Skocz do zawartości

Battlefield 3

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

CO do specjalnych akcesoriów do BF3 od Razera

Za mysz przyjdzie nam zapłacić 139,99 euro (około 586,74 zł), klawiatura kosztować będzie z kolei 79,99 euro (335,26 zł). Za 39,99 euro (167,61 zł) kupimy podkładkę, a za 59,99 euro (251,44 zł) pada. Torbę i futerał na iPhone’a 4 natomiast nabędziemy za odpowiednio79,99 euro (335,26 zł) i 19,99 euro (83,78 zł). Wszystkie akcesoria ukażą się w dniu amerykańskiej premiery Battlefielda 3, a więc 25 października.

Komuś chyba dyszel spadł na łeb, że wymyślil takie ceny. Już widzę tych biednych nastolatków, których tatusiowie wydali kupę kasy na ten szyt, płaczących, że jedzie ich jakiś koleś z myszką za 40 pesos Q_Q

Dla mnie się liczy głównie ilość przycisków na myszy Nie mógłbym mieć myszy z mniej niż 4. Armadillo Razera też kosztuje ładny grosz z tego co kojarzę... chyba 70 zł.

Inna sprawa: skąd wziąłeś te ceny? Bo są pupę prawdziwe :P

http://www.razershop...tlefield-3.html

Chyba że lubisz płacić więcej :P

Ale klawa za to droższa i to sporo ;p

http://www.razershop.pl/p95,klawiatura-razer-blackwidow-ultimate-battlefield-3.html

Edytowane przez Kazuun

CO do specjalnych akcesoriów do BF3 od Razera

Za mysz przyjdzie nam zapłacić 139,99 euro (około 586,74 zł), klawiatura kosztować będzie z kolei 79,99 euro (335,26 zł). Za 39,99 euro (167,61 zł) kupimy podkładkę, a za 59,99 euro (251,44 zł) pada. Torbę i futerał na iPhone’a 4 natomiast nabędziemy za odpowiednio79,99 euro (335,26 zł) i 19,99 euro (83,78 zł). Wszystkie akcesoria ukażą się w dniu amerykańskiej premiery Battlefielda 3, a więc 25 października.

Komuś chyba dyszel spadł na łeb, że wymyślil takie ceny. Już widzę tych biednych nastolatków, których tatusiowie wydali kupę kasy na ten szyt, płaczących, że jedzie ich jakiś koleś z myszką za 40 pesos Q_Q

O chooj, biorę komplet! :E

mnie podkładka za 10 zł i zwykła myszka za 30 nie przeszkadzała kilka dobrych lat temu w wymiataniu grając w CoD 2 :sorcerer: no ale co kto lubi

O ile jeszcze dobra klawiatura to zazwyczaj tylko kwestia wygody, tak pomiędzy dobrą mychą na dobrej podkładce a tanią mychą na byle czym, jest dość spora różnica. Nie mówię żeby dawać 500zł za mychę, ale 150-200 za mychę + podkładkę bym bez problemu dał, bo warto. Już nie mówiąc o tym że każdą tanią mychę zajechałem po góra roku używania, a obecnego DeathAddera mam już 3 rok i wcale go nie oszczędzam ;)

Edytowane przez ako

"sprzęt dla graczy" to bodaj największa ściema rynku komputerowego. Przebija ją tylko "sygnowany sprzęt dla graczy". BlackWidow na MX Blue za 600pln? MX Blue kiedy za 400pln można kupić Ducky DK9008 na MX Black? Ale nie, lepiej przepłacać za MX Blue, które są mechanizmami dla znających touch typing (45G zamiast oferowanego przez Black 80G szumnie określanego przez Razer jako "za dużo"). Dzieciak kupi taką klawiaturę a później płacz, bo mu ona klika jak szalona a wystarczy pomyśleć i poszukać czegoś na MX Brown bez charakterystycznego dźwięku. Problem w tym, że takie nazwy jak Filco, Das Keyboard czy PFU nie mówią absolutnie nic przeciętnemu klikaczowi a rozróżnienie Black od Blue, Brown czy Red to czarna magia i dla takich to właśnie Razer jest innowacyjnym rozwiązaniem. Szkoda tylko, że i tak 90% podepnie to pod USB zamiast PS/2.

Prawdopodobnie wystarczy. Karty w tych cenach to obecnie mid-high kart z jednym procesorem, 4gb powinno wystarczyć do spólki z 64bit systemem coby to wykorzystać jak należy, pytanie tylko jakie 4 jajka CPU masz na myśli. Procek prockowi nierówny ;)

@Rinek: ni (pipi)a nic nie zrozumiałem xD

i właśnie dlatego Razer ma takie przychody - ludzie zwyczajnie nie wiedzą co kupują :)

Najpopularniejsza mysz - DA*; najpopularniejsza klawiatura - Lycosa etc. etc.

Pamiętam jak kiedyś na jakimś forum komputerowym ktoś pytał o klawiaturę dla graczy - poleciłem swoją Filco Majestouch NKRO i usłyszałem, że on "marketowego gówna" nie będzie kupował i ostatecznie "dozbiera" do BlackWidow.

Co do tego co napisałem - Cherry MX to mechanizmy stosowane w klawiaturach mechanicznych; określenia Red, Blue, Brown czy Black odnoszą się do typu zastosowanego mechanizmu. Różnice obejmują m.in. siłę nacisku potrzebną do przyciśnięcia przycisku (45G w przypadku Blue jest dobrym rozwiązaniem dla touchtyperów (osób, które piszą w sposób przypominający głaskakie klawiszy - bez odrywania), 80G jest dobrym rozwiązaniem dla graczy ponieważ ma się lepsze wyczucie a klawisze zachowują się podobnie do przycisku myszy - stawiają opór) czy też rodzaj zastosowanych sprężyn. Prócz mechaizmów MX wystepują też różne hybrydy jak ta od Topre będąca połączeniem sprężyny i gumowego kołnierza - dzięki takiemu rozwiązaniu podczas pisania nie słychać nas w całym domu/biurze.

*DA była dobrą myszką do momentu aż nie wprowadzili wersji 3.5 i respawn w których zmienili optykę. Co mi po 3500dpi jak gryzoń zachowuje się jakby miał epilepsję? Za 40pln mniej można kupić SS Kinzu albo dopłacić 20pln i kupić SS Ikari z dpi zmiennym w locie i to z przeskokiem o 1 punkt wartości.

Przegladam sobie te podzespoly na PieC'a, te kilkurdzeniowe procesory, opcja dwoch kart graficznych na plycie itd. Pare lat temu to bylo proste, teraz to dla mnie czarna magia. Czy wystarczy procesor z 4 rdzeniami, 4GB Ramu oraz karta graficzna za ok 1000 zl, aby pociagnac BF3 na mid-high ustawieniach.

Jaki masz budżet (bo nie rozumiem czy ten 1000pln odnosi się do samej karty czy do całego zestawu) i w jakiej rozdzielczości masz zamiar grać?

Mnie tam nigdy nie jarały wszelakie klawy i myszki dla "gej-meruFF" :)

Jest dosłownie jedna jedyna rzecz która mnie przeku....sko kusi od Razera jednak - Nostromo. Muszę sobie kiedyś sprawić (tyle, że ma dla mnie MEGA wadę bo klawisze kierunkowe są ustawione kształtem ala WSAD, a ja na WSADzie nie gram :/)

Z Nostromo nie miałem nigdy do czynienia ale bawiłem się Z13... i odradzam. Jest to może i wygodne ale wymaga od nas przestawienia się na trochę inne sterowanie. Niby nic ale jak człowiek od młodości siedział na płaskich klawiaturach to trochę dziwnie się czuje w momencie jak dłoń kładzie na czymś co jest wklęsłe, ma wyszlifowane klawisze i do tego zbyt wiele funkcji pod palcem serdecznym. Dodatkowo dochodzi rozpraszanie kciuka (normlanie służy on tylko do skakania, tutaj dodatkowo można się jeszcze bawić analogiem) i całkowicie nieprzydatny wyświetlacz (bo niby kto gra i szuka poza monitorem informacji nt. tego ile naboi zostałow magazynku).

@Edek

Jeśli nie grasz na WASDowym kształcie to na jakim? Kiedyś czytałem o QWER ale raz spróbowałem i zrezygnowałem, bo połowę gry człowiek myślał o tym aby przodu z tyłem nie pomylić.

@ako

strzałki to nadal kształt WASD :]