Skocz do zawartości

Battlefield 3

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Aha, jak długo macie jakiś tekst w tym okienku, a nie pojawia się okno BFa, to wyłączcie przeglądarkę i włączcie. Dwa razy miałem motyw że mi się zwiesiło coś i to pomogło.

Battlefield 3 Retail Maps And Other Information Uncovered!

I've had a little sneak around the new Battlelog website and found some images of the full retail maps. I've also delved into the Battlefield 3 beta files and found a whole host of information regarding the upcoming retail release including retail map numbers and map names! Below are the Battlefield 3 MP maps as indicated by Battlelog. For Single player and Co-operative maps scroll down to the bottom.

Note:
Battlefield 3 is currently in Beta status, the data files represent the Beta version of the game and do not represent the retail version. The lists replicated here are likely subject to change and do not represent the full version of Battlefield 3.

Battlefield 3 MP Maps
(As displayed within Battlelog storage)

873d1317310749t-battlefield-3-retail-maps-other-information-uncovered-mp_003.jpg

877d1317310802t-battlefield-3-retail-maps-other-information-uncovered-mp_forest.jpg

878d1317310813t-battlefield-3-retail-maps-other-information-uncovered-mp_011.jpg

876d1317310789t-battlefield-3-retail-maps-other-information-uncovered-mp_012.jpg

875d1317310778t-battlefield-3-retail-maps-other-information-uncovered-mp_subway.jpg

874d1317310768t-battlefield-3-retail-maps-other-information-uncovered-mp_019.jpg

• MP_020 - No information (No Image)

Battlefield 3 MP Maps
(As displayed within the Battlefield 3 Open Beta game files)
  • MP_BAZAAR

• MP_HIGHWAY

• MP_FOREST

• MP_PARIS

• MP_OILFIELDS

• MP_BASEJUMP

• MP_SUBWAY

• MP_CANALS

• MP_KHARG

• MP_OMAHA (WOOOOO??? Surprise returning map from Battlefield 1942???)

• MP_TUTORIAL (The tutorial everyone voted for... but will this make retail release???)

Battlefield 3 Expansion Pack MP Maps
  • XP1_Wake

• XP1_Karkand

• XP1_Sharqi

• XP1_Oman

The exclusive Back to Karkand expansion pack weapons are listed as:
  • XP1_FAMAS

• XP1_HK53

• XP1_PP19

• XP1_QBZ95B

• XP1_L85A2

• XP1_QBB95

• XP1_MG36

• XP1_JACKHAMMER

• XP1_TYPE88 (seems to be the sniper variant)

• XP1_L96

(Thanks to LoudGunZ for those)

Battlefield 3 SP Maps
  • SP_BANK

• SP_EARTHQUAKE -
    aka Fault Line

• SP_FINALE (2 Part)

• SP_JET (2 Part)

• SP_NEW_YORK (2 Part)

• SP_PARIS

• SP_SNIPER

• SP_TANK (2 Part) -
    aka
    Thunder Run

• SP_VALLEY -
    aka Operation Guillotine
    (starts in a valley on the video)

• SP_VILLA

It's also indicated that there are two maps SP_EARTHQUAKE2 and SP_TANK2 that exist in some form, possibly test versions or alternative versions for development.

Battlefield 3 COOP Maps
  • COOP_A10

• COOP_BREACHED

• COOP_HOSTAGE

• COOP_ROLLINGTHUNDER

• COOP_BEHINDENEMYLINES

• COOP_SUPERCOBRA

• COOP_EXTRACTION

• COOP_ASSASSINATION

• COOP_EXFILTRATION

• COOP_SUBWAY

According to the date each SP and COOP map will feature an Easy, Medium, Hard and Hardcore mode, whilst Multiplayer will feature a General (normal) and Hardcore mode. So Battlefield 3 will feature 10 Multiplayer Maps along with 4 Expansion Maps, 10 Single player Maps and 10 Co-operative maps, I think that's more than anyone could of wished for!

Mógłby jakiś dobry człowiek zarzucić parę screenów prosto z gry ? Trochę z metra i z otwartej przestrzeni, chciałbym zobaczyć jak to wygląda. Będę zmuszony grac na konsoli, bo tylko takową mam, ale to co DICE zrobiło z wersją PC to mistrzostwo świata.

2 posty wyzej masz odemnie z metra. Ustawienia wszystko na low + 0 AA + 1 AF

2aqj4g.jpg

mllaux.jpg

jj60dz.jpg

dsahl.jpg

2mcspk9.jpg

143qjjb.jpg

308ffa1.jpg

x4esn4.jpg

20ztb2p.jpg

f3t6dg.jpg

Teraz parę słów o grze. Wpierw minusy

- wkur.wia mnie niemiłosiernie interfejs. Rozumiem wchodzenie na server przez przeglądarkę, bo okazuje się że to jest bardzo szybkie i sprawne (tu brawa dla DICE), ale czemu do jasnej cholery nie mogę wejść w opcje gry w trakcie zgonu? Nie mogę również wyjść do windowsa? Muszę wpierw się zrespić, debilizm jakiś.

- 5-6 osobowy squad w BF2 robił, tutaj są 4 osoby, za mało :/

- doceniam animacje wojaka, są kapitalne i czuć że się kieruje człowiekiem, aczkolwiek przez to nie czuć dynamiki jak chociażby w BF2. Wiadomo, tam były delfinki i inne bzdury a ludzie w infie grali w to jak w quake. Ale w BF3 natomiast jest czasami trochę za wolno, czasami również postać zachowuje się jakby miała laga (drga) a przeskakiwanie nie zawsze wychodzi za jednym razem.

- wszechobecna kamperiada której nie widziałem jeszcze w żadnym BFie. Irytujące.

- ludzie niewiedzący do czego służy def

Reszta mi się podoba :D Zaskakujące że jest dość spory odrzut w broni, spodziewałem się czegoś jak w CoD/MoH, miłe zaskoczenie. Parę bugów z zachowywaniem się zwłok zauważyłem, poza tym nic szczególnego.

Jeszcze pytanie do was: gram na słuchawkach, jaki rodzaj audio mam ustawić? Headphones czy War Tapes? Stereo czy nie?

Edytowane przez MaZZeo
  • Plusik 1

- 5-6 osobowy squad w BF2 robił, tutaj są 4 osoby, za mało :confused: - To już było w BC2. Szkoda, ze tylko 4 osoby, ale DICE pewnie zakłada, ze po 1 przedstawicielu per klasa styka. BF2 miało to lepiej zrobione, true.

- doceniam animacje wojaka, są kapitalne i czuć że się kieruje człowiekiem, aczkolwiek przez to nie czuć dynamiki jak chociażby w BF2. Wiadomo, tam były delfinki i inne bzdury a ludzie w infie grali w to jak w quake. Ale w BF3 natomiast jest czasami trochę za wolno, czasami również postać zachowuje się jakby miała laga (drga) a przeskakiwanie nie zawsze wychodzi za jednym razem. - Ja tam czuję dynamikę non stop. Chyba, że siedzę w krzaku akurat nieruchomo. Przeskakiwanie to pewnie wina bety i niektórych spotów (aka murków i płotków).

- wszechobecna kamperiada której nie widziałem jeszcze w żadnym BFie. Irytujące. - Graliśmy w inne BFy w życiu bo ja przez całą historie BF2 i BC2 miałem takie same odczucia jak tutaj w BF3.

- ludzie niewiedzący do czego służy def - DEF? to jakiś item jest? że ma to coś słućyć do czegoś?

Ściągam tą betę i ściągnąć nie mogę (mam łącze 1Mb). Najśmieszniejsze jest to, że mam już pobrane 4GB na 3,9GB zadeklarowanych. Wskaźnik jest na 100% i 00:00:00 do końca, a dalej coś ściąga...

Jakby nie mogli dać instalatora do pobrania ze strony czy coś w tym stylu.

Myślałem, że dzisiaj pogram, ale chyba będę musiał poczekać do jutra :-(

Edyta: Nie mogę tego Origina. Folder na dysku ma 4,03GB (i wciąż rośnie) w programie przeskoczyło mi na 78% (3,1GB na 3,9GB całości). Ja już nie wiem co ja ściągam i kiedy skończę. Irytujące, bardzo.

Edytowane przez Shankor

Caspian Border skórfysynu! :o

30b2stj.jpg

302q29u.jpg

10sdtt1.jpg

2a600o6.jpg

2s10yty.jpg

5mac7o.jpg

280nx4m.jpg

Graficzna miazga, i szok, bo przy 64 osobach fpsy stoją na takim samym poziomie, co w parku na Operation Metro, a przecież nie mam jeszcze kolejne 4GB ram i nie podkręciłem proca. Szkoda tylko że cały czas coś się dzieje na tej mapie z teksturami, widziałem to na filmie ale myślałem że to wina ze strony nagrywającego, a to ma chyba każdy.

Po 15 minutach wywaliło :( Więc nawet nie ogarnąłem ćwierć mapy, ale kolejny minus interfejsu - jak obejrzeć całą mapę? Zauważyłem że w menu widać tylko okolice jednej z flag, durnota kolejna :<

Edytowane przez MaZZeo
  • Plusik 1

Ogralem Caspian Border oraz Operation Metro i przezylem szok. Takiego zawodu w tym roku jeszcze zdecydowanie nie uswiadczylem, pierwsze co zrobilem po wyjsciu z gry po ok. godzinie czasu, to anulowanie pre-ordera (moich 3 znajomych zrobilo tak samo). Kamperstwo, snajperiada, multum rakiet swistajacych nad glowa, zdecydowanie chyba nie o to chodzi w tej pozycji, dodajmy do tego mnostwo bugow, grafike (gralem w stalych 60 fpsach na ultra wszystko) ktora wyglada notabene o wiele gorzej od tego co zaprezentowal chocby Crysis 2 i mamy "2011 Biggest Fail". Na pierwszej bazie mamy cala game botanikow siedzaych w krzakach, zas na drugiej amalgamat RPGow/LAVow czy innego tego typu badziewa.

Nie wiem jaki cel mialo DICE/EA wypuszczajac bete, ale na pewno nie chcieli sobie zwiekszyc sprzedazy, ewidentny strzal w stope. Mozna oczywiscie sobie tlumaczyc "to tylko beta" ale wystarczy logicznie sie zastanowic, w miesiac czasu nic nie zmienią diametralnie, ta pozycja bedzie grywalna chyba tylko wtedy, kiedy wiekszosc dzieciakow sie juz znudzi i wyjdzie kilka patchy poprawiajacych rozgrywke, kiedy to bedzie? Obstawiam druga polowe 2012, wtedy chyba zdecyduje sie na zakup klucza na allegro.

PS. O tym jak tragicznie dziala Battlelog jako glowne menu Battlefielda chyba pisac nie trzeba.

Edytowane przez Bansai

Pograłem chwilę i graficznie jest spoora różnica , bardziej dynamicznie animacja jest płynniejsza wygląda o wiele efektowniej i wyraźniej, gra się zdecydowanie przyjemniej to nie jest zwykłe podbicie rozdziałki . Na high w 1080p fraps pokazał podczas meczu 60-40 klatek (2500k +460 oc) przez cały meczyk co mi w zupełności wystarczy . Oj będzie grane. Edit : Zna ktoś stronę gdzie "przeciekają" te hasła na caspian border ?

Edytowane przez dc1982

Bansai: z tego co wiem to ta "beta" to tak naprawde build gdzies tak sprzed miesiaca

U mnie chodzi (pipi)owo. Wszystko na low, niby nie przycina niby nie wiechta, ale trafic w kogos to jakis koszmar. Za kazdym razem jak przykladam iron sighta zauwazam jak wszystko woooolno sie dzieje. Az bym chcial sprawdzic fpsy (ktory to przycisk?)

Nie mowiac juz o sporej ilosci bugow (znikajace bronie to juz w ogole przesada a mam tak w 50% przypadkow).

Pograłem chwilę i graficznie jest spoora różnica , bardziej dynamicznie animacja jest płynniejsza wygląda o wiele efektowniej i wyraźniej, gra się zdecydowanie przyjemniej to nie jest zwykłe podbicie rozdziałki . Na high w 1080p fraps pokazał podczas meczu 60-40 klatek (2500k +460 oc) przez cały meczyk co mi w zupełności wystarczy . Oj będzie grane. Edit : Zna ktoś stronę gdzie "przeciekają" te hasła na caspian border ?

Strony nie znam, ale obecne haslo to chyba: shoppingcartsareagoodride

edit: Zwroc uwage na "areagoodride" <- to nie jest blad. Ostrzegam tylko, ze trzeba dzialac szybko, caspian border w blyskawicznym tempie moze z 0 graczy do 64 skoczyc.

@up Zainstaluj FRAPS'a, na biezaco bedziesz widzial ile masz FPS.

Edytowane przez Bansai
  • Plusik 1
Kamperstwo, snajperiada, multum rakiet swistajacych nad glowa

Ja jeszcze na Caspianie nie grałem, ale po ograniu operation metro stwierdzam, że snajperiada i rakietowe szaleństwo zostało mocno przyhamowane w stosunku do BC2. In plus. Odbłyski od lunety mogli by nawet trochę stonować i tez by było si. Już nie mówię ze przecież granaty, i te rzucane i podczepiane pod karabin, zostały dość mocno osłabione. Chyba że to tylko takie wrażenie, przyzwyczajony jestem do HC z BC2.

dodajmy do tego mnostwo bugow

Bugi to ewidentnie wina bety, jestem więcej niż pewien, że przynajmniej te najbardziej widoczne znikną z pełnej wersji.

Zdania o grafice nawet nie komentuję ;)

i mamy "2011 Biggest Fail".

Ja tam nadal uważam że to bedzie gra roku.

Nie wiem jaki cel mialo DICE/EA wypuszczajac bete, ale na pewno nie chcieli sobie zwiekszyc sprzedazy, ewidentny strzal w stope. Mozna oczywiscie sobie tlumaczyc "to tylko beta" ale wystarczy logicznie sie zastanowic, w miesiac czasu nic nie zmienią diametralnie

I tu się mylisz, bo nie wiemy jak stary jest build, który udostepniono, i jakie zmiany wprowadzono od tego czasu. Ale nawet z tymi bugami, gra ma moc i jest piekielnie grywalna, tylko trzeba chcieć zagrać, a nie na siłę szukać bugów i rzeczy do których się mozna przypierniczyć. Więc kto się chce dobrze bawić grę kupi, a kto chce szukać błędów... i tak nigdy nie będzie zadowolony i moze nawet lepiej że nie kupi pełnej wersji.

ta pozycja bedzie grywalna chyba tylko wtedy, kiedy wiekszosc dzieciakow sie juz znudzi i wyjdzie kilka patchy poprawiajacych rozgrywke, kiedy to bedzie? Obstawiam druga polowe 2012, wtedy chyba zdecyduje sie na zakup klucza na allegro.

Cóż, tylko na własne życzenie stracisz pół roku świetnej zabawy ;)

Ale tak podsumowując, czego się spodziewałes po tej grze? Szczerze. Bo może jednak MW3 bardziej przypadnie Ci do gustu? ;)

PS. O tym jak tragicznie dziala Battlelog jako glowne menu Battlefielda chyba pisac nie trzeba.

Serio, o ile zastąpienie main menu przeglądarką i kilka pobocznych rozwiązań nie przypadło mi do gustu, tak działa to zaskakująco sprawnie.

Anyways, anulowanie preorderów przez Ciebie, Twoją rodzinę i całe osiedle - just made my day (czy może powinienem napisać, night).

@Kazuun: heh, dobre wyjście z sytuacji, że też o tym nie pomyślałem zanim skonczyłem pisać powyższego forumowego klocka. Ehh ;)

Swoją drogą, "ustosunkować" kojarzy mi się tylko z jednym słowem opisującym te narzekania... "pieprzenie" xD

Edytowane przez ako