Skocz do zawartości

Battlefield 3

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ty jesteś ale czamburyn, pisałem Ci na gg, na tsie i w ogóle nawet list Ci wysłałem że mi majk nie działa :(

Daj imię swojego pamperka. Co prawda dziś już nie pogram, ale z TSa słyszałem że tam ostro dziobiesz, to jutro możemy większą ekipą pograć :D

Opublikowano

kolejna garść błędów:

- ponton wygląda jak min. 4osobowy, wchodzą do niego 4 osoby, ponton rusza, gra podaje informację, że dwóch graczy popełniło samobójstwo. Wniosek? Ponton 4osobowy jest 2 osobowy.

- brak jakichkolwiek konsekwencji co do obrażeń. Strzelałem z kilku metrów w gąsiennice i nic, zero info o unieruchomieniu (poszły 3 rakiety). Oberwałem raz od jakiegoś gracza i czołg poszedł z dymem.

- w momencie zalockowania javelina, gdy czołg wjedzie na minę albo zostanie unieruchomiony lock zostaje zdjęty. Raz zrobiłem pułapkę - zalockowałem javelin, czekałem aż czogł wjedzie na miny i bum - frag dla javelina. Srogo się zdziwiłem jak po wjeździe na miny czołg zwyczajnie "zrzucił" z siebie locka. Swoją drogą zniszczenie czegokolwiek rakietami graniczy z cudem - 99% graczy jak dostaje info o braku mobilności zwyczajnie ucieka a ja dostaję marne 200pts za zniszczenie (przez co kończe rundę z masą naszywek, 2k na koncie i 5 fragami)

Opublikowano

W (pipi) i jeszcze wiecej za przeproszeniem haxorow, lipka straszna.

Milo jest jak zaczynasz pierwsza runde i 1s pozniej dostajesz headshot LOL.

Co gorsza nowy aim bot ma zarabiscie duzo dodatkowych opcji poza samymi headshotami i jest regularnie updateowany tak aby PB go niewykrywal.

Opublikowano

- brak jakichkolwiek konsekwencji co do obrażeń. Strzelałem z kilku metrów w gąsiennice i nic, zero info o unieruchomieniu (poszły 3 rakiety). Oberwałem raz od jakiegoś gracza i czołg poszedł z dymem.

Z czego, z RPG? Nigdy jeszcze nie zginąłem od 1 strzału. Poza tym, no kurcze, ja nie wiem Rinku, może masz za duże wymagania co do RPG. Mi się naprawdę fajnie rozwala czołgi. Tak samo miny. Jak postawię 1 , to mam pewność że czołg unieruchomię, jak postawię 2 to zniszczę. ZAWSZE. Javelina jeszcze nie odkryłem więc nie wiem jak działa.

Swoją drogą zniszczenie czegokolwiek rakietami graniczy z cudem - 99% graczy jak dostaje info o braku mobilności zwyczajnie ucieka a ja dostaję marne 200pts za zniszczenie (przez co kończe rundę z masą naszywek, 2k na koncie i 5 fragami)

To dobijaj ich karabinem :) To akurat jest imho spoczko, że załoga ma czas na ucieczkę. Jak będę miał trochę czasu, a nie znajdę w necie, to sprawdzę hitboxy na czołgu. W BF2 na czołgu było miejsce pod wieżą, gdzie jeden pocisk załatwiał sprawę.

- za zniszczenie min przeciwnika dostaje się punktu - fajnie :)

- czy mi się wydaje, czy gdzieś zniknęło robienie grup w battlelogu? Wczoraj coś próbowałem ale nie bardzo mi wychodziło

Opublikowano

Singiel singiel i po singlu - niestety ale singiel jest poprostu słaby i już MW2 był bardziej ciekawy. Grafiką i efektami BF3 zjada MW3 na śniadanie ale singiel w ogóle nie porywa, ot rzucają raz tu raz tam, do tego misja z pociągiem to już lekka farsa, wszyscy siedzą w pokoiku obok torów, skok przez płot do pociągu z głównym badassem to juz akcja na miarę prison breaka.

Opublikowano (edytowane)

Battlefield = multi. Taki napis powinien być na opakowaniu tej gry :D

Ps. W pierwszym poście macie dane do TS'a i link do plutonu :)

Edytowane przez Stona
Opublikowano

Tak sobie rozkminiam, że to chyba pierwsza gra która WYMAGA ciągłej rotacji w setupie pamperków.

Przynajmniej do czasu, aż nie będzie więcej serwów typu łan map 24/7 :)

Opublikowano (edytowane)

Z czego, z RPG? Nigdy jeszcze nie zginąłem od 1 strzału. Poza tym, no kurcze, ja nie wiem Rinku, może masz za duże wymagania co do RPG. Mi się naprawdę fajnie rozwala czołgi. Tak samo miny. Jak postawię 1 , to mam pewność że czołg unieruchomię, jak postawię 2 to zniszczę. ZAWSZE. Javelina jeszcze nie odkryłem więc nie wiem jak działa.

miny działają wybornie - stawiam trzy w rzędzie w newralgicznych punktach i w 9 przypadkach na 10 mam fragi a nie punkty za unieruchomienie

javelin może i przydatny ale nie wiem jak będzie wyglądało nabijanie fragow tym czymś. Tak jak wspomniałem - unieruchomienie pojazdu przez innego żołnierza/miny odlockowuje (wiem, nowomowa) pocisk i trzeba namierzać na nowo a w tym czasie wyskoczy engi i podreperuje maszynę. Dodatkowo zniszczenie maszyny wymaga 3 pocisków - zrobiłem eksperyment i ustawile się na tej mapie z rafinerią zaraz przy A tak aby widzieć wszystko i wszystkich; zalockowalem jadący czołg, pocisk poleciał w niebo a następnie uderzył; drugi pocisk unieruchomił pojazd natomiast trzeci zniszczył. Jak dla mnie glupota, bo nie po to wymieniam rpg z 6 rakietami na javelina z 3 aby i tak tłuc jak głupi i nie mieć z tego nawet jednego fraga.

To dobijaj ich karabinem :) To akurat jest imho spoczko, że załoga ma czas na ucieczkę. Jak będę miał trochę czasu, a nie znajdę w necie, to sprawdzę hitboxy na czołgu. W BF2 na czołgu było miejsce pod wieżą, gdzie jeden pocisk załatwiał sprawę.
Używając javelina musisz być daleko, bo lockowanie trochę trwa a pocisk wystrzelony kilka metrów od czołgu potrafi zgłupieć i polecieć w siną dal. Z tego powodu ciężko będzie kogokolwiek ustrzelić jak zacznie uciekać.

Jest jeszcze jedna kwestia - z jednej strony mi się podoba, bo sam to odkryłem i używam cały czas ale z drugiej jak inni to wyłapią to Dice gotowe wprowadzić "poprawkę" i nici z zabawy. Co takiego? Noktowizor działający jak wizja Predatora. To co było w becie uniemożliwiało używanie tej zabawki w świetle dziennym - tutaj nawet za dnia wszystko jest zielone i nie razi po oczach a dodatkowo wszystko co ciepłe widać jako piękną, żółtą plamę. Co to daje? Polecam wypróbować na Caspian Border - wskakuję do lasu, oko w noktowizor i wszystkie kampy moje. Już wyzywano mnie od haxorów, bo wyłapywałem graczy, którzy leżeli prawie wtopieni w drzewa czy krzaki.

Tak na marginesie - na wyższych poziomach gra będzie całkiem ciekawie nagradzała dobrze złożone składy. Każdą klasą używam perka sprint ale w przypadku engi muszę brać więcej rakiet przez co moja mobilność spada. Grając w czterech będzie można brać perki drużynowe i przyznam, że wizja sprint+exp+flak+ammo prezentuje się okazale.

Zakładam, że dzisiaj na TS będzie kilka osób i wieczorem pogramy.

Edytowane przez greah
Opublikowano (edytowane)

Jak już mówiłem, nie wiem jak działa Javelin, bo dopiero odblokuję ale IMHO jeśli trafia czołg z góry, to powinien mieć większy wygar niż rpg. Możemy sprawdzić na jakiś pustym serwie ile co zabiera energii :)

Ja teraz poluję na gaymorey , ta broń na bazarze będzie rządzić :)

Edytowane przez Stona
Opublikowano
Jak już mówiłem, nie wiem jak działa Javelin, bo dopiero odblokuję ale IMHO jeśli trafia czołg z góry, to powinien mieć większy wygar niż rpg. Możemy sprawdzić na jakiś pustym serwie ile co zabiera energii
W rzeczywistości javeliny to niszczyciele czołgów, tutaj to jakieś sztuczne ognie. Zanim go odblokowałem myślałem, że to będzie jedna rakieta ale za to z potężnym uderzeniem tj. latam sobie ze słabszą niż pozostałe klasy bronią ale za to dostałem jeden pocisk, który natychmiastowo niszczy czołg a jedyna szansa na przetrwanie to wybranie perka z armorem (i wtedy javelin tylko unieruchamia). Dostałem za to pocisk, który jest takiej samej mocy co pozostałe rakiety a jedyna różnica to to, że ma namierzanie (które lockuje się bardzo długo i zwykłe wjechanie za kontener zaraz je zdejmuje). Jak dla mnie to za mało jak na coś czego mam tylko 3 sztuki.

Dodatkowo powinni coś zrobić z zależnością flara/stinger, bo ostatnio wystrzelałem pół zasobu w gościa, który wyrzucał z siebie flary jedna za drugą. W BC2 jak rzuciło się flary to przez chwilę człowiek latał niezabezpieczony - tutaj po wystrzeleniu reload to kilka sekund, które zakładają się z czasem potrzebnym na przeładowanie i kolejne zalockowanie rakietnicy. Jak narazie jedynym sposobem jest "straszenie" pilota zalockowaną rakietą i czekanie aż puści flary aby dopiero po tym zwolnić spust i wypuścić rakietę.

Opublikowano (edytowane)

@Rinek

Tak samo działał predator w becie - latałem z nim na pierwszej części mapy i nic mnie w niem nie "oślepiało". Ale muszę go faktycznie odblokować, bo kurde niektóre mapy mają momentami takie ciemne miejsca ze (pipi) widać... a nawet tego nie widzę i często wdeptuję. Jak np schody na Seine Crossing pomiędzy RU Base i Momument Square.

Ktoś mi powie jak zabić helkę ze Stingera?

- lockuję, strzelam, koleś puszcza flary, rakieta missuje

- ponownie lockuję, strzelam, znów flary

- tym razem lockuję, czekam, koleś puszcza flary, locking się przerywa i trzeba od zera.

Tak jak mówił Rinek przed premierą. Jak mam zabić coś skoro flary mają szybszy reload niż mój locking on? Obecnie czekam aż helka zawiśnie i strzelam z RPG - inaczej nigdy nie ustrzelę nic.

Edytowane przez Kazuun
Opublikowano

A siedziałeś kiedyś w heli i oberwałeś wtedy rakietą? Też ciekawe. W BC2 obrywałeś rakietą i heli zaczynał dwusekundowy taniec w ktorym trzeba było wyskoczyć - tutaj tylko słychać uderzenie jakby młotkiem o blachę i można dalej latać tyle, że ma się nadsterowność. Dzieje się tak nawet w przypadku tego ogryzka do zwiadu na którego powinna wystarczyć jedna rakieta (bo to samo szkło i śmigło).

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że większą "silę rażenia" ma drewniany słup niż rakieta - kilka razy na mapie z rafinerią, podczas wyczynów rodem z airwolfa, zawadziłem lekko o jakiś słup i zginąłem dosłownie w ułamku sekundy.

btw

Też macie problemy z wyczuciem spadochronu? Kilka razy zaliczylem glebę, bo po kliknięciu spacji spadochron tak jakby nie zaskakiwał i kilka razy zdarzyło mi się, że spadochron "cofnął" mnie w powietrzu (tj. widziałem, że jestem na wysokości 3 piętra budynku a po odpaleniu spadochronu nagle bylem jakieś dwa piętra nad budynkiem).

Opublikowano

Jak tak to czytam to wychodzi, ze coraz bardziej halo caly ten BF3 - singiel cienki, z multi klopot, jak nie serwery, to duzo niedopracowanych elementow. Zeby sie nie okazalo, ze ta premiera to najwiekszy zawod roku, mimo ocenek 9/10 w recenzjach.

Opublikowano

Dodawajcie mnie na origin. MaZZeoPL

Wrażenia po 3h są super, aczkolwiek design niektórych map to porażka (Conquest na metro ftw), brak voipa i jakieś durnoty ze squadami (jest lista squadów a i tak jest opcja wyszukiwania, nie mogę wybrać tego którego chce :F) ograniczają teamplay.

Jutro napiszę co ogółem sądze o multi.

Opublikowano

Dodawajcie mnie na origin. MaZZeoPL

Wrażenia po 3h są super, aczkolwiek design niektórych map to porażka (Conquest na metro ftw), brak voipa i jakieś durnoty ze squadami (jest lista squadów a i tak jest opcja wyszukiwania, nie mogę wybrać tego którego chce :F) ograniczają teamplay.

Jutro napiszę co ogółem sądze o multi.

Jeśli na dole masz JOIN, to dołączasz. Jeśli masz "ptaszka" przy nazwie składu, to znaczy że tam jesteś, jeśli masz ptaszka na samym dole [xd] to znaczy że jesteś bez składu. Jeśli w składzie są 2 osoby a nie ma napisu join to znaczy że skład jest zamknięty. Myślałem że to proste.

Jak tak to czytam to wychodzi, ze coraz bardziej halo caly ten BF3 - singiel cienki, z multi klopot, jak nie serwery, to duzo niedopracowanych elementow. Zeby sie nie okazalo, ze ta premiera to najwiekszy zawod roku, mimo ocenek 9/10 w recenzjach.

I tak nie kupiłeś, to dla Ciebie nie powinno to robić różnicy ;)

Też macie problemy z wyczuciem spadochronu? Kilka razy zaliczylem glebę, bo po kliknięciu spacji spadochron tak jakby nie zaskakiwał i kilka razy zdarzyło mi się, że spadochron "cofnął" mnie w powietrzu (tj. widziałem, że jestem na wysokości 3 piętra budynku a po odpaleniu spadochronu nagle bylem jakieś dwa piętra nad budynkiem).

Ta, czasami jak pierdalnę w glebę to aż bolą zęby

Opublikowano

Przeszedłem singla wszystko na high i 4 stopniowe wygładzanie na lapku co mnie niezmiernie cieszy.

Co do singla to jest solidny i wzorowany na rzeczywistości co mi się podoba, ale ogólnie historia dupy nie urywa.

Grafika oświetlenie odgłosy i polskie (pipi) i inne przekleństwa na plus.

Na minus drobne bugi i krótka kampania.

Na PC nie zagram w multi (uwaga pirat) ale chyba się skusze na jakąś składkę na ps3

Dla mnie 9-

czekamy co Cod pokaże :whistling:

Opublikowano

Ja ogrywam kampanie jak narazie, grałem chwile w multi ale wole mieć najpierw tą cześć z głowy i wsiąknąć w MP, bo jak zaczne to wątpie że do kampanii wrócę. Ogólnie to jest moje pierwsze zetknięcie z BF więc zobacze co multi pokaże, z 2-3 tyg. będe musiał pograć aby je ocenić. Co do serwerów, fakt ciężko jest z nimi - ze względu na duże zainteresowanie. Ja osobiście bugów nie zauważyłem. Grafika bardzo ładna, wszystko chodzi na wysokich detalach, cześć na max..

P.S.

Mój id to elninio007 ;)

Opublikowano

Widziałem wczoraj kawałek dubbingu PL , nawet sporo mięcha i takie to "pasikowskie" heh nie jest źle. Widziałem już chyba wszystkie mapy i wariacje , CQ na Metro wygrywa z Sekwaną i Damavand na największą rzeźnie . O9sobiście boli mnie z(pipi)ana detekcja rpg choć już powoli ogarniam (najlepiej atakować gąsienice i na drugi hit tył pojazdu) . Nick to daniel_origins , dodajcie choć uprzedzam noob i konsolowiec ze mnie heh .