Skocz do zawartości

Battlefield 3

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem jak można było dać zdobywanie ulepszeń do helikopterów/samolotów ?? Niestety ale wystarczy że 2 ogarnięte osoby w MiG z rakietami i bombami sieją spostoszenie :( Powinno być tak jak w BF4F, tam odrazu każdy samolot/helikopter ma rakiety, działko itd. Mam nadzieje że to jeszcze zmienią

Opublikowano

Przepraszam - nie zrozumiałem.

Mówisz, że jak nie wezmę perka do latacza w BF3 to nie mam żadnego uzbrojenia? A w BF4F mam wszędzie pełno ammo mimo braku perków? Bo tak zabrzmiała Twoja wypowiedź.

Możesz trochę precyzyjniej? ;)

Opublikowano

Nie wiem jak można było dać zdobywanie ulepszeń do helikopterów/samolotów ?? Niestety ale wystarczy że 2 ogarnięte osoby w MiG z rakietami i bombami sieją spostoszenie :( Powinno być tak jak w BF4F, tam odrazu każdy samolot/helikopter ma rakiety, działko itd. Mam nadzieje że to jeszcze zmienią

nie liczył bym na to ;P mnie tam to odpowiada przynajmniej jest do czego dążyć

Opublikowano (edytowane)

Ta, bedziesz dążył, jak wsiądziesz pierwszy raz do jeta i masz badziewny karabinek, a przeciwnik ma już rakiety naprowadzane ;) Powodzenia. W ogóle jety i helki są do poprawki, IMO brak im nalezytego powera, o ślamazarności nie wspominając (jety przy tej prędkości to się nawet unosić w powietrzu nie powinny)

Edytowane przez ako
Opublikowano

ako- właśnie o to mi chodziło, dzisiaj takie baty dostałem np k0 d9 itd... Jeżeli nie dodadzą chociaź flar i normalnych rakiet sterowanych dla samolotu/helikoptera, do będzie bardzo ciężko...

Opublikowano (edytowane)

Hmm, a mnie się to podoba. Musisz trochę popracować nad pojazdem by mieć do niego jakieś unlocki. Chcesz być dobrym helim - grasz helką, chcesz być Tankiem - grasz tankiem etc.

Nigdy nie słyszałem słowa skargi ze strony naszej grającej paczki na Magnum a to była podstawa której używaliśmy wszyscy.

Edytowane przez Kazuun
Opublikowano

Hmm, a mnie się to podoba. Musisz trochę popracować nad pojazdem by mieć do niego jakieś unlocki. Chcesz być dobrym helim - grasz helką, chcesz być Tankiem - grasz tankiem etc.

Dostajesz czołg bez lufy - odblokuj ją sobie. Mądre? Niezbyt. Jeśli jety na początku mają tylko jakieś gatlingi to rzeczywiście zdrowy fail.

Opublikowano

Hmm, no tank bez lufy to raczej jak samolot naziemny. BO i tym i tym jedyne co zrobisz to rozjedziesz, więc takie se porównanie. Ale np Tank z jakimiś słabszymi głowicami - why not.

Znowu pytam - czemu słowa skargi nie było na Magnum do którego trzeba było ładnych kilka godzin przegrać? Nie widziałem unlocków do pojazdów ale podejrzewam, ze to nie będzie coś w stylu że pierwszy miesiąc grasz z samym działkiem.

Opublikowano

Przepraszam - nie zrozumiałem.

Mówisz, że jak nie wezmę perka do latacza w BF3 to nie mam żadnego uzbrojenia? A w BF4F mam wszędzie pełno ammo mimo braku perków? Bo tak zabrzmiała Twoja wypowiedź.

Możesz trochę precyzyjniej? ;)

Samoloty mają tylko karabin. Nie jest on badziewny, bo kosi ładnie [choć nie tak jak ten z A10 ;)]. Czopki nie mają pałera? Nigga plzn [to do Ako]. Trzeba się przestawić na to,że masz więcej rakiet o mniejszej sile ale cały czas zamiatają czołgi jak chcą, kwestia wstrzelenia się. Mi się czopki podobają, samolotami mi się dziwnie lata ale to może być wina tego, że cholernie dawno nie grałem w BF2 i nie pamiętam jak to tam było. Samoloty na dopalaczu mają swoją prędkość, bez niego są śmiesznie wolne.

Igła/Stinger u endżiego są słodziutkie <3

Ogólnie to do wszystkiego potrzeba anloków, bez tego jest się słabym.

Dziś cały dzień nakur*iałem :D

@edziu, nie no, bez przesady. Ja odblokowałem już rakietę do AA. Teoretycznie wystarczy kilka dobrych rund i masz. Anloki na pojazdach wpadają szybciej. Czołgiem jeżdżę sobie z karabinem i zoomem i jest git. Taki zonk, że nie trzeba się przełączać, karabinu nie ma już pod RMB :<

A, te trafienia "krytyczne" to świetna sprawa :) Jadę na pełnej wiksie i nagle BUM, dostałem w dupę z rpg. Czołg w 2 sekundy zwalnia do prędkości kulawego ślimaka, a ja modlę się o ogarnięcie mojego strzelca :D

MINY <3 looooooooooofciam

Minus jest taki, że teraz ciężko zabić od razu czołg, na ogół wpada mi tylko vech.dis. za 100ptk. Pewnie (pipi)ki na jedną tylko wjeżdżają :<

Opublikowano (edytowane)

Edziu, moim zdaniem mijasz się z istotą problemu.

Pomysl tak - inf only, zaczynasz, masz tylko pistolet, a walczysz z kimś kto już grał i ma odblokowane karabiny i granaty. Fair?

@Stona: może pierwsze złudne wrażenie, nie grałem długo bo lagi mnie wku.rwiły ;) Mimo wszystko w porównaniu do BC2 czopka wydała mi się ślamazarna, słaba i bez wyrazu.

Szczerze mówiąc, to "engine disabled" tez mnie wku.. no denerwuje. Pogram więcej to zaktualizuję wrażenia, a jak nie to będę napindalał inf only, a na pojazdy będę odpalał BC2 ;)

Czołgi mi się w miare podobały póki co, chociaż miałem nadzieję że jak walne z działa to spadnę ze stołka od dźwięku wystrzału, kurzem z monitora oberwę po oczach, a poczucie siły wyrwie mnie z kapci. Jakies takie znerfowane te pojazdy, no ;)

Edytowane przez ako
Opublikowano

Edziu, moim zdaniem mijasz się z istotą problemu.

Pomysl tak - inf only, zaczynasz, masz tylko pistolet, a walczysz z kimś kto już grał i ma odblokowane karabiny i granaty. Fair?

To co, proponujesz na odwrót. Na początku masz wszystkie bronie, a później im wyższy lvl tym mnie i coraz gorsze? XD

Beskitu, po to są anloki żeby nagradzać i dawać jakaś tam przewagę.

Opublikowano (edytowane)

To co, proponujesz na odwrót. Na początku masz wszystkie bronie, a później im wyższy lvl tym mnie i coraz gorsze? XD

Beskitu, po to są anloki żeby nagradzać i dawać jakaś tam przewagę.

Nie, proponuję na początku wszystkie bronie, a potem, jako perki, ulepszenia do nich. Lepsze rakiety, lepsze systemy namierzania, wiekszy dmg. To co w BC2, tylko bardziej rozbudowane - IMHO był to idealny system. Nagradzał? Nagradzał. Dawał przewagę? Subtelną (1 pocisk mniej w przypadku czołgów), ale dawał. Tyle, że nadal wszyscy mieli równe szanse, a myślenie i umiejętności stawiane były ponad jakimikolwiek perkami.

Srsly, przecież to tak, jakby na prawdziwą wojnę wysłać czołg, ale bez amunicji do działa - a co, niech tylko strzelają z ckmu.

Edit: ciekawostka - pełny film stworzony na bazie BF2:

http://www.youtube.com/watch?v=HQxJhXWWv2M

Własnie zaczynam oglądać ;)

Edytowane przez ako
Opublikowano (edytowane)

Dżizas, od momentu kiedy Caspian Border stał się dla wszystkich dostępny mam niezłe artefakty po gdzieś 10-20 minutach gry :F wygooglowałem że nie tylko ja mam taki problem

33mrb68.jpg

nie da się grać. Nie ma możliwości żeby grafika się przegrzewała bo sprawdzałem i miałem max 60 stopni. Na metro wszystko w porządku. Oby w pełniaku takich cyrków nie było.

Edytowane przez MaZZeo
Opublikowano

Może się pochwalicie jakie macie zestawy? :)

Ja mam Core 2 duo 3 Ghz, Amd. radeon 4870 512 MB, 4 giga ramu DDR3 1333. i wyciągam na low jakieś 30, 40 klatek, czasami spada do 25. Planuje zrobić mały lifting i co polecacie ?

Pozdro.

Opublikowano (edytowane)

Zmien procka na jakiegos 4-ro jajowca i powinna być widoczna poprawa, chociaz grafa też niezbyt swieża... Ja na 6950 1GB wyciągam >30 fps na "ultra" z 4xAA i PP AA na High, ale przy okazji mam 6 jajcuf ;)

Edytowane przez ako
Opublikowano (edytowane)

No popatrz, a u mnie okej. Widocznie jednak komp Ci nie wytrzymuje, bo to co widzisz to problem z Twojej strony, nie ze strony serwera.

Jakby był problem z mojej strony to to samo miałbym na metro, a nie mam. Na Caspianie mam tyle samo FPS co na metro w parku. Poza tym jak mapa była jeszcze na zablokowanych serverach to nic takiego się nie działo.

Wygooglowałem i sporo osób ma ten problem szczeólnie na kartach nvidii.

btw pedalstwo w Paryżu :lol:

2465l4l.jpg

Edytowane przez MaZZeo
Opublikowano

1. Battlefield 3 Squad issues: Cannot play with friends within same squad, squads get split up onto opposite teams, etc.

Squad management systems will be introduced to help players control what squad they're in along with other features: creating squads prior to launching Battlefield 3, squad member retainment (staying in the same squad when continuing into other matches, locking squads, inviting squad members, kicking squad members, and muting the annoying ones.

2. Regarding additional Open Beta content and fixes/patches for consoles, including PlayStation 3 issues with chat and party systems.

DICE is focusing their efforts towards the final release of the game, we can all agree that this is a better idea. "While we would like to patch the Open Beta, DICE is currently focusing its available resources on polishing the retail game."

3. Will DICE have enough time to iron out everything by release?

A lot of issues will be fixed, for a detailed explanation look here.

4. Can we have ability to change settings/options before deployment into match on PC?

The ability to modify your settings via the deploy screen has been added into the retail game.

5. Issues with terrain stability and "falling into the map" on Operation Metro

This has been fixed for the beta via a server side update.

6. Kill cam sometimes zooms out too far or outside the map

This has been fixed for the launch of the retail game.

7. A bug that sometimes keeps some players from being able to sprint

8. Screen flickering/stuttering. Blue screen remains after respawn. Game locks up after deploying C4 (360)

9. Downed bodies appear to be dead, but are not

The DICE team has been looking into this issue - which is caused by a combination of incidents in a confined area - and are working hard to address the issue for the launch of the retail game. It could be

or that the Battlefield 3 player is simply mistaken.

10. Why is the hit detection seemingly different from Battlefield: Bad Company 2?

The netcode is one of the many things that we are testing as part of the Battlefield 3 Open Beta and is not necessarily reflective of the final retail game. The DICE team appreciates and has heard the feedback you've provided and is further optimizing online play for BF3.

Chyba się chopaki wystraszyły tego flejmu który poszedł za s(pipi)%$ne hitboxy.

(...)

To pierwsze z Twojego screena to problem z ramem na grafie. Podkręcam grafy odkąd pamiętam i jeśli masz takie coś, to znaczy że ramole nie wyrabiają. Ja bym tego nie brał jako bug ze strony gry. Tak samo kolorowe tekstury. Być może BF3 zarzyna sprzęt jak żadna inna gra, nie wiem.

No ale na świecie są rzeczy o których nawet Donaldowi się nie śniło, więc równie dobrze może to być problem serwera/gry. Spoko, nie moja brocha :)

Opublikowano

10. Why is the hit detection seemingly different from Battlefield: Bad Company 2?

The netcode is one of the many things that we are testing as part of the Battlefield 3 Open Beta and is not necessarily reflective of the final retail game. The DICE team appreciates and has heard the feedback you've provided and is further optimizing online play for BF3.

Chyba się chopaki wystraszyły tego flejmu który poszedł za s(pipi)%$ne hitboxy.

No ja mam kurna nadzieje. Wczoraj mialem akcje na Caspianie, punkt przy stacji granicznej, maly budyneczek tam jest. Wbiegam od dupy strony siedzi dwoch typow no to dawaj wladowalem caly magazynek, koles gdzies w polowie sie odwrocil i mnie calkowicie oslepil latarka i bum. Zdechlem. Patrze killcam, koles nadal 100%...

Opublikowano

Niespecjalnie mam tutaj dużo argumentów by wybierać kto ma rację (Stona czy MaZZeo), ale przychodzi mi do głowy jedna rzecz:

Operation Metro jest mapa na 32 graczy, bez pojazdów. Caspian Border to 64 ludków na rozległym terenie + pojazdy. Obstawiam więc, że CB jest bardziej wymagający dla kompa niż OM, więc faktycznie to MOŻE być wina sprzętu, a nie gry samej w sobie.

Mnie trochę zaniepokoiła odpowiedź na te "żywe trupy". Że nei zostało naprawione tylko wciąż dłubią etc. No i tekst, że jestem (aka szary gracz BFa) za głupi by rozpoznać wroga w pozycji prone albo martwego leżącego na plecach z rękami jak Jezus - niggaz plsssssssss.