Skocz do zawartości

Battlefield 3

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba się trochę pospieszyłem z wymianą platformy i będę musiał zrobić swapa z pro3 na extreme4, bo coś widzę, że bez drugiej karty to się nie obejdzie.

W Battlefielda nigdy nie grałem a BC2 to była moja pierwsza gra z serii więc coniektóre kwestie dziwią mnie jeszcze bardziej - jeśli akcje jak ta z 0:39 gdzie wszyscy są w pojazdach i cisną jak husaria to normalka to wsiąkam od ręki, biorę pozostały urlop a później łamię nogę aby dostać ze 3 miesiące L4

co to jest w 1:39 - spy heli?

Będzie OST do kupienia czy te kawałki są robione tylko pod trailery? Te przestery z końca przyprawiają o ciary.

edit: jakiś losowy joystick Logitecha zamówiony, tym razem nie będę latał jak po pijaku :>

W Battlefielda nigdy nie grałem a BC2 to była moja pierwsza gra z serii więc coniektóre kwestie dziwią mnie jeszcze bardziej - jeśli akcje jak ta z 0:39 gdzie wszyscy są w pojazdach to normalka to wsiąkam od ręki, biorę pozostały urlop a później łamię nogę aby dostać ze 3 miesiące L4

Normalka w BFach na PC, cały czas mam w pamięci z BF2 desant z lotniskowca na Gulf of Oman (łodzie + black hawki) albo walka na pierwszej fladzie na Road to Jalalabad.

EDIT:

Oh BTW, like I just confirmed in my first interview: There will be a commo rose on PC in #BF3 but it's not in the build shown at #GamesCom.

DICE <3

Edytowane przez MaZZeo
Te przestery z końca przyprawiają o ciary

To jest normalka dla tych co grali w BF2. Strasznie żałowałem, że BC2 tego nie miało po odpaleniu. Autentycznie czułem pewną pustkę. CHoć w BF3 jeszcze mocniej je zaakcentowali co mnie niezmiernie cieszy bo taki głupi dźwięk masakrycznie podbija ciśnienie krwi ;)

Tego typu zmasowane desanty to raczej widok z początku rundy. Potem już ludzie bardziej pojedynczo lecą. Ale sam start jest niezły ;)

Comm-Rose wylądował. Niech jeszcze dodadzą znakowanie pkt na mapie dymem z BF2 to będzie mioooooodzio!.

Ahahahahahahaha, clay'e wracają xD Ale będą konsoloFcy flugać pewnie, "OMFG, you are so cheap noob!" xD

Muzyczka: wiadoma sprawa, BF2 miał wypaśną muzę. Za to prawdę powiedziawszy nie jestem w stanie sobie skojarzyć żadnej nuty z BC2.

@stona

chyba jednak nie UAV tylko heli do zwiadu (wnoszę po tym co widze na zestawieniu)

@Kazuun

właśnie tego mi brakowało w BC2 - usiąść spokojnie reconem w jakiejś ciężkiej do zdobycia miejscówce, postawić w strategicznym miejscu claymora i nie robić co chwilę 180* w obawie przed kubiczem

nie mogę się już doczekać - BC2 po przejściu w klasykę tak się popsuło, że szkoda gadać. Nie ma sesji w której człowiek by nie trafił w 40mm spam albo nie ginął co chwilę od CG; do tego do łask wróciło wjeżdżanie w uncapa (grałem dzisiaj na AD - ok 1200 ticketów i DWA heli latające nad bazą przeciwnika; stanąłem na śtodku C, poszedłem do toalety, nalałem sobie herbaty, zrobiłem kanapkę, wróciłem i ciągle żyłem a goście na pierwszym miescu mieli po 80 fragów i zaledwie 5k punktów)

Jet'y lataja wolno. I dobrze (balans musi zostac zachowany), bedzie je mozna zestrzelic nawet z zczolgu. :)

Troche "rzal", już w BC2 mnie bawi radosne ładowanie do helikopterów z czołgu. No, ale widocznie tak musi być, coby balans był zachowany ;)

Jety faktycznie strasznie wolne na tym trailerze się wydają. Jest tam takie ujęcie jak pilot jeta nie patrzy przed siebie tylko na strzelającego z karabinów jeta nad nim. AUTENTYCZNIE przez ułamek sekundy myślałem, że to hooverujący w miejscu Harrier.

Jet powinien być szybszy od heli zdecydowanie. Nie przypominam sobie akcji zestrzeliwania jetów przez czołg w BF2, ale jak wspominałem - nie jestem fanem zmechanizowanej walki, więc i doświadczenie mam liche w tej dziedzinie. Stona pewnie lepiej się orientuje w jakim stopniu było to możliwe.

Kurna fak. Miałem sobie dać spokój z BF'em, ale widzę, że się nie da. Dla miłych i fajnych kolegów na PM wyślę numer mojego konta, na które proszę wpłacać kwoty nie mniejsze niż 750zł. Powiedzmy, żeby nie bidasować, dajcie po 1000zł (monitor mam).

Puss+in+boots.png

Edytowane przez Shankor

Stona pewnie lepiej się orientuje w jakim stopniu było to możliwe.

Było to możliwe w stopniu odrobinę większym niż w Project Reality gdzie jest to możliwe w stopniu tak małym że jeszcze o czymś takim nie słyszałem :D Po prostu lucky shoot i tyle. Nie ma opcji żeby świadomie strzelać do samolotów. Ofkoz wyłączamy chwile kiedy taki samolot leci powiedzmy 50m od czołgu i atakuje inny cel nad samą ziemią czy cuś. Bo w realu w lądujący samolot też pod pewnym kontem jest łatwo trafić.

Co do tego że wydawało Ci się że to hoovermode to po prostu wina perspektywy. Dwa samoloty lecą obok siebie z tą samą prędkością, więc teoretycznie względem siebie się prawie nie ruszają. Mi się to ujęcie za(pipi)iście podoba. Sama prędkość samolotów już nie, ale ja mam PRowy fetysz jeśli chodzi o pojazdy [w PR samolot pojawia się i znika, po prostu go słychać 5x dłużej niż widać :D ]

Co do sprzętu - nie panikujcie. Wyjdzie beta to się przekonamy co nam ogrzewa pokoje :)

Bo w realu w lądujący samolot też pod pewnym kontem jest łatwo trafić.

Ekhm. Bankowym? ;)

[w PR samolot pojawia się i znika, po prostu go słychać 5x dłużej niż widać :D ]

Would be cool, generalnie widziałem może 2 filmy z project reality i absolutnie niszczą. Fajnie by było jakby hc w bf3 tak wypadało <marzy>

Kolejna analiza trailera:

http://www.youtube.com/watch?v=o0OLQZ0kgow

Taki obrazeczek z zagranicznego forum :P

1zz5nkp.jpg

Edytowane przez ako