Skocz do zawartości

Battlefield 3 - single player i ogółem

Featured Replies

Opublikowano

A wie ktoś ile będzie zajmował BF3 miejsca z PSS. Bo jestem skłonny zakupić ale nie wiem czy moja 80 GB zdoła zmieścić.

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 407,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tylko 1000 kodów do bety Battlefield 3, kto pierwszy ten lepszy!   www.Battlefield3.com/codes-betamulti

• Duh, czytam i czytam ostatnie newsy i komentarze i aż się we mnie gotuje. Uprzedzając - będzie sporo o MW3 i BF3, ale nie piszę na celu wywołania wojenki, a jedynie wyrażenia swoich wątpliwości i wyla

• Jet gameplay!!! http://www.youtube.com/watch?v=lwelgp61dcE   Gratulacje dla minusujacych za mega spiete poslady i 0 poczucia humoru

Opublikowano
  W dniu 27.10.2011 o 10:42, bolek456 napisał(a):

A wie ktoś ile będzie zajmował BF3 miejsca z PSS. Bo jestem skłonny zakupić ale nie wiem czy moja 80 GB zdoła zmieścić.

Fifa miała ok.9 giga,tu z instalką może być tyle samo lub 11giga

Opublikowano
  W dniu 27.10.2011 o 10:41, Litwin25 napisał(a):

Otwórz może Fenix to jako osobny post,chociaż zdaję sobie sprawę ze ten temat dla ciebie nie jest zbyt korzystny.

To nie chodzi co jest korzystne a co nie. Akurat znam statystyki Fify i wiem jaki zasieg ma ten proceder w Polsce i jakie sa plany Sony co do skladkowania. Wiec nie bardzo mnie to rusza. Mozecie sobie jako userzy utworzyc temat w jakims odpowiednim dziale. Kazdy ma do tego prawo ale skonczcie zasmiecac ten temat. To jest jeden z nielicznych na tym forum ktory przegladam i mam dosc przekopywania sie przez posty nie dotyczace bezposrednio BF3.

Opublikowano
  W dniu 27.10.2011 o 10:45, Fenix napisał(a):

Akurat znam statystyki Fify i wiem jaki zasieg ma ten proceder w Polsce i jakie sa plany Sony co do skladkowania.

Ale zasiales ziarno niepewnosci :P

A co do wagi to nie zdziwilbym sie jakby miala w granicach 15 giga ;)

Edytowane przez Voytec

Opublikowano
  W dniu 27.10.2011 o 10:45, Fenix napisał(a):
  W dniu 27.10.2011 o 10:41, Litwin25 napisał(a):

Otwórz może Fenix to jako osobny post,chociaż zdaję sobie sprawę ze ten temat dla ciebie nie jest zbyt korzystny.

To nie chodzi co jest korzystne a co nie. Akurat znam statystyki Fify i wiem jaki zasieg ma ten proceder w Polsce i jakie sa plany Sony co do skladkowania. Wiec nie bardzo mnie to rusza. Mozecie sobie jako userzy utworzyc temat w jakims odpowiednim dziale. Kazdy ma do tego prawo ale skonczcie zasmiecac ten temat. To jest jeden z nielicznych na tym forum ktory przegladam i mam dosc przekopywania sie przez posty nie dotyczace bezposrednio BF3.

Po prostu uważam że sporo już zostało napisane,a ty masz możliwość przeniesienia postów.

Fenix: Litwin, najzwyczajnie w swiecie nie chce mi sie. Nie jest to dla mnie na tyle wazny temat aby poswiecic temu wiecej czasu. Dlatego jesli ktos chce na ten temat dyskutowac to nie tutaj w tym temacie ani dziale BF.

Opublikowano

Wczoraj skończyłem single'a. Jest naprawdę lepiej niż dobrze.

1. Graficznie jest świetnie: animacja kompanów to rewelacja, podobnie akcje wrogich wojsk wyglądają super. Wkurza mnie tylko sztucznie podciągnięty poziom trudności : kulki szybko zabijają. W realiach gdzie walczysz np. z 7 kolesiami naraz jest trudno ustać na nogach i gra zmienia się w trochę żmudną walkę pozycyjną. A to mnie juz tak nie cieszy, stąd ostatecznie przeszedłem grę na poziomie niski

2. Fabuła nie porwała mnie - jestem chyba prymitywem bo jakoś bez przekonania ścigałem złych ludzi. Na pochwałę zasługuje fakt "demitologizacji" amerykańskiego żołnierza - ma problemy moralne...

Pokaż ukrytą zawartość

3. Widowiskowość jest! Niektórzy narzekają, że kampania zrobiła się "CODowa" gdyż jest za mało otwartego terenu i wolnej ręki. Ale umówmy się - emocje w niektórych sytuacjach gniotą jaja:

Pokaż ukrytą zawartość

jak dla mnie trochę za mało misji snajperskich - lubię "skradankowe klimaty" a'la rodział 10 i 11 z Resistance3. Tutaj tego typu pomysłów było po prostu za mało

4. Dubbing świetny - kto nie grał po polsku ten d.upa (niech przejdzie drugi raz, polecam). Bardzo dobre tłumaczenie, odpowiednie zdania do klimatu (siarczyste (pipi)y jak trzeba), kilka razy się mocno uśmiechnąłem (akcja z T90 - kto grał ten wie). Do tego trofeum o nazwie "Daj kamienia" :D oraz w jednym momencie tekst: jesteś hardcorem. EA Gratulacje (w zasadzie podwykonawcy lokalizującemu)

5. na koniec zostawiłem sobie dźwięk który niesamowicie buduje klimat: od muzyki (wejście do willi) po odgłosy (karabin w pomieszczeniu), echo fali uderzeniowej). żałuję, że grałem większość na słuchawkach - (ps. sprzedam dzieci , zdrowe, tanio - chce ktoś? :D)

W mojej ocenie to nie tylko kwiatek do korzucha, tylko kawał fajnej zabawy która warto pyknąć. a teraz już czas na rozrywkę prima sort czyli multi. Ave

Opublikowano

... anulowac bo Fenix mnie zbanuje ;)

Litwin na PW Ci odpowiedziałem

albo nie usuwać....

hmm co by tu na temat gry napisac hmmmm ....

no faktycznie ciężko sie steruje helikopterami kule a miało byc tak pięknie ;) .. może jak będzie kiedyś tam możliwość stawiania swojej gry to potrenujemy

uff udało mi sie uratować mój post ;)

Edytowane przez LiSoQuan

Opublikowano

a propos dubbingu - fajny pokaz. jest pr0 - naprawdę nie zniechęcać się, język ustawić na polski dobrze się bawić

[media='']

[/media]

EDIT:

Link pokazuje (jak i napisy na końcu), że polinizację robiła firma: http://www.dubscore.pl/. Oni sami podają, że polską wersję językową robił serwis gram.pl. możliwe, że serwis o grach polonizuje grę? (mieli info z pierwszej ręki jak wygląda gotowy produkt hehe)

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano
  W dniu 27.10.2011 o 11:18, waldusthecyc napisał(a):

a propos dubbingu - fajny pokaz. jest pr0 - naprawdę nie zniechęcać się, język ustawić na polski dobrze się bawić

[media='']

[/media]

EDIT:

Link pokazuje (jak i napisy na końcu), że polinizację robiła firma: http://www.dubscore.pl/. Oni sami podają, że polską wersję językową robił serwis gram.pl. możliwe, że serwis o grach polonizuje grę? (mieli info z pierwszej ręki jak wygląda gotowy produkt hehe)

O ja genialnie to wygląda,jak dla mnie jedna z najlepszych polonizacji.Przypominają mi się czasy wojska jak słyszę te gadki :P

Opublikowano
  W dniu 27.10.2011 o 11:32, Litwin25 napisał(a):

O ja genialnie to wygląda,jak dla mnie jedna z najlepszych polonizacji.Przypominają mi się czasy wojska jak słyszę te gadki :P

myślę, że tylko Uncharted3 będzie mogło tutaj konkurować

Opublikowano

W Singlu, dialogi mam bardzo cicho puszczone, w opcjach nie mogę nigdzie tego zmienić. Też tak macie?

Opublikowano

Czy tam słychać Boberka, pan "wszędobylski" Boberek? Czy się myle? Kurde, koels zdecydowanie daje profesjonalny dubbling, ale cholera jak w prawie każdej grze to juz dla mnie nieco irytujące. Ja go i tak na zawsze zapamiętam jakos Dj Atomica z Burnout Paradise ;) No cyba ze go tutaj w BF nie ma....

Opublikowano

To DJ Atomica to Boberek ??!! Ale ten gościu umie zmieniać głos, nie poznałem.

Ja go zapamiętam tylko z reklamy Frugo :P

Opublikowano
  W dniu 27.10.2011 o 12:06, humanno napisał(a):

Czy tam słychać Boberka, pan "wszędobylski" Boberek? Czy się myle? Kurde, koels zdecydowanie daje profesjonalny dubbling, ale cholera jak w prawie każdej grze to juz dla mnie nieco irytujące. Ja go i tak na zawsze zapamiętam jakos Dj Atomica z Burnout Paradise ;) No cyba ze go tutaj w BF nie ma....

jest jest - wszyscy aktorzy są wymienieni w napisach końcowych po przejściu single'a (spora ekipa) i szanowny Pan Boberek również tam jest

Opublikowano
  W dniu 27.10.2011 o 11:53, kufir napisał(a):

W Singlu, dialogi mam bardzo cicho puszczone, w opcjach nie mogę nigdzie tego zmienić. Też tak macie?

Ja też tak mam , troche mnie to dziwi, że te dialogi tak cicho ....

Opublikowano

A ja słyszę tez głosy z Heavy Rain'a hehe, w grze rzecz jasna :)

Świat stanął na glowie, BF ma świetnego singla ;)

Opublikowano
  W dniu 27.10.2011 o 12:28, grzcyb napisał(a):
  W dniu 27.10.2011 o 11:53, kufir napisał(a):

Ja też tak mam , troche mnie to dziwi, że te dialogi tak cicho ....

Tak było w Crysis 1 i często nie można było zrozumieć co masz zrobić,bo akurat odgłosy walki były głośne.

Edytowane przez Litwin25

Opublikowano

moze te glosy sa tak cicho bo gracie po polsku? z tego co slyszalem czesto polski dubbing jest jakiś cichy w grach

Cytat
Ja go zapamiętam tylko z reklamy Frugo

a ja jako króla juliana z madagaskaru, tam dał czadu

Opublikowano

To Król Julian to tez Boberek ??!! To możliwe że jak słyszałem Króla Juliana w Socomie 4 w online że był to Boberek ?? :)

Ja troszkę pograłem w singla ale nie zauważyłem aby było wyjątkowa cicho, wszystko słyszałem bez problemów.

Opublikowano

u mnie jest wyrazna roznica...jak sa dialogi to poglaszam tv...pozniej w pospiechu szybko sciszam co by zony nie pobudzic w nocy hehe ;)

Opublikowano
  W dniu 27.10.2011 o 12:57, bbq napisał(a):

u mnie jest wyrazna roznica...jak sa dialogi to poglaszam tv...pozniej w pospiechu szybko sciszam co by zony nie pobudzic w nocy hehe ;)

potwierdzam, jest trochę ciszej, ale na słuchawkach nie ma tragedii

Opublikowano

U mnie takich róznić nie ma oprócz solidnej walki ale to też rzadko, natomiast dubbing spełnił moje oczekiwania. Co do samej gry to jestem w pełni zadowolony. Jeżeli chodzi o grafikę to jest to zdecydowanie pierwsza liga oscylująca w grach typu K3 czy C2 a w niektórych momentach znacznie przebijająca. Multi jest świetne i nawet bardziej mi przypasowało niż BF2, pozytywnie. Aspekt dźwięku wygrywa na każdym polu, nie tylko w FPS'ach, DTS daje porządnie na głośnikach i lecące łuski po strzale miło uderzają gdzieś "za mną". Jeszcze wszystkiego nie obczaiłem więc zapewne nie raz się wypowiem w tym temacie.

PS. Akcja z samolotami daje moc.

Opublikowano

Jak jest z tym DTSem? U mnie gra śmiga w DD. Chyba tylko gry sony śmigają u mnie od razu w DTSie.