Skocz do zawartości

Battlefield 3

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Some men...

...just want to watch world burn.

Hahaha, kojarzy mi sie smiech Jokera z Batmana :D.

Koles powinien dostac medal za wzorowa sluzbe a nie bana z miejsca jak stona sugeruje. Jesli w pelniaku tego nie naprawia to mam tylko nadzieje ze znajdzie sie wiecej takich ludzi trolujacych kamperow na pasach startowych czy snajperow w krzakach ("there's a sniper on duty" mocne :D).

Edytowane przez Bansai
Opublikowano (edytowane)
Koles powinien dostac medal za wzorowa sluzbe a nie bana z miejsca jak stona sugeruje. Jesli w pelniaku tego nie naprawia to mam tylko nadzieje ze znajdzie sie wiecej takich ludzi trolujacych kamperow na pasach startowych czy snajperow w krzakach ("there's a sniper on duty" mocne :D).

ale co mają naprawić?

- pierwszy zawodnik to zwyczajny snajper

- drugi naprawia heli, który ten gość niszczy

- trzeci chce wskoczyć do heli, którym ten gość steruje

- czwarty wskoczył na stanowisko działonowego a ten postanowił rozbić heli

- piąty siadł jako pasażer jeepa a ten go wywiózł poza mapę

- połowa pozostałych przypadków to nawet nie ludzie czekający na heli/jeta tylko zwyczajnie respawnujący się w bazie

no i nie zapominajmy tym, że to była beta i każdy chciał chociażby spróbować polatać myśliwcem a jeśli są tylko dwa na 32 osoby to oczywistym, że pojawiała się kolejka

jak dla mnie to jest zwyczajny TK; niby zabawny jak się to ogląda na YT ale gdyby trafic na takiego w grze to człowiek by się irytował

Edytowane przez greah
Opublikowano (edytowane)

ale co mają naprawić?

Zle mnie zrozumiales, chodzilo mi o naprawe BUGa w ktorym wyskakujesz z auta a to spokojnie posyla twoich teammateow na tamten swiat ;). Glupich ludzi naprawic sie nie da, to oczywiste.

- pierwszy zawodnik to zwyczajny snajper

Ktory lezy bog-wie-jak-daleko od akcji i kampi bezsensownie - serio szkoda ci kogos takiego ?

PS. Nie usprawiedliwiaj ludzi czekajacych w kolejce slowami "chca sprobowac polatac", w BC2 po dzis dzien sa pielgrzymki do helikopterow, wiem bo po dzis dzien gram w te gre i nic sie nie zmienia, jak ludzie byli debilami niszczacymi potencjal tej gry tak nimi dalej sa, cale szczescie chociaz ze na serwerach niektorych sa jakies zasady konsekwentnie egzekwowane i limit snajperow jest ustawiony, teraz miec tylko nadzieje ze i w BF3 cos takiego w miare szybko powstanie.

Edytowane przez Bansai
Opublikowano

limit snajperow jest ustawiony, teraz miec tylko nadzieje ze i w BF3 cos takiego w miare szybko powstanie.

To równie szybko powstanie moja lista ignorowanych serwerów, limit na klasy to najbardziej debilne rozwiązanie jakie widział świat multiplayerowych FPSów ;)

Opublikowano

PS. Nie usprawiedliwiaj ludzi czekajacych w kolejce slowami "chca sprobowac polatac", w BC2 po dzis dzien sa pielgrzymki do helikopterow, wiem bo po dzis dzien gram w te gre i nic sie nie zmienia, jak ludzie byli debilami niszczacymi potencjal tej gry tak nimi dalej sa, cale szczescie chociaz ze na serwerach niektorych sa jakies zasady konsekwentnie egzekwowane i limit snajperow jest ustawiony, teraz miec tylko nadzieje ze i w BF3 cos takiego w miare szybko powstanie.

No i ? Jeśli na serwie jest 5 dobrych pilotów i każdy z nich chce polatać to to jakaś zbrodnia?

Jeśli widzisz że właśnie Twoja helka wybucha w powietrzu to idziesz na spawna i czekasz 20sekund czy ile tam jest respawn. Ktoś się w między czasie respi,patrzy na Ciebie i myśli sobie - debil czeka na helkę pewnie pół godziny.

Wszystko zależy od punktu siedzenia/campienia ;)

Usprawiedliwianie retardów którzy psują grę innym, bo sami są (pipi)nięci i nie potrafią normalnie grać jest słabe.

Słabsze jest tylko granie w FPSy na padzie ;F

Opublikowano

limit snajperow jest ustawiony, teraz miec tylko nadzieje ze i w BF3 cos takiego w miare szybko powstanie.

To równie szybko powstanie moja lista ignorowanych serwerów, limit na klasy to najbardziej debilne rozwiązanie jakie widział świat multiplayerowych FPSów ;)

To pograj sobie ako w teamie, gdzie jednocześnie snajperem chce grać np. 17/32, gdy u przeciwnika jest tylko 5/32. Powodzenia w capowaniu flag. Na niektórych serwerach w BC2, gdzie nie było limitu, nieraz nie dalo się wyjść z bazy, bo nooby koniecznie chciały posnajpić zamiast biegać po mapie i przejmować. Dla mnie limit 1 snajpera na squad to i tak ciut za dużo.

• Plusik 1
Opublikowano
Ktory lezy bog-wie-jak-daleko od akcji i kampi bezsensownie - serio szkoda ci kogos takiego ?
Ja to widzę w ten sposób, że gość leży blisko D, które jest przejęte przez przeciwnika i likwiduje tych, którzy tam siedzą. Dlaczego ludzie uważają, że jak na jakimś filmiku pojawia się snajper to pewnie to koleś co przez 10 minut wpatruje się w jeden punkt.

A serwery z limitem na jakąkolwiek klasę to idiotyzm. Dlaczego, grając VSS z kolimatorem, biegając jako noscoper albo używając klasy ze względu na C4 albo mortar z G3 na podorędziu, mam być ograniczany przez admina, którego myślenie jest tak wąskie, że uważa każdego używającego recona za kampera

Opublikowano

Ten gościu na filmiku jest żałosny i w żadnym wypadku nie jest to zabawne - prędzej nudne.

@bansai

Jakiego buga? Że rozpędzone auto potrafi zabić? Czy, że nawet po puszczeniu gazu wciąż porusza się siłą rozpędu?

Limit na klasę per server jest debilizmem jakiego świat nie widział. No zaraz obok kill cama. W sumie to postawił bym oba na równi :P

I tak, żal mi leżącego 500 kilometrów od akcji snajpera jeżeli z drugiej strony widzę takiego debila co ma zabawę w TK na wszystkich których zobaczy.

@morde

1 snajper per Squad to za wiele, to jak być to podzielił? Squad alfa może mieć jedynie? No bo wiecie.... "A" - "Asy" - najlepsi etc..... riiiiiight

Opublikowano (edytowane)

@bansai

Jakiego buga? Że rozpędzone auto potrafi zabić? Czy, że nawet po puszczeniu gazu wciąż porusza się siłą rozpędu?

Ty serio nie rozumiesz czy glupa tniesz ? Chyba oczywistym jest ze na serwerze z wylaczonym FF takie sytuacje nie powinny miec miejsca.

@greah

Dlaczego ? Pewnie dlatego ze 88% snajperow kampi, wiec nie nazwalbym tego waskim mysleniem gdzie ludzie tacy jakich opisales sa w mniejszosci i snajper notabene jednak kojarzy sie grajac w battlefielda z MEGA-KAMPA, a taka reputacja znikad sie wziac nie mogla, wystarczy pomyslec logicznie a nie demonizowac cos tylko dlatego ze "to moja klasa jest ograniczana".

PS. Nic mnie bardziej nie ucieszy jak snajperzy ignorujacy takie serwery, mniej snajperow - przyjemniejsza gra. Pure WIN.

Edytowane przez Bansai
Opublikowano

Pozwolę sobie sparafrazować:

"Ty serio nie potrafisz odpowiedzieć na zadanie pytanie, czy głupa tniesz?"

Odpowiedzialem na pytanie "jakiego buga?" - czyli jednak serio nie zrozumiales, przykre.

Opublikowano (edytowane)

To pograj sobie ako w teamie, gdzie jednocześnie snajperem chce grać np. 17/32, gdy u przeciwnika jest tylko 5/32. Powodzenia w capowaniu flag. Na niektórych serwerach w BC2, gdzie nie było limitu, nieraz nie dalo się wyjść z bazy, bo nooby koniecznie chciały posnajpić zamiast biegać po mapie i przejmować. Dla mnie limit 1 snajpera na squad to i tak ciut za dużo.

Grałem wiele razy takie gry, z resztą chyba każdy kto pamięta piękne czasy Sparta Gaming 24/7 Arica, takie scenariusze widział. Ok, ograniczamy 1 recon/squad, problem znika. Armia BigLebowskich ( :P) wyeliminowana, hurra! Ale czy na pewno?

Powiedz mi tylko, co z ludźmi którzy jednak wspierają team poprzez rzucanie sensorów, czy osłanianie kolegów przejmujących flagę z bezpiecznej odległości? Co z ludźmi którzy lubią pograć snajperkami na bliski dystans? Co z ludźmi którzy chcą pograć shotgunem i mortarem?

Twoja odpowiedź brzmi - a wpieprzymy ich do worka z niedorozwojami którzy całą rundę kampią w bazie.

Brawo.

Przykłady przeciwko ograniczeniu na klasy można mnożyć, mógłbym tak klepać do północy.

Są inne, znacznie lepsze rozwiązania na ograniczenie kampienia w bazie, które jednocześnie nie ograniczają wolności pozostałych graczy co do wyboru klasy i uzbrojenia.

@Bansai: przyznaj się, po prostu masz problem z tym że Cię snajperzy zabijają, a skoro nie umiesz sobie z nimi poradzić to ZBANOWAĆ DZIADÓW!!! ;) A jak ktoś Cię pociśnie z quickscope, to też masz nerwa, czy ograniczasz się do takich, których nie widzisz? ;>

Edytowane przez ako
Opublikowano

@ako

A bo to nie było na Sparcie innych klas które też siedziały na wzgórzu i dupy nie ruszały? ;)

Ile razy w becie widziałem snajpera, który nawet radia postawić nie potrafi przez całą rundę. I jak taki koleś ma być bardziej pomocny od tego który by się faktycznie starał, ale nie może bo mu gra nie pozwala?

@bansai

Jeżeli uważasz, że niepilotowany pojazd nie powinien być zagrożeniem to ja nie mam więcej pytań jednak. Lecisz sobie samolotem, ktoś do Ciebie strzela, katapultujesz się bo wiesz ze i tak nie masz szans, samolot zaczyna bezwładnie spadać, spada prosto na czoło siedzącego akurat w krzaku snajpera. I co? Koleś ma mieć wyjechane na to że spadło mu na twarz 20 ton stali? To by było, jak to mawia kolega, "słabe". Takie akcje właśnie nadają klimat BFowi.

Masz problem z kolesiem który umyślne Cię rozjeżdża? Powinien być Kick Vote w grze. Jeżeli 10 osób stanie się jego ofiarą, to podejrzewam, że przejdzie. To jest użyteczny feature, a nie takie naprawianie "bugów".

Inna sprawa, że FF OFF to kolejny idiotyzm :P

Opublikowano

Życie w Project Reality:

Im więcej osób w składzie tym więcej masz dostępnych kitów. Jeśli jesteś sam, to nie masz recona, marksmana i paru antytanków. IMHO bardzo fajne rozwiązanie wymuszające granie w teamach. No ale to trochę inne community i tam raczej nie ma problemów z debilami TK połowę teamu.

Ofkoz zdaję sobie sprawę że w wykastrowanym BF3 taka opcja nie przechodzi. To tylko taka luźna uwaga.

A motyw z sugerowaniem, że rozpędzony pojazd zabijający ludzi pomimo FF to bug bardzo mnie rozbawił :D

@ograniczenie kampienia w bazie ? Proste. Masz deadzone w bazie tak jak na "naszej" Atacamie i jeśli ktoś[dajmy na to klasa SNIPER] w nim przebywa dłużej niż [tu wstaw satysfakcjonującą Cię ilość czasu] dostaje karnego czopka w dupsko. PROSTE

Opublikowano (edytowane)

@Kazuun

Pewnie że były. Prawa jest taka że w większości przypadków problemem nie byli wcale snajperzy i ich ilość, a po prostu kiepsko zbalansowane drużyny pod względem umiejętności graczy.

@Kazuun, @Stona

Własnie najlepsze rozwiązanie większości problemów było na SFW Atacama: 5 TK = kick, ochrona w bazie, specjalna strefa ograniczająca dla snajperów - strzelanie ze strefy w bazie = zgon.

System prawie idealny, jedyne co można tam moim zdaniem ulepszyć, to żeby licznik TK się zerował po jakimś czasie, albo na zasadzie !punish !forgive

edit: no i jeszcze żeby ochrona przeciw br nie działała na helkę latającą nad bazą, a tylko na taką która dotyka ziemi ;)

Edytowane przez ako
Opublikowano

@ako, stona

A przypominacie sobie tę Atacamę gdzie było tak, ze nie mogłeś zabijać ludzi w ich bazie początkowej, a oni Ciebie już tak? Jak Sniperzy bezkarnie mogli kampić od strony USA stojąc przy barierce na brzegu mapy :/

Ja ogólnie jestem zwolennikiem idei projektowania map w taki sposób by żaden z uncap'ów nie miał zbytniej widoczności na najbliższy pkt. Np nie miałem tego typu problemów na SaK na Hotelu. Tam snajper w bazie nigdy nie był dla mnie problemem. A teraz jak dojdzie mortar to kampienie w jednym miejscu będzie jeszcze bardziej ukrócone.

Opublikowano

No tak było początkowo na SFW, ale potem można było już tych snajperów z barierkami tłuc. Kwestia dobrego ustawienia obu stref.

Fakt, dobrze zaprojektowana mapa sama w sobie byłą by niezłym rozwiązaniem. W BC2 chyba wszystkie mapy pod tym względem nieco kulały, a juz Arica to nawet nie wspomnę ;)

Opublikowano

@Bansai: przyznaj się, po prostu masz problem z tym że Cię snajperzy zabijają, a skoro nie umiesz sobie z nimi poradzić to ZBANOWAĆ DZIADÓW!!! ;) A jak ktoś Cię pociśnie z quickscope, to też masz nerwa, czy ograniczasz się do takich, których nie widzisz? ;>

Nie bardzo, bardziej mnie irytuje jak caly team moj czy tez przeciwny gra snajperami i nikt nie chce dupy ruszyc z krzakow aby podlozyc/rozbroic mcoma czy zdobyc flage.

Opublikowano

I twierdzisz że jak przymusowo dasz im karabin do łapy, to się coś zmieni? Bo ja mam wątpliwości.

Opublikowano

Nie bardzo, bardziej mnie irytuje jak caly team moj czy tez przeciwny gra snajperami i nikt nie chce dupy ruszyc z krzakow aby podlozyc/rozbroic mcoma czy zdobyc flage.

I Tobie wtedy też się nie chce? Przecież masz za plecami cały team snajperów którzy tylko czekają aż ktoś spróbuje Cię zabić. Ty bierzesz smołki, robisz sobie drogę do mcoma i łapiesz punkty. Ofkoz nie na każdej mapie to działa i nie w każdej sytuacji ale często taka taktyka pomaga.

Opublikowano

I Tobie wtedy też się nie chce? Przecież masz za plecami cały team snajperów którzy tylko czekają aż ktoś spróbuje Cię zabić. Ty bierzesz smołki, robisz sobie drogę do mcoma i łapiesz punkty. Ofkoz nie na każdej mapie to działa i nie w każdej sytuacji ale często taka taktyka pomaga.

Z doswiadczenia (choc bardziej pasowaloby tu slowo "autopsji") wiem ze jedyne co wtedy lape to kulke pomiedzy oczy, smoki nic nie pomagaja, nie zapominaj o legalnym WH jakim jest "spot".

PS. Wstawial tu ktos ten filmik ? Moim zdaniem MOC, c]iekaw jestem ile by cos takiego kosztowalo:

Opublikowano

Trochę mnie bawi jak niektórzy narzekają na "legalne WH", ale twardo cisną w SC - nie pierwszy raz to słyszę ;)