer telefonu to taki sms dostaniesz od nas zawsze w dniu dostarczenia przesylki. Muszę zacząć u was kupować... Cytuj Odnośnik do komentarza
PolChicken 6 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Ja w prawdzie jeszcze smsa nie dostałem. Ale wczoraj przed 16 w mailu poinformowaliście mnie, że wysłano. Więc chyba wysłano Jeśli nie to już czuję oddech kumpla na plecach bo zamówiłem dwie sztuki. 229mb na dzień dobry to nie tak źle. Bałem się łatki w granicach 1-2GB Cytuj Odnośnik do komentarza
Fenix 3 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Kwestia poprawnego podania numeru telefonu (format). To zalatwiaja automaty. Najpierw podajesz numer w sklepie, pozniej jest on synchronizowany do naszego systemu magazynowego a pozniej z niego dopiero do systemu DPD. Gdzies po drodze moze cos pojsc nie tak jak nalezy. Nie martw sie brakiem smsa bo to nie oznacza, ze kurier Twojej przesylki nie ma. Daj znac na PW to postaram sie sprawdzic co sie da. Cytuj Odnośnik do komentarza
PolChicken 6 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Brakiem smsa się nie martwię. Ważniejszy jest dla mnie mail z potwierdzeniem wysłania. Taki od was otrzymałem i jestem spokojny. Przynajmniej na tyle na ile można być czekając na grę PS. Jaki masz patent na córkę przed TV? Dobry program załatwia sprawę czy dla pewności przywiązałeś ją do krzesła? Wieczorem przyjdzie mi pilnować rocznego chrześniaka więc pewnie wypadnę na jakieś 3h z gry. btw. czy muzyka na ekranie tytułowym jest z ostatniego trailera czy to jeszcze co innego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Fenix 3 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Paczka wyszla. To widze w systemie. Jak ktos w sklepie (dzis dzien odbiorow osobistych wiec maja tam kociol) bedzie mial chwile to mi sprawdzi Twoje zamowienie w systemie DPD. Wszystko w rekach kuriera. My zrobilismy wszystko jak najlepiej.Dam Ci pozniej znac. Co do patentu. Nie ma. Sam zobaczysz ze swoimi dziecmi ;p. Czasem jakas "baja" to dobry pomysl na chwile spokoju ale z drugiej strony dziecko przyklejone do telewizora to wychowywanie imbecyla. Zabawa, bezposredni kontakt. W koncu nasza rola jest wychowac dziecko a nie tylko miec dziecko. Nawet najbardziej za(pipi)ista gra i tak jest milion razy mniej wazna niz ten maly brzdac. A jaki byl ostatni trailer bo juz sie pogubilem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zaqair Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 (edytowane) A ja czekam do 28 00:01 bo w Irlandii nie kupisz wczesniej jedyny + to nocna premiera. Edytowane 25 Października 2011 przez zaq123456 Cytuj Odnośnik do komentarza
S!N 14 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Jeśli ktoś jakimś cudem jeszcze nie kupił, posiada PS3 oraz X360 i nie wie na którą platformę brać to ze wstępnych porównań X360 ma ciut lepsze tekstury - różnicy w ruchu nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fenix 3 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Brakiem smsa się nie martwię. Ważniejszy jest dla mnie mail z potwierdzeniem wysłania. Tutaj jest Twoja paczka. Kurier ma juz paczke w samochodzie i pewnie krazy gdzies w okolicy ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
BoroBoro 161 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 wie ktoś jak zainstalować te tekstury hd na ps3 bo gra wyglada tragicznie caspian border to taka pixeloza ze Hej ! instalacja trwała 5 min ale nie wiem czy to te textury ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi