Skocz do zawartości

Battlefield 3

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

w rushu ciezej jest obejsc mape bokiem. Wyjsc na tyly wroga i spawn kampic ;)

ogolnie

Rush = ADHD MODE

ConQuest = Wookie Mode ;)

Edytowane przez szpic
Opublikowano

możecie napisać co jest nie tak z tym rushem ? ;p nigdy nie grałem w bf-y i nie wiem na co się przygotować ;p

Cięzko opisać. Trza doświadczyć Conquestu i Rusha by zrozumieć potęgę pierwszego :)

@szpicu

Bad szpicu! *slaps*

Opublikowano

Rush jest fajny, jak sie ma dobry squad. A my debile ani razu w BC2 w Squad Rusha nie gralismy ;p

Opublikowano

Conquest jest dla kamperow? Lolwut.

Mnie to denerwuje w Raszu, ze jak nie ma dobrego tima i jeszcze druga druzyna sie zabunkruje to nie ma (pipi)a. Bedzie sie walilo jak w sciane. W Conquescie tez moga sie zabunkrowac, wiadomka, ale znacznie czesciej jest rowna wymianka punktow i caly czas sie zasuwa no i jest zabawowo.

Opublikowano

Rush jest fajny, jak sie ma dobry squad. A my debile ani razu w BC2 w Squad Rusha nie gralismy ;p

Sam sobie odpowiedziałeś xD

A tak serio. Nie wiem jak ten Battle log ma działać etc, ale........ chciałbym coś takiego jak w Crysis 2. Odpalasz Main Menu, klikasz Multiplayer, klikasz Friend List, invitujesz kumpli ilu chcesz. potem lider Party szuka serwera i zawsze jesteście razem. Jak byś chciał w BC2 zagrać Squad Rusha z 3 kolegami to byś sie musiał napocić w uj. bo co, masz serwer z 4/8 - i lądujesz po 2 kumpli na team. Za dużo (pipi)ania się z tym. znacznie łatwiej być razem w takim Conquescie na 32 graczy.

Opublikowano

Piszecie o grafie i że wam nie ruszy na full a ja i tak mp odpalę na low-med albo low. Tak samo miałem z BC2 - odpaliłem na ultra i co? Jakieś cienie, światełka, rozmycia, dodatkowy dym, hdri. Podziekowałem i zmieniłem wszystko na minimum zostawiając tylko AA na full aby mi krawędzie oczu nie powybijały. high czy tam ultra odpalę tylko dla sp aby popatrzeć jak to może wyglądać natomiast w mp wolę korzystać z ulatwień jakie daje prosta grafika bez fajerwerków.

A już myślałem, że jestem jedną z niewielu osób która gra na low+AA. Liczę, że ten B3 pójdzie choćby w 30fps'ach na tym low, choć jakoś w to wątpię.

Opublikowano

Zh1nt0 (head community manager for Battlefield 3) sat down with the German Battlefield community to discuss questions concerning the beta. A lot of valuable information was revealed during the conversation. You can read all of it below.

Battlefield 3 Beta:

• The beta will not start at midnight or 00:00 GMT
  • The download size will be 2 - 3gb
  • Those who had the alpha must download the beta client, the alpha client can not be updated.
  • No game rank limit during beta (go all the way to 50!)
  • Pre-load information coming soon
  • The beta was not delayed

Battlefield 3 General:

• The netcode is completely new and rewritten
  • Players can not join a squad if their team is full (to prevent Battlelog groups from getting split)
  • Vehicles will begin to heal themselves after 10 - 15 seconds (this is a server setting)
  • Vehicles will only begin to regenerate if their health is under 75%
  • Unlocks are class restrictive, can't put a sniper scope on a support gun
  • Operation Metro has been better balanced
  • Two knife animations (behind and on the ground)
  • A knife attack on your player can not be countered
  • Throwing a grenade will still prompt enemy players to yell (Bad Company 2 similar)
  • Hand grenades can not be held to make the detonation time quicker (known as cooking)
  • You can join a server that a friend is on via Origin
  • Friendly Fire is set to "on" by default. It can be turned off in the server settings
  • Caspian Border is not the biggest map
  • Jets do not have bombs (wtf?)
  • If you are kicked from a server, Battlelog will prompt you with the reason (ping, server settings, or server admin reasoning)
  • A ranked server can be turned into an unranked server (for practice, etc.)
  • No weather or time change during a multiplayer game
  • e-sports are the focus of Battlefield 3
  • No word on Battlerecorder/Game recorder

Misc. Battlefield 3 Information:

• You can use three screens with the game
  • Next 1 - 3 weeks will bring more information about maps
  • Battlelog application for iPhone/iOS (free). No word on Android.
  • Battlelog is updated separately to allow game updating to be a bit more flawless
  • More community events in the works (some happening here on enterbf3!)
  • Mod tools are still a possibility
  • Two nVidia GTX 580's can run the game on ultra
  • Battlefield 3 may be available on the Xbox marketplace
  • Some 300 employees at DICE

Opublikowano

Nie najnowszy news, ale nie przypominam go sobie tutaj:

http://blogs.battlefield.ea.com/battlefield_bad_company/archive/2011/09/15/battleblog-11-every-battlefield-3-multiplayer-game-mode-explained.aspx

Szczegóły o Becie:

http://www.battlefield.com/battlefield3/1/beta

Na koniec dziwna propaganda, szerzona w newsach na PPE:

Ktoś stwierdził, że REKOMENDOWANE wymagania pozwolą jedynie grę odpalić w jakości Medium. A do czegokolwiek wyższego trza będzie 2x GTX 560 xD

Opublikowano

Te wszystkie propagandowe teksty biorą się z tego, że dla ludzi czytanie ze zrozumieniem to cholernie wielkie wyzwanie :)

Patrz:

Two nVidia GTX 580's can run the game on ultra

Czy to zdanie oznacza że jakakolwiek inna konfiguracja nie odpali tej gry na ultra? IMHO - nie ;)

Opublikowano (edytowane)

To z tymi 2x580 to chyba po prostu wyciągnięte jako zestaw, który ciągnął gre na GC czy innych targach. Czyli mozna chyba spokojnie zalozyć, że 2x580 = ultra, 60fps, full hd, max aa. Co jednoczesnie znaczy, że pewnie na 1x580 też pójdzie na ultra, ale może bez kosmicznego aa w full hd ;) Come on, to przeciez nie Crysis swego czasu ;)

Edytowane przez ako
Opublikowano

Bedę 100% siur jak zobaczę betę, ale na chwilę obecną wydaje mi się że to jeszcze nie ta liga co Crysis, który technologicznie mocno wyprzedzał swoje czasy, i wydaje się nawet że to było głównym celem Cryteka, a nie stworzenie świetnej gry. W przypadku BF3, wnioskuję, że jest na odwrót.

Opublikowano

Mówisz o Crysisie czy FarCry? Bo IMHO Crysis nie był aż takim potworem pod względem wymagań jak swego czasy FarCry.

Choć może tylko tak mi się wydaje, bo wtedy miałem relatywnie słabszy sprzęt.

Opublikowano

Nie pamietam już nawet jak to było w przypadku FarCry, wtedy nie sledziłem testów w sieci. Ale pierwszy Crysis do dzisiaj stanowi wyzwanie w benchmarkach, i sukcesem jest jak się uda przebić stałe 40fps (chyba 6990 wyciąga 40-67 fps)