Skocz do zawartości

Battlefield 3

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co jest takiego złego w systemie zniszczeń? Explain plz.

Co jest zlego ? To ze go praktycznie nie ma. Zdaje sobie sprawe ze to wina mapy w glownej mierze, ale zeby w parku nie mozna bylo zniszczyc mostku, krzakow, robic dziur w ziemi ? Gruba przesada moim zdaniem, ostatnia baza bardzo podobna, oprocz niszczalnych fasad nie ma tam nic co by sie dalo rozwalic. To nie to samo co przykladowo na Valparaiso gdzie mozna bylo zrownac z ziemia caly las, wioske etc.

No własnie, ja bym z wyrokami poczekał do momentu aż zobaczymy więcej map i więcej możliwości. Drzewa z tego co się zorientowałem mozna wykosić bez problemu. Budynki - w BC2 były to domki, najwyżej piętrowe, albo baraki z drewnianymi scianami. Tutaj bloki i ściany tunelów metra, jakoś nie widzę akcji wyburzania, bo musiałą by być jakaś apokalipsa.

Nie powiedzialbym na pewno ze dziala to w porzadku, 30 minut probowalem sie dostac w pelnym party do jakiejs gry, a to przegladarka byla zla, a to znowu zla przegladarka, a to jakis blad wyskoczyl XXX Couldn't Join razy 100, i dopiero po 12041204402 podejsciu sie udalo, a i tak trzeba bylo uzyc opcji "quick match".

Mam tylko jedno pytanie, a właściwie uwagę. Masz rację, wyskakuje sporo błędów przy połączeniach do serwerów, czasami nie wiadomo skąd się biorą. Ale czy Ty na prawdę myślisz, ze gdyby gra miała normalne menu, sytuacja wyglądała by inaczej? No to chyba muszę Cię zmartwić ;)

Opublikowano

No widac, ze DICE defence force jest silne.

Pogralem wczoraj na Caspianie dwie godzinki i oczywiscie o wiele lepiej niz te cholerne metro. Mysle, ze smialo mozna dac DICE/EA nagrodę mośka roku za betę na tak (pipi)owej mapie. Caspian jest spoko chociaz troche az zbyt rozglegly jak na moje gusta, bez jakkiegokolwiek pojazdu to trzeba zapierdalac 5 minut na punkt co, jak mi sie nie podobalo w BC2 tak mi sie nie podoba tutaj. 64 graczy az tak sie nie czuje na tak duzej mapie. Jasne, jak pojedziesz na punkt to ktos tam bedzie, ale poza tym to wszyscy sa "(pipi) go wie gdzie". Dostac sie do czolgu czy odrzutowca to niemozliwosc, ale takie prawa bety.

Ganisz BFa za zbyt duże mapy. Nie skomentuję.

To moze lepiej wez sie naucz czytac skoro nie chcesz komentowac.

Zobaczymy ile z tej twojej bety naprawia w pelnej wersji.

Myślę że większość mankamentów. Ofkoz nie oczekuję że to będzie na premierę [o czym już pisałem w wątku PS3] no ale taki już ze mnie BF fanatyk który woli grać w moda niż w oryginalnego BFa ;P

A z resztą, ebać narzekaczy, ja wczoraj bawiłem się równie dobrze jak przy BC2 czy poprzednich BFach. Bo liczom siem koledzy,a nie gra! :*

Opublikowano

Pograłem chwilę na Caspian Border i się os'rałem. Grafika i DŹWIĘK mnie totalnie zniszczyły i... w sumie jak na razie tyle, bo strasznie lagowało. No ale oprawą audiowizualną jestem zachwycony. Z drugiej strony jestem codziarzem (rotfl, battlefieldziarze) i się nie znam. Chociaż, czekajcie, czy codziarz, który grał dużo we flashpointa 1 i arma nadal jest codziarzem, czy jak to wygląda? :ermm:

JESTES (pipi)

:(((((

Opublikowano

Jak mnie wkur.wia już momentami ta beta.

Wiecznie mi się postać zakopuje w ziemi, drga czy ch.uj wie co jeszcze, niezależnie od tego jaki ping mam.

Interfejs zrobili chyba dla kompletnych bezmózgów. Ja się pytam co było złego w menu wyboru kita/spawnu/widoku mapy z BF2? Był idealny. Tutaj squadu nie mogę wybrać, bo przydziela mi samemu (bullshit), nie widać całej mapy i nie da się jej zoomować (bullshit x2), irytujące szczeólnie na Caspian wybór spawnu gdzie widać tylko okolice jednej flagi (bullshit x3) która nie wiadomo dla laika w jakim miejscu mapy się znajduję. W BF2 szybkie sprawdzenie mapy - widać co się dzieje - prosty wybór spawna, tutuaj wszystko jest kompletnie nieczytelne , szczególnie na niebieskim tle :F

Ale zaraz znowu mnie tru batflildowcy pojadą, że w BC2 nie używali mapy bo grali na zyeabnym hardcore :F

I nie (pipi)ć mi tutaj że w każdej grze była taka kamperiada, częstotliwość murków, skrzynek, skałem, krzaczkówjest niewyobrażalna i mimo kill cama irytujesz się że ktoś cię zabija gdzieś z dupy strony a ty nawet nie potrafisz go szybko zlokalizować bo a) NIC NIE WIDAĆ b) pada się na glebę zbyt szybko.

Rozwala mnie na łopatki debilizm większości graczy, 0 myślenia tylko krojenie blach, kampienie z svd w krzakach i olewanie mcomów, a ponoć kĄsolowcy to debile casuale, nie?

Zagrałem na Caspianie dziś ok godziny i jest fajnie, pomijająć bugi graficzne które pojawiają się cały czas.

Ogółem niestety czuć na kilometr że gra jest jakaś niedorobiona, w tej chwili jestem w takim stanie że zamiast czekać na miejscówkę na jednym z serverów ch.uj wie ile czasu to wolę sobie odpalić BF2 na karkandzie albo jalalabadzie i będe się lepiej bawił. Może gra z perspektywy czasu wydaję się prostacka, ale tam wszystko było jasne, poruszanie się szybkie ale sprawne, BF3 natomiast jest jakiś przekombinowany i totalnie randomowy, nawet po paru godzinach gry ciężko ogarnąć niektóre niuanse oraz to dlaczego i z której strony padłeś.

Rozumiem że to beta, wiem też że kod który dostanę za miesiąc będzie zupełnie inny. Wy(pipi)ć glitche i bugi, dawać commo rose, zmienić interfejs i będzie epicko.

• Plusik 2
Opublikowano

Z ekstremalnym kamperstwem na mapie metro jeszcze się nie spotkałem, ale nie zapominajcie, że na tym polega Rush i tak właśnie się broni mcomów (dlatego pewnie ten tryb jest tak bardzo znienawidozny przez wielu graczy). To atakujący muszą zapierdalać po mapie i myśleć jak ominąć linię obrony. Śmiesznie by wyglądało, gdyby było odwrotnie. Podobnie, choć trochę mniej kamperstwa jest w CQ. Ja kiedy miałem dość, to włączałem w BC2 SQDM i nie miałem na co narzekać, aczkolwiek ułani pod okienkiem i szympansy na drzewach zdarzały się czasami.

Opublikowano

Na tej górce na którą patrzysz jest taki garaż jakby. Dobra miejscówka. Kampisz tam, jesteś w cieniu więc kompletnie Cię nie widać i kroisz lemingi które sobie tam biegają :D

Opublikowano (edytowane)

Jakby każda gra miała tak zrobione światło echh

jest lepiej niz w BC2, prawdopodobnie z racji uzycia paru mykow graficznych jak Crytek. Albo poprostu ogolny design kolorystyczno-oswietleniowy jest lepszy i to juz sprawia o wiele lepsze wrazenie.

;)

Edytowane przez ako
Opublikowano

J,K,L

-_-'

No ofkoz, lepiej biegać na SC , dostawać serią po plecach albo (pipi)a z czołgu, schować się za kamyk i poczekać aż zdrowie się samo odnowi XD

Opublikowano (edytowane)

Ktoś składał pre-order przez gram.pl? Lepiej niż przez origin?

I jak znaleźć serwer z cq, wiem, że ktoś już w tym temacie o tym pisał, ale nie chce mi się przebijać wstecz przez strony z crapem.

Edytowane przez Mordechay
Opublikowano

Ja zamówiłem na PE. Wszystkie bonusy mam :) , wykorzystałem kodzik na -10 pln. Jak nie będę miał na premierę to roz(pipi)ię foruming. Proste :D

Opublikowano

@Stona na razie za każdym razem jak uda mi się wbić na Caspian to się autentycznie gubię w tym przepychu i ciężko mi jeszcze zapamiętać wszystkie miejscówki heh ale zapamiętam tip z garażem jak uda mi się znowu tam wejść. Sam widok na początku samoloty w powietrzu i tanki po bokach i to walące światło no poezja po prostu . Ja to w ogóle mam szczęście że mogę grać we wszystko i nie wstydzę się tego ( i CoD i ArmA i Red Orchestra mi podchodzi) także jak połatają te bugi z fiz\yką to przez najbliższe miesiące wsiąknę na dobre

Opublikowano

ale to nie jest prawdziwy Battlefield.

A BF 2142 był prawdziwy? ;> Albo Vietnam? ;>

BC2 to nie jest po prostu następca BF2 i tyle. Ale to wciąż BF. Choć w porównaniu do BF2 mocno skastrowany.

Opublikowano

@django

Dokładnie - CB jest za dużą mapą jak na taką ilość pojazdów. Zrobili z tego pole bitwy przystosowane pod latawce a wrzucili pojazdów na 1/3 drużyny przez co pozostali muszą tracić czas na bieganie. Przypomina to Heavy Metal gdzie były tylko dwa czołgi i po jednym śmigłowcu bojowym i ludzie albo stali w kolejce za helikopterem albo chowali się po domkach, bo byli zbyt łatwym kąskiem dla latadeł i snajperów.

@Edek

Pograsz przeciwko mnie to zmienisz zdanie nt. rakiet ;). Inżynier dysponuje pestkownikiem a nie karabinem, który dodatkowo ma mniej pojemny magazynek niż odpowiednik u piechura więc wspomaga się rakietami. Dodatkowo nie widzę przeszkód w usunięciu przykampionej za ścianą trójki żołnierzy za pomocą rakiety zamiast granatu a widząc skupisko kłębiące się przy mcomie grzechem by było nie przerzedzić ich szeregów jednym, dobrze przycelowanym pociskiem.

No ale może to ja mam inne podejście do gry, bo kiedyś w oczach Mordechaya byłem noobem nie biegając snajperem przez środek mapy a teraz widzę, że wg tego nowego, posługującego się wyjątkowo protekcjonalnym tonem, kolegi każde uzycie rakiety to automatycznie zdegradowanie do nooba co to nie wie jak używać karabinka.

W kwestii grafiki wg mnie przesadzili z ilością upiekszaczy - wchodząc do lasu czuję się jak na dyskotece, bo wszystko połyskuje jkby bylo pomalowane błyszczykiem. Jak ktoś powie "to jest fotorealizm" to mu polecę udać się do prawdziwego lasu i zobaczyć, że fotorealizm to coś więcej niż każdy liść błyszczący się własnym światłem. Przekłada się to na komfort rozgrywki - w takim środowisku snajper mógłby mieć nawet światło szperacza ustawione na lunecie a i tak by się go nie zobaczyło.

Co wg mnie muszą zmienić to czułość myszy na wieżyczkach w terenówkach (normalnie mysz mam na 1k dpi, tutaj w uzyskaniu dynamizmu nie pomogło nawet 2k, ktore miałe ustawione na wieżyczkę czolgu w BC2) oraz wodne pułapki w postaci plytkiej rzeczki w której tonie terenówka a my wyskakujemy z niej jak oparzeni.

Opublikowano

@django

Dokładnie - CB jest za dużą mapą jak na taką ilość pojazdów. Zrobili z tego pole bitwy przystosowane pod latawce a wrzucili pojazdów na 1/3 drużyny przez co pozostali muszą tracić czas na bieganie.

Gdyby proporcje wyglądały 1do1 to imho wyszło by z tego jakieś groteskowe twisted metal ;)

Imho pojazdów jest ok, brakuje tylko krowy do transportu i byłoby si.

oraz wodne pułapki w postaci plytkiej rzeczki w której tonie terenówka a my wyskakujemy z niej jak oparzeni.

Ta, to jest dobre XD Jadę na pełnej kur@#% , przelatuję przez rzeczkę i nagle pojawiam się obok a autko ucieka XD

Opublikowano

@greah daruj sobie teksty o wyjściu do lasu i lepiej mi powiedz czy według ciebie jakaś gra ma lepiej zrobione efekty świetlne , grałeś pewnie w Crysis 2 w dx11 ? Tam to dopiero jest "dyskoteka" i na(pipi)ane efektów przez co gra wygląda świetnie ale kompletnie nierealnie prawie jak z komiksu , przecież niebo i światło w BF 3 wyglądają mega , myślałeś że każdy liść w lesie będzie oddzielnie cieniowany , jakie wtedy by były wymagania ?

Opublikowano

Testing has now been completed and we are shutting down the Caspian Border servers.

to by było na tyle, wracamy na stację metra i wszechobecny noclip

@Stona

ale za to jaka zabawa - 5 heli, 4 odrzutowce i 10 czołów per team :)

Opublikowano

Testing has now been completed and we are shutting down the Caspian Border servers.

to by było na tyle, wracamy na stację metra i wszechobecny noclip

@Stona

ale za to jaka zabawa - 5 heli, 4 odrzutowce i 10 czołów per team :)

Liczę że taka mapka też będzie ale inaczej skonstruowana, bo na caspianie imho by to nie pasowało [z łezką w oku wspomina Hajłej Tampa z BF2 ;( ]

Opublikowano

@Rinek

Zapowiadałeś że i tak nie będziesz grał w Ultra, więc ocb? ;)

Rakiety: ofc że rakiety użyte w PRZEMYŚLANY sposób mają użycie. Ale nie będą aż tak popularne jak to było w BC2. Bardziej się spodziewam stonowania ich do ilości tego co mieliśmy w BF2.

A prawda jest taka, że tak w rzeczywistości jak ktoś jest fanem FPSów to ma/będzie miał tylko dwie gry do grania na serio. BF3 i MW3. Większość z nas (mowię o ludziach w tym topicu) zapewne wybierze BF3 i będzie się świetnie bawiło.

Gra pozbawiona wad - nie, nigdy taką nie będzie.

Kawałek (pipi) porządnego kodu do wielu setek (kto gra w BFa jedynie przez dziesiątki? xD) godzin - zdecydowanie.